X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2014, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska napewno to ljelitowka jak zarazilas sie od innych, dobrze ze tak krotko..
    Teraz odpoczynek a pozniej mile wiesci i widoczki :) trzymamy kciuki! :)

Niebieska lubi tę wiadomość

• mika1987 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2014, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyznki a wogole snia Wam sie jakies dziwne sytuacje zwiazane z ciaza???bo mi to co jakis czas:)))trzy razy usg mi sie snilo z czego na dwoch byl chlopczyk a ostatnio dziewczynka:)hehe..

iv09krhme1fe56cn.png

f2w3rjjgc0akmsfq.png
  • mika1987 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2014, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana Niebieska..serdecznie wspolczuje Tobie, bo wiem co takie grypsko potrafi zrobic..bylam na to bardzo podatna:( ale Kochana odpoczywaj i pij duzo:*

iv09krhme1fe56cn.png

f2w3rjjgc0akmsfq.png
  • Moni& Autorytet

Wysłany: 10 marca 2014, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kada, Niebieska trzymam kciuki za wizyty! i prosze sie pochwalic malenstwem poźniej:D ja musze czekac do środy :P
    Mika ja mam takie porąbane sny, że nieraz jak rano wstane nie umie sie otrząsnąc bo są takie realne. o dziwo wiele rzeczy w snach robie ale zawsze wiem, że jestem w ciaży wiec to nasza podświadomośc pracuje. śnia mi sie badania usg, dzieci, wózki, zakupy, zmarli członkowie rodziny, podróże i wiele innych głupot których nie umiem wytłumaczyc.

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
  • positive Autorytet

Wysłany: 10 marca 2014, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej babeczki... widzę że na forum było burzowo... !!! ale dziś już świeci słońce?!!!

ja weekend spędziłam mega przyjemnie ...pogoda słoneczna to i chęci do życia więcej...

wczoraj byłam na zakupach ciążowych i dla maluszka (ale nie poszalałam jak Lanusia... kupiłam tylko jeden komplet z H&M)

Lanusia łóżeczko śliczne... moja kuzynka ma identyczne... i bardzo mi się podoba.. szkoda że my już mamy po córci...

caille proszę wrzuć fotkę tego kombinezonu i tutaj przez zapodaj.. bo tak go dziewczyny zachwalają...

niebieska dużo zdrówka... jedz kleik ryżowy i pij jak najwięcej...

ja też dzisiaj mam wizytę dopiero na 16:40... jedziemy całą rodzinką bo córcia bardzo chce zobaczyć maleństwo mam nadzieję że lekarz nic na to nie powie...

a co do snów... dziewczyny... ja to już samą siebie przechodzę... ratuję świat, pływam w łodzi podwodnej... albo wiele innych głupot robię... na szczęście nie są one straszne...

jeśli kogoś pominęłam bardzo przepraszam...

Niebieska, MILA, Lanusia93 lubią tę wiadomość

Czekamy na Alicję naszą Kruszynkę
    34bw3e3k2fqbxgb6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2014, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!
    Ale mnie glowa boli! Kurna musze jechac zawiezc mocz do badania i oddqc krew ale z takim bolem to sie nie ruszam musze kawe wypic :-(

Niebieska dobrze ze Ci lepiej! Ja jak sie zatrulam nie moglam patrzec na herbate ale pilam wode z sokiem malinowym :-)

Dziewczyny powiedzcie mi czy mialyscie badanie AFP? bo mi gin zlecil na ostatniej wizycie i ja robie dopiero jutro zeby miec najswiezsze wyniki ale w mojej ksiazce wyczytalam ze to badanie powinno robic sie miedzy 16 a 18 tc :/ a gin nic mi nie mowil...

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2014, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha dziewczyny zycze powodzenia za dzisiejsze wizyty :-)

positive lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2014, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Positive trzymamy kciuki za wizyte! :) ale dzisiaj sie posypie fajnym wiesciami :)
    Kamilka ja nie mialam zleconego tego badania w ogole :/
    Wspolczuje bolu glowy, mnie tak w weekend bolala ale przechodzila sama na szczescie

positive, Camille87 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2014, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    positive wrote:
    h
    caille proszę wrzuć fotkę tego kombinezonu i tutaj przez zapodaj.. bo tak go dziewczyny zachwalają...

Prosze :-) http://zapodaj.net/0a57040fd9be5.jpg.html

positive, Lanusia93 lubią tę wiadomość

• positive Autorytet

Wysłany: 10 marca 2014, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    camille ja nie miałam tego badania... znam go jako marker nowotworowy... ale wiem że robi się go również u kobiet ciężarnych jako badanie prenatalne w II trymestrze...

Camille87 lubi tę wiadomość

34bw3e3k2fqbxgb6.png
  • positive Autorytet

Wysłany: 10 marca 2014, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ruda doczytałam że twój maluszek już się rozkopał... super...

a mój ... cóż... kopie ale uspokaja się natychmiast gdy położę rękę na brzuchu...
    w piątek mój m. pierwszy raz go poczuł...

camille cudny... idealny na zimniejszy wrzesień...

Ruda27, Camille87, MILA lubią tę wiadomość

34bw3e3k2fqbxgb6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2014, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Positive ale fajnie ze Twoj maz tez juz poczul maluszka :)
    Moj to sie cieszy ze mna i tylko cos ty?! Jak faaajnie i taki rozmarzony :p
    Ale w sumie cos w tym jest, bo jak przykladam reke to tez cisza :p
    Zjadlam wlasnie sniadanko, pije kawke zbozowa, moze tez zaraz da znac o sobie? Mam taka nadzieje :)

Lanusia93 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2014, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki positive :-)
    Dziewczyny to ja nie wiem co z tym badaniem skoro nie mialyscie to moze nie jest jakies super wazne ?!
    Hmmm

• mika1987 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2014, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo ladny kombinezonik:)))a wogole bylam teraz z moim pieskiem na dworze iii jest cudownie:)slonce swieci pelna para:)a w czw mam wizyte i mam nadzieje ze dowiem sie juz kto tam zamieszkuje:)bo chcialabym tez juz jakies ubranko kupic:))

iv09krhme1fe56cn.png

f2w3rjjgc0akmsfq.png
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2014, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camille87 wrote:
    Prosze :-) http://zapodaj.net/0a57040fd9be5.jpg.html
    Śliczny ten kombinezon a widziałam taki w tesco z ff też chciałam kupić tyle że Ja mam trochę tych kombinezonów po córce :) a on taki miły w dotyku był i nawet niedrogi ale za to kupiłam inne rzeczy dla dzidzi i też w całkiem dobrych cenach i duży wybór jest tych ubranek
    Dzisiaj również życzę wszystkim udanych wizyt i dorych wieści :)
    I mam pytanko powiedzcie mi czy któraś z Was jest moze z Bydgoszczy chciałam się dowiedzieć czy tam coś ciekawego mogę zobaczyć :)

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • Niebieska Autorytet

Wysłany: 10 marca 2014, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, właśnie dzwoniłam do położnej. Powiedziała, że nie może obiecać ze ta jelitówka mogła nie mieć wpływu na dziecko.
    I odradziła mi dzisiejszą wizytę u lekarza, bo mogę zarazić inne ciężarne ;/
    Ponadto mówi, że jestem teraz osłabiona i ludzie z przeziębieniami mogą mnie zarazić.

Z jednej strony poleżałabym w domu a z drugiej.. dzisiaj miałam poznać płeć dziecka a tak muszę czekać do następnego poniedziałku. Bo tylko wtedy mój lekarz przyjmuje w godz. popołudniowych. Zawsze z rana, a my z mężem pracujemy
    ;/ Poza tym wolę wiedzieć, czy z dzidzią jest wszystko w porządku.
    Sama nie wiem, co mam robić :(

ckaiflw1up047qr9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2014, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilka Ty masz jutro polmetek :) ale Ci fajnie! :)

Aaaa ale mam lenia!

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2014, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uuu niebieska no ciezka decyzja.. Co mowi Twoj maz?

• positive Autorytet

Wysłany: 10 marca 2014, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    camille z tego co doczytałam to AFP określa ryzyko wad cewy nerwowej więc może warto...

mika ja z lubuskiego... więc nie pomogę...

34bw3e3k2fqbxgb6.png
  • mika1987 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2014, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez z lubuskiego:)

iv09krhme1fe56cn.png

f2w3rjjgc0akmsfq.png
‹‹ 543 544 545 546 547 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ