X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2014, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do ruchow to wczoraj z mezem robilismy test ;-) juz przed snem polozyl reke na brzuchu i mimo ze maly kopal on nie czul tych ruchow :-( smialam sie ze za gruba skora na dloniach haha ale mysle ze trzeba poczekac na silniejsze kopniaki.. :-)

Lanusia93 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2014, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilka a jak czujesz ruchy? Jako ze Ty masz juz normalnie i czesto to ciekawa jestem. Tak mocniejsze, czy delikatne motylki, czy takie pukanie juz dosc mocne, ale jednak nie wyczuwalne przez meza jak mowisz?

Camille87 lubi tę wiadomość

• mala_mi Autorytet

Wysłany: 7 marca 2014, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, nie martwcie się, już za kilka/kilkanaście dni każda z Was będzie czuła ruchy :) i Wasze drugie połówki też.

U mnie są tak wyraźne, że mąż spokojnie wyczuwa je przez brzuch i z radością się chwali, że przybija "żółwiki" z malutką ;)
    Ruda, to takie wypychanie, nie motylki (motylki odczuwałam jakieś 3 tygodnie temu).

celia, Lanusia93, Sylka lubią tę wiadomość

9f7jzbmhwqv82yrb.png
  • MILA Autorytet

Wysłany: 7 marca 2014, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej wszystkim !! Jezu ile wy tego znowu napisałyście :-P

Celia , Madzia STRASZNIE SIĘ CIESZE !!! :-D gratuluję córeczek :-D

Mika witaj wśród nas :-D ja też już mam córkę (8 lat) :-D

Karmelko fajnie że sie odezwałaś :-)

Lanusia nie pozwalaj sobie żeby facet cie źle traktował :-P

Niebieska widze ze hormony ci buzuiją. U nas we wtorek była Pani architekt odnośnie tematu przebudowy naszego domu. Kuźwa tyle musimy zrobić że masakra. Wszystkiego mi sie odechciało :-( Za ten projekt przebudowy bedziemy musieli zapłacić od 4-5 tys Jak wyszła to tak się poryczałam ale tak strasznie ryczałam że normalnie nie mogłam się uspokoic :-O górę wzieły wszystkie emocje jakie ostatnio we mnie siedzą :-( To była masakra :-P Teraz mi się normalnie wszystkiego odechciało bo ja nie wiem skąd tą kasę wezmiemy, bo tu jeszcze trzeba zapłacić notariusza i geodetę ehhhhhhhh szkoda słów.

Ale to moje marzenie zeby rozbudowac się i zrobić sobie taras i pokoje dla dzieci więc tym bardziej rozumiecie mój ból :-( planuję to już od kilku dobrych lat a tu kur...a znowu przeszkody :-P

dobra, bo już mam znowu dosyć.

Paulinko wracaj i odzywaj się :-D

celia, Lanusia93, Niebieska, Magda2013 lubią tę wiadomość

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2014, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala mi, wow szybko czulas juz ruchy :)
    To takie wypychanie tez mam, leciutenkie ale czuje je :) takze czekam na wiecej :p

• Mika 28 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2014, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diablo wrote:
    pół godziny czytałam tyle stron pisałyście od wczoraj :)
    Niebieska to razem odliczamy do porodu :) ja miałam usg ostatnie w środę następne za miesiąc ale za 2 tyg na połówkowe się umówię prywatnie bo nfz niema szans.
    Mika28 a z której strony Poznania jesteś ? ja okolice Gniezna.
    wczoraj padłam po antybiotyku bez sił byłam.
    większosc czuje już ruchy ale zazdroszcze ja doczekac sie nie moge.
    miłego dnia dla każdej :)
    Tak w ogóle to Witam :)
    Ja mieszkam małej miejscowości jak się jedzie na Zieloną Górę wiesz gdzie to ?
    A w Gnieźnie mam babcie i ciocie do niedawna 1 w miesiącu tam bywałam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2014, 11:09

Diablo lubi tę wiadomość

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2014, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda27 wrote:
    Kamilka a jak czujesz ruchy? Jako ze Ty masz juz normalnie i czesto to ciekawa jestem. Tak mocniejsze, czy delikatne motylki, czy takie pukanie juz dosc mocne, ale jednak nie wyczuwalne przez meza jak mowisz?

Nie nie sa to motylki ja w ogole od poczatku nie czulam ani motylkow ani bulgotek od razu pukanie :-)
    I wlasnie tak jak piszesz glownie czuje ruchy jako wypychanie ale zdarza sie ze czuje jak sie maly przekreca tak ze jakas czesc ciala (pewnie nozka) "przejezdza" pod skora nie wiem czy wiesz o co mi chodzi ;-)

Ale super ze poczulas :-*

Ruda27, Lanusia93, amela, Magda2013 lubią tę wiadomość

• positive Autorytet

Wysłany: 7 marca 2014, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila mam nadzieję że uda wam się zrealizować wasze marzenie o rozbudowie domu... wiem że architekt dużo kosztuje bo jak moja mama stawiała zwykły garaż płaciła 2 tyś... a to najprostsza bryła była...

co do płaczu czasem wychodzi na dobre... bo co prawda jest ci smutno ale czuje się ulgę... trochę tych emocji z nas wychodzi...

Czekamy na Alicję naszą Kruszynkę
    34bw3e3k2fqbxgb6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2014, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilka wiem co masz na mysli :) ja tez jakos czuje te wypychanie, jest bardzo delikatnie i podejrzewam ze musze sie skupiac, bo jakbym byla w pracy i cos robila to juz moglabym nue wychwycic od razu.. Ale wiem ze to synek :) czuje sie dzisiaj szczesliwa, ale przez niewyspanie taka niemrawa,, dalej leze w lozku, ide do pracy na 13 nie wiem czy ktos cos na to powie..
    Dzieki Kamilka :*
    Chyba juz tez wybralismy imie dla malego :) juz mu nawet czytalam o tym imieniu :p Nataniel :) kiedys pare lat temu je uslyszalam i chcialam Nataniela, moja mama zaczela tez mowilc ze Nataniel bedzie... Pozniej byly tez inne opcje ale dzisiaj cos z mezem rozmawialismy i chyba jednak Nataniel i mozemy mowic Natan tez :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2014, 11:19

Camille87, Lanusia93 lubią tę wiadomość

• Mika 28 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2014, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lanusia93 wrote:
    Nie chcę rodzić. Nie chcę. Zrobię wszystko, żeby przypałętał mi się wirus i wtedy będę miała wskazania do cesarki. Obejrzałam przed chwilą zdjęcia "pęknięcie krocza", bo gdzieś wyczytałam to hasło i o mało nie spadłam z krzesła. W życiu nie widziałam gorszego obrazu...
    Brak obowiązków robi ze mną bardzo złe rzeczy, ciekawość tym bardziej...
    Lenusia nie oglądaj takich rzeczy bo będziesz mega się bała bo jak dojdzie do porodu to ich tam pozabijasz zeby tylko mieć cesarkę :) Ja rodziłam i kawałek pękło i jeszcze nacieli mnie Ja tego nie czułam a poród wspominam bardzo dobrze po mimo że bolało jak cholerka i po porodzie miałam mnustwo komplikacji to i tak chciałabym rodzić 2dzidzie również naturalnie :)

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • Jus1985 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2014, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie
    Wczoraj narzekałam że mnie nic nie boli to w nocy dostałam biegunki i od 3 do 6 brzuch bolał że myślałam że się przekręce. Mam nadzieje że to tylko od tego że coś zjadłam a z Maleństwem wszystko ok.

Lanusia zachęciła mnie i weszłam na wujka google i szukałam obrazów z pęknięcia krocza ale wyszukało mi inne rzeczy więc dałam spokój (miedzy innymi wyszukało informacje o zawodniku MMA co złamał penisa)

Ruchów nie czuje i płci nie znam ale M często w nocy przytula się do brzucha albo chociaż rękę kładzie i coś mruczy :-)

positive, Lanusia93 lubią tę wiadomość

3jgx3e3k7wsnebz7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2014, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda Nataniel bardzo ladnie :-) Natan zreszta tez !! My mamy Konradka :D

Jus ja ostatnio tez sie przytrulam sosem chinskim z puszki :-/ mialam biegunke i raz wymiotowalam na szczescie to jednodniowa niemoc a dzidzia zdrowa skoro fika :-) nie martw sie!

Jus1985 lubi tę wiadomość

• positive Autorytet

Wysłany: 7 marca 2014, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jus... złamał... matko ;-)
    nie ma to jak produktywnie spędzać czas przed komputerem... ;-)

pij dużo płynów i możesz smecte zażyć... jakby ci nie przeszła...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2014, 11:28

Jus1985 lubi tę wiadomość

Czekamy na Alicję naszą Kruszynkę
    34bw3e3k2fqbxgb6.png
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2014, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lanusia93 wrote:
    Będę za godzinkę, idę na uczelnię. Trzymajcie kciuki, żeby wszystko poszło po mojej myśli i żeby odwiedzali mnie 2 razy w tygodniu, nie częściej :D A może pozwolą przychodzić tylko na egzaminy?
    Mam nadzieję, że dowiem się wszystkiego, jak będzie to wszystko wyglądało. Na wszelki wypadek wezmę ze sobą kartę ciąży i wypisy ze szpitala, może zechcą zerknąć, bo nie dałam im żadnego dokumentu poświadczającego ciążę, tylko zwolnienie lekarskie.

<3
    A wzięłaś sobie moze indywidualny tok nauczania Ja będąc w 1 ciąży tak zrobiłam co prawda zakuwałam w domku ale wykładowcy dali mi materiały lub gdześ mogłam ściągnąć to co wrzucali na platformę Ja też chodziłam z brzusiem na uczelnie tyle że zadnych objawów nie miałam tylko zgagę :)
    A może ten twój facet Lenusia musi się przyzwyczaić do nowej roli moze namówiłabyś go żeby poszedł z Tobą np na usg ? może coś by mu sie odmieniło No chyba że już był...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2014, 11:42

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • Jus1985 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2014, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co wiem to już był z Lanusią na usg i nie wiele to zmieniło.
    Ale rozumiem ją doskonale. Wczoraj jak byliśmy u kolegi M to M mówił że to od kobiety zależy wszystko z zachodzeniem w ciąże o_O że baby łapią tak facetów.
    Później się pytam czy ja go złapałam. Jak straciłam pracę w sierpniu to powiedziałam że zawiesimy starania na czas aż coś znajde. A on powiedział że on ma pracę i nie ma na co czekać bo młodszy się nie robi. A teraz się dowiaduje że go złapałam?!? To mu powiedziałam że on chciał poruchać bez prezerwatywy, a że w maju poroniłam to myślał że już nie zajde w ciąże. To się obruszył a później przepraszał. Ale co powiedział to już nie cofnie

Lanusia93, Camille87, Magda2013, Niebieska lubią tę wiadomość

3jgx3e3k7wsnebz7.png
  • Kajoni Autorytet

Wysłany: 7 marca 2014, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh kochane, tak to jest z tymi naszymi chlopami. Pobzykac kazdy chce, ale zeby poniesc konsekwencje to nie ma komu potem. Nie dosc, ze ciaze my nosimy, my rodzimy, potem polog w ktorym dzieckiem musimy sie zajmowac my, bo przeciez "ktos musi chodzic i zarabiac" i wtedy im sie wydaje, ze przez przynoszenie kasy sa na rowni z matka.

Lanusia, jesli Twoj mezczyzna tak sobie pogrywa to postaw sprawe jasno, po cholere sie meczyc, czasem lepiej cos zakonczyc poki mniej zal i wtedy na nowo ukladac zycie.

Gratuluje Wam dziewczyny i zazdroszcze wlasnych domkow,projektow,urzadzania. Ja na razie w martwym punkcie, nie wiem kiedy bedziemy mogli sie wprowadzic do mieszkania, kiedy sie siostra meza wyprowadzi do swojego nowego domu.

Nie czytajcie na necie takich rzeczy, nie nastawiajcie sie. Ja najprawdopodobniej bede miec cc bo mam usztywniony kregoslup i tak sie tez dowiadywalam ze tyle sie goi itd, itp. A siostra znajomej 4 dni po porodzie cc latala po miescie zalatwiac sprawy bo maz nie mial jak. Kazda z nas trzeba rozpatrywac indywidualnie.

Lanusia93, Jus1985 lubią tę wiadomość

relgi09k4o218c6j.png
  • MILA Autorytet

Wysłany: 7 marca 2014, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny musiałam trochę ochłonąć i się uspokoic :-D

mam wynik - zdrowy chłopczyk !!!!!!!! :-D

Boże jak się ciesze !!!! ryczałam jak lew ze szczęścia :-D

dziękuję wam za wszystko za każde słowo, modlitwy i kciuki !!!

jeszcze cały czas ryczę bo się nie da inaczej :-)

:-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D
    <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2014, 12:18

mala_mi, Kajoni, Madzikovy, Lanusia93, Paula55, pekinka82, Jus1985, Sylka, Ruda27, amela, Camille87, Magda2013, celia, Niebieska, Kasieńka:), Malutka1983, aicha, Macca, Gosiaczek, positive, mała_mi lubią tę wiadomość

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • Madzikovy Autorytet

Wysłany: 7 marca 2014, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Mam pytanie. Czy wy czuje tylko pukanie dzidziusia czy tez je słyszycie?

Dziewczyny wiem ze Wam cieżko bo przechodziłam to z chłopem na początku ale odpukać juz jest do rany przyłóż. Ale wydaje mi sie ze po prostu "oswoił" sie z myślą o dziecku, bo juz sam o nim rozmawia, dotyka brzucha itd. Ale czy jest na to jakaś recepta? Nie wiem.

celia lubi tę wiadomość

Kochana Złośnica...:*
    n59ydf9htvnd6yuy.png
  • mala_mi Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MILA, kochana, tak bardzo się cieszę. No i oczywiście gratuluję synka! :)
    Super, że zrobiłaś amnio, teraz masz pewność i spokój :D
    Rośnij zdrowo maleńki! :):):)

MILA lubi tę wiadomość

9f7jzbmhwqv82yrb.png
  • Kajoni Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MILA wrote:
    dziewczyny musiałam trochę ochłonąć i się uspokoic :-D

mam wynik - zdrowy chłopczyk !!!!!!!! :-D

Boże jak się ciesze !!!! ryczałam jak lew ze szczęścia :-D

dziękuję wam za wszystko za każde słowo, modlitwy i kciuki !!!

:-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D
    <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3

Kochana!!!!! Rewelacja!!!! Tak strasznie sie ciesze Twoim szczesciem! Gratulujeeeeee!

relgi09k4o218c6j.png
‹‹ 521 522 523 524 525 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ