Sierpniowe Mamusie ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Cześć dziewczyny
Pięęęęęęękna pogoda, a mój maluszek nijak nie chce kopać
Czekam i czekam
Kajoni ja mam wałek i generalnie to się do niego przytulam i śpi mi się wspanialeWiem, że chyba nie taki miał cel, ale chyba jakoś się specjalnie nie kręcę w nocy i zawsze spałam tylko na bokach. Ale myślę, że rogal jako blokada z tyłu mógłby się sprawdzić.
Ruda ja w tym tygodniu wzięłam L4, żeby odpocząć. Więc popieram decyzję Twojego maleństwa
Ja wrócę od pn do pracy, ale chciałam trochę odsapnąć. Ja póki co wolę chodzić do pracy, spotykam się z ludźmi, czymś pożytecznym wypełniam czas, a w domu się jeszcze nasiedzęAle to oczywiście zależy od rodzaju pracy. Tak jak u Ciebie moni& to w ogóle bym się nie zastanawiała, ale szła na L4
Madzikovy jak to już połowa za Tobą, kiedy to zleciało?? Gratulacje
Magda2013 kupa kasy, współczuję
Kada i Sylka super, że wszystko z maluszkami dobrzeCzekamy jeszcze na wieści od Niebieskiej? Powodzenia
Aicha ja też bym wzięła z obawy przed pogorszeniem stanu. Miejmy nadzieję, że lekarze wiedzą co przepisują.
Camille o tym badaniu w życiu nie słyszałam, ale znalazłam wskazanie między 15 a 20 tc więc okWiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2014, 16:58
mala_mi, Camille87 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyTak ja mieszkam z meldunkiem juz 6lat ale naprawdę na Twoim miejscu nie zostawiła bym tego bo to nie logiczne przecież pracowałaś i te pieniądze Ci się należą.Z doświadczenia wiem że tutaj naprawdę trzeba o wszystko walczyć na każdym kroku próbują oszukiwać
-
Ruda prywatnie usg kosztuje ok 1000kr (500zl) więc szkoda mi wydawać takie pieniądze tym bardziej, że nie mam żadnych powodów do obaw.. Wystarczy, ze słyszę serduszko regularnie
Poza tym mi udało się już mieć jedno usg na początku stycznia, ponieważ miałam krwawienia i lekarz rodzinny stwierdził, że trzeba to sprawdzić..
Ale jakby nie patrzeć 3 miesiące oczekiwania na kolejne usg to długo.... -
nick nieaktualnyNo to sporo.. Ja placilam ok 80 -90 e wiec to ok 300 zl (lacznie z badaniami ogolńie cala wizyta) ale nie przeliczam tego na polskie zlotowki.. W koncu mieszkam tu i tu zarabiam wiec to tez inaczej.. Ale jak jestes spokojna i chodzisz na wizyty i slyszysz serduszko to dobrze
Ja wlasnie robie zapiekanke ziemniaczana, maz jeszcze spi. Jak wstanie, zjemy i jedziemy po arbuza bo tak mam smaka i do lekarzaWiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2014, 17:20
-
ja ostatnie usg mialam 12 lutego a dla mnie to juz wieki:P
w moim zakladzie pracy kazda ktora zajdzie w ciaze od razu idzie na l4 bo za duze ryzyko a bym tylko im przeszkadzala bo nie moglabym za wiele robic. nie wiem jak jest w innych marketach, ja pracuje w aldi.
kada gratuluje! i dobrze, ze wszystko w porzadku, te szpitale:/Ruda27 lubi tę wiadomość
Monis
[/link]
-
Ruda ja chciałam iść prywatnie na usg ok 10 tyg bo w poprzedniej ciąży w tym czasie okazało się, ze mam puste jajo płodowe. Ale pojawiły się te krwawienia i dostałam skierowanie, więc nie kosztowało mnie to nic.
Pewnie gdyby coś się działo niepokojącego to tez nie liczyłabym kasy i poszła prywatnie, ale nie było całe szczęście takiej potrzeby
Cierpliwie czekam na połówkowe no i... Na wyjazd do Pl.. Rany jak ja tęsknie za moją rodzinką!!! A mojego 1,5 rocznego chrześniaka jak dopadne to przez tydzień z ramion nie wypuszczęMoni&, Ruda27 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Hej po południu
ja miałam męczący dzien po sklepach
kupiłam 2 luzniejsze bluzki na lato i jeginsy
ale za godzinę lecę jeszcze do h&m bo okazało sie ze jest u nas dział mama
heh
Celianie wiem kiedy ten czas minął
na prawdę.
Camille ja nie miałam robionego tego badanie i nie wiem co to jest. Może teraz cos przepisze ale nie wiem.
Kada, Sylka gratuluje udanej wizytysuper sie czyta takie wieści
Magda ja mam ten kojec motherhood, jest wporzadkuwygodny
ale ja kupowałam w smyku.
Sylka, Magda2013 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
aicha wrote:Cześć Dziewczynki troszkę burzliwie było jakiś czas temu ale cieszę się,że już oki.
Ja dalej chora moze juz ciut lepiej ale do zdrowia jeszcze daleko dziś bylam na wizycie kontrolnej i dostalam antybiotyk DUOMOX ponoć bezpieczny w ciąży i krople Mucofluid jak przeczytałam ulotke tego 2 to mnie zatkalomam nadzieję, że malenstwo jest zdrowe.
Szkoda, ze nie czuje ruchów, może jeszcze za wcześnie ale była bym spokojniejsza, jedynie co zauważam to, że trochę brzuszek urósł, nie dopinam spodnico myślicie brać te antybiotyki czy dalej jakoś się przemęczyć... sama nie wiem
ale przynajmniej pomoże a nie herbatki babcine które jeszcze bardziej rozwinęły chorobę i to bardziej mogło zaszkodzić więc życzę zdrówka
Jeśli chodzi o zatoki bo własnie na to brałam ten duomox to zrób sobie inhalacje z inhanolu takich kropli dostępnych bez recepty tak mi polecili i z 10 razy dziennie i dużo smarać wszystko zacznie się oczyszczać tak po 3 dniach będzie już dużo lepiej bo ten do nosa mucofluid do nosa mi nie pomagał a miał dziwny zapachWiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2014, 17:37
aicha lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLo matko ile czytania
ja bylam w banku i teraz zdjedlismy obiad z mezem i weszlam
Madzikovy polowa bedzie za tydzienjak skonczysz 20tc ja tez sie w 19 cieszylam to mnie Ruda uswiadomila
Ruda super ze masz ta kreseczke ja jeszcze nie mam ale tez nie koniecznie musze miec
Magda z tego artykulu wynika ze jednak faktycznie bedzie problem ze zwrotemale dziwie sie ze to nowe prawo dotyczy 2013r bo np jak u nas weszla zmiana odnosnie ulgi budowlanej od 2014r ale Ci ktorzy maja faktury z roku 2013 moga z tej ulgi skorzystac czyli nie dziala wstecz ten przepis.. a moze warto skorzystac z uslug firm odzyskujacych kaske - jak radza w artykule??
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2014, 17:48
Madzikovy lubi tę wiadomość
-
Ruda ja jeżdżę do Pl raz na pół roku... Niestety u nas to się wiąże z większą wyprawą, jakby nie patrzeć to 2 tys km w jedną stronę.. Mam 5 tyg urlopu w ciągu roku więc staramy sie to dzielić na dwa dłuższe wyjazdy. Nie jeżdżę do PL na kilka dni bo jest to zbyt męczące i kosztuje zbyt wiele zachodu.
Ty to masz fajnie widzieć rodzinkę raz w miesiącuJa muszę zadowolić się skype...
Ruda27 lubi tę wiadomość
-
Camille ale ja wczoraj czytałam ze 20 tc jest uznawany za polowe bo niby ciąża jest przewidziana na 40 tygodni ale może byc tez 42. I wszędzie gdzie czytałam o 20 tygodniu to pisze ze połowa juz za mną
heh no nie wiem.
Ruda no ja byłam pewna ze u nas nie ma h&m mama. Dlatego jeździłam do Niemiec. U nas sa 2 te sklepy, a ze byłam dziś w jednym to pytałam Pani a ona ze jest dział mama w tym drugim. To lecę sprawdzić -
nick nieaktualnyMadzikovy wrote:Camille ale ja wczoraj czytałam ze 20 tc jest uznawany za polowe bo niby ciąża jest przewidziana na 40 tygodni ale może byc tez 42. I wszędzie gdzie czytałam o 20 tygodniu to pisze ze połowa juz za mną
heh no nie wiem.
Ruda no ja byłam pewna ze u nas nie ma h&m mama. Dlatego jeździłam do Niemiec. U nas sa 2 te sklepy, a ze byłam dziś w jednym to pytałam Pani a ona ze jest dział mama w tym drugim. To lecę sprawdzić
Madzikovy bo 20 t to jest polowka, ale 20 a nie 19zobacz sobie kiedy masz termin porodu na belly 40+0 czyli polowka to 20+0
tak na logike :p ogolnie tez belly zle liczy, 19 t to nie 20.. Mysle ze 20 zaczyna sie od 19+1.. Ale jak kto liczy to indywidualna sprawa
Lanusia93 lubi tę wiadomość