X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2014, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Positive ale to tak samo jak pozostale dziewcyzny masz.. Nic nie wiaodmo :)
    U mnie usg trwalo 16 min i przez 5 min lekko nic nie widzial i myslelismy ze dziewczynka, a tu pyk jednak cos sie pokazalo..
    Wiele jest bledow na tym etapie co do dziewczynek :) kiedy nastepna wizyta?

Jus gratuluje 5 miesiaca :)
    Kada pochwal sie co za telefon :)

positive, Jus1985 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2014, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym chciala tez dziewczynke :) tak slodko mozna ubrac, i teraz wiele jest ubranek i moda na takie samo ubranie dla mamy i corci, jak to cudnie wyglada :p
    No ale czulam ze to chlopczyk bedzie, tu nie chodzilo o to co ja chce, ale o intuicje :p

Niebieska lubi tę wiadomość

• positive Autorytet

Wysłany: 11 marca 2014, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    och dziewczyny dziękuję...

nie chcę byście mnie źle zrozumiały... odechciało mi się zakupów z tej niepewności... bo powiedział by dziewczynka i wiedziałabym na czym stoję... a tak zostawił nam taką furtkę niepewności i dalej jestem jakby w niewiedzy...

26 mam połówkowe na NFZ to zobaczymy co tam wypatrzą... a ty niebieskia kiedy?

MILA, Niebieska, Lanusia93 lubią tę wiadomość

Czekamy na Alicję naszą Kruszynkę
    34bw3e3k2fqbxgb6.png
  • Niebieska Autorytet

Wysłany: 11 marca 2014, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny! Zobaczcie kilka wstępnych wizualek tego mojego domu :) Czy ten salon nie jest za mały ?

7987e623905789b8m.jpg

d70c3321ed2848dfm.jpg

b6dee4c74eaf0b40m.jpg

815fbf0916e55aeam.jpg

Ruda27, Camille87, Sylka, Kajoni, Lanusia93, MILA, celia lubią tę wiadomość

ckaiflw1up047qr9.png
  • Niebieska Autorytet

Wysłany: 11 marca 2014, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    positive wrote:
    och dziewczyny dziękuję...

nie chcę byście mnie źle zrozumiały... odechciało mi się zakupów z tej niepewności... bo powiedział by dziewczynka i wiedziałabym na czym stoję... a tak zostawił nam taką furtkę niepewności i dalej jestem jakby w niewiedzy...

26 mam połówkowe na NFZ to zobaczymy co tam wypatrzą... a ty niebieskia kiedy?

Ja dopiero za m-c. Mi lekarz za każdym razem robi połówkowe. Tak powiedział :P Bo za każdym razem mierzy osobno główkę, brzuszek, nóżki. Sprawdza prawidłowe położenie kości, mierzy płyn owodniowy itd itp. Także powiedział, że teraz to mogło być połówkowe. Tak mogę je nazwać. Także dopiero w kwietniu się dowiem ;/ Będę kupować ubranka unisex :P

ckaiflw1up047qr9.png
  • MILA Autorytet

Wysłany: 11 marca 2014, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska chyba OK ten salon. O ile pamiętam ty masz zamiar kupić bliźniaka czy szeregowca tak? a więc wiesz, one to ogólnie duże nie są ...

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • Jus1985 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2014, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska ja się nie znam, ale mi się podoba. Może jak na mnie ciut za nowocześnie ale ja już 3raz zmieniam kolor obicia narożnika i nie mogą zacząć go robić więc mnie nie słuchaj ;-)

Niebieska, celia lubią tę wiadomość

3jgx3e3k7wsnebz7.png
  • Niebieska Autorytet

Wysłany: 11 marca 2014, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No bliźniak :) 140 metrów. Ale garaż ma prawie 30 metrów. Także jakieś 113 użytkowej powierzchni. Mój mąż mieszkał w dużym domu rodziców 400 m i trochę jest zdołowany, że salonik taki kameralny. Za blisko do kominka i tv. Powierzchnia domu mi odpowiada, bo mniej sprzątania. Ale kurcze ta ściana z tv taka krótka, jeszcze nie wiem czy kominek nie wejdzie głębiej w pokój.
    Jak się dom kupuje to jednak chce się mieć trochę przestrzeni a nie taki dupslik :P hehehe No ale uwierz mi, że pozostałe projekty wrocławskich deweloperów szeregówek lub bliźniaków są okropne, tzn takie wąskie tunele. Ten jest przynajmniej szeroki :P

Jus1985, MILA, Lanusia93 lubią tę wiadomość

ckaiflw1up047qr9.png
  • positive Autorytet

Wysłany: 11 marca 2014, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niebieska mi też się podoba... ja blokowa jestem więc mi każdy salon z domku wydaje się duży...

wszystko tam ci się zmieściło... więc chyba dobrze rozplanowałaś...

34bw3e3k2fqbxgb6.png
  • Magda2013 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2014, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :)
    Juz kiedys pisalam jak lekarz sie pomylil u mojej kuzynki twierdzac cala ciaze, ze bedzie dziewczynka a urodzil sie chlopak. Na tej sali gdzie ona lezala byla tez taka dziewczyna, ktorej cala ciaze mowili ze ma byc chlopak a urodzila sie dziewczynka. Po porodzie kuzynka zaczela krzyczec zeby oddali jej coreczke bo ona dziewczynke urodzila a nie chlopaka i twierdzila ze dziecko jej zamienili. Kupili wszystko na rozowo a potem po porodzie jezdzili i zamieniali na niebieski. Nie wszystko sie udalo wymienic.

Najwazniejsze zeby bylo zdrowe,moj maz tez chcial chlopaka bo mialby z kim grac w pilke albo jezdzic na ryby :D Ale na dziewczynke sie tak samo cieszy.

Raz na forum przeczytalam ze jakas dziewczyna tak mocno sie nastawila na dziewczynke a okazalo sie ze bedzie chlopak to tak zaczela plakac ze nie mogla sie uspokoic..ehh przesada :/

MILA, celia lubią tę wiadomość

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • Niebieska Autorytet

Wysłany: 11 marca 2014, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jus1985 wrote:
    Niebieska ja się nie znam, ale mi się podoba. Może jak na mnie ciut za nowocześnie ale ja już 3raz zmieniam kolor obicia narożnika i nie mogą zacząć go robić więc mnie nie słuchaj ;-)

hehe, to nie jest ostateczna wizualizacja. Tylko wstępna koncepcja układu. Ja jeszcze nie wiem, jak będzie wyglądał mój domek, bo nie mam na niego pomysłu. Chciałam się tylko rozeznać w możliwościach ustawienia mebli :)
    ale miło, że Ci się podoba:)

Jus1985, positive, MILA lubią tę wiadomość

ckaiflw1up047qr9.png
  • Magda2013 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2014, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska ogolnie bardzo ladnie sie prezentuje ten salon :) ale ja osobiscie nie chcialabym miec aneksu kuchennego w salonie, nie podoba mi sie to.Wg mnie kuchnia powinna byc w osobnym pomieszczeniu.Ale to tylko moje zdanie. Kazdy ma swoj gust :)

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • Niebieska Autorytet

Wysłany: 11 marca 2014, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W projekcie kuchnia jest osobno. Ale ja zawsze chciałam mieć połączone, dlatego wyburzyłam ściany :P

celia lubi tę wiadomość

ckaiflw1up047qr9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2014, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska mi sie podoba :)
    Mi tez moj gin za kazdym razem mierzy wszystko dokladnie. Ale na polowkowe ide, zobaczymy co tu powiedza..

• positive Autorytet

Wysłany: 11 marca 2014, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój też mierzy wszystko... dodatkowo sprawdzał mi przepływy w tętnicach i pępowinie...

moje maleństwo mierzy 12,1 cm i waży ok 199g

Niebieska, MILA, Ruda27, Kajoni, Lanusia93, Jus1985, celia lubią tę wiadomość

34bw3e3k2fqbxgb6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2014, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny wrocilam.. kuzwa ja to mam szczescie.. okazalo sie ze wynik posiewu moczu bylby dopiero w piatek a wizyte mam w czwartek :-/ musialam zaginac do laboratorium bakteriologicznego i tam powiedzielinze jest szansa na czwartek, no chyba ze cos tam wyrosnie :P ale bylam tak glodna ze szok! Wlasnie zjadlam bulki z zeszlorocznym dzemem jablkowym mojej roboty ;-)

Niebieska wnetrza super! Mi sie bardzo podoba :-)
    Positive ta njepewnosc moze byc frustrujaca ale poczekaj jeszcze ten czas szybko zleci! :-)

Niebieska, Lanusia93 lubią tę wiadomość

• positive Autorytet

Wysłany: 11 marca 2014, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleś miała biegania camille...

dobrze że pogoda jest śliczna to czas na prawdę szybciej mija...

Camille87 lubi tę wiadomość

34bw3e3k2fqbxgb6.png
  • MILA Autorytet

Wysłany: 11 marca 2014, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    positive coraz większy ten twój maluszek co ? ;-D

Niebieska ja myślę że co do przyzwyczajeń Twojego to cała reszta to też kwestia czasu i przyzwyczajenia :-D Niech nie narzeka :-P

positive, Niebieska lubią tę wiadomość

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • positive Autorytet

Wysłany: 11 marca 2014, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rośnie... rośnie... jak my wszystkie...

ale póki co mam 1 kg na plusie...

MILA, Jus1985 lubią tę wiadomość

34bw3e3k2fqbxgb6.png
  • Sylka Autorytet

Wysłany: 11 marca 2014, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie!

Niebieska według mnie salon jest wystarczający, a projekt bardzo ładny :)

U mnie dziś też bardzo ładna pogoda, za chwilkę idę przewietrzyć się troszkę.

A co do płci ja się nie nastawiam na nic. Chciałabym, żeby po prostu było zdrowe...

f2w39jcgqwt6nja8.png
    relg3e5e7k7mhx6f.png
‹‹ 554 555 556 557 558 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ