X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • Sylka Autorytet

Wysłany: 8 marca 2014, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie!

No to i ja składam Wam najlepsze życzenia moje kobietki :) W swoim "podwójnym" imieniu :)

Magda2013, Moni&, celia, Lanusia93 lubią tę wiadomość

f2w39jcgqwt6nja8.png
    relg3e5e7k7mhx6f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2014, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co? Pierwszy raz poczulam Synka w dwoch miejscach na raz :-) puknal na zmiane na dole i kolo pepka i to kilka razy :-) chyba poszly raczki i nozki w ruch jednoczesnie ;-)

Ruda27, Jus1985, nezumi, Lanusia93 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2014, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny a robiła może któraś z was test z sody na poznanie płci dziecka,czy może u którejś z was się potwierdziło jestem bardzo ciekawa bo ja swoje usg połówkowe dopiero za 3 tygodnie ogólnie dopiero 2 od początku ciąży mieszkam w Holandii a tu niestety nie robią zbyt często i na poznanie płci dziecka trzeba długo czekać.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2014, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jamila ja nie robilam wiec niestety nie pomoge, ale mozna kupic test na plec ;-)

Jamila lubi tę wiadomość

• Moni& Autorytet

Wysłany: 8 marca 2014, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie wiem czy ten test z sody jest w miare wiarygodny bo gdzies czytalam ze wystarczy wypic sok pomaranczowy i juz wychodzi co innego:P nie pozostaje nic innego jak cierpliwosc:)
    Kamilka gratuluje pukania:D slodkie to co nie? moj maluszek dzisrano popukal jak przylozylam reke do brzucha, moj M chcial poskuchac i jak przylozyl glowy do brzucha to oprocz bulgotek slyszal jakby ktos baka w wodzie puscil a akurat maluszek puknal bo czulam:) fajnie to okreslil:P

Jamila lubi tę wiadomość

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
  • amela Autorytet

Wysłany: 8 marca 2014, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie
    życzę Wam miłego weekendu a ja teraz uciekam piec murzynka :)
    buziaki <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2014, 12:53

Moni&, Camille87, nezumi lubią tę wiadomość

ex2btrd8qii9i9cu.png
    http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2014, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni& wrote:
    nie wiem czy ten test z sody jest w miare wiarygodny bo gdzies czytalam ze wystarczy wypic sok pomaranczowy i juz wychodzi co innego:P nie pozostaje nic innego jak cierpliwosc:)
    Kamilka gratuluje pukania:D slodkie to co nie? moj maluszek dzisrano popukal jak przylozylam reke do brzucha, moj M chcial poskuchac i jak przylozyl glowy do brzucha to oprocz bulgotek slyszal jakby ktos baka w wodzie puscil a akurat maluszek puknal bo czulam:) fajnie to okreslil:P

Ja ruchy czuje juz od ponad dwoch tygodni ;-) ale takie kopniaki w dwoch miejscach na raz pierwszy raz poczulam <3

Lanusia93 lubi tę wiadomość

• Jus1985 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2014, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Również składam Wam życzenia i dużym i tym najmniejszym kobietkom i tym jeszcze nie rozpoznanym <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2014, 12:31

nezumi, Lanusia93 lubią tę wiadomość

3jgx3e3k7wsnebz7.png
  • Domi IRL Autorytet

Wysłany: 8 marca 2014, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczynki! ja dzis ide na usg sprawdzic plec dzidzisia. Ciekwe czy w prezencie uda nam sie zobaczyc:)

Camille87, Magda2013, MILA, nezumi, Kajoni, Lanusia93 lubią tę wiadomość

t60z7qg.png
  • Kasieńka:) Autorytet

Wysłany: 8 marca 2014, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi IRL Trzymam kciuki abys poznała płec :) nam dzidzia juz 2 razy psikusa zrobila i nie pokazala co ma miedzy nozkami wiec dalej nie wiemy... :)

km5skrhmrg59zoqt.png
    2nn3skjotohf1cr5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2014, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi ja tez zycze powodzenia :-)
    A ja wrocilam z dzialki, u nas tak pieknie slonce swieci! Maz sadzil czosnki a ja sie wygrzewalam i dotlenialam :-) piesek pobiegal wiec wszyscy zadowoleni :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2014, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj synus sie chyba odwrocil glowka w dol bo kopie mnie nad pepkiem raz z lewej raz z prawej ;-) <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2014, 15:06

Magda2013, Lanusia93 lubią tę wiadomość

• Magda2013 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2014, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jamila wrote:
    Hej dziewczyny a robiła może któraś z was test z sody na poznanie płci dziecka,czy może u którejś z was się potwierdziło jestem bardzo ciekawa bo ja swoje usg połówkowe dopiero za 3 tygodnie ogólnie dopiero 2 od początku ciąży mieszkam w Holandii a tu niestety nie robią zbyt często i na poznanie płci dziecka trzeba długo czekać.

Hej Jamila ja robilam ten test i wyszlo mi ze ma byc dziewczynka bo soda sie nic nie spienila. No i na usg tez wyszlo ze dziewczynka. A test robilam bodajze w styczniu jak dobrze pamietam.

Camille87, Jamila lubią tę wiadomość

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • Magda2013 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2014, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camille czesto go czujesz :)

Camille87 lubi tę wiadomość

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • Magda2013 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2014, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi-zycze powodzenia,daj pozniej znac co i jak :)

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2014, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda2013 wrote:
    Camille czesto go czujesz :)

No kilka razy dziennie daje o sobie znac :-)

• aicha Ekspertka

Wysłany: 8 marca 2014, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Kobietki i życzę wszystkiego co najlepsze dla was i waszych maluszków.
    Ja dalej chora gęsta wydzielina z nosa, która spływa do gardła i przez to lekki kaszel, u lekarza byłam wczoraj ale jako że nie gorączkuje kazał nadal leczyć się domowymi sposobami + inhalacje.... Mam nadzieję, że pomoże bo mam już tego dość w nocy nie śpię bo gardło piecze jak wysycha:( masakra mam nadzieje że dzidziusiowi nie zaszkodzi.... Pewnie zanudzam moim marudzeniem ale się martię:( pozdrawiam :)

ex2btv73sxgy8bfm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2014, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aicha ja jak chorowalam to mialam taki psikacz do nosa - Disnemar- i ten plyn jak sie wpsikalo do nosa to splywal tez do gardla i nawilzal tez, moze wyprobuj? Jest bezpieczny w ciazy bo w aptece pani nam pozwolila a i niedrogi bo cos kolo 10-15zl :-) zdrowka zycze!

• aicha Ekspertka

Wysłany: 8 marca 2014, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camille87 wrote:
    Aicha ja jak chorowalam to mialam taki psikacz do nosa - Disnemar- i ten plyn jak sie wpsikalo do nosa to splywal tez do gardla i nawilzal tez, moze wyprobuj? Jest bezpieczny w ciazy bo w aptece pani nam pozwolila a i niedrogi bo cos kolo 10-15zl :-) zdrowka zycze!

Mi polecono sól morska do nosa w areozolu narazie tez stosuję, nawilża ale na chwile:(
    może poprostu potrzeba wiecej czasu.... dzieki za podpowiedz Camille a ten preparat to też taka sól?

ex2btv73sxgy8bfm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2014, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na ulotce jest napisane "jest fizjologicznym roztworem soli mineralnych o odpowiednim ph". Oczyszcza nawilza i udraznia nos :-) mi to pomoglo!

aicha, nezumi lubią tę wiadomość

‹‹ 528 529 530 531 532 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ