X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • Kajoni Autorytet

Wysłany: 10 marca 2014, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mykam szanowne Mamuśki oglądać sobie Avengers z moim Chrisem <3 :D buziolki, miłego wieczoru, mocnych pukań od środka, dużo zdrówka i przespanej nocy :*

relgi09k4o218c6j.png
  • Moni& Autorytet

Wysłany: 10 marca 2014, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do pieluszek to tez czytalam ze dada sa prawie jak pampers no ale oczywiscie markowe musza byc drozsze. kolezabka tez kupowala z buedrobki i byla zadowolona. aa moj maluszek fika sobie:P wlasnie wrocilam z zakupow z tesxo, spotkalam kolezanke i ma do sprzedania wozek bardzo tanio za 700 przesle mi zdjecia zobacze czy mi sie spodoba bo upatrzylam sobie xlandera na allegro za 1800 :P
    Niebieska no to dobrze ze jest ok, przynajmniej spokojniejsza jestes:)

Niebieska lubi tę wiadomość

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
  • Niebieska Autorytet

Wysłany: 10 marca 2014, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajoni wrote:
    Pisałaś, że ma wątpliwości :P może jednak się pomylił :D nasikaj na sodę haha może Ci się potwierdzi ;)

Mój mąż dalej w to wierzy :P hahaha Mi jest płeć obojętna :D
    Ja tam w sodowe testy nie wierzę.
    Pytam lekarza, że już na tym etapie chyba widać dobrze czy to chłopak. I że raczej będzie dziewczynka. A on mówi, że właśnie nie. Teraz prowadzi taką ciążę, gdzie babka dowiedziała się w 30 tygodniu dopiero, że będzie chłopak :P
    No to ja do lekarza, że nasz dzieciak to się ujawni dopiero po porodzie, bo jest jakiś wstydliwy i chowa te swoje narządy :P heheh

ckaiflw1up047qr9.png
  • mala_mi Autorytet

Wysłany: 10 marca 2014, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska, dobrze że się wybrałaś do lekarza:) Same dobre wiadomości :D No, oczywiście poza pewnością co do płci - domyślam się, że tym jednym jesteś trochę rozczarowana. Ale następnym razem już na pewno się dowiesz, to takie maleńkie pocieszenie;)
    Moja dzidzia też jest o ponad tydzień starsza niż wychodzi z kalendarza. Dziwne to, bo skoro prowadzimy szczegółowy wykres cyklu, to powinno być wyliczone co do dnia, a jak widać życie zaskakuje nawet przy tak skrupulatnych pomiarach ;)
    Niebieska, to może uda Ci się zostać lipcową mamusią :)

Nie martwcie się tym badaniem obciążenia glukozą. To wcale nie jest takie paskudne. Trzeba szybko wypić słodki ulepek i czekać 2h na drugie pobranie krwi. Da się wytrzymać :)

Niebieska, MILA lubią tę wiadomość

9f7jzbmhwqv82yrb.png
  • Niebieska Autorytet

Wysłany: 10 marca 2014, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No a ja lecę oglądać Cichopek :P Miłego wieczoru :D

ckaiflw1up047qr9.png
  • positive Autorytet

Wysłany: 10 marca 2014, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my też już po wizycie... u nas identyczna sytuacja co u niebieskiej... także kochana rozumiem cię w 110%...

no i wróciliśmy... wizyta była... no i badanie usg było... ale dzidz tak się ułożył że ni jak go było obejrzeć... raz tylko lekko rozchylił nóżki i na 70% będzie kolejna dziewuszka...

Boże jestem jakaś dziwna... od samego początku wydawało mi się że tym razem będzie chłopiec... nawet nie umiem inaczej mówić o dzidziuśku jak nie o NIM... i teraz czuję się ciut zawiedziona... M. chyba też... nawet nie wychodzi mu ukrywanie zawodu że to nie SYN...
    wiem że powinniśmy dziękować Bogu za zdrowego maluszka... i dziękujemy... tylko pozostaje taka nutka... zawodu

ok 26 pierwsze połówkowe zobaczymy czy się potwierdzi...

cieszę się że pozostałe dziewczyny bardziej uradowane wróciły...

uciekam spać bo jestem jakaś zmęczona psychicznie...

Magda2013, Niebieska, Kajoni, Jus1985, Lanusia93 lubią tę wiadomość

Czekamy na Alicję naszą Kruszynkę
    34bw3e3k2fqbxgb6.png
  • positive Autorytet

Wysłany: 10 marca 2014, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a i co do badania obciążenia glukozą u nas w laboratorium pozwalają przynieść cytrynę by sobie wlać do tej słodkiej mikstury... zawsze to ciut lepsze w smaku...

Camille87 lubi tę wiadomość

Czekamy na Alicję naszą Kruszynkę
    34bw3e3k2fqbxgb6.png
  • Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2014, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz mogę z ręką na sercu powiedzieć, że czułam kopniaki. Wcześniej myślałam, że to to, a to było zwykłe przesuwanie, wypychanie, lekkie ruchy. Bardzo się zdenerwowałam przed chwilą, bo próbowałam zrobić samodzielnie kartę ruchów płodu i wszystko się paprało, ta cała tabela :/ Zaczęłam wrzeszczeć. I poczułam kopnięcie, bardzo nisko. Położyłam się z ręką na brzuchu, kopnął jeszcze 3 razy. To jest NIESAMOWITE <3
    Kamilka, już wiem o czym mówiłaś... <3

Jutro Was nadrobię, bo przez ostatnie dni jestem jakaś nieobecna. Chciałam się tylko podzielić z Wami tą jakże ogromną radością i uświadomić tym, które słabo czują ruchy jak długi okres czasu może minąć między przesuwaniem a kopniakiem. U mnie to 2-3 tygodnie :O Więc głowy do góry <3
    Miłego wieczoru :*

Camille87, Sylka, Moni&, Kajoni lubią tę wiadomość

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2014, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja sobie pospalam troche :)
    Niebieska, positive supernze na wizytach wszystko dobrze :-) positive nie martw sie :-) mi jak wmawiali wszyscy dookola ze bedzie dziewczynka i tak sie nawet nastawilam wiec jak sie okazalonze synek przez pewien czas czulam sie dziwnie ale juz w niedlugim czasie bylam szczesliwa ze synek i ze zdrowy, zobaczysz ten "zawod" minie i u was :-)
    Niebieska czy tk mozliwe ze ciaza az tyle starsza? Ja gdzies czytalam ze w tych tygodniach kazda dzidzia zaczyna rosnac swoim tempem i nie chodzi o to ze starsza tylko szybciej rosnie :-) ale grunt ze zdrowe a z plcia - no trudno toche szkoda ale coz wola dzidzi :P
    Lanusia pieknie ze tak mocno czujesz ruchy :-) chudzinka jestes to i lozysko na przedniej scianie za duzo nie zdziala :-) silny synus!! <3

Moni&, positive, Lanusia93 lubią tę wiadomość

• Sylka Autorytet

Wysłany: 10 marca 2014, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska, Positive gratuluję udanych wizyt :)

Lanusia gratuluję kopniaczków :)

Ale dziś fajny dzień :) Same dobre wiadomości, oby tak dalej :)

A co do pieluch - moja siostra używa Dada i jest bardziej zadowolona niż z pampersów.. Pampersy często jej przesiąkały i brzydko mówiąc śmierdziały moczem...

positive, Camille87, Niebieska, Lanusia93 lubią tę wiadomość

f2w39jcgqwt6nja8.png
    relg3e5e7k7mhx6f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2014, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylka cos w tym jest - moja siostra wychowala syna na dadach i teraz corke :-) na pampersy nieraz narzekala...

• Sylka Autorytet

Wysłany: 10 marca 2014, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednak nie zawsze to co droższe jest lepsze... Najlepiej wypróbować pampersy kilku różnych firm i samemu ocenić co jest najlepsze.

f2w39jcgqwt6nja8.png
    relg3e5e7k7mhx6f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2014, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie Sylka, tez myslalam o tych pampersach i nawet bylam przekonana zeby kupic ale z siostra rozmawialam i tak troche zwatpilam.. pampersy to moze i maja jakies bajery ale suma summarum chyba dady wygrywaja :-)

• Madzikovy Autorytet

Wysłany: 10 marca 2014, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camille to ja juz nie wiem jak to liczyć...mam na Belly napisane 19t0d czyli jestes w 20tc. Ale nie wiem juz sama.
    Jestem tak zmęczona dziaiejszymi zakupami ze nogi mam jak kołki. Juz za stara jestem na takie wycieczki.
    I przez to latanie nawet nie czułam Maluszka :( i nie wiem juz sama ;( troche sie zmartwilam a może po prostu nie zarejstrowalam tego.
    Dziewczyny gratuluje wizyt :)

Camille87, Niebieska, positive lubią tę wiadomość

Kochana Złośnica...:*
    n59ydf9htvnd6yuy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2014, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na poczatek napewno kupie pampersy, dzidzia moze miec uczulenie a uwazam ze pampersy sa najlepsze.. Moj siostrzeniec byl na dada uczulony, a drugiemu zakladala w pozmiejszym czasie na dzien a na noc juz pampersa.. Ja zobacze jak nedzie z moim maluchem, ale na poczatek napewno pampersy pojda w ruch :)

Niebieska gratuluje wizyty! Jaki juz duzy maluszek :) jak cudnie :) do poznania plci jest jeszcze czas :)
    Positive ciesze sie ze u Ciebie tez dobrze wizyta poszla :) ile ma maluszek nie napisalas :)
    Lanusia super, ze tak poczulas! Ja tez czekam na mocnego kopniaka :p

Camille87, Niebieska, positive, Lanusia93 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2014, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia nie przejmuj sie ja na poczatku ruchy czulam co dwa trzy dni :-) a nawet jaknjuz czulam codziennie to odnotowywalam dni mniejszej aktywnosci :-) ale jak sama piszesz caly dzien na nogach to dzidzia ululana pewnie spala caly czas :-) jak sie polozysz do lozka to pewnie sie odezwie :-)

Ruda no moze i z tym uczuleniem to racja ale jeszcze przed chwila z siostra na tel rozmawialam i powiedziala ze jej kolezanki corka miala uczulenie wlasnie na pampersy ;-) ale jednak nie kupuje w lidlu bo to zadna prmocja :P w rossmanie 43szt kosztuja 21,99zl wiec za 88zl bede miala 4 paczki czyli 172 szt :-) siostra odradzila huggies..

Madzikovy lubi tę wiadomość

• Madzikovy Autorytet

Wysłany: 10 marca 2014, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieje ze tak jest, teraz siedzę i odpoczywam i nic. Troche to martwiace. Ale pamietam jak pisalas ze na początku miałaś dni przerwy wiec nie będę schizowac.
    Zazdroszczę Wam ze macie sie kogo poradzić....

n59ydf9htvnd6yuy.png
  • Sylka Autorytet

Wysłany: 10 marca 2014, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzikovy, Ty możesz się nas radzić :) Zawsze chętnie podzielimy się informacjami :)

Camille87, Madzikovy, Ruda27 lubią tę wiadomość

f2w39jcgqwt6nja8.png
    relg3e5e7k7mhx6f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2014, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dokladnie - ja poradze sie siostry i napisze ktos jeszcze pisze ze swojego doswiadczenia :-)
    Po to tu jestesmy! A co do ruchow to u mnie jak sie caly dzien malo ruszal to jak sje wykapalam i polozylam do lozka na plecach ze zgietymi nogami i wtedy kopal :D nie martw sie na pewno nie ma powodow do zmartwin :-)

Madzikovy, Kajoni, Lanusia93 lubią tę wiadomość

• Madzikovy Autorytet

Wysłany: 10 marca 2014, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie będę sie krępować pytać :) dzięki :)
    Z tymi ruchami to znowu zmartwienie...kopie nie kopie... No dziś nic nie czułam... Albo nie zarejstrowalam. Mam nadzieje ze jest wszystko okey.

n59ydf9htvnd6yuy.png
‹‹ 551 552 553 554 555 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ