Sierpniowe Mamusie ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Byłam dizś na zakupach i nakupiłam śpioszków... i były takie geterki takie słodkie że normalnie aż się wzruszyłam nad nimi... kupiłam. są w kwiatki. więc jak to będzie chłopak, to sorry będzie miał geterki w kwaitki
nie wiem co mi odbiło. zwale na hormony
pekinka82 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCamille87 wrote:Wiesz pieniadze sa z zusu ale wyplata wplynela z mojego zakladu pracy poniewaz zatrudnia powyzej 30 osob.. ale cos mi z kasa nie pasuje bo jest za malo musze to z kadrowa wyjasnic
Co do pensji ja tez dostałam mniej...
Mnie wyjasnili to tak: będąc na zwolnieniu lekarskim więcej niż 33 dni jesteś rozliczana jako zasiłek chorobowy który jest średnią z 12 miesięcy. Do ciążowego wynagrodzenia jest brane pod uwagę ilość dni w miesiącu. ustawa o zasiłkach niestety to reguluje. -
nick nieaktualnyNo wlasnie Nadia
ja jak pracowalam to mialam stawke godzinowa i gdybym dalej miala tak liczone dniowka bylaby wieksza o ponad 50zl ale tylko dni pracujace bo teraz zus placi za caly miesiac wlacznie z weekendami i swietami dlatego dniowka jest nizsza... jak jest dlugi miesiac to wychodzi mi prawie to samo natomiast za luty dostalam jakies 350zl brutto mniej ... ale za rok jak pity rozliczymy to bedziemy mialy ladny zwrot
-
nick nieaktualnyJa wrocilam z pracy, lezelismy z mezem sluchalismy muzyczki, maluszka czulam bardzo delikatnie. Mam nadzieje ze sobie nie wyolbrzymiamm:p
Nie chce mi sie nic robic, a musze zmienic posciele i poszukowac jak znajomi przyjada za pare h..
Jus jeszcze troszke, ja tez jestm niecierpliwa :pWiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2014, 18:19
Camille87, MILA, Jus1985 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyRuda27 wrote:Ja wrocilam z pracy, lezelismy z mezem sluchalismy muzyczki, maluszka czulam bardzo delikatnie. Mam nadzieje ze sobie nie wyolbrzymiamm:p
Nie chce mi sie nic robic, a musze zmienic posciele i poszukowac jak znajomi przyjada za pare h..
Jus jeszcze troszke, ja tez jestm niecierpliwa :p
Na pewno nie wyolbrzymiaszteraz bedziesz czuc czesciej
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ruda27 wrote:Diablo ustaw sobie suwaczek
Ja slyszalam ze szycie, zdjecie szwow boli.. Ale to nie wiem jak jest teraz i jak bedzie, wole o tym nie myslec :p
Co do badania polowkowego ja sama nie mam pojecia, ale napewno dluzej niz zwykle usg :pmnie nie bolało tylko bardziej zagilało a zdjęcie to te w srodku szwy się rozpuszczają a te na wierzchu kikutki odcina położna albo ginekolog ale mi się wszystko rozeszło więc miałam trochę inaczej
Nic sie nie bać na zapas głowy do góry
Diablo, Kajoni lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMika 28 wrote:to indywidualna sprawa jak dobrze znieczulą to nic nie boli szycie
mnie nie bolało tylko bardziej zagilało a zdjęcie to te w srodku szwy się rozpuszczają a te na wierzchu kikutki odcina położna albo ginekolog ale mi się wszystko rozeszło więc miałam trochę inaczej
Nic sie nie bać na zapas głowy do góry
Moja siostra nie miala znieczulenia i wlasnie wiem ze szycie ja bolalo, oraz sciaganie szwow tych z zewnatrz jak przyszla polozna czy pielehniarka nie pamietam.. Ale nie martwie sie tym, damy radewszystko dla maluszka i zdrowie najwazniejsze
-
Camille87 wrote:Wiesz pieniadze sa z zusu ale wyplata wplynela z mojego zakladu pracy poniewaz zatrudnia powyzej 30 osob.. ale cos mi z kasa nie pasuje bo jest za malo musze to z kadrowa wyjasnic
Camille87 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Diablo wrote:Mika wiem gdzie jest Zielona Góra, kiedyś poznałam jak leżałam miesiąc w klinice w Poznaniu fajną dziewczynę z Zielonej G. ale kontakt się urwał. To byłaś w Gnieźnie ogólnie nudne miasto.
Ja przeczuwam, że synek będzie ciekawe kiedy się dowiem może na połówkowym a w ogóle dziewczyny ile trwa takie badanie czytałam tylko na ten temat a nic w praktyce nie wiem co może wyjść na takim badaniu .
A porodu też się boję ale co rozmawiałam z dziewczynami to mówiły że nacięcie nie boli, szycie też nie zależy od lekarza. -
Kada mi jedyne co przepowiadało syna to właśnie brzuch do przodu.
nawet dzisiaj rano jak go obserwowałam to stwierdziłam ze brzuch mam na chłopakai po za tym w poprzedniej ciazy grubłam szybko a teraz jakoś wolno z czego się ciesze a czego sie bardzo obawiałam
poza tym już zrobiłam selekcję wszystkich małych ciuszków (takich od urodzenia) i większych ciuchów od mojej Milimatko ile ja tego mam !!!!!
Już pierwsze pranie poszło w ruch ha ha ha . Ale serce mi się kraje ze musze się tych wszystkich rzeczy pozbyć bo sa naprawdę ślicznewybrałam jednak sporo śpioszków bo kolory były ok jak na faceta ha ha ha ale jednak przewaga różowych ha ha ha
ale mam masę rzeczy bo córka non stop dostawała ciuchy od mojej rodziny z zagranicy i nowe reklamówkami mi przywozili za kazdym razem jak przyjeżdzali
naprawdę tyle pięknych rzeczy i musze je sprzedać. Ale też naprawdę sporo wybrałam dla synka bo na przykład sporo jeansów fajnych (takich na 4-6 lat) i bluz i bluzeczek, śpioszków oczywiście takich uniseks
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2014, 19:59
Ruda27, Camille87, mala_mi, nezumi, Kajoni, Lanusia93 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyRuda ale Ty na prawde dobrze wygladasz ja nie wiem jak Ty to robisz ja to sie czuje jak slon morski i sie poce jak swinia
ja nie wiem co to w lato bedzie az strach pomyslec
jak wyobraze sobie takie auto rozgrzane w sloncu to az ciarki po plecach przechodza
MILA, Ruda27 lubią tę wiadomość