X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2014, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska napewno to ljelitowka jak zarazilas sie od innych, dobrze ze tak krotko..
    Teraz odpoczynek a pozniej mile wiesci i widoczki :) trzymamy kciuki! :)

Niebieska lubi tę wiadomość

• mika1987 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2014, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyznki a wogole snia Wam sie jakies dziwne sytuacje zwiazane z ciaza???bo mi to co jakis czas:)))trzy razy usg mi sie snilo z czego na dwoch byl chlopczyk a ostatnio dziewczynka:)hehe..

iv09krhme1fe56cn.png

f2w3rjjgc0akmsfq.png
  • mika1987 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2014, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana Niebieska..serdecznie wspolczuje Tobie, bo wiem co takie grypsko potrafi zrobic..bylam na to bardzo podatna:( ale Kochana odpoczywaj i pij duzo:*

iv09krhme1fe56cn.png

f2w3rjjgc0akmsfq.png
  • Moni& Autorytet

Wysłany: 10 marca 2014, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kada, Niebieska trzymam kciuki za wizyty! i prosze sie pochwalic malenstwem poźniej:D ja musze czekac do środy :P
    Mika ja mam takie porąbane sny, że nieraz jak rano wstane nie umie sie otrząsnąc bo są takie realne. o dziwo wiele rzeczy w snach robie ale zawsze wiem, że jestem w ciaży wiec to nasza podświadomośc pracuje. śnia mi sie badania usg, dzieci, wózki, zakupy, zmarli członkowie rodziny, podróże i wiele innych głupot których nie umiem wytłumaczyc.

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
  • positive Autorytet

Wysłany: 10 marca 2014, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej babeczki... widzę że na forum było burzowo... !!! ale dziś już świeci słońce?!!!

ja weekend spędziłam mega przyjemnie ...pogoda słoneczna to i chęci do życia więcej...

wczoraj byłam na zakupach ciążowych i dla maluszka (ale nie poszalałam jak Lanusia... kupiłam tylko jeden komplet z H&M)

Lanusia łóżeczko śliczne... moja kuzynka ma identyczne... i bardzo mi się podoba.. szkoda że my już mamy po córci...

caille proszę wrzuć fotkę tego kombinezonu i tutaj przez zapodaj.. bo tak go dziewczyny zachwalają...

niebieska dużo zdrówka... jedz kleik ryżowy i pij jak najwięcej...

ja też dzisiaj mam wizytę dopiero na 16:40... jedziemy całą rodzinką bo córcia bardzo chce zobaczyć maleństwo mam nadzieję że lekarz nic na to nie powie...

a co do snów... dziewczyny... ja to już samą siebie przechodzę... ratuję świat, pływam w łodzi podwodnej... albo wiele innych głupot robię... na szczęście nie są one straszne...

jeśli kogoś pominęłam bardzo przepraszam...

Niebieska, MILA, Lanusia93 lubią tę wiadomość

Czekamy na Alicję naszą Kruszynkę
    34bw3e3k2fqbxgb6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2014, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!
    Ale mnie glowa boli! Kurna musze jechac zawiezc mocz do badania i oddqc krew ale z takim bolem to sie nie ruszam musze kawe wypic :-(

Niebieska dobrze ze Ci lepiej! Ja jak sie zatrulam nie moglam patrzec na herbate ale pilam wode z sokiem malinowym :-)

Dziewczyny powiedzcie mi czy mialyscie badanie AFP? bo mi gin zlecil na ostatniej wizycie i ja robie dopiero jutro zeby miec najswiezsze wyniki ale w mojej ksiazce wyczytalam ze to badanie powinno robic sie miedzy 16 a 18 tc :/ a gin nic mi nie mowil...

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2014, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha dziewczyny zycze powodzenia za dzisiejsze wizyty :-)

positive lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2014, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Positive trzymamy kciuki za wizyte! :) ale dzisiaj sie posypie fajnym wiesciami :)
    Kamilka ja nie mialam zleconego tego badania w ogole :/
    Wspolczuje bolu glowy, mnie tak w weekend bolala ale przechodzila sama na szczescie

positive, Camille87 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2014, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    positive wrote:
    h
    caille proszę wrzuć fotkę tego kombinezonu i tutaj przez zapodaj.. bo tak go dziewczyny zachwalają...

Prosze :-) http://zapodaj.net/0a57040fd9be5.jpg.html

positive, Lanusia93 lubią tę wiadomość

• positive Autorytet

Wysłany: 10 marca 2014, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    camille ja nie miałam tego badania... znam go jako marker nowotworowy... ale wiem że robi się go również u kobiet ciężarnych jako badanie prenatalne w II trymestrze...

Camille87 lubi tę wiadomość

34bw3e3k2fqbxgb6.png
  • positive Autorytet

Wysłany: 10 marca 2014, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ruda doczytałam że twój maluszek już się rozkopał... super...

a mój ... cóż... kopie ale uspokaja się natychmiast gdy położę rękę na brzuchu...
    w piątek mój m. pierwszy raz go poczuł...

camille cudny... idealny na zimniejszy wrzesień...

Ruda27, Camille87, MILA lubią tę wiadomość

34bw3e3k2fqbxgb6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2014, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Positive ale fajnie ze Twoj maz tez juz poczul maluszka :)
    Moj to sie cieszy ze mna i tylko cos ty?! Jak faaajnie i taki rozmarzony :p
    Ale w sumie cos w tym jest, bo jak przykladam reke to tez cisza :p
    Zjadlam wlasnie sniadanko, pije kawke zbozowa, moze tez zaraz da znac o sobie? Mam taka nadzieje :)

Lanusia93 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2014, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki positive :-)
    Dziewczyny to ja nie wiem co z tym badaniem skoro nie mialyscie to moze nie jest jakies super wazne ?!
    Hmmm

• mika1987 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2014, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo ladny kombinezonik:)))a wogole bylam teraz z moim pieskiem na dworze iii jest cudownie:)slonce swieci pelna para:)a w czw mam wizyte i mam nadzieje ze dowiem sie juz kto tam zamieszkuje:)bo chcialabym tez juz jakies ubranko kupic:))

iv09krhme1fe56cn.png

f2w3rjjgc0akmsfq.png
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2014, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camille87 wrote:
    Prosze :-) http://zapodaj.net/0a57040fd9be5.jpg.html
    Śliczny ten kombinezon a widziałam taki w tesco z ff też chciałam kupić tyle że Ja mam trochę tych kombinezonów po córce :) a on taki miły w dotyku był i nawet niedrogi ale za to kupiłam inne rzeczy dla dzidzi i też w całkiem dobrych cenach i duży wybór jest tych ubranek
    Dzisiaj również życzę wszystkim udanych wizyt i dorych wieści :)
    I mam pytanko powiedzcie mi czy któraś z Was jest moze z Bydgoszczy chciałam się dowiedzieć czy tam coś ciekawego mogę zobaczyć :)

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • Niebieska Autorytet

Wysłany: 10 marca 2014, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, właśnie dzwoniłam do położnej. Powiedziała, że nie może obiecać ze ta jelitówka mogła nie mieć wpływu na dziecko.
    I odradziła mi dzisiejszą wizytę u lekarza, bo mogę zarazić inne ciężarne ;/
    Ponadto mówi, że jestem teraz osłabiona i ludzie z przeziębieniami mogą mnie zarazić.

Z jednej strony poleżałabym w domu a z drugiej.. dzisiaj miałam poznać płeć dziecka a tak muszę czekać do następnego poniedziałku. Bo tylko wtedy mój lekarz przyjmuje w godz. popołudniowych. Zawsze z rana, a my z mężem pracujemy
    ;/ Poza tym wolę wiedzieć, czy z dzidzią jest wszystko w porządku.
    Sama nie wiem, co mam robić :(

ckaiflw1up047qr9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2014, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilka Ty masz jutro polmetek :) ale Ci fajnie! :)

Aaaa ale mam lenia!

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2014, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uuu niebieska no ciezka decyzja.. Co mowi Twoj maz?

• positive Autorytet

Wysłany: 10 marca 2014, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    camille z tego co doczytałam to AFP określa ryzyko wad cewy nerwowej więc może warto...

mika ja z lubuskiego... więc nie pomogę...

34bw3e3k2fqbxgb6.png
  • mika1987 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2014, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez z lubuskiego:)

iv09krhme1fe56cn.png

f2w3rjjgc0akmsfq.png
‹‹ 543 544 545 546 547 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ