Sierpniowe Mamusie ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
co do pieluszek to tez czytalam ze dada sa prawie jak pampers no ale oczywiscie markowe musza byc drozsze. kolezabka tez kupowala z buedrobki i byla zadowolona. aa moj maluszek fika sobie:P wlasnie wrocilam z zakupow z tesxo, spotkalam kolezanke i ma do sprzedania wozek bardzo tanio za 700 przesle mi zdjecia zobacze czy mi sie spodoba bo upatrzylam sobie xlandera na allegro za 1800
Niebieska no to dobrze ze jest ok, przynajmniej spokojniejsza jestes:)Niebieska lubi tę wiadomość
Monis
[/link]
-
Kajoni wrote:Pisałaś, że ma wątpliwości
może jednak się pomylił
nasikaj na sodę haha może Ci się potwierdzi
Mój mąż dalej w to wierzyhahaha Mi jest płeć obojętna
Ja tam w sodowe testy nie wierzę.
Pytam lekarza, że już na tym etapie chyba widać dobrze czy to chłopak. I że raczej będzie dziewczynka. A on mówi, że właśnie nie. Teraz prowadzi taką ciążę, gdzie babka dowiedziała się w 30 tygodniu dopiero, że będzie chłopak
No to ja do lekarza, że nasz dzieciak to się ujawni dopiero po porodzie, bo jest jakiś wstydliwy i chowa te swoje narządyheheh
-
Niebieska, dobrze że się wybrałaś do lekarza:) Same dobre wiadomości
No, oczywiście poza pewnością co do płci - domyślam się, że tym jednym jesteś trochę rozczarowana. Ale następnym razem już na pewno się dowiesz, to takie maleńkie pocieszenie;)
Moja dzidzia też jest o ponad tydzień starsza niż wychodzi z kalendarza. Dziwne to, bo skoro prowadzimy szczegółowy wykres cyklu, to powinno być wyliczone co do dnia, a jak widać życie zaskakuje nawet przy tak skrupulatnych pomiarach
Niebieska, to może uda Ci się zostać lipcową mamusią
Nie martwcie się tym badaniem obciążenia glukozą. To wcale nie jest takie paskudne. Trzeba szybko wypić słodki ulepek i czekać 2h na drugie pobranie krwi. Da się wytrzymać
Niebieska, MILA lubią tę wiadomość
-
my też już po wizycie... u nas identyczna sytuacja co u niebieskiej... także kochana rozumiem cię w 110%...
no i wróciliśmy... wizyta była... no i badanie usg było... ale dzidz tak się ułożył że ni jak go było obejrzeć... raz tylko lekko rozchylił nóżki i na 70% będzie kolejna dziewuszka...
Boże jestem jakaś dziwna... od samego początku wydawało mi się że tym razem będzie chłopiec... nawet nie umiem inaczej mówić o dzidziuśku jak nie o NIM... i teraz czuję się ciut zawiedziona... M. chyba też... nawet nie wychodzi mu ukrywanie zawodu że to nie SYN...
wiem że powinniśmy dziękować Bogu za zdrowego maluszka... i dziękujemy... tylko pozostaje taka nutka... zawodu
ok 26 pierwsze połówkowe zobaczymy czy się potwierdzi...
cieszę się że pozostałe dziewczyny bardziej uradowane wróciły...
uciekam spać bo jestem jakaś zmęczona psychicznie...Magda2013, Niebieska, Kajoni, Jus1985, Lanusia93 lubią tę wiadomość
-
Teraz mogę z ręką na sercu powiedzieć, że czułam kopniaki. Wcześniej myślałam, że to to, a to było zwykłe przesuwanie, wypychanie, lekkie ruchy. Bardzo się zdenerwowałam przed chwilą, bo próbowałam zrobić samodzielnie kartę ruchów płodu i wszystko się paprało, ta cała tabela
Zaczęłam wrzeszczeć. I poczułam kopnięcie, bardzo nisko. Położyłam się z ręką na brzuchu, kopnął jeszcze 3 razy. To jest NIESAMOWITE
Kamilka, już wiem o czym mówiłaś...
Jutro Was nadrobię, bo przez ostatnie dni jestem jakaś nieobecna. Chciałam się tylko podzielić z Wami tą jakże ogromną radością i uświadomić tym, które słabo czują ruchy jak długi okres czasu może minąć między przesuwaniem a kopniakiem. U mnie to 2-3 tygodnieWięc głowy do góry
Miłego wieczoru :*Camille87, Sylka, Moni&, Kajoni lubią tę wiadomość
Aniołek (*) 12.03.2013
Lilianna ur. 09.08.20143700 g, 56 cm
Pola ur. 24.04.20163650 g, 55 cm
-
nick nieaktualnyDziewczyny ja sobie pospalam troche
Niebieska, positive supernze na wizytach wszystko dobrzepositive nie martw sie
mi jak wmawiali wszyscy dookola ze bedzie dziewczynka i tak sie nawet nastawilam wiec jak sie okazalonze synek przez pewien czas czulam sie dziwnie ale juz w niedlugim czasie bylam szczesliwa ze synek i ze zdrowy, zobaczysz ten "zawod" minie i u was
Niebieska czy tk mozliwe ze ciaza az tyle starsza? Ja gdzies czytalam ze w tych tygodniach kazda dzidzia zaczyna rosnac swoim tempem i nie chodzi o to ze starsza tylko szybciej rosnieale grunt ze zdrowe a z plcia - no trudno toche szkoda ale coz wola dzidzi
Lanusia pieknie ze tak mocno czujesz ruchychudzinka jestes to i lozysko na przedniej scianie za duzo nie zdziala
silny synus!!
Moni&, positive, Lanusia93 lubią tę wiadomość
-
Niebieska, Positive gratuluję udanych wizyt
Lanusia gratuluję kopniaczków
Ale dziś fajny dzieńSame dobre wiadomości, oby tak dalej
A co do pieluch - moja siostra używa Dada i jest bardziej zadowolona niż z pampersów.. Pampersy często jej przesiąkały i brzydko mówiąc śmierdziały moczem...positive, Camille87, Niebieska, Lanusia93 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Camille to ja juz nie wiem jak to liczyć...mam na Belly napisane 19t0d czyli jestes w 20tc. Ale nie wiem juz sama.
Jestem tak zmęczona dziaiejszymi zakupami ze nogi mam jak kołki. Juz za stara jestem na takie wycieczki.
I przez to latanie nawet nie czułam Maluszkai nie wiem juz sama ;( troche sie zmartwilam a może po prostu nie zarejstrowalam tego.
Dziewczyny gratuluje wizytCamille87, Niebieska, positive lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa na poczatek napewno kupie pampersy, dzidzia moze miec uczulenie a uwazam ze pampersy sa najlepsze.. Moj siostrzeniec byl na dada uczulony, a drugiemu zakladala w pozmiejszym czasie na dzien a na noc juz pampersa.. Ja zobacze jak nedzie z moim maluchem, ale na poczatek napewno pampersy pojda w ruch
Niebieska gratuluje wizyty! Jaki juz duzy maluszekjak cudnie
do poznania plci jest jeszcze czas
Positive ciesze sie ze u Ciebie tez dobrze wizyta poszlaile ma maluszek nie napisalas
Lanusia super, ze tak poczulas! Ja tez czekam na mocnego kopniaka :pCamille87, Niebieska, positive, Lanusia93 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMadzia nie przejmuj sie ja na poczatku ruchy czulam co dwa trzy dni
a nawet jaknjuz czulam codziennie to odnotowywalam dni mniejszej aktywnosci
ale jak sama piszesz caly dzien na nogach to dzidzia ululana pewnie spala caly czas
jak sie polozysz do lozka to pewnie sie odezwie
Ruda no moze i z tym uczuleniem to racja ale jeszcze przed chwila z siostra na tel rozmawialam i powiedziala ze jej kolezanki corka miala uczulenie wlasnie na pampersyale jednak nie kupuje w lidlu bo to zadna prmocja
w rossmanie 43szt kosztuja 21,99zl wiec za 88zl bede miala 4 paczki czyli 172 szt
siostra odradzila huggies..
Madzikovy lubi tę wiadomość
-
Mam nadzieje ze tak jest, teraz siedzę i odpoczywam i nic. Troche to martwiace. Ale pamietam jak pisalas ze na początku miałaś dni przerwy wiec nie będę schizowac.
Zazdroszczę Wam ze macie sie kogo poradzić....Camille87 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNo dokladnie - ja poradze sie siostry i napisze ktos jeszcze pisze ze swojego doswiadczenia
Po to tu jestesmy! A co do ruchow to u mnie jak sie caly dzien malo ruszal to jak sje wykapalam i polozylam do lozka na plecach ze zgietymi nogami i wtedy kopalnie martw sie na pewno nie ma powodow do zmartwin
Madzikovy, Kajoni, Lanusia93 lubią tę wiadomość