X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • MILA Autorytet

Wysłany: 10 marca 2014, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do L4 to ja bym już bardzo chciała iść tym bardziej że jestem z tych które na L4 dostaną z ZUS więcej kasy niż zarabiam bo własnie biorą średnią z 12 msc :-D

ale niestety musze się jeszcze męczyć i łazić do pracy, bo jestesmy na etapie załatwiania spraw z domem i żebyśmy mogli zacząć przebudowę musimy wziąć kredyt a wiadomo że jak bym teraz poszła na L4 to będą mi problemy robić :-P

Kada bedzie dobrze :-D

Magda 6 tys ?? :-O masakra !!!! wierze ze musisz być nieźle wk... a :-P

a jutro mam wizyte kontrolną u mojego gina po amnio :-) mam nadzieję że z synusiem wszystko Ok :-D

Paulinko, Ninkapa , Pekinka odezwijcie się Kochane !!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2014, 13:16

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • Magda2013 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2014, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajoni nie wiem wlasnie,chyba raczej nie. Wysylalam te jarografy do tej babki co nas w zeszlym roku rozliczala. No i mi przyslala maila ze wyszlismy na zero. Musze jeszcze do niej napisac i sie dowiedziec czy faktycznie nie ma szans ale watpie.

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2014, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda to rzeczywiscie przewalone! Niestety tak jest czlowiek pracuje, podatki placi a nic z tego nie ma..
    Kada czekamy na wiesci :)
    Mila powodzenia jutro na wizycie :)

Kasienka milego dnia na swiezym powietrzu :)
    Ja ogladnelam serial, maluszek pare razy dal o sobie znac, az nie wierze ze az tyle razy dzisiaj :) co kopnie to sie usmiecham :)

Zaraz bedzie maz i pojedziemy pozniej do lekarza i sklepu.. Ja jeszcze sie nawet nie wyszykowalam zeby jakos wygladac :p

MILA, Moni&, Kasieńka:) lubią tę wiadomość

• MILA Autorytet

Wysłany: 10 marca 2014, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda masz dzisiaj wizytę?? :-D

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2014, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ja dopiero polowkowe 19.03. Dzisiaj ide do ogolnego po l4 :)

MILA, Moni& lubią tę wiadomość

• MILA Autorytet

Wysłany: 10 marca 2014, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aha ok :-)

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • kada24 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2014, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekam nadal jedna kobietka przedemna masakra bo gin po urlopie

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2014, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No co Ty kada?! Juz ponad godzine, wspolczucia..

• kada24 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2014, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dupa boli mnie już a mąż na dworze czeka

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• Kajoni Autorytet

Wysłany: 10 marca 2014, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ojej, ja też kiedyś tyle czekałam, bo właśnie przełożyli mojej gince inne pacjentki bo coś było z inną ginką i mój mąż też się irytował. Choć w sumie on się zawsze irytuje, bo nigdy nie wchodzę na czas, zawsze z co najmniej 10-15 minut później i on się wkurza, że płacę tyle za wizyty a nigdy nie wejdę na czas

relgi09k4o218c6j.png
  • Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2014, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na moment jestem, miałam tylko przeczytać co nabazgrałyście i zmykać, ale muszę odpowiedzieć na kilka pytań, bo nie mogłabym spokojnie odpoczywać, znacie mnie :D

Ja też mam łóżeczko bez szuflady, tamten link miał tylko pokazać ogólnie jak wygląda, niestety bez szuflady na pościel. Mam motyw sówek na łóżeczku i przewijaku :) A pościel w samochodziki, kolorystycznie wszystko pasuje, nawet kocyk :D
    Co do rogala- ja nie przekręcam się na plecy kiedy z nim śpię, robię tak: wkładam go sobie między nogi i pod szyję, z tyłu mam oparcie. Ale u mnie to trochę inna kwestia, bo ja z reguły nie przekręcam się w trakcie snu, muszę się obudzić, żeby wykonać jakikolwiek ruch, więc nie jestem tu dobrym doradcą. Mimo wszystko rogal jest dobry, można go złożyć, bo nie jest cały wypełniony, podłożyć pod nogi albo potraktować jako zagłówek :)

Resztę nadrobię później, bo nawet śniadania nie zjadłam, wysprzątałam cały pokój i kusi mnie to łóżeczko złożone w kartonie :D
    Dziś dzień spędzam na podwórku, nie zamierzam tracić tak słonecznej pogody <3
    Mam nadzieję, że u Was równie pięknie. Odezwę się wieczorem, miłego dnia :)

MILA, Camille87, Moni&, celia lubią tę wiadomość

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
  • Kajoni Autorytet

Wysłany: 10 marca 2014, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie Lanusia, ja też idę wytarmosić za uszami moje psy na polku :)

Lanusia93 lubi tę wiadomość

relgi09k4o218c6j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2014, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz wrocilam ze spaceru, dzis troche krocej bo mimo temperatury wieje wiatr i siostra jakiegos atatku alergii dostala kichala non stop :-( jest tak cieplo ze rozpielam kurtke i brzuszek prezentowalam dumnie hahaha

Madzia a kiedy te przepisy sie zmienily? Pamietaj ze prawo nie dziala wstec i jesli przepis wchodzi w zycie obowiazuje od jakiejs daty chyba ze wszedl przed waszym pobytem w Holandii to rzeczywiscie koopa :-/

Kada ja bym na zawal zeszla jakbym godzine czekala :-/ powodzenia!

A mi sie zachcialo mizerii wiec na obiad robie kotlety mielone z mizeria :P
    Mi pod blokiem polo market otwieraja w sode wiec osiedlowy lewiatan ma takie promocje ze szok haha wiec miesiwa nakupilam na zapas :P

Lanusia93, MILA, Moni& lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2014, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lanusia93 wrote:
    Co do rogala- ja nie przekręcam się na plecy kiedy z nim śpię, robię tak: wkładam go sobie między nogi i pod szyję, z tyłu mam oparcie. Ale u mnie to trochę inna kwestia, bo ja z reguły nie przekręcam się w trakcie snu, muszę się obudzić, żeby wykonać jakikolwiek ruch, więc nie jestem tu dobrym doradcą. Mimo wszystko rogal jest dobry, można go złożyć, bo nie jest cały wypełniony, podłożyć pod nogi albo potraktować jako zagłówek :)

Ja robilam tak samo z rogalem a mimo to potrafilam sie w nocy obudzic nawet na prawym boku a rogal nie tkniety :P

• Sylka Autorytet

Wysłany: 10 marca 2014, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem :)

Wszystko u nas dobrze, na ile może to potwierdzić lekarz rodzinny :) Wyniki badań krwi i moczu bardzo dobre, ciśnienie książkowe :) Tętno dzidziusia 144 :) Waliła ta jego pikawa nieziemsko hihihi
    No i lekarz potwierdził, że mogę już odczuwać ruchy, więc nie mam wątpliwości, ze to dzidziuś do mnie puka :)
    Obliczył, że prawdopodobieństwo donoszenia ciąży do końca to 95,7%. Najgorszy czas za nami, teraz pozostało nam rosnąć :)

No to odliczam czas do połówkowego. Jeszcze 17 dni i będę wiedziała czy dzidziuś jest zdrowy..

Za resztę dzisiejszych wizyt trzymam kciuki!!! Jestem z Wami dziewczyny! :)

Moni&, celia, mala_mi, Camille87, Kasieńka:), Lanusia93, Niebieska, positive, Jus1985 lubią tę wiadomość

f2w39jcgqwt6nja8.png
    relg3e5e7k7mhx6f.png
  • Moni& Autorytet

Wysłany: 10 marca 2014, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylka super wieści!
    Ja mimo, że chodze do lekarza na NFZ to wizyty mam głównie rano gdy lekarz dopiero zaczyna przyjmowac pacjentów i nie czekam dłużej niz pół h, a wole wczesniej przyjsc i szybciej wyjśc bo potem sie stresuje:P

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2014, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylka super wiesci :-)
    Ciekawe jak tam Kada ;-)

• Diablo Ekspertka

Wysłany: 10 marca 2014, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    <edit>

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2014, 13:20

Niebieska lubi tę wiadomość

f2w3rjjgx4qe9e4w.png

c55fsek2cpmnrsgq.png
  • aicha Ekspertka

Wysłany: 10 marca 2014, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczynki troszkę burzliwie było jakiś czas temu ale cieszę się,że już oki.
    Ja dalej chora moze juz ciut lepiej ale do zdrowia jeszcze daleko dziś bylam na wizycie kontrolnej i dostalam antybiotyk DUOMOX ponoć bezpieczny w ciąży i krople Mucofluid jak przeczytałam ulotke tego 2 to mnie zatkalo :( :( mam nadzieję, że malenstwo jest zdrowe.
    Szkoda, ze nie czuje ruchów, może jeszcze za wcześnie ale była bym spokojniejsza, jedynie co zauważam to, że trochę brzuszek urósł, nie dopinam spodni :) co myślicie brać te antybiotyki czy dalej jakoś się przemęczyć... sama nie wiem

ex2btv73sxgy8bfm.png
  • Diablo Ekspertka

Wysłany: 10 marca 2014, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    <edit>

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2014, 13:20

aicha lubi tę wiadomość

f2w3rjjgx4qe9e4w.png

c55fsek2cpmnrsgq.png
‹‹ 547 548 549 550 551 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ