X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • Niebieska Autorytet

Wysłany: 9 marca 2014, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale ja wodę też zwracam :(

ckaiflw1up047qr9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2014, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajoni wrote:
    Niebieska, chyba się czymś przytrułaś. Jak pisze Camille, dużo pij i nie jedz nabiału. Tylko suche produkty.

Diablo chyba nic Ci nie poradzimy, musisz sie udać na wizytę

Chrupki kukurydziane mozna :-) lepiej mi po nich bylo jak sie zatrulam a nawet na zwykle mdlosci pomagaly :D

MILA lubi tę wiadomość

• MILA Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie taj sie chyba zapiszę jak zacznę 21 tc :-D

Niebieska hmmmm no może zatrucie :-P Kamlika ma rację póki co pij wodę i zobaczysz jak się potoczy :-/

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • Diablo Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    <edit>

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2014, 13:19

Niebieska lubi tę wiadomość

f2w3rjjgx4qe9e4w.png

c55fsek2cpmnrsgq.png
  • Sylka Autorytet

Wysłany: 9 marca 2014, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska to może być grypa żołądkowa. Cholerne paskudztwo, a najgorsze, że nic nie pomaga i trzeba przecierpieć. Dużo pij, aby się nie odwodnić... Biedna... :*

Ja połówkowe mam 27.03. czyli 18+5 ale tutaj jest inaczej, bo to jest jedyne badanie usg w ciągu całej ciąży i wykonywane jest między 18 a 20 tygodniem... Oczywiście jest bezpłatne.

MILA, Niebieska lubią tę wiadomość

f2w39jcgqwt6nja8.png
    relg3e5e7k7mhx6f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2014, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska to nic! Nawet jak zwracasz wode to i tak musisz pic bo sie odwodnisz a to moze dzidzi zaszkodzic :-(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2014, 19:54

• Niebieska Autorytet

Wysłany: 9 marca 2014, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki, idę się położyć :(

ckaiflw1up047qr9.png
  • MILA Autorytet

Wysłany: 9 marca 2014, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska ale wiesz, nie mozesz sie odwodnic

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • Sylka Autorytet

Wysłany: 9 marca 2014, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi zawsze mama kazała pić gorzką herbatę jak wymiotowałam. Ale nie pij miętowej, bo podrażnia żołądek.

f2w39jcgqwt6nja8.png
    relg3e5e7k7mhx6f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2014, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila, takie pytanie z innej beczki mam - jak bylas na castingu do xfactora to jak byla ubrana ewa farna? :P bo jak ogladam to lookam za Toba :P

Lanusia93 lubi tę wiadomość

• Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2014, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko na chwilkę wpadam ;) Witajcie <3
    Byliśmy dziś na megazakupach w Łodzi. Mam:
    łóżeczko, pościel (wypełnienie i poszewki w samochodziki), piękny przewijak, kocyki, okrycie kąpielowe z kapturkiem, moskitierę do łóżeczka, podkładki pod prześcieradło, gruszkę do noska, smoczek, różne pieluszki i inne drobnostki. Prawie mogę rodzić, jeszcze tylko kosmetyki :D
    Co prawda miałam niemiłą sytuację w Smyku, bo miałam uderzenia gorąca, prawie straciłam przytomność, robiło mi się ciemno przed oczami, ale to nic w porównaniu z tym czego dokonaliśmy.
    Miłego wieczoru ;)

Jestem przeszczęśliwa <3

Sylka, Ruda27, Camille87, celia, nezumi, Jus1985, Niebieska, Magda2013, Macca lubią tę wiadomość

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
  • Kajoni Autorytet

Wysłany: 9 marca 2014, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj Lanusia, ale poszalałaś :) zazdroszczę ;) u mnie chyba wszystkie zakupy spadną na mnie bo mój twierdzi, że się "nie zna". a ja mam się znać na wyborze wanienki czy wózka? ciekawe skąd... ehh, faceci.
    Ale super, że już masz tyle rzeczy. Mam nadzieję, że to prawie omdlenie to jednorazowa sytuacja. Mnie dziś prawie omdlenia w kościele nie dopadły, bo poszliśmy wcześniej i sobie usiadłam :D

relgi09k4o218c6j.png
  • Sylka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wooow Lanusia zazdroszczę takich zakupów!!!
    Ja już też się nie mogę doczekać, ale już za miesiąc będę w Polsce i będę szaleć hahahaha
    To wszystko kupiłaś w Smyku?

f2w39jcgqwt6nja8.png
    relg3e5e7k7mhx6f.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brawo Lanusia :-) z tym rodzeniem to sie moze wstrzymaj :-)

• Kajoni Autorytet

Wysłany: 9 marca 2014, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mykam, dobrej nocki, do jutraaaa :* nie piszcie za dużo żebym nadążyła przeczytać :D

Camille87, Lanusia93 lubią tę wiadomość

relgi09k4o218c6j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2014, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska kurde sie nameczysz! Tak jak Kamilka mowi musisz duzo pic wody.. To pewnie zatrucie no albo jelitowka :/ trzymaj sie kochana!
    My mamy polowkowe 19.03 i placimy 80 e czyli jakies 320 zl.. Nie wiem jak tu wyglada ani ile trwa, az sie boje ze nie bedzie takie dokladne jakie bym miala w polsce..

My juz sami, lezymy w lozku :)
    Musze wam sie pochwalic! Bylismy w chinskiej restauracji i moj synus 2 razy kopnal! Pierwszy raz czulam to cos robiac i nie skupiajac sie :) juz ten kopniaczek byl mocniejszy :) ale mnie to cieszy cudnie!! :)

Moni&, Camille87, Madzikovy, Sylka, Lanusia93, celia, Jus1985, Niebieska, Kajoni, Magda2013 lubią tę wiadomość

• Moni& Autorytet

Wysłany: 9 marca 2014, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lanusia super zakupy! ja sie tak zabieram za zakupy ze chyba dopiero w 8 miesiacu zrobie haha :P
    Niebieska pij wode, ja jak mialam grypw zoladkowo jelitowa to jadlam sucharki zalane woda przegotowana znosne do przelkniecia

Lanusia93, Niebieska lubią tę wiadomość

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
  • Moni& Autorytet

Wysłany: 9 marca 2014, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda to swietnie! moj tez dzis zaczal sie uaktywniac pod wieczor dopiero :P

Ruda27 lubi tę wiadomość

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2014, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda cudowne wiesci :-) wiec juz nie masz watpliwosci ze to synus :-D <3
    Moj tez dzis kopal jak bylam na dzialce - duza dawka tlenu mu sluzyla hehe

Ruda27, Madzikovy, Lanusia93 lubią tę wiadomość

• Madzikovy Autorytet

Wysłany: 9 marca 2014, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lanusia :) dużo nakupilas :) ja wpadam przy was w kompleksy bo nie mam kompletnie nic a to dlatego ze obiecałam sobie ze zakupy dopiero jak poznam płeć :) a ze moj ktosiek nie chciał pokazać to dalej czekam :)
    Ja polowkowe będę mieć w 22 tc. Dokładnie 24 marca. Ide do innego specjalisty który posprawdza serce, żyły, przepływy itd wiem ze u mnie to badanie bedzie trwało około 40 min. I koszt to 335 zł.
    Dziewczyny nie macie czasem wrażenia ze...coś was laskocze od środka? Bo jadłam kolacje i to chyba ktosiek sie tak wiercil, dziwne uczucie :) jakby w moim brzuchu buszował obcy ;)
    Ruda gratuluje <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2014, 20:34

Camille87, Lanusia93, celia, Magda2013, Macca lubią tę wiadomość

Kochana Złośnica...:*
    n59ydf9htvnd6yuy.png
‹‹ 540 541 542 543 544 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ