X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • Kajoni Autorytet

Wysłany: 9 marca 2014, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diablo wrote:
    zazdroszczę Wam ze aktywnie spędzacie czas ja co wyjdę na spacer to kończy się leżeniem z bólu krocza nie moge wytrzymać moze łożysko mam zle umiejscowione dowiem sie dopiero na połówkowym.

Niebieska mamy ten sam tydzień czujesz już ruchy swojego maleństwa ? ja jeszcze nie eh ;/

a połówkowe badanie jest droższe od zwykłej wizyty wiecie może ?
    ojej, ja nie mam na szczęście takich bólów, a długo czy często to masz?

ja za swoje połówkowe też będę płacić 250zł, usg to 11 tyg. u mnie kosztowało 70zł a późniejsze niby 110, ale miałam usg w 16 tyg i też zapłaciłam 70zł. Może jakaś promocja :D

Diablo lubi tę wiadomość

relgi09k4o218c6j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2014, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cena badan zalezy od lekarza - to ze ktos bierze wiecej nie znaczy ze wszedzie tak jest. Ja chodze prywatnie i moj gin za kazda wizyte bral 100zl nawet za prenatalne w 13tc gdzie niektore z dziewczyn pisaly ze tez placily wiecej.. tak na dobra sprawe to badanie nie jest duzo dluzsze bo lekarz mierzy obwod glowki brzuszla kosc udowa sprawdza narzady wewnetrzne mozg serduszko ilosc wod plodowych itp a z tego co widzialam niektore dziewczyny mialy to badane na zwyklej wizycie (?!). Takze Diabolo zadzwon do jakiegos gina inzapytaj ile bierze :-) ja place 100zl :-)

Diablo lubi tę wiadomość

• Diablo Ekspertka

Wysłany: 9 marca 2014, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    <edit>

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2014, 13:18

f2w3rjjgx4qe9e4w.png

c55fsek2cpmnrsgq.png
  • Kajoni Autorytet

Wysłany: 9 marca 2014, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camille ja czytałam na różnych forach i blogach o połówkowych, to było napisane, że powinno trwać ok 40 minut.
    http://dzieciowo.pl/2012/05/usg-w-ciazy-jakie-kiedy-i-jak-czesc-druga-usg-polowkowe-i-wzrostowe.html
    tu jest fajny link do opisu.

Diablo, a Ty jesteś na zwolnieniu? Może te bóle od tego, że macica się powiększa? Nie wiem ja tak na prawdę, nie chcę dawać złych rad, więc jeśli masz tą wizytę to zapytaj, bo to aż dziwne, że nie możesz przez to się poruszać.

Camille87, Diablo, MILA lubią tę wiadomość

relgi09k4o218c6j.png
  • Diablo Ekspertka

Wysłany: 9 marca 2014, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    <edit>

Camille87 lubi tę wiadomość

f2w3rjjgx4qe9e4w.png

c55fsek2cpmnrsgq.png
  • Diablo Ekspertka

Wysłany: 9 marca 2014, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    <edit>

f2w3rjjgx4qe9e4w.png

c55fsek2cpmnrsgq.png
  • MILA Autorytet

Wysłany: 9 marca 2014, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kada24 wrote:
    mila podaj strone gdzie wystawilas
    a tobie po co jak chłopaka bedziesz miała ;-D

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • Kajoni Autorytet

Wysłany: 9 marca 2014, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OMG, lekarze są świetni, na nfz powie, żebyś nie chodziła jak Cię boli, a jak chcesz wiedzieć, co Cię boli to musisz iść priv. Ręce opadają. Polska służba zdrowia

Diablo, MILA, Jus1985, Lanusia93 lubią tę wiadomość

relgi09k4o218c6j.png
  • Diablo Ekspertka

Wysłany: 9 marca 2014, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    <edit>

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2014, 13:19

f2w3rjjgx4qe9e4w.png

c55fsek2cpmnrsgq.png
  • Moni& Autorytet

Wysłany: 9 marca 2014, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diablo tego badania nie bedzie mi robil moj lekarz tylko w jakims osrodku specjalistycznym i to jest bardzo szczegolowe badanie, wszystkie pomiary, przeplywy serca no i sprawdzenie czy dziecko nie ma wad genetycznych itp wiec mysle ze za taka cenw badanie powinno trwac przynajmniej 0,5h. za plytke dodatkowo sie placi ale po co to tylko komercja i dodatkowe pieniadze ktore moge wydac na maluszka a liczy sie dobry wynik badan:) a jesli masz takie bole to bie zastanawiaj soe tylko idz prywatnie do jakiegos gina bo u jednej to bedzie rozciagajaca sie macica a u drugiej cos innego takze jesli Cie to niepokoi i tez dla wlasnego konfortu skonsultuj to z dobrym lekarzem

Diablo, Camille87, Kajoni lubią tę wiadomość

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2014, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajoni wrote:
    Camille ja czytałam na różnych forach i blogach o połówkowych, to było napisane, że powinno trwać ok 40 minut.
    http://dzieciowo.pl/2012/05/usg-w-ciazy-jakie-kiedy-i-jak-czesc-druga-usg-polowkowe-i-wzrostowe.html
    tu jest fajny link do opisu.

Diablo, a Ty jesteś na zwolnieniu? Może te bóle od tego, że macica się powiększa? Nie wiem ja tak na prawdę, nie chcę dawać złych rad, więc jeśli masz tą wizytę to zapytaj, bo to aż dziwne, że nie możesz przez to się poruszać.

Kajoni link ciekawy dzieki :-) ale chyba wazniejsza jest jakosc badania niz jego dlugosc bo gin moze rownie dobrze 15min sama plec sprawdzac :P najwazniejsze aby sprawdzil wszystko, ale porozmawiam z moja siostra bo prowadzila ciaze u tego samego gina co ja teraz a pierwsza ciaze w Gdansku wiec ma porownanie :-)

• MILA Autorytet

Wysłany: 9 marca 2014, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja bede miała połowkowe za darmo :-D a na kiedy się umawiacie ? tzn który naj;epiej tydzień bo na belly mi pokazuje ze już zaczynając 19 tc można wykonać połówkowe??

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2014, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do bolow krocza i podbrzusza to sie zgadzam! Skonsultuj czy szyjka Ci sie nie skraca.. a bierzesz jakas luteine lub duphaston??

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2014, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MILA wrote:
    ja bede miała połowkowe za darmo :-D a na kiedy się umawiacie ? tzn który naj;epiej tydzień bo na belly mi pokazuje ze już zaczynając 19 tc można wykonać połówkowe??

Ja nie wiem.. najblizsza wizyta w czwartek to bedzie 20t2d moze wtedy zrobi?? :-) no chyba ze bedzie chcial sie oddzielnie ukowic ze wzgledu na dlugosc wizyty to drugi raz bede musiala przyisc :/

MILA lubi tę wiadomość

• Kajoni Autorytet

Wysłany: 9 marca 2014, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MILA wrote:

ja jestem zapisana na 22 marca, to będzie dla mnie 20+1

MILA lubi tę wiadomość

relgi09k4o218c6j.png
  • Niebieska Autorytet

Wysłany: 9 marca 2014, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, może mi pomożecie.
    Kurde o godz. 12.00 zaczął boleć mnie brzuch nisko na dole. Potem pojawiły się mdłości. Nie wytrzymałam i zwymiotowałam. Ode tego momentu jest ze mnie trup. Dostałam rozwolnienia. I znowu bóle brzucha ale takie żołądkowe. Teraz przed chwilą znowu zwymiotowałam, samą wodę. Nie wygląda mi to na wymioty ciążowe tylko objawy jakiegoś zatrucia. W zeszłą sobotę miałam to samo, tylko bez wymiotów :( Idę się położyć, bo znowu zaczyna mnie mulić :(

MILA lubi tę wiadomość

ckaiflw1up047qr9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2014, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska wyglada to na zatrucie :-( pij wode i najlepiej scisla dieta do ustania :-( jak bedziesz czesto wykiotowac/miec biegunki to kup sobie elektrolity w saszetce (wazne dla dzidzi w takich przypadkach - tak mi pani w aptece powiedziala) i smekte.. zdrowiej nam!

• Diablo Ekspertka

Wysłany: 9 marca 2014, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    <edit>

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2014, 13:19

f2w3rjjgx4qe9e4w.png

c55fsek2cpmnrsgq.png
  • Kajoni Autorytet

Wysłany: 9 marca 2014, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska, chyba się czymś przytrułaś. Jak pisze Camille, dużo pij i nie jedz nabiału. Tylko suche produkty.

Diablo chyba nic Ci nie poradzimy, musisz sie udać na wizytę

Diablo lubi tę wiadomość

relgi09k4o218c6j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2014, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diablo wrote:
    nie zapisal mi ani razu nic teraz biore clotrimazolum bo mam w pochwie duzo bialej wydzieliny mowilam o tym lekarzowi to tylko zapisal globulki

czytalam o skracajacej szyjce martwie sie tym bo nie wiem jak to sprawdzic ani jak sie objawia ale pojde prywatnie napewno to sie dowiem wszystkiego tak bardzo juz bym chciala czuc ruchy

Umow sie prywatnie, wiesz szyjka nie skraca sie w jakims zatrwazajacym tempie ale mnie moja siostra "nastraszyla" bo miala skurcze, twardnienie macicy i wlasnie takie bole krocza, ona opisywala to tez jako klucie w pochwie i okazalo sie ze jej sie szyjka skraca - z tego co mowia to jechala na nospie do konca ciazy i miala sie oszczedzac.. ale lepiej to skonsultowac bo wcale nie musi tak byc u Ciebie koze to wina lozyska - tak jak Ty przypuszczasz..

‹‹ 539 540 541 542 543 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ