X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2014, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Positive ale to tak samo jak pozostale dziewcyzny masz.. Nic nie wiaodmo :)
    U mnie usg trwalo 16 min i przez 5 min lekko nic nie widzial i myslelismy ze dziewczynka, a tu pyk jednak cos sie pokazalo..
    Wiele jest bledow na tym etapie co do dziewczynek :) kiedy nastepna wizyta?

Jus gratuluje 5 miesiaca :)
    Kada pochwal sie co za telefon :)

positive, Jus1985 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2014, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym chciala tez dziewczynke :) tak slodko mozna ubrac, i teraz wiele jest ubranek i moda na takie samo ubranie dla mamy i corci, jak to cudnie wyglada :p
    No ale czulam ze to chlopczyk bedzie, tu nie chodzilo o to co ja chce, ale o intuicje :p

Niebieska lubi tę wiadomość

• positive Autorytet

Wysłany: 11 marca 2014, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    och dziewczyny dziękuję...

nie chcę byście mnie źle zrozumiały... odechciało mi się zakupów z tej niepewności... bo powiedział by dziewczynka i wiedziałabym na czym stoję... a tak zostawił nam taką furtkę niepewności i dalej jestem jakby w niewiedzy...

26 mam połówkowe na NFZ to zobaczymy co tam wypatrzą... a ty niebieskia kiedy?

MILA, Niebieska, Lanusia93 lubią tę wiadomość

Czekamy na Alicję naszą Kruszynkę
    34bw3e3k2fqbxgb6.png
  • Niebieska Autorytet

Wysłany: 11 marca 2014, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny! Zobaczcie kilka wstępnych wizualek tego mojego domu :) Czy ten salon nie jest za mały ?

7987e623905789b8m.jpg

d70c3321ed2848dfm.jpg

b6dee4c74eaf0b40m.jpg

815fbf0916e55aeam.jpg

Ruda27, Camille87, Sylka, Kajoni, Lanusia93, MILA, celia lubią tę wiadomość

ckaiflw1up047qr9.png
  • Niebieska Autorytet

Wysłany: 11 marca 2014, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    positive wrote:
    och dziewczyny dziękuję...

nie chcę byście mnie źle zrozumiały... odechciało mi się zakupów z tej niepewności... bo powiedział by dziewczynka i wiedziałabym na czym stoję... a tak zostawił nam taką furtkę niepewności i dalej jestem jakby w niewiedzy...

26 mam połówkowe na NFZ to zobaczymy co tam wypatrzą... a ty niebieskia kiedy?

Ja dopiero za m-c. Mi lekarz za każdym razem robi połówkowe. Tak powiedział :P Bo za każdym razem mierzy osobno główkę, brzuszek, nóżki. Sprawdza prawidłowe położenie kości, mierzy płyn owodniowy itd itp. Także powiedział, że teraz to mogło być połówkowe. Tak mogę je nazwać. Także dopiero w kwietniu się dowiem ;/ Będę kupować ubranka unisex :P

ckaiflw1up047qr9.png
  • MILA Autorytet

Wysłany: 11 marca 2014, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska chyba OK ten salon. O ile pamiętam ty masz zamiar kupić bliźniaka czy szeregowca tak? a więc wiesz, one to ogólnie duże nie są ...

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • Jus1985 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2014, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska ja się nie znam, ale mi się podoba. Może jak na mnie ciut za nowocześnie ale ja już 3raz zmieniam kolor obicia narożnika i nie mogą zacząć go robić więc mnie nie słuchaj ;-)

Niebieska, celia lubią tę wiadomość

3jgx3e3k7wsnebz7.png
  • Niebieska Autorytet

Wysłany: 11 marca 2014, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No bliźniak :) 140 metrów. Ale garaż ma prawie 30 metrów. Także jakieś 113 użytkowej powierzchni. Mój mąż mieszkał w dużym domu rodziców 400 m i trochę jest zdołowany, że salonik taki kameralny. Za blisko do kominka i tv. Powierzchnia domu mi odpowiada, bo mniej sprzątania. Ale kurcze ta ściana z tv taka krótka, jeszcze nie wiem czy kominek nie wejdzie głębiej w pokój.
    Jak się dom kupuje to jednak chce się mieć trochę przestrzeni a nie taki dupslik :P hehehe No ale uwierz mi, że pozostałe projekty wrocławskich deweloperów szeregówek lub bliźniaków są okropne, tzn takie wąskie tunele. Ten jest przynajmniej szeroki :P

Jus1985, MILA, Lanusia93 lubią tę wiadomość

ckaiflw1up047qr9.png
  • positive Autorytet

Wysłany: 11 marca 2014, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niebieska mi też się podoba... ja blokowa jestem więc mi każdy salon z domku wydaje się duży...

wszystko tam ci się zmieściło... więc chyba dobrze rozplanowałaś...

34bw3e3k2fqbxgb6.png
  • Magda2013 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2014, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :)
    Juz kiedys pisalam jak lekarz sie pomylil u mojej kuzynki twierdzac cala ciaze, ze bedzie dziewczynka a urodzil sie chlopak. Na tej sali gdzie ona lezala byla tez taka dziewczyna, ktorej cala ciaze mowili ze ma byc chlopak a urodzila sie dziewczynka. Po porodzie kuzynka zaczela krzyczec zeby oddali jej coreczke bo ona dziewczynke urodzila a nie chlopaka i twierdzila ze dziecko jej zamienili. Kupili wszystko na rozowo a potem po porodzie jezdzili i zamieniali na niebieski. Nie wszystko sie udalo wymienic.

Najwazniejsze zeby bylo zdrowe,moj maz tez chcial chlopaka bo mialby z kim grac w pilke albo jezdzic na ryby :D Ale na dziewczynke sie tak samo cieszy.

Raz na forum przeczytalam ze jakas dziewczyna tak mocno sie nastawila na dziewczynke a okazalo sie ze bedzie chlopak to tak zaczela plakac ze nie mogla sie uspokoic..ehh przesada :/

MILA, celia lubią tę wiadomość

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • Niebieska Autorytet

Wysłany: 11 marca 2014, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jus1985 wrote:
    Niebieska ja się nie znam, ale mi się podoba. Może jak na mnie ciut za nowocześnie ale ja już 3raz zmieniam kolor obicia narożnika i nie mogą zacząć go robić więc mnie nie słuchaj ;-)

hehe, to nie jest ostateczna wizualizacja. Tylko wstępna koncepcja układu. Ja jeszcze nie wiem, jak będzie wyglądał mój domek, bo nie mam na niego pomysłu. Chciałam się tylko rozeznać w możliwościach ustawienia mebli :)
    ale miło, że Ci się podoba:)

Jus1985, positive, MILA lubią tę wiadomość

ckaiflw1up047qr9.png
  • Magda2013 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2014, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska ogolnie bardzo ladnie sie prezentuje ten salon :) ale ja osobiscie nie chcialabym miec aneksu kuchennego w salonie, nie podoba mi sie to.Wg mnie kuchnia powinna byc w osobnym pomieszczeniu.Ale to tylko moje zdanie. Kazdy ma swoj gust :)

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • Niebieska Autorytet

Wysłany: 11 marca 2014, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W projekcie kuchnia jest osobno. Ale ja zawsze chciałam mieć połączone, dlatego wyburzyłam ściany :P

celia lubi tę wiadomość

ckaiflw1up047qr9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2014, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska mi sie podoba :)
    Mi tez moj gin za kazdym razem mierzy wszystko dokladnie. Ale na polowkowe ide, zobaczymy co tu powiedza..

• positive Autorytet

Wysłany: 11 marca 2014, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój też mierzy wszystko... dodatkowo sprawdzał mi przepływy w tętnicach i pępowinie...

moje maleństwo mierzy 12,1 cm i waży ok 199g

Niebieska, MILA, Ruda27, Kajoni, Lanusia93, Jus1985, celia lubią tę wiadomość

34bw3e3k2fqbxgb6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2014, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny wrocilam.. kuzwa ja to mam szczescie.. okazalo sie ze wynik posiewu moczu bylby dopiero w piatek a wizyte mam w czwartek :-/ musialam zaginac do laboratorium bakteriologicznego i tam powiedzielinze jest szansa na czwartek, no chyba ze cos tam wyrosnie :P ale bylam tak glodna ze szok! Wlasnie zjadlam bulki z zeszlorocznym dzemem jablkowym mojej roboty ;-)

Niebieska wnetrza super! Mi sie bardzo podoba :-)
    Positive ta njepewnosc moze byc frustrujaca ale poczekaj jeszcze ten czas szybko zleci! :-)

Niebieska, Lanusia93 lubią tę wiadomość

• positive Autorytet

Wysłany: 11 marca 2014, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleś miała biegania camille...

dobrze że pogoda jest śliczna to czas na prawdę szybciej mija...

Camille87 lubi tę wiadomość

34bw3e3k2fqbxgb6.png
  • MILA Autorytet

Wysłany: 11 marca 2014, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    positive coraz większy ten twój maluszek co ? ;-D

Niebieska ja myślę że co do przyzwyczajeń Twojego to cała reszta to też kwestia czasu i przyzwyczajenia :-D Niech nie narzeka :-P

positive, Niebieska lubią tę wiadomość

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • positive Autorytet

Wysłany: 11 marca 2014, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rośnie... rośnie... jak my wszystkie...

ale póki co mam 1 kg na plusie...

MILA, Jus1985 lubią tę wiadomość

34bw3e3k2fqbxgb6.png
  • Sylka Autorytet

Wysłany: 11 marca 2014, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie!

Niebieska według mnie salon jest wystarczający, a projekt bardzo ładny :)

U mnie dziś też bardzo ładna pogoda, za chwilkę idę przewietrzyć się troszkę.

A co do płci ja się nie nastawiam na nic. Chciałabym, żeby po prostu było zdrowe...

f2w39jcgqwt6nja8.png
    relg3e5e7k7mhx6f.png
‹‹ 554 555 556 557 558 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ