Sierpniowe Mamusie ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyKamilka nawet nie martwie sie tym co bedzie kiedys z szefem, ale ze jak wroce po l4 to moze mi juz tak na reke nie isc ze pracuje tylko pare h dziennie.. Narazie byl wzgledem mnie super, nic nie kazal nie zmuszal itd.. Ale z 2 strony raczej powinni se zdawac z tego sprawe ze bede chodzila na l4 co jakis czas..
Milego dnia KamilaCamille87 lubi tę wiadomość
-
positive wrote:kajoni nie bardzo rozumiem dlaczego miałabyś nie dostać macierzyńskiego? przecież opłacasz sobie składki...
bo ja mam umowę aktywizującą dla niani. I aby dostać macierzyński to muszę być na umowie do czasu porodu. Ogólnie to nie jest problemem, ale jakby się okazało, że mój stan zdrowia nie pozwala mi JUŻ teraz pracować i musiałabym iść na zwolnienie, to co oni zrobią z dzieckiem do czasu wakacji aż mama jej będzie miała wolne. Jeśli wezmą babcie czy kogoś do opieki nad małą bez umowy to świetnie, wszystko gra i nic mi nie przepada. Jeśli natomiast nie byliby w stanie znaleźć kogoś do opieki i musieliby dać małą do żłobka bądź przedszkola to mi macierzyński przepada, bo wtedy muszą rozwiązać ze mną umowę, bo nie mogą mieć niani na umowie i jednocześnie umowy podpisanej z placówką dziennej opieki nad dzieckiem. Czy wytłumaczyłam w miarę jasno? -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKajoni no dokladnie, jedni wychodza lepiej na l4 inni pracujac :p
Ale zadzwonilam do szefa powiedzialam ze musze troche odpoczac i wezme l4, byl mily powiedzial ze spoko
I wiecie co trzymalam telefon, zastanawialam sie co zrobic i co mu powiem i tu puk.. Wiec sie usmiechnelam i stwierdzilam ze dzidzia dala znac, ze mam dzwonic i odpoczywac w domku :pCamille87, Kajoni lubią tę wiadomość
-
ja na l4 dostaje jakies 200 - 300 zł mniej. ale pracując wyrabiałam ponad 200 h/ miesiacznie (a mialam umowe na pół etatu). teraz z kasą troche lipnie bo na remont wydaliśmy i przeprowadzke a auto tez trzeba naprawic, dla maluszka trzeba bedzie powoli kupowac wiec każdy grosz sie przyda. szukam jakiejs pracy którą mogłabym wykonywac w domu, np składanie długopisów każdy grosz sie przyda.Monis
[/link]
-
nick nieaktualnyNo Monis wlasnie to jest to z ta kasa, ale cos za cos.. Ja tez troche gorzej na tym wychodze, a tu maz nie wie co z jego praca, musimy drugie auto kupic i pozniej cala wyprawka itd.. No niestety tak jest.. Ale ulzylo mi ze mam to l4 i sobie odpoczne
Powiem wam ze teraz maluszek pare razy kopnal, ja sie usmiecham jak durna i czuje taki niedosyt! Caly dzien bym chciala to czuc :pMoni& lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyCamille87 wrote:Ruda i dobrze zrobilas a synus kopnal z aprobata
To kopanie jest najpiekniejsza rzecza jakiej doswiadczylam do tej pory !
Dobra wychodzecaly czas bym chciala byc kopana heh :p
Milego spacerku!Moni&, Camille87 lubią tę wiadomość
-
no tak jest ze placa srednia z ostatnich 12 miesiecy chyba. kasy zawsze bedzie malo a przekonamy sie o tym dosadnie jak maluszek przyjdzie na swiat:) w kazdym razie nie narzekam bo wole dostawac troche mniej za siedzenie w domu niz te pare stowek wiecej za to ze mnie nieraz calymi dniami w domu nie bylo. a z wolnej soboty czy niedzieli to cieszylam sie jak dziecko bo nigsy nie mialam calego weekendu wolnego. teraz najwazniejsze jest zdrowie maluszka a reszta jakos sie ulozy:)
Ruda27, positive lubią tę wiadomość
Monis
[/link]
-
Witam Was w ten piekny sloneczny dzien ! Chyba w calej Polsce jest taka fantastyczna pogoda
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty
Niebieska to napewno bylo zatrucie. Kiedys tez tak mialam po zupie pomidorowej-wymiotowalam cala noc co godzine !chyba z 8 albo 9 razyNad ranem to juz nie mialam czym nawet wymiotowac a ciagle mnie mdlilo. No a w ciagu dnia mi przeszlo.
Super dziewczyny ze czujecie kopniaczki,ja tez cos czuje ale rzadko-co 2 dni nieraz
Lanusia-bede miala takie same lozeczko jak Ty ! tyle ze uzywane i bez szuflady. Kuzynka sprzedaje po swoim synku-jest jak nowe bo maly spal w nim tylko 3 miesiace. Czekam tylko na fotke bo na mi przeslac na fejsie. A jaki masz motyw?
Mika28 ja jestem z Bydgoszczy,jednym z ladnieszych miejsc jest Wyspa Młyńska-znajduje sie w centrum Bydgoszczy.
A ja mam dolabo okazalo sie ze nie dostaniemy zwrotu podatku z Holandii za 2013r. ze wzgledu na zmiane przepisow- jakies 6000zl poszlo sie jebac
Ehhh..
Niebieska, MILA, Lanusia93 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
No teraz Ruda, bo chcielismy rozliczyc te jarografy a okazalo sie ze weszly nowe przepisy podatkowe dla osob nie zameldowanych caly rok w Holandii. A my bylismy tylko 3 miesiace no i nie bylismy zameldowani,zreszta nigdy nie bylismy. Kiedys nawet jak 2 miesiace bylismy w ciagu roku to dostalismy zwrot, za kazdym razem dostawalismy-obojetnie ile bylismy.
Tak sie wkurzylam w sobote ze az mi sie plakac chcialo i nie moglam spac w nocy. -
oj, Magda, szkoda, bo to kupa kasy, nie ma jakiegoś sposobu żeby choć część dostać?
Kada, trzymam kciuki! teraz pewnie oglądasz maluszka, albo jesteś już po wizycieodezwij się jak poszło.
Ja poprasowałam i tak mnie denerwował kurz że i jego się pozbyłamjedyny dzień wolny bo od wtorku do piątku w pracy, w weekend do szkoły.
W czwartek rano muszę iść zrobić mocz i morfologię i potwierdzenie grupy krwi.