X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2014, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilka nawet nie martwie sie tym co bedzie kiedys z szefem, ale ze jak wroce po l4 to moze mi juz tak na reke nie isc ze pracuje tylko pare h dziennie.. Narazie byl wzgledem mnie super, nic nie kazal nie zmuszal itd.. Ale z 2 strony raczej powinni se zdawac z tego sprawe ze bede chodzila na l4 co jakis czas..

Milego dnia Kamila :)

Camille87 lubi tę wiadomość

• Kajoni Autorytet

Wysłany: 10 marca 2014, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    positive wrote:
    kajoni nie bardzo rozumiem dlaczego miałabyś nie dostać macierzyńskiego? przecież opłacasz sobie składki...

bo ja mam umowę aktywizującą dla niani. I aby dostać macierzyński to muszę być na umowie do czasu porodu. Ogólnie to nie jest problemem, ale jakby się okazało, że mój stan zdrowia nie pozwala mi JUŻ teraz pracować i musiałabym iść na zwolnienie, to co oni zrobią z dzieckiem do czasu wakacji aż mama jej będzie miała wolne. Jeśli wezmą babcie czy kogoś do opieki nad małą bez umowy to świetnie, wszystko gra i nic mi nie przepada. Jeśli natomiast nie byliby w stanie znaleźć kogoś do opieki i musieliby dać małą do żłobka bądź przedszkola to mi macierzyński przepada, bo wtedy muszą rozwiązać ze mną umowę, bo nie mogą mieć niani na umowie i jednocześnie umowy podpisanej z placówką dziennej opieki nad dzieckiem. Czy wytłumaczyłam w miarę jasno?

relgi09k4o218c6j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2014, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No troche mniej wychodzi, jakos pol dniowki mam placone :/
    Dalej leze i nie wiem co zrobic :(
    Dzieki dziewcyzny za pomoc :)

• Kajoni Autorytet

Wysłany: 10 marca 2014, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda27 wrote:
    No troche mniej wychodzi, jakos pol dniowki mam placone :/
    Dalej leze i nie wiem co zrobic :(
    Dzieki dziewcyzny za pomoc :)

widzisz, Ty tracisz na L4, ja tracę na pracowaniu, bo l4 byłoby mi na rękę :D
    normalnie tak źle i tak nie dobrze :/

relgi09k4o218c6j.png
  • Kajoni Autorytet

Wysłany: 10 marca 2014, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mykam na pół godzinki w porywach do godzinki bo muszę poprasować kopkę prania :D

relgi09k4o218c6j.png
  • positive Autorytet

Wysłany: 10 marca 2014, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ach kajoni teraz rozumiem...

Czekamy na Alicję naszą Kruszynkę
    34bw3e3k2fqbxgb6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2014, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajoni no dokladnie, jedni wychodza lepiej na l4 inni pracujac :p
    Ale zadzwonilam do szefa powiedzialam ze musze troche odpoczac i wezme l4, byl mily powiedzial ze spoko :)
    I wiecie co trzymalam telefon, zastanawialam sie co zrobic i co mu powiem i tu puk.. Wiec sie usmiechnelam i stwierdzilam ze dzidzia dala znac, ze mam dzwonic i odpoczywac w domku :p

Camille87, Kajoni lubią tę wiadomość

• Moni& Autorytet

Wysłany: 10 marca 2014, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja na l4 dostaje jakies 200 - 300 zł mniej. ale pracując wyrabiałam ponad 200 h/ miesiacznie (a mialam umowe na pół etatu). teraz z kasą troche lipnie bo na remont wydaliśmy i przeprowadzke a auto tez trzeba naprawic, dla maluszka trzeba bedzie powoli kupowac wiec każdy grosz sie przyda. szukam jakiejs pracy którą mogłabym wykonywac w domu, np składanie długopisów każdy grosz sie przyda.

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
  • positive Autorytet

Wysłany: 10 marca 2014, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni a nie jest tak że na L4 płacą nam średnią z ostatnich 12 miesięcy zarobków?

Czekamy na Alicję naszą Kruszynkę
    34bw3e3k2fqbxgb6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2014, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Monis wlasnie to jest to z ta kasa, ale cos za cos.. Ja tez troche gorzej na tym wychodze, a tu maz nie wie co z jego praca, musimy drugie auto kupic i pozniej cala wyprawka itd.. No niestety tak jest.. Ale ulzylo mi ze mam to l4 i sobie odpoczne :)

Powiem wam ze teraz maluszek pare razy kopnal, ja sie usmiecham jak durna i czuje taki niedosyt! Caly dzien bym chciala to czuc :p

Moni& lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2014, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda i dobrze zrobilas a synus kopnal z aprobata :-)
    To kopanie jest najpiekniejsza rzecza jakiej doswiadczylam do tej pory ! :D
    Dobra wychodze :-)

Ruda27, Moni&, Magda2013 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2014, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camille87 wrote:
    Ruda i dobrze zrobilas a synus kopnal z aprobata :-)
    To kopanie jest najpiekniejsza rzecza jakiej doswiadczylam do tej pory ! :D
    Dobra wychodze :-)
    Zgadzam sie! Najpiekniejsza naprawde :) caly czas bym chciala byc kopana heh :p
    Milego spacerku! :)

Moni&, Camille87 lubią tę wiadomość

• Moni& Autorytet

Wysłany: 10 marca 2014, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no tak jest ze placa srednia z ostatnich 12 miesiecy chyba. kasy zawsze bedzie malo a przekonamy sie o tym dosadnie jak maluszek przyjdzie na swiat:) w kazdym razie nie narzekam bo wole dostawac troche mniej za siedzenie w domu niz te pare stowek wiecej za to ze mnie nieraz calymi dniami w domu nie bylo. a z wolnej soboty czy niedzieli to cieszylam sie jak dziecko bo nigsy nie mialam calego weekendu wolnego. teraz najwazniejsze jest zdrowie maluszka a reszta jakos sie ulozy:)

Ruda27, positive lubią tę wiadomość

Monis
    8b9686f91d.png
  • Magda2013 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2014, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was w ten piekny sloneczny dzien ! Chyba w calej Polsce jest taka fantastyczna pogoda :)
    Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty <3
    Niebieska to napewno bylo zatrucie. Kiedys tez tak mialam po zupie pomidorowej-wymiotowalam cala noc co godzine !chyba z 8 albo 9 razy :/ Nad ranem to juz nie mialam czym nawet wymiotowac a ciagle mnie mdlilo. No a w ciagu dnia mi przeszlo.
    Super dziewczyny ze czujecie kopniaczki,ja tez cos czuje ale rzadko-co 2 dni nieraz :(
    Lanusia-bede miala takie same lozeczko jak Ty ! tyle ze uzywane i bez szuflady. Kuzynka sprzedaje po swoim synku-jest jak nowe bo maly spal w nim tylko 3 miesiace. Czekam tylko na fotke bo na mi przeslac na fejsie. A jaki masz motyw?
    Mika28 ja jestem z Bydgoszczy,jednym z ladnieszych miejsc jest Wyspa Młyńska-znajduje sie w centrum Bydgoszczy.

A ja mam dola :( bo okazalo sie ze nie dostaniemy zwrotu podatku z Holandii za 2013r. ze wzgledu na zmiane przepisow- jakies 6000zl poszlo sie jebac :/ :/ Ehhh.. :/

Niebieska, MILA, Lanusia93 lubią tę wiadomość

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • kada24 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2014, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siedzę pod gabinetem a serce wali jak młot

Jus1985 lubi tę wiadomość

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2014, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia a jak to jest z tymi podatkami? Teraz dopiero sie okazalo ze nie dostaniecie? Kurde taka kasa, ale mi przykro..

Kada nie stresuj sie przeciez wszystko jet dobrze, maluszek kopie i ma sie dobrze ;)

• Magda2013 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2014, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No teraz Ruda, bo chcielismy rozliczyc te jarografy a okazalo sie ze weszly nowe przepisy podatkowe dla osob nie zameldowanych caly rok w Holandii. A my bylismy tylko 3 miesiace no i nie bylismy zameldowani,zreszta nigdy nie bylismy. Kiedys nawet jak 2 miesiace bylismy w ciagu roku to dostalismy zwrot, za kazdym razem dostawalismy-obojetnie ile bylismy.

Tak sie wkurzylam w sobote ze az mi sie plakac chcialo i nie moglam spac w nocy. :/

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • Moni& Autorytet

Wysłany: 10 marca 2014, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ehh kombinatorstwo byleby uczciwie zarabiajacym ludziom nie dac wiecej ale podatki jak najwieksze!

Monis
    8b9686f91d.png
  • Kajoni Autorytet

Wysłany: 10 marca 2014, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj, Magda, szkoda, bo to kupa kasy, nie ma jakiegoś sposobu żeby choć część dostać?

Kada, trzymam kciuki! teraz pewnie oglądasz maluszka, albo jesteś już po wizycie :) odezwij się jak poszło.

Ja poprasowałam i tak mnie denerwował kurz że i jego się pozbyłam :) jedyny dzień wolny bo od wtorku do piątku w pracy, w weekend do szkoły.
    W czwartek rano muszę iść zrobić mocz i morfologię i potwierdzenie grupy krwi.

relgi09k4o218c6j.png
  • Kasieńka:) Autorytet

Wysłany: 10 marca 2014, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w ten piękny słoneczny dzień :)
    Tyle skrobiecie ze ciezko was nadrobic :)
    Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty :) Ja ide na jakis spacerek bo jest tak pięknie, że grzech siedziec w domu. Miłego dnia <3

Ruda27 lubi tę wiadomość

km5skrhmrg59zoqt.png
    2nn3skjotohf1cr5.png
‹‹ 546 547 548 549 550 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ