X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2014, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzikovy wrote:
    Kama....jest boski!!! Normalnie sie zakochalam w nim :) gapie sie i gapie ma ten kombinezon :)

No ja tez sie nie moge napatrzec!! :D
    A bratowa go w Tesco wyhaczyla :P

Ruda dobranoc!! <3

Madzikovy, Ruda27 lubią tę wiadomość

• Moni& Autorytet

Wysłany: 9 marca 2014, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja czuje pukanie jak sie skupie siedze,czy stoje. moze dlatego dopiero wieczorem dzis poczulam bo od rana mialam co robic :P
    Lanusia ja bym juz chciala kupowac ale poczekam az poznam plec. aa w mojej rodzinie wszyscy mowia ze wczesniej sie nic bie kupuje no ale bez przesady, przeciez w takim ukladzie musialabym od razu z porodowki leciec na zakupy bo przeciez maz nie kupi wszystkiego:/ mysle ze po 20 tyg zaczne kupowac ciuszki i jakies srodki do pielegnacji, kocyki itp a wieksze gabaryty tj lozeczko, wozek na przelomie czerwca/lipca.
    uciekam spac dobranoc <3

celia, Ruda27, Lanusia93 lubią tę wiadomość

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
  • Madzikovy Autorytet

Wysłany: 9 marca 2014, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W Tesco sa takie cuda???? :)
    Dobranoc dziewczyny :)

Camille87, Ruda27 lubią tę wiadomość

Kochana Złośnica...:*
    n59ydf9htvnd6yuy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2014, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja widac sa (byly) :-)
    Dobranoc <3

• Jus1985 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2014, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diablo u mnie bbadania prenatalne i zwykłe usg bierze lekarz tyle samo czyli 100zł. Robi je w różnym czasie nie zawsze tyle samo każdej pacjentce.

Mila mi lekarz wyznaczył termin połówkowych na 21t + 1 d

Niebieska też ostatnio tak miałam dodatkowo zaczęła mi drętwieć noga. Internista na dyżurze zalecił elektrolity i wit z grupy B i pozwolił cole :-D (ale nie dużo i jak mam zgage to rozgazowaną). Nie wiem czemu odradzają her miętową mi pomogła chyba a mocnej zwykłej nie pije póki cobo podobno w ciąży nie można

I zazdroszcze Wwam kopniaczków i tych małych i tych większych :-) tak pozytywnie

Dobranoc

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2014, 21:57

celia, Camille87, Diablo, Moni&, Niebieska, MILA lubią tę wiadomość

3jgx3e3k7wsnebz7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2014, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z ta cola to bym uwazala bo podraznia zoladek (w koncu zzera rdze) wiec przy zatruciu nie jest polecana nie wiem czmu gin Ci pozwolil, pewnie ma swoja teorie.. ;-)

Jus1985 lubi tę wiadomość

• Diablo Ekspertka

Wysłany: 9 marca 2014, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    <edit>

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2014, 13:20

Ruda27 lubi tę wiadomość

f2w3rjjgx4qe9e4w.png

c55fsek2cpmnrsgq.png
  • nezumi Autorytet

Wysłany: 10 marca 2014, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lanusia93 wrote:
    nezumi, lada chwila poznasz płeć i nadszarpniesz domowy budżet :D A na pewno masz katar? Ja od dwóch tygodni mam ciągle zatkany nos, ale to podobno normalne w ciąży, to nie jest taki normalny katar. Jak widać, w niektórych miejscach Narodowy Fundusz poskąpił, bo u nas szpitalne USG wcale nienajgorsze ;)

Paa <3
    na pewno katar, zużywam całą masę chusteczek i wydzielina jest brzydka, już nie mówię o tym że bolą mnie zatoki i głowa, mam też zatkane uszy (!?) to akurat nowość.
    u nas szpitalne USG jest bardzo dobre, ja piszę o tym które lekarz ma w przychodni w gabinecie, te jest kiepskiej jakości.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2014, 07:44

Lanusia93 lubi tę wiadomość

c74bebc6c3.png
    Alicja jest już z nami! <3
    10.08.2014
  • Niebieska Autorytet

Wysłany: 10 marca 2014, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylka wrote:
    Mi zawsze mama kazała pić gorzką herbatę jak wymiotowałam. Ale nie pij miętowej, bo podrażnia żołądek.

Cześć dziewczyny, co ja wczoraj w dzień iw nocy przeżyłam. Koszmar! Piłam cały czas tą wodą i non stop ją zwracałam.
    A mąż do mnie mówi, żebym herbatę miętową wypiła. Na szczęście nie miałam, tylko zwykłą czarną. No i po tej herbacie w środku nocy mi przeszło. Ale mnie dzisiaj suszy! I strasznie kręgosłup boli od tych odruchów przy wymiotach. Mam nadzieję, że dzidzi nie zaszkodziłam. Dzięki za wsparcie dziewczyny !

nezumi, celia, Camille87, Kajoni, MILA lubią tę wiadomość

ckaiflw1up047qr9.png
  • nezumi Autorytet

Wysłany: 10 marca 2014, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda z kopniakami i pukaniem pewnie masz rację, ale wiesz jak to jest jak czekasz czekasz a tu nic cały dzień (tzn wtedy kiedy czekałam ;) )

c74bebc6c3.png
    10.08.2014
  • nezumi Autorytet

Wysłany: 10 marca 2014, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska wrote:
    Cześć dziewczyny, co ja wczoraj w dzień iw nocy przeżyłam. Koszmar! Piłam cały czas tą wodą i non stop ją zwracałam.
    A mąż do mnie mówi, żebym herbatę miętową wypiła. Na szczęście nie miałam, tylko zwykłą czarną. No i po tej herbacie w środku nocy mi przeszło. Ale mnie dzisiaj suszy! I strasznie kręgosłup boli od tych odruchów przy wymiotach. Mam nadzieję, że dzidzi nie zaszkodziłam. Dzięki za wsparcie dziewczyny !
    cieszę się że już lepiej :* dziś też sobie zrób dietę na wszelki wypadek :)

Niebieska, Jus1985 lubią tę wiadomość

c74bebc6c3.png
    10.08.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2014, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :)
    Jakis troche glupi sen mialam, ale obudzilam sie maz mi milutko napisal, pozniej poczulam kopniaczka i od razu lepiej :)
    Jestem troche wymeczona, zastanawiam sie czy ten tydzien nie isc na l4, niby chodze na 3,5 h do pracy ale jednak to meczy plus dojazdy godzine.. Musze to przemyslec mam czas do ok 11-12...

Kochane wy napewno widzialyscie jak ja wyczekiwalam tych ruchow, wy tez sie doczekacie :)
    Jus, diablo poczujecie juz niedlugo :)

Camille87, Diablo, Jus1985 lubią tę wiadomość

• Moni& Autorytet

Wysłany: 10 marca 2014, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska dobrze, że przeszło! Napewno nie zaszkodziłaś dziecku, bo sie nie odwodniłaś i była to krótkotrwała dolegliwośc:) Ściskam :*

Niebieska lubi tę wiadomość

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2014, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojj nezumi wiem doskonale, niedlugo bedziemy czuly intensywnie i czesto :)
    Nibieska ciesze sie ze Ci juz lepiej, napewno nie zaszkodzilas, ale dzisiaj juz pij duzo wody, obowiazkowo..

Niebieska, nezumi lubią tę wiadomość

• Niebieska Autorytet

Wysłany: 10 marca 2014, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diablo wrote:

Niebieska mamy ten sam tydzień czujesz już ruchy swojego maleństwa ? ja jeszcze nie eh ;/

Czasem mi się wydaje, że coś puka. Ale myślę, że mylę to ze skurczami jelit. Także chyba nie czuję ruchów i czekam na takie regularne :)

ckaiflw1up047qr9.png
  • kada24 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2014, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam z rana moje słoneczkadziś u nas słonecznie a mnie już stres bierze na 12:30 do lekarza oby było dobrze

Camille87 lubi tę wiadomość

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• mika1987 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2014, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to zaczelismy 5 miesiac:)))milego dnia sierpnioweczki:)))

Niebieska, Camille87, nezumi, MILA, Lanusia93 lubią tę wiadomość

iv09krhme1fe56cn.png

f2w3rjjgc0akmsfq.png
  • Niebieska Autorytet

Wysłany: 10 marca 2014, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie sobie ryż gotuję, bo od wczoraj od 12.00 nic nie jadłam. Więc dzidziuś głodny. A piję taką herbatę lurę lub wodę przegotowaną. Tej mineralnej już się boję, mam po tej nocce traumę :P Ale może dlatego ją zwracałam, że była to wygazowana woda i te resztki bąbelków mnie podrażniały. Już dzisiaj się lepiej czuję, tylko zmęczona jestem, słaba i boli ten kręgosłup. Dobrze, że to trwało tylko ok. 12 h. Nie chcę już tego przechodzić. U mnie szwagier, teściu i szwagierka też to mają. A byłam wczoraj u nich i chyba się zaraziłam. Tylko oni nie wymiotowali...
    A dzisiaj mam wizytę u ginekologa, na szczęście o 17.40. To jeszcze zdążę wypocząć :) Miłego dnia dziewczyny, ja idę się położyć :)

celia, Camille87, nezumi lubią tę wiadomość

ckaiflw1up047qr9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2014, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kada napewno jest dobrze :) trzymamy kciuki!
    Mika gratulacje :)

• mika1987 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2014, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a suwaczek mi sie opoznia:)

iv09krhme1fe56cn.png

f2w3rjjgc0akmsfq.png
‹‹ 542 543 544 545 546 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ