X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2014, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzikovy a wlasnie mialam pisac czy tez juz czujesz ruchy, bo Ty z Ruda czekalyscie :-)
    To laskotanie to moze byc dzidzius!! Ja mialam od razu puk ale kazda kobieta czuje inaczej :-)
    Widzisz? Doczekalas sie! Cudownie dziewczyny <3

Madzikovy lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2014, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzikovy ja takiego uczucia nie mam, ale to napewno ktosiek :)
    Oby sie ujawnil na polowkowych :p
    Ja kupilam tylko rzeczy uńiwersalne i tak i to pare ubranek i sliniaki.. Z takimi duzymi zakupami jak Lanusia to poczekam jeszcze napewno :) ale fajnie juz miec te rzeczy w domu, napewno milo nacieszyc oko :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2014, 20:37

Lanusia93 lubi tę wiadomość

• Sylka Autorytet

Wysłany: 9 marca 2014, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzikovy ja też mam takie uczucie "gilania" od środka.... Szczególnie jak się przeciągam w nocy :)

Ruda gratuluję kopniaczków :)

Madzikovy, Ruda27 lubią tę wiadomość

f2w39jcgqwt6nja8.png
    relg3e5e7k7mhx6f.png
  • Madzikovy Autorytet

Wysłany: 9 marca 2014, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja w dzień czuje ze 3-4 kopniaczki takie puk a nieraz wlasnie takie...nie wiem jak wam to opisać ;) wiercenie :) wczoraj przed snem tak miałam i dzis ze aż śmiać mi sie chciało ;) to chyba moj Maluszek bo co by innego ;)

Camille87, Ruda27, Lanusia93 lubią tę wiadomość

Kochana Złośnica...:*
    n59ydf9htvnd6yuy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2014, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz zapowiedzialam ze jak pokoik bedzie gotowy to bede kupowac bo poki co nie mam miejsca na te wszystkie rzeczy.. a w lidlu promocja na pampersy - 160szt za ok 80zl chyba sie oplaca ale co ja z tym zrobie teraz :p

Madzikovy, Lanusia93 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2014, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuzwa mialam wstawic zdjecie kombinezoniku od bratowej ehh skleroza :-(
    Moglabym wstawic tu ale nie wiem czemu jak probuje wstawic prze tinypic to wszystkie fotki dodaja mi sie do gory nogami o.O bez sensu ...

• Madzikovy Autorytet

Wysłany: 9 marca 2014, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czekałam na ten kombinezon na fb ale nic sie nie pojawiło :)

n59ydf9htvnd6yuy.png
  • Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2014, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yyyyyy... Co tu się działo jak mnie nie było...? Dziś nie dam rady nadrobić, mam ochotę tylko na szybki prysznic, mleczko i do łóżeczka <3
    Przeczytałam kilka pierwszych stron od kiedy Was opuściłam ze 2 dni temu i zamarłam. Mam nadzieję, że sytuacja opanowana, nie ma ofiar :D

Kajoni, zaszalałam, bo zaczęłam 20 tydzień :D Ubranka, zabawki i bujaczek-leżaczek mamy od mamy, wanienka już jest. Został wózek, kosmetyki i pieluszki. I jakieś drobnostki :) Ja już bym chciała rozłożyć to łóżeczko, jest takie jak chciałam: http://allegro.pl/piekne-lozeczko-dzieciece-ze-szuflada-moskitiera-i4007304268.html
    Tylko że z sówkami. I przewijak też w sówki <3
    A kasjerka całkiem wyrozumiała, powiedziała, że sama ma 2 dzieci, więc rozumie, nalałam sobie wody i usiadłam w fotelu. Zaczęłam płakać, bo P. zamiast się zmartwić powiedział: "Wyluzuj, uspokój się". Myślałam, że mnie coś trafi :D
    I też mu było obojętne, czy kocyk z takim wzorem czy takim :(
    Sylka, tak, w Smyku :) Od razu zainwestowaliśmy w taki drobnostki jak nieprzemakalna podkładka pod prześcieradło, szczotka do włosów czy aspirator, bo mniejsze prawdopodobieństwo, że o czymś zapomnimy :D
    Camille87, hahaha :D Wstrzymam się ;) Ale małemu się podobały zakupy, chyba aż mu tchu zabrakło przy kasie, bo tam mnie złapało najgorsze samopoczucie, przechyliłam się do tyłu. Pampersy kup i schowaj do piwnicy. Ja bym tak zrobiła jakbym dorwała :D
    Ruda27, 320 zł? :O Powalają mnie te ceny... Ja te mocniejsze czuję tylko kilka razy dziennie i też kiedy się nie skupiam, dają tyle radości <3 jakby chciały zawołać: "Jestem tu, nie zapominaj!".
    Moni&, ja bym tyle nie wytrzymała :D Uznałam, że wszystko musi być JUŻ, bo jak mały będzie się pchał na świat to kto mi kupi taki kocyk jak ja chcę? :D
    Madzikovy, no kolejna z taką ceną za USG. Jak Wasi mężczyźni dają sobie z tym radę, tak psychicznie? :D :D Mój maluszek już wyraźnie się przesuwa, ale całkiem niedawno właśnie łaskotał. Tylko nie w trakcie jedzenia, jak zje- idzie spać. Jak tatuś :D To na pewno Twoje maleństwo, gratulacje!

Camille87, Ruda27, Moni&, Kajoni, Magda2013 lubią tę wiadomość

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2014, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzikovy wrote:
    Ja czekałam na ten kombinezon na fb ale nic sie nie pojawiło :)

Przyznam ze dalam du*y ale ruszylam dupsko i zrobilam fotke specjalnie dla Ciebie i Rudej :P
    Jest na fb ;-)

Ruda27, Madzikovy lubią tę wiadomość

• nezumi Autorytet

Wysłany: 9 marca 2014, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lanusia super zakupy :) zazdraszczam. ja dopóki płci nie znam to takich wielkich zakupów nie robię ;)

Kajoni to ja o tym basenie pisałam, chciałam iść jutro ale katar sie nasila więc to nie ma sensu...

Nibieska biedactwo, zatrucie.... pozostaje ci leżeć, jeść chrupki kukurydziane i gorzką herbatę. ale pamiętaj że jak 2 dni się to będzie utrzymywać to lepiej iść do lekarza bo się możesz odwodnić!

Ruda maluch kopie? mój się za to uspokoił i dziś nic ine czułam :( a wczoraj moze raz... chociaż też do końca nie wiem czy to dzidziuś czy kapusta ;)

Idę zrobić mężowi kolację bo zaraz z pracy przyjdzie :)

Lanusia93, Niebieska lubią tę wiadomość

c74bebc6c3.png
    Alicja jest już z nami! <3
    10.08.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2014, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lanusia piekne to lozeczko :-) ile zaplacilas? Jesli to nie tajemnica ;-)
    Z tymi pampersami to sie na prawde zastanawiam i chyba kupie :-)

• Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2014, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranoc! :*
    Uciekam szybko, bo standardowo wsiąknę i żadna siła mnie stąd nie oderwie :D

Camille87 lubi tę wiadomość

Aniołek (*) 12.03.2013

• nezumi Autorytet

Wysłany: 9 marca 2014, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie USG 4D w prywatnym gabinecie 300 zł.
    Na każdej wizycie lekarz robi mi USG na aparacie w przychoni (NFZ) ale jakoś jest tragiczna... widać tylko bijące serduszko i zarys dzieciątka. ja w środę idę na NFZ i myślę że bedziemy się umawiać na połówkowe :D

c74bebc6c3.png
    Alicja jest już z nami! <3
    10.08.2014
  • Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2014, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha zaczyna się moje wychodzenie i odpisywanie "ostatni raz" :D
    Kamilko, 280 zł, jestem zszokowana, w moim mieście ten sam model 325 zł, a w internecie różne te ceny. Ale trzeba doliczyć to wypełnienie antyalergiczne 60 zł i pościel 150 zł (tu byłam zaskoczona, ale P. nie grzmiał). Okrycie do kąpieli z kapturkiem 40 zł, piękne, w żabki <3

nezumi, celia, Ruda27, Camille87 lubią tę wiadomość

Aniołek (*) 12.03.2013

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2014, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nezumi ja czulam, rano jak sie skupialam takie delikatne jak leze, a wieczorem w tej restauracji normlamie poczulam rozmawiajac i nie myslalac o tym :) niesamowite to bylo! Oby juz teraz takie bardziej odczuwalne byly :)
    Nezumi pewnie kopal ale nie czulas tego bo cos robilas.. :)
    Lanusia sliczne lozeczko :) fajne takie zakupki :)
    Co do ceny moich polowkowych to ja jestem za granica to tu takie ceny sa niestety w przeliczeniu na zlotowki... Oby tylko wszystko dobrze sprawdzili..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2014, 21:07

Lanusia93, nezumi lubią tę wiadomość

• Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2014, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nezumi, lada chwila poznasz płeć i nadszarpniesz domowy budżet :D A na pewno masz katar? Ja od dwóch tygodni mam ciągle zatkany nos, ale to podobno normalne w ciąży, to nie jest taki normalny katar. Jak widać, w niektórych miejscach Narodowy Fundusz poskąpił, bo u nas szpitalne USG wcale nienajgorsze ;)

Paa <3

celia, nezumi lubią tę wiadomość

Aniołek (*) 12.03.2013

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2014, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lanusia93 wrote:
    Haha zaczyna się moje wychodzenie i odpisywanie "ostatni raz" :D
    Kamilko, 280 zł, jestem zszokowana, w moim mieście ten sam model 325 zł, a w internecie różne te ceny. Ale trzeba doliczyć to wypełnienie antyalergiczne 60 zł i pościel 150 zł (tu byłam zaskoczona, ale P. nie grzmiał). Okrycie do kąpieli z kapturkiem 40 zł, piękne, w żabki <3

To nie najgorzej jesli 280zl! :-) ja lozeczko tez mam ja zaplacilam 50zl cale drwniane (bukowe) z certyfikatem tuv :D ale to z mojej firmy dlatego taka cena ;-)

• Madzikovy Autorytet

Wysłany: 9 marca 2014, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kama....jest boski!!! Normalnie sie zakochalam w nim :) gapie sie i gapie ma ten kombinezon :)

Camille87 lubi tę wiadomość

n59ydf9htvnd6yuy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2014, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uciekam kochane :) do jutra :) slodkich snow wszystkim! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2014, 21:17

Camille87, Madzikovy lubią tę wiadomość

• celia Autorytet

Wysłany: 9 marca 2014, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lanusia gratuluję zakupów, łóżeczko przepiękne :)
    Madzikovy nic się nie martw, ja też nie mam jeszcze zupełnie nic poza jednym lumpkowym malutkim bodziakiem unisex ;) Sądzę, że mam jeszcze mnóstwo czasu :P

Ruda i Madzikovy super, że też już czujecie ruchy. Ja niestety jeszcze nic choć proszę i proszę moje maleństwo ;D

Niebieska naprawdę współczuję, bo przechodziłam już kiedyś taką grypę jelitową i to było straszne. I myślę, że w ciąży jest jeszcze gorzej. Tak jak dziewczyny pisały pij koniecznie.

Co do dyskusji - ja wciąż pracuję i nie mam szans Was nadrobić. Madzikovy jeśli mnie miałaś na myśli to przepraszam. Ale ja też, jeśli nie znam odpowiedzi, to po prostu nic nie piszę, co może być odebrane jako olewanie.

Niebieska wspomniałaś
    Niebieska wrote:
    Ja pamiętam tylko jedną sytuację. Jak była robiona lista z kobitkami w ciąży.
    Nikt mnie na niej nie umieścił. Jakbym nie istniała. Musiałam się sama upomnieć o wpis do niej. A nie raz się udzielałam na forum. I też mi było przykro...
    ALE TYLKO PRZEZ CHWILĘ.
    A to nie tak. Przeszukałam forum i na stronie 316 jak pierwszy raz wstawiałam długą listę już cię wpisałam z terminem na 10 sierpnia. Tylko tyle informacji miałam. Przypominam, że stworzenie długiej listy oznaczało przekopanie ponad 300 postów, naprawdę mogłam ze swym mniejszym mózgiem kogoś pominąć ;)
    Także kochana absolutnie nikt o Tobie nie zapomniał, choć niehumanitarnie wstawiasz fotki z sexi figurą :P

Niebieska, Lanusia93 lubią tę wiadomość

p19ucsqvqom8u4oa.png
    wnid9vvjzm38tk1g.png
‹‹ 541 542 543 544 545 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ