X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • Sylka Autorytet

Wysłany: 8 marca 2014, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie!

No to i ja składam Wam najlepsze życzenia moje kobietki :) W swoim "podwójnym" imieniu :)

Magda2013, Moni&, celia, Lanusia93 lubią tę wiadomość

f2w39jcgqwt6nja8.png
    relg3e5e7k7mhx6f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2014, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co? Pierwszy raz poczulam Synka w dwoch miejscach na raz :-) puknal na zmiane na dole i kolo pepka i to kilka razy :-) chyba poszly raczki i nozki w ruch jednoczesnie ;-)

Ruda27, Jus1985, nezumi, Lanusia93 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2014, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny a robiła może któraś z was test z sody na poznanie płci dziecka,czy może u którejś z was się potwierdziło jestem bardzo ciekawa bo ja swoje usg połówkowe dopiero za 3 tygodnie ogólnie dopiero 2 od początku ciąży mieszkam w Holandii a tu niestety nie robią zbyt często i na poznanie płci dziecka trzeba długo czekać.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2014, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jamila ja nie robilam wiec niestety nie pomoge, ale mozna kupic test na plec ;-)

Jamila lubi tę wiadomość

• Moni& Autorytet

Wysłany: 8 marca 2014, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie wiem czy ten test z sody jest w miare wiarygodny bo gdzies czytalam ze wystarczy wypic sok pomaranczowy i juz wychodzi co innego:P nie pozostaje nic innego jak cierpliwosc:)
    Kamilka gratuluje pukania:D slodkie to co nie? moj maluszek dzisrano popukal jak przylozylam reke do brzucha, moj M chcial poskuchac i jak przylozyl glowy do brzucha to oprocz bulgotek slyszal jakby ktos baka w wodzie puscil a akurat maluszek puknal bo czulam:) fajnie to okreslil:P

Jamila lubi tę wiadomość

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
  • amela Autorytet

Wysłany: 8 marca 2014, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie
    życzę Wam miłego weekendu a ja teraz uciekam piec murzynka :)
    buziaki <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2014, 12:53

Moni&, Camille87, nezumi lubią tę wiadomość

ex2btrd8qii9i9cu.png
    http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2014, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni& wrote:
    nie wiem czy ten test z sody jest w miare wiarygodny bo gdzies czytalam ze wystarczy wypic sok pomaranczowy i juz wychodzi co innego:P nie pozostaje nic innego jak cierpliwosc:)
    Kamilka gratuluje pukania:D slodkie to co nie? moj maluszek dzisrano popukal jak przylozylam reke do brzucha, moj M chcial poskuchac i jak przylozyl glowy do brzucha to oprocz bulgotek slyszal jakby ktos baka w wodzie puscil a akurat maluszek puknal bo czulam:) fajnie to okreslil:P

Ja ruchy czuje juz od ponad dwoch tygodni ;-) ale takie kopniaki w dwoch miejscach na raz pierwszy raz poczulam <3

Lanusia93 lubi tę wiadomość

• Jus1985 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2014, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Również składam Wam życzenia i dużym i tym najmniejszym kobietkom i tym jeszcze nie rozpoznanym <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2014, 12:31

nezumi, Lanusia93 lubią tę wiadomość

3jgx3e3k7wsnebz7.png
  • Domi IRL Autorytet

Wysłany: 8 marca 2014, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczynki! ja dzis ide na usg sprawdzic plec dzidzisia. Ciekwe czy w prezencie uda nam sie zobaczyc:)

Camille87, Magda2013, MILA, nezumi, Kajoni, Lanusia93 lubią tę wiadomość

t60z7qg.png
  • Kasieńka:) Autorytet

Wysłany: 8 marca 2014, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi IRL Trzymam kciuki abys poznała płec :) nam dzidzia juz 2 razy psikusa zrobila i nie pokazala co ma miedzy nozkami wiec dalej nie wiemy... :)

km5skrhmrg59zoqt.png
    2nn3skjotohf1cr5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2014, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi ja tez zycze powodzenia :-)
    A ja wrocilam z dzialki, u nas tak pieknie slonce swieci! Maz sadzil czosnki a ja sie wygrzewalam i dotlenialam :-) piesek pobiegal wiec wszyscy zadowoleni :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2014, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj synus sie chyba odwrocil glowka w dol bo kopie mnie nad pepkiem raz z lewej raz z prawej ;-) <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2014, 15:06

Magda2013, Lanusia93 lubią tę wiadomość

• Magda2013 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2014, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jamila wrote:
    Hej dziewczyny a robiła może któraś z was test z sody na poznanie płci dziecka,czy może u którejś z was się potwierdziło jestem bardzo ciekawa bo ja swoje usg połówkowe dopiero za 3 tygodnie ogólnie dopiero 2 od początku ciąży mieszkam w Holandii a tu niestety nie robią zbyt często i na poznanie płci dziecka trzeba długo czekać.

Hej Jamila ja robilam ten test i wyszlo mi ze ma byc dziewczynka bo soda sie nic nie spienila. No i na usg tez wyszlo ze dziewczynka. A test robilam bodajze w styczniu jak dobrze pamietam.

Camille87, Jamila lubią tę wiadomość

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • Magda2013 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2014, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camille czesto go czujesz :)

Camille87 lubi tę wiadomość

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • Magda2013 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2014, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi-zycze powodzenia,daj pozniej znac co i jak :)

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2014, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda2013 wrote:
    Camille czesto go czujesz :)

No kilka razy dziennie daje o sobie znac :-)

• aicha Ekspertka

Wysłany: 8 marca 2014, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Kobietki i życzę wszystkiego co najlepsze dla was i waszych maluszków.
    Ja dalej chora gęsta wydzielina z nosa, która spływa do gardła i przez to lekki kaszel, u lekarza byłam wczoraj ale jako że nie gorączkuje kazał nadal leczyć się domowymi sposobami + inhalacje.... Mam nadzieję, że pomoże bo mam już tego dość w nocy nie śpię bo gardło piecze jak wysycha:( masakra mam nadzieje że dzidziusiowi nie zaszkodzi.... Pewnie zanudzam moim marudzeniem ale się martię:( pozdrawiam :)

ex2btv73sxgy8bfm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2014, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aicha ja jak chorowalam to mialam taki psikacz do nosa - Disnemar- i ten plyn jak sie wpsikalo do nosa to splywal tez do gardla i nawilzal tez, moze wyprobuj? Jest bezpieczny w ciazy bo w aptece pani nam pozwolila a i niedrogi bo cos kolo 10-15zl :-) zdrowka zycze!

• aicha Ekspertka

Wysłany: 8 marca 2014, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camille87 wrote:
    Aicha ja jak chorowalam to mialam taki psikacz do nosa - Disnemar- i ten plyn jak sie wpsikalo do nosa to splywal tez do gardla i nawilzal tez, moze wyprobuj? Jest bezpieczny w ciazy bo w aptece pani nam pozwolila a i niedrogi bo cos kolo 10-15zl :-) zdrowka zycze!

Mi polecono sól morska do nosa w areozolu narazie tez stosuję, nawilża ale na chwile:(
    może poprostu potrzeba wiecej czasu.... dzieki za podpowiedz Camille a ten preparat to też taka sól?

ex2btv73sxgy8bfm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2014, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na ulotce jest napisane "jest fizjologicznym roztworem soli mineralnych o odpowiednim ph". Oczyszcza nawilza i udraznia nos :-) mi to pomoglo!

aicha, nezumi lubią tę wiadomość

‹‹ 528 529 530 531 532 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ