Sierpniowe Mamusie ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Lanusia93 wrote:karm3lka, był ze mną na USG, bardzo martwi się o to, że mogę tą ciążę stracić. On kocha dzidziusia, ale chyba dla niego to trochę za wcześnie na takie zmiany. Jest totalnie niedojrzały. Jeszcze mu piwko i dupeczki młode w głowie
Nie myśli wcale o tym, żeby ze mną zamieszkać, zaręczyć, ustabilizować tą naszą sytuację. Myślę, że to nie ze mną chciał się wiązać na resztę życia, byłam młodą zabawką, a teraz widzi że to na poważnie i nie da się tego cofnąć... Boże. Że ja wcześniej o tym nie pomyślałam. Myślałam tylko o sobie i o dziecku, żeby zapełnić tą pustkę w sercu...
Też mam nadzieję, że dorośnie jak zobaczy dziecko...
Lanusia... jak ja sobie przypomnę, jak byłam w Twoim wieku i w kim się zakochiwałam. Tłumaczyłam, usprawiedliwiałam facetów, klapki na oczach... Dobrze, że poznałam mojego mężulka jak byłam starsza. Jak porównam go z tymi dupkami, to dziękuję losowi, że na niego trafiłam ...Miriam, Lanusia93, Camille87, Mika 28, Kajoni lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLanusia zobaczysz twój facet zobaczy malucha i napewno do niego dojdzie co teraz jest ważne
dzieci kocha sie bez warunkowo
facet inaczej przeżywa ciążę kobiety dla nich to takie mało realne
dopiero jak zobaczy maluszka dociera to do niego
W pierwszej mojej ciazy która straciłam w 12 tyg moj Czarek tez był taki hm z dystansem chociaż o ciążę staraliśmy sie dwa lata a teraz jest nadwrazliwy ale to ze strachu po tamtych zdarzeniach zreszta on jest starszy niz twój ma 30 lat wiec tez inaczej patrzy na to :)ale ja wierze ze i twój dojrzeke do roli ojca
Sorry za błędy pisze z telLanusia93, celia lubią tę wiadomość
-
Miriam wrote:Lanusia nie wiem jak u ciebie w szpitalu ale tam gdzie ja mam zamiar rodzic nacinaja dopiero gdy skóra robi sie biała i widać ze ma zamiar peknac oczywiście musi być zgoda podpisana bo inaczej tego nie zrobią masaż podobno jest skuteczny w 50 procentach wiec nie zaszkodzi spróbować chociaż ja tam idę na żywioł co ma być to bedzie
najważniejsze to słuchać sie położonej i jej wskazówek chociaż pewnie trudno bedzie sie skupić na jej radach
Jak ja sie czuje na końcówce oj cieżko ale to dlatego ze ogólnie nie zbyt dobrze znoszę ciążę ból pleców towarzyszy mi od początku ciazy i od ok 27 doszedł ból krocza ale jakoś funkcjonuje najlepiej wspominam II trymest był ok już czułam ruchy małej wiec mniej stresów było niz w I a i fizycznie czułam sie lepiej niz w IIIale co sie dziwić ze tak sie czuje 26 kg na plusie robi swoje wiec turlam sie jak paczek póki co
Trzymamy kciuki za szczęśliwe rozwiązanieteraz to już nie ma odwrotu hehe
ale 26 kg na plusie trochę mnie przeraża
Miriam lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMiriam wrote:Lanusia zobaczysz twój facet zobaczy malucha i napewno do niego dojdzie co teraz jest ważne
dzieci kocha sie bez warunkowo
facet inaczej przeżywa ciążę kobiety dla nich to takie mało realne
dopiero jak zobaczy maluszka dociera to do niego
W pierwszej mojej ciazy która straciłam w 12 tyg moj Czarek tez był taki hm z dystansem chociaż o ciążę staraliśmy sie dwa lata a teraz jest nadwrazliwy ale to ze strachu po tamtych zdarzeniach zreszta on jest starszy niz twój ma 30 lat wiec tez inaczej patrzy na to :)ale ja wierze ze i twój dojrzeke do roli ojca
Sorry za błędy pisze z tel
Miriam to jak moj :p po tamtej stracie, zaczal jakby ta ciaze bardziej doceniac.. Jej jaki nadopiekunczy, ze za szybko sie ruszam, ze cos tam ze dziecko budze hehe :p ale z drugiej strony ciesze sie, ze tak bardzo jest zaangazowany
MUSZE SIE POCHWALIC! Czuje male ruchy:) malenkie ale czujebooooooooskoooo
Lanusia93, Niebieska, Camille87, Miriam, celia, Kajoni lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Miriam, mój mężczyzna też ma 30 lat
Gdyby był w moim wieku to nie robiłabym afery
Jak będzie tak jak piszesz i zmądrzeje z czasem to może coś z tego być. Bo ja nie zamierzam się męczyć. Też straciliśmy jedno dzieciątko i dlatego o to bardziej się martwi, ale to nie jest tak jakbym chciała... Ruchami nie jest zainteresowany wcale, brzucha dotknął ze 2 razy.
Może nie będzie tak źle z tym nacięciem... Wiem tylko że nie chcę pęknąć. Oby się pięknie zagoiło.
Mi też doskwiera ból kręgosłupa. Mam już 6 kg na plusie, więc to pewnie z tego powodu. Lekarz zalecił trochę więcej ruchu i termofor. Trzymaj się, już niedługo będziesz mieć swoje szczęście przy sobieMiriam lubi tę wiadomość
Aniołek (*) 12.03.2013
Lilianna ur. 09.08.20143700 g, 56 cm
Pola ur. 24.04.20163650 g, 55 cm
-
Będę za godzinkę, idę na uczelnię. Trzymajcie kciuki, żeby wszystko poszło po mojej myśli i żeby odwiedzali mnie 2 razy w tygodniu, nie częściej
A może pozwolą przychodzić tylko na egzaminy?
Mam nadzieję, że dowiem się wszystkiego, jak będzie to wszystko wyglądało. Na wszelki wypadek wezmę ze sobą kartę ciąży i wypisy ze szpitala, może zechcą zerknąć, bo nie dałam im żadnego dokumentu poświadczającego ciążę, tylko zwolnienie lekarskie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2014, 10:12
Ruda27, Camille87 lubią tę wiadomość
Aniołek (*) 12.03.2013
Lilianna ur. 09.08.20143700 g, 56 cm
Pola ur. 24.04.20163650 g, 55 cm
-
nick nieaktualnyCzesc dziewczyny dopiero wstalam
w nocy wstalam na siku i nie moglam zasnac jak juz sie rozwidnialo dopiero to zasnelam
Lanusia zgadzam sie z Mariam faceci inaczej odczuwaja ciaze choc moj po stracie tez jest teraz nadopiekunczymysle ze jak na dobre urosnie Ci brzuszek i poczuje ruchy pod reka to zmieni zachowanie a po porodzie to juz na pewno, tego Ci zycze!!
Ruda sciskam i gratulujesuper ze sie doczekalas tych ruchow!!
cudownie!!
Tak tylko was pobieznie przeczytalam i lece na kawke bo glowa pekaa przed chwila listonosz przyniosl paczke z ubrankami dla synusia od bratowej!!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2014, 10:14
Ruda27, amela, Lanusia93 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKamila to widze mialas takie spanie jak ja,,
Pochwal sie ubrankamico dostalas fajnego ile?
Te ruchy sa slabe, ale juz 2-3 razy rano poczulam, oby tak teraz juz bylomoj juz sie pytal czy on pod reka wyczuje, mowie ze nie i sie zasmucil.. Mysle ze jeszcze 2 tygodnie i moze bedzie odczuwalne dla niego tez juz
karm3lka, positive, amela lubią tę wiadomość
-
dziewczyny przykro mi że nie wszystko układa się tak jakbyście tego chciały... ale po porodzie świat wam się przewartościuje ... dziecko staje się najważniejsze... a i my sił mamy jakoś więcej... szybciej się mobilizujemy do działania więcej z siebie dajemy...
co do nacięcia krocza też je miałam w pierwszej ciąży... i powiem wam że rzadko dochodzi do pęknięcia krocza położne bardzo tego pilnują... tak więc Lanusia nie oglądaj głupot w necie... lepiej idź oglądaj ubranka lub wózki... a i trzymam kciuki za studia...
Ruda... no super że poczułaś...Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2014, 10:29
Ruda27, celia, Lanusia93 lubią tę wiadomość
-
Witam dziewczyny
Miałam wczoraj pisac ale wrocilismy pozno i poszlam prosto do łóżka.
Z nasza dzidzia wszystko w jak najlepszym porzadku. MAcica 2 palce ponizej pępka juz wybilaAle niestety nie poznalismy płci
dzidzia za nic nie chce pokazac co tam ma
Dzis zaczelam 20 tydzien i dalej nie wiem. Ale za 2 tyg ide na połówkowe 4d i mam nadzieje ze juz wtedy dojrza co sie tam kryje
Miłego dniaRuda27, positive, karm3lka, Madzikovy, celia, pekinka82, Kajoni, Lanusia93 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
hej laski
ja już po śniadaniu i nadrabiam to co naskrobałyście.
U mnie od rana córcia w brzuchu szaleje, nie wiem chyba tańczy
Magda gratuluje udanej wizyty
Niebieska nie denerwuj się kochana, doskonale Cie rozumiem bo jestem na tym samym etapie co ty Właśnie projektujemy cały dom i dziś już zawozimy naszkicowane plany na budowę, ciężko jest bo salon też mamy nie wielki a trzeba wszystko jakoś ładnie urządzić, Tym bardziej że my mamy na to raptem dwa dni bo oni już wchodzą do naszego domu dziś i zaczynają przebudowę, bardzo mało czasu no ale nic nie poradzę... a i ja mam dom od południa.Ruda27, Niebieska, Magda2013 lubią tę wiadomość
http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif -
nick nieaktualnyKasienka super ze z maluszkiem wszystko dobrze! Trzymam kciuki, zeby na polowkowym sie pokazal
A to miriam teoche wiecej przytylas, ale ja znam siebie, mam tendencje do tycia.. Moja siostra tyla mniej wiecej w tym samym tempie co ja teraz i doszla do ok 30.. Takze podejrzewam ze bede miala jak ona...Kasieńka:) lubi tę wiadomość
-
Ruda to super ze maluszek sie odzywa! moj tez kilka razy puknal dzisiaj:) teraz o niczym innym nie bedziemy myslec tylko o ruchach:P co dopiero bedzie pozniej jak trzeba bedzie te ruchy liczyc juz widze te nasze schizy aaaaa:P jakiw plany na dzisiaj? my dzisiaj chcemy do kina wieczorem jechac na 300 poczatek imperium:) dzisiaj dobry humor od samego rana mam
tylko ze znowu cos glowa mnie zaczyna pobolewac a tydzien mialam spokoj....mam nadzieje ze nie przerodzi sie w pjlsujacy bol glowy bo nie chcialabym tabletek brac a z bolem glowy znowu dzien do d***
Ruda27 lubi tę wiadomość
Monis
[/link]
-
nick nieaktualnyRuda27 wrote:Kamila to widze mialas takie spanie jak ja,,
Pochwal sie ubrankamico dostalas fajnego ile?
Te ruchy sa slabe, ale juz 2-3 razy rano poczulam, oby tak teraz juz bylomoj juz sie pytal czy on pod reka wyczuje, mowie ze nie i sie zasmucil.. Mysle ze jeszcze 2 tygodnie i moze bedzie odczuwalne dla niego tez juz
No nie wiem czemu zasnac nie moglam.. myslalam i myslalam o byle czym ale chyba zbyt intensywnie ..
No wiec dostalam bialy kombinezon misia (z pluszu ma uszka i oczka i na stopkach tez) zestaw bodziakow bialych z roznokolorowymi misiami (bratowa nie znala plci jak to kupowala) maskotke kroliczka - taka szmatka z rozkami i dwie bluzeczki na pozniej na 86 jedna na dlugi druga na krotki rekawto jest takie slodkie ze az chce mi sie do sklepu isc po wiecej!!
wstawie fotke kombinezonu na fb bo wymieka
Ruda27 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMonis masz racje, ja to ciagle o tych ruchach mysle
zwariowac idzie hehe
Do nas dzisiaj znajomi na weekend przyjezdzajabeda pod wieczor
a jutro zakupy, planuje teoche dla maluszki kupic, a co mi tam :p
Kamilka to fajnie ze dostalas takie slodziakija tez mam od siostry caly wor
Moni& lubi tę wiadomość