Sierpniowe Mamusie ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Camille87 wrote:Dziewczyny ja sobie pospalam troche
Niebieska czy tk mozliwe ze ciaza az tyle starsza? Ja gdzies czytalam ze w tych tygodniach kazda dzidzia zaczyna rosnac swoim tempem i nie chodzi o to ze starsza tylko szybciej rosnieale grunt ze zdrowe a z plcia - no trudno toche szkoda ale coz wola dzidzi
Może masz rację Kamila ale dzidzia od początku miała różnicę w stosunku do obliczeń. Więc albo jest taka ogromna heheheh albo wcześniej doszło do zapłonieniaJa się na tym nie znam
Moni& lubi tę wiadomość
-
Dzis mój maluszek puknął 2 razy ale tak baardzo leniwie:P Pewnie dlatego, że ja tez wstałam taka zaspana, rozleniwiona, chciałam jeszcze zasnąc ale juz nie umiałam, bo słonko w okno zagląda mimo spuszczonej rolety:P Ale wczoraj wieczorem czułam takie rozpychanie
Czy czując ruchy czujecie przez dłuższy czas z jednej strony czy różnie? Bo ja jak na początku czułam z lewej strony tak teraz z prawej w wiekszosci:P
Siedze i oglądam wózki na allegro. Spodobał mi sie x-lander xa http://allegro.pl/3w1-wozki-x-lander-wozek-xa-fotelik-new-model-2013-i4006270663.html , opinie tez są ok. Ale wczoraj spotkałam koleżanke, która ma do sprzedania wózek za 750 zł taco 3w1 i sie zastanawiam. I teraz pytanie: kupowac używany tanszy czy nowy? Z opinii to wyczytałam, że taco jest dośc cieżki, a ja mieszkam na 3 pietrze...
Camilie ja mam wizyte jutro i juz sie nie moge doczekac ale oczywiscie sie tez troche stresuje
Niebieska może Twój maluszek ma takie tempo wzrostu, bo przeciez nie wszystkie dzieci sa tego samego wzrostu gdy sie urodzą. Ja tez miałam dziwna sytuacje bo byłam pewna że owulacja przesuneła mi sie 2 tygodnie (ale fakt, mój błąd-przez 3 dni nie mierzyłam temp wiec głowy nie dam), w 5 tyg od OM nie było jeszcze NIC widac, za tydzien w 6tc dopiero pecherzyk i za 2 tyg zarodek i serduszko, cały czas ciąże lekarz okreslal jako ciąże młodszą o 2 tyg dlatego tak późno pecherzyk itp. A później wg usg wymiary maluszka wskazywały na tydzien, jaki powinien minąc od OM czyli jakby żadnego przesuniecia nie było:P Eh natura płata nam figle:PWiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2014, 08:40
Ruda27, Jus1985, Lanusia93 lubią tę wiadomość
Monis
[/link]
-
positive wrote:my też już po wizycie... u nas identyczna sytuacja co u niebieskiej... także kochana rozumiem cię w 110%...
no i wróciliśmy... wizyta była... no i badanie usg było... ale dzidz tak się ułożył że ni jak go było obejrzeć... raz tylko lekko rozchylił nóżki i na 70% będzie kolejna dziewuszka...
Boże jestem jakaś dziwna... od samego początku wydawało mi się że tym razem będzie chłopiec... nawet nie umiem inaczej mówić o dzidziuśku jak nie o NIM... i teraz czuję się ciut zawiedziona... M. chyba też... nawet nie wychodzi mu ukrywanie zawodu że to nie SYN...
wiem że powinniśmy dziękować Bogu za zdrowego maluszka... i dziękujemy... tylko pozostaje taka nutka... zawodu
ok 26 pierwsze połówkowe zobaczymy czy się potwierdzi...
cieszę się że pozostałe dziewczyny bardziej uradowane wróciły...
uciekam spać bo jestem jakaś zmęczona psychicznie...
No ja też mam takie dziwne uczucie, zawsze się do dzidzi zwracałam jak do chłopaka. Teraz nie umiem się przestawić. Mi lekarz nawet na 70 % nie chciał powiedzieć, to było takie domyślanie się. Mój mąż jeszcze liczy na chłopaka. Ja się cieszę z każdego dzieciątka ale rzeczywiście dziwię się, że przeczucie mnie zwiodło
Moni&, Lanusia93 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMonis ja czuje wszedzie, ostatnio najpierw pod pepkiem w za 2-3 min na dole z prawej strony
Dziewcyzny czy kupujac wozki patrzycie na foteliki samochodowe ktore sa najbezpieczniejsze? Moim zdaniem nie wystarczy wziac taki bo ladny, albo tani ale fotelik musi byc przede wszystkim bezpieczny dla dziecka w czasie jazdy.. Najlepiej poczytac sobie rankingi fotelikow ile zdobywaja gwiazdek.. Ja wozek chce quinny z fotelikiem maxi cosi bo wiem ze jest bezpieczny plus baze do tego..
O wlasnie mnie synus kopnal w podbrzuszu
Moni&, celia, Lanusia93 lubią tę wiadomość
-
Niebieska, ja mam to samo,od początku mam wrażenie, ze to bedzie syn, w sumie to tylko nad imieniem dla chłopca sie zastanawialiśmy i jak syn to juz napewno Kacperek, a jak córcia to nie wiemy. Wiec jak mi jutro powie gin(o ile powie:P) że bedzie na 90% córcia to sie zdziwie i przestane wierzyc w kobieca intuicje
Ruda27, Niebieska, celia, Lanusia93 lubią tę wiadomość
Monis
[/link]
-
nick nieaktualnyNiebieska wrote:No ja też mam takie dziwne uczucie, zawsze się do dzidzi zwracałam jak do chłopaka. Teraz nie umiem się przestawić. Mi lekarz nawet na 70 % nie chciał powiedzieć, to było takie domyślanie się. Mój mąż jeszcze liczy na chłopaka. Ja się cieszę z każdego dzieciątka ale rzeczywiście dziwię się, że przeczucie mnie zwiodło
Niebieska ale jeszcze Cie nie zawiodlou was nic nie bylo widac, a lekarze myla sie nawet jak sa pewni ze dziewczynka.. Bo najbardziej mozna sie pomylic jesli jest coreczka, co do chlopaka nie ma przewaznie watpliwosci oczywiscie jak sie pokaze
Takze u was nie ma co sie rozczarowywac bo wszystko sie okaze na nastepnej wizycieWiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2014, 08:44
Moni&, Niebieska lubią tę wiadomość
-
hej i ja witam z rana... wyprawiłam swoją córcię do przedszkola zjadłam śniadanie i odpoczywam... dzisiaj też zapowiada się piękny dzień..
madzikowy jak tam maluszek rozruszał się...? mój/moja się chyba wczoraj obraziła że tak się zasmuciłam że nie jest chłopcem i wcale się nie chciała ruszać... ani w kąpieli ani jak się położyłam... chyba bym ześwirowała gdyby nie to że widziałam ją na usg...
Camille gratuluję pierwszej wątkowej połóweczki.. ależ to leci...
a i jeszcze moja krótka dygresja co do pieluszek.. ja używałam przez większość czasu pampersów dlatego że dada uczuliły moją córcię... miała takie odparzenia że o matko !!! pierwsze co to położna kazała odstawić pampersy .. a wtedy tylko dada używałam... i przez pierwsze trzy miesiące byliśmy na tetrowych pieluszkach...
ale tak jak Camille pisała dziecko może mieć uczulenie na oryginalne pamprsy... musicie same popróbować...
Moni&, Ruda27, Camille87 lubią tę wiadomość
-
dzien dobry! Ja juz w pracy, slonko piekne na niebie. Czekam az zrobi sie cieplej, zjemy z mala drugie sniadanie i mykamy na spacer
Te dziewczyny, ktore teraz beda mialy pierwsze dzidzie to chyba nie powinny sie przejmowac zbytnio plcia. Jakbyscie mialy 5 chlopcow albo dziewczyn to mozna by bylo marzyc o zmianieja mialam ochote na dziewczynke i nie raz prosilam meza zeby po myciu rozczesal mi wlosy i mowilam: pokaz jak bedziesz delikatnie czesal nasza Majusie. Moj maz jednak dumny z chlopaka. Ale najwazniejsze aby byl zdrowy i silny maluch
Moj maly pukal w autobusie mocno, a teraz po soczku pomaranczowym tezNiebieska, Niebieska, Ruda27, Camille87, Sylka, Lanusia93 lubią tę wiadomość
-
Moja mala uczulaly chyba huggiesy, mama kupowala chyba jakies rossmanowe. Natomiast znajomi caly czas uzywali dada i bylo wszystko w porzadku. One maja rozny sklad i inne te zapachy, to byc moze to uczula i trzeba dobrac odpowiednio do wlasnego dziecka. Niektorym z nas uda sie zaoszczedzic na pieluszkach a innym niestety nie.
Gratuluje udanych wizyt! Ja dopiero w poniedzialek....! Nie wytrzymam -
Oczywiście najważniejsze zdrowe dziecko:) Ale ciakawośc robi swoje
Po prostu ciekawi mnie, czy moja intuicja dobrze mi podpowiada, czy tez nie
Jak sie okaze córcia, to bedziemy myslec nad imieniem
Niebieska, Lanusia93 lubią tę wiadomość
Monis
[/link]
-
Moni to trzymam kciuki byście się nie zawiedli na twojej intuicji... moja chyba coś szwankuje...
no i właśnie teraz pojawił się problem imienia... bo my tylko nad chłopcem się zastanawialiśmy... nic nam sensownego do głowy nie przychodzi...
-
nick nieaktualnyMonis, Niebieska ja wiem co czujecie, ja tez mialam caly czas przeczucie ze chlopak i mowilam ON
I na wizycie lekarz szuka i nic nie ma i poczulam takie dziwne uczucie, nie powiem ze rozczarowania ale dziwnie ze bylam pewna ze to synek bedzie.. Na szczescie sie okazalo ze chlopaczek i pokazal co mawiedzialam tez jak maz chce synka
Wiadomo ze zdrowie jest najwazniejsze, ale jednak wiele osob ma swoje typy co by chcialo i nie ma w tym nic zlego
Moj synek buszujeale sie ciesze, mimo ze takie delikatne to jest to juz pewna jestem ze to ON
Niebieska, positive, Kajoni, Moni&, Camille87, Sylka, celia, Lanusia93 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Witam się u mnie również piękne słoneczko
Nie było mnie wczoraj i nie doczytałam wszystkich zaległości
Gratuluje udanych wizyt
Dziewczyny które mają facebook'a krąży tam artykuł dr Briana Hooker'a o szczepieniu dzieci warto przeczytać przyszłym mamom. Niestety linka nie podeśle bo ja nie mam fb
Dzisiaj lecę na działeczkę więc pewnie już się nie odezwę.
Ps dzisiaj zaczynam 5-ty miesiącWiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2014, 09:30
Niebieska, Ruda27, Camille87, Kajoni, Lanusia93, celia lubią tę wiadomość
-
pewności nie miał... bo szukał szukał... a maluszek nie chciał nóżek rozłożyć... ale na chwilkę się udało i założył że obstawia dziewczynkę bo nic tam nie widać...
sprzęt raczej dobry ma...
proponował nawet byśmy jak tak bardzo chcemy poznać płeć pochodzili trochę i przyszli ponownie być może maleństwo inaczej się ułoży... ale nie chcieliśmy już malucha męczyć...
teraz boję się nastawiać na cokolwiek ... nawet zakupów mi się odechciało...Jus1985 lubi tę wiadomość
-
heheh, nie możesz tak positive myśleć. Co powiesz małej, jak już będzie większa. Że chciałaś chłopaczka ? hehhe Zobaczysz, pokochasz tak samo
Poza tym dziewczynki są łatwiejsze w wychowaniu
Ja na razie też czekam i się nie nastawiam, dalej będzie obojniaczek dla mnie heheh
positive, celia lubią tę wiadomość