X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • nezumi Autorytet

Wysłany: 7 marca 2014, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam dizś na zakupach i nakupiłam śpioszków... i były takie geterki takie słodkie że normalnie aż się wzruszyłam nad nimi... kupiłam. są w kwiatki. więc jak to będzie chłopak, to sorry będzie miał geterki w kwaitki ;) nie wiem co mi odbiło. zwale na hormony :D

pekinka82 lubi tę wiadomość

c74bebc6c3.png
    Alicja jest już z nami! <3
    10.08.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2014, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camille87 wrote:
    Wiesz pieniadze sa z zusu ale wyplata wplynela z mojego zakladu pracy poniewaz zatrudnia powyzej 30 osob.. ale cos mi z kasa nie pasuje bo jest za malo musze to z kadrowa wyjasnic :-/

Co do pensji ja tez dostałam mniej...
    Mnie wyjasnili to tak: będąc na zwolnieniu lekarskim więcej niż 33 dni jesteś rozliczana jako zasiłek chorobowy który jest średnią z 12 miesięcy. Do ciążowego wynagrodzenia jest brane pod uwagę ilość dni w miesiącu. ustawa o zasiłkach niestety to reguluje.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2014, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie Nadia :-( ja jak pracowalam to mialam stawke godzinowa i gdybym dalej miala tak liczone dniowka bylaby wieksza o ponad 50zl ale tylko dni pracujace bo teraz zus placi za caly miesiac wlacznie z weekendami i swietami dlatego dniowka jest nizsza... jak jest dlugi miesiac to wychodzi mi prawie to samo natomiast za luty dostalam jakies 350zl brutto mniej ... ale za rok jak pity rozliczymy to bedziemy mialy ladny zwrot :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2014, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wrocilam z pracy, lezelismy z mezem sluchalismy muzyczki, maluszka czulam bardzo delikatnie. Mam nadzieje ze sobie nie wyolbrzymiamm:p
    Nie chce mi sie nic robic, a musze zmienic posciele i poszukowac jak znajomi przyjada za pare h..
    Jus jeszcze troszke, ja tez jestm niecierpliwa :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2014, 18:19

Camille87, MILA, Jus1985 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2014, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda27 wrote:
    Ja wrocilam z pracy, lezelismy z mezem sluchalismy muzyczki, maluszka czulam bardzo delikatnie. Mam nadzieje ze sobie nie wyolbrzymiamm:p
    Nie chce mi sie nic robic, a musze zmienic posciele i poszukowac jak znajomi przyjada za pare h..
    Jus jeszcze troszke, ja tez jestm niecierpliwa :p

Na pewno nie wyolbrzymiasz :-) teraz bedziesz czuc czesciej :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2014, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camille87 wrote:
    Na pewno nie wyolbrzymiasz :-) teraz bedziesz czuc czesciej :-)

Dziekuje Ty jestes kochana :*

Camille87, MILA lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2014, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja leze po obiedzie maz sprzata pokoik :D
    A mnie cos brzuch okresowo boli :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2014, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama czuje najlepiej swojego dzidziusia :-*

Ruda27, MILA, Lanusia93 lubią tę wiadomość

• kada24 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2014, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze mój zderzak z dnia na dzień większy mój mąż też gada że do przodu idzie mocno bo na wadze nadal 2,5kg na plus a brzuch jak do porodu

Camille87, MILA lubią tę wiadomość

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• Mika 28 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2014, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda27 wrote:
    Diablo ustaw sobie suwaczek :)
    Ja slyszalam ze szycie, zdjecie szwow boli.. Ale to nie wiem jak jest teraz i jak bedzie, wole o tym nie myslec :p
    Co do badania polowkowego ja sama nie mam pojecia, ale napewno dluzej niz zwykle usg :p
    to indywidualna sprawa jak dobrze znieczulą to nic nie boli szycie :) mnie nie bolało tylko bardziej zagilało a zdjęcie to te w srodku szwy się rozpuszczają a te na wierzchu kikutki odcina położna albo ginekolog ale mi się wszystko rozeszło więc miałam trochę inaczej :( Nic sie nie bać na zapas głowy do góry

Diablo, Kajoni lubią tę wiadomość

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • kada24 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2014, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam szwy rozpuszczalne tu i tam znieczulenie nic nie bolało bo bardziej interesowało mnie co tam z córka robią

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2014, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika 28 wrote:
    to indywidualna sprawa jak dobrze znieczulą to nic nie boli szycie :) mnie nie bolało tylko bardziej zagilało a zdjęcie to te w srodku szwy się rozpuszczają a te na wierzchu kikutki odcina położna albo ginekolog ale mi się wszystko rozeszło więc miałam trochę inaczej :( Nic sie nie bać na zapas głowy do góry

Moja siostra nie miala znieczulenia i wlasnie wiem ze szycie ja bolalo, oraz sciaganie szwow tych z zewnatrz jak przyszla polozna czy pielehniarka nie pamietam.. Ale nie martwie sie tym, damy rade :) wszystko dla maluszka i zdrowie najwazniejsze ;)

• Mika 28 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2014, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camille87 wrote:
    Wiesz pieniadze sa z zusu ale wyplata wplynela z mojego zakladu pracy poniewaz zatrudnia powyzej 30 osob.. ale cos mi z kasa nie pasuje bo jest za malo musze to z kadrowa wyjasnic :-/
    Ja też dostałam mniej niż zwykle i mam tak jak ty pewnie przez zakład ale z zusu a jest mniej bo luty liczy mniej dni 28 a my dostajemy określoną stawkę na dzień dostaniesz zapłacone za dni które są na L4 czyli za każdy miesiąc tyle ile liczy dni (nie wiem czy nie zakręciłam)w przyszłym miesiącu dostaniesz za 31dni i powinna być już większa wypłata :)Nie dostajemy tyle ile zwykły pracujący pracownik mamy stawkę za dzień... wiem, wiem to skomplikowane

Camille87 lubi tę wiadomość

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2014, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem wiem Mika juz to rozkminilam ;-) wyliczyli srednia dniowke i dlatego ile dni w kiesiacu tyle kaski ale i tak mam mniej troche niz jakbym pracowala ale jak za lezenie w domu to i tak dobrze placa :P

Mika 28 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2014, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kada24 wrote:
    Kurcze mój zderzak z dnia na dzień większy mój mąż też gada że do przodu idzie mocno bo na wadze nadal 2,5kg na plus a brzuch jak do porodu

Ja juz 6kg przytylam o.O masakra

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2014, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camille87 wrote:
    Ja juz 6kg przytylam o.O masakra

Ja tez jakos tak, albo i wiecej, a jestem o tydzien mlodszej ciazy niz Ty... Bede slon!

• Mika 28 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2014, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś weszłam rano na wagę myślałam ż fikołka wywinę jak zobaczyłam ile pokazała to 16 tydzień a ja mam 5,5kg więcej aż strach pomyśleć ile jeszcze przybędzie :(

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2014, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diablo wrote:
    Mika wiem gdzie jest Zielona Góra, kiedyś poznałam jak leżałam miesiąc w klinice w Poznaniu fajną dziewczynę z Zielonej G. ale kontakt się urwał. To byłaś w Gnieźnie ogólnie nudne miasto.

Ja przeczuwam, że synek będzie ciekawe kiedy się dowiem może na połówkowym a w ogóle dziewczyny ile trwa takie badanie czytałam tylko na ten temat a nic w praktyce nie wiem co może wyjść na takim badaniu .

A porodu też się boję ale co rozmawiałam z dziewczynami to mówiły że nacięcie nie boli, szycie też nie zależy od lekarza.
    Dlaczego ? Jest dużo miejsc gdzie mozna sie wybrać :)

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • MILA Autorytet

Wysłany: 7 marca 2014, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kada mi jedyne co przepowiadało syna to właśnie brzuch do przodu.
    nawet dzisiaj rano jak go obserwowałam to stwierdziłam ze brzuch mam na chłopaka :-D i po za tym w poprzedniej ciazy grubłam szybko a teraz jakoś wolno z czego się ciesze a czego sie bardzo obawiałam :-P

poza tym już zrobiłam selekcję wszystkich małych ciuszków (takich od urodzenia) i większych ciuchów od mojej Mili :-D matko ile ja tego mam !!!!!
    Już pierwsze pranie poszło w ruch ha ha ha . Ale serce mi się kraje ze musze się tych wszystkich rzeczy pozbyć bo sa naprawdę śliczne :-) wybrałam jednak sporo śpioszków bo kolory były ok jak na faceta ha ha ha ale jednak przewaga różowych ha ha ha :-D ale mam masę rzeczy bo córka non stop dostawała ciuchy od mojej rodziny z zagranicy i nowe reklamówkami mi przywozili za kazdym razem jak przyjeżdzali :-D naprawdę tyle pięknych rzeczy i musze je sprzedać. Ale też naprawdę sporo wybrałam dla synka bo na przykład sporo jeansów fajnych (takich na 4-6 lat) i bluz i bluzeczek, śpioszków oczywiście takich uniseks :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2014, 19:59

Ruda27, Camille87, mala_mi, nezumi, Kajoni, Lanusia93 lubią tę wiadomość

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2014, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda ale Ty na prawde dobrze wygladasz ja nie wiem jak Ty to robisz ja to sie czuje jak slon morski i sie poce jak swinia :P ja nie wiem co to w lato bedzie az strach pomyslec :/ jak wyobraze sobie takie auto rozgrzane w sloncu to az ciarki po plecach przechodza :O

MILA, Ruda27 lubią tę wiadomość

‹‹ 526 527 528 529 530 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ