X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • Natkusia Znajoma

Wysłany: 11 marca 2014, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MILKA tak tak.. i wg tej specjalistki ten kąt należy do płci żeńskiej a inni lekarze mi mieszają :O mam nadzieję, że w czw będę już wiedzieć na 100%

Jak będę miała jeszcze dziecko to nie będę chciała znać płci bo są straszne zawirowania ;)

Już się przyzwyczaiłam do córeczki a teraz nie wiem i zonk..

Co tam w ogóle słychać?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2014, 12:55

f2w33e3ks8uqt5j0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2014, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natkusia to oby byla dziewczynka jesli wlasnie tego chcecie :) ale

• Kasieńka:) Autorytet

Wysłany: 11 marca 2014, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczynki... :) ja sie cos wyspac nie mogę. W nocy nie moge zasnąć a rano spie do 10-11. Mój maluch tez juz daje o sobie znac. Codziennie kolo 23 tak sie wiercie ze szok. Chyba sie do spania układa :) Tez sie wybieram na spacerek na nasza budowe. Musze zrobic zdjecia elektryki bo w poniedziałek nam do tynkowania ekipa przychodzi <jupi> więc cały czas do przodu :)
    Kamilka gratuluję połóweczki :) u mnie polowa w piątek :)
    Co do przeczucia to ja mam, że bedzie chlopak wiec ciekawe czy przeczucie sie sprawdzi. Wszyscy mi tez mowia ze bedzie chlopak ale nasz mały wstydnis nie chce sie ujawnic wiec dalej czekamy :)
    Niebieska super domek i wszystko ładnie rozplanowane :)
    Miłego dnia <3

Ruda27, Camille87, Niebieska, Kajoni, celia, positive, Lanusia93 lubią tę wiadomość

km5skrhmrg59zoqt.png
    2nn3skjotohf1cr5.png
  • MILA Autorytet

Wysłany: 11 marca 2014, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natkusia ale jaja ha ha :-D

A powiedz chodzisz do centrum Sodowskiego?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2014, 13:08

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • Natkusia Znajoma

Wysłany: 11 marca 2014, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MILA tak Centrum Sodowski :) i koniecznie do A. Włoch no chyba, że pomyliła u nas płeć to jej nie będę lubić :P :D a to ponoć najlepsza z najlepszych.

Ja u niej w pierwszej ciąży byłam w 13, 20 i 30tc i teraz w ciąży tak samo. A normalnie chodzę do ginka na NFZ. Też tam chodzisz?

KASIEŃKA ja za to śpię jak zabita a rano jestem nieprzytomna :O

Proszę się ze mnie nie śmiać bo dla mnie śmieszne nie jest ;) :P albo i jest :D

MILA lubi tę wiadomość

f2w33e3ks8uqt5j0.png
  • MILA Autorytet

Wysłany: 11 marca 2014, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natkusia ja byłam na prenatalnych i na amniopuncji w centrum Sodowskiego.

Teraz musze sie umówić na połówkowe :-D

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • Natkusia Znajoma

Wysłany: 11 marca 2014, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u jakiego lekarza byłaś? Podobno sami dobrzy lekarze są w tym centrum i opinie super ale wizyty wcześniej trzeba umawiać bo terminy.

Ja jadę tam teraz w czwartek na połówkowe :)

Widzę, że znasz już płeć :) kiedy się dowiedziałaś?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2014, 13:26

f2w33e3ks8uqt5j0.png
  • mala_mi Autorytet

Wysłany: 11 marca 2014, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo, dołączam do pacjentek centrum Sodowskiego. Ja też robiłam tam prenatalne :)

Niestety dziewczyny, nie chcę nikogo straszyć, ale miejcie świadomość, że tragedia w brzuchu może się zdarzyć w każdym momencie ciąży:( Moja córeczka rok temu zacisnęła sobie pępowinę w 40tc, rodziłam martwe dziecko - trauma, której nie jestem w stanie opisać. Dlatego teraz tak bardzo pragnę, by już był sierpień, aby maleństwo było bezpieczne przy mnie...

MILA, positive lubią tę wiadomość

9f7jzbmhwqv82yrb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2014, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej mala mi jak mi przykro :( nie wiedzialsm ze takie cos was spotkalo!
    Ja sie tego bardzo boje, tyle sie slyszy o tych przypadkach z pepowina.. Czlowiek nawet nie ejst w stanie nic zrobic :(

• Natkusia Znajoma

Wysłany: 11 marca 2014, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo widzę, że nas więcej z Sodowski :)

MALA_MI przykro mi z powodu Twojej tragedii :-( nawet nie chce sobie wyobrażać..

Ale też nie można podchodzić do tego tak jak piszesz.. że na każdym etapie ciąży może przydarzyć się tragedia.. każda mama ma to z tyłu głowy ale nie należy o tym myśleć ani się zastanawiać. Na głowę można dostać z takim myśleniem..
    Ja wychodzę z założenie, że trzeba myśleć pozytywnie.. wszystko będzie ok bo tak musi być :) a złymi myślami można tylko coś przyciągnąć..

positive lubi tę wiadomość

f2w33e3ks8uqt5j0.png
  • MILA Autorytet

Wysłany: 11 marca 2014, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mała mi dałam lubię to zanim przeczytałam do końca :-P ,matko :-( to musiało być straszne :-( przykro mi :-(

Natkusia ja dowiedziałam się o płci po wyniku amniopunkcji, którą musiałam zrobić :-/ Robiła mi ją dr. Kuka-Panasiuk

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • mala_mi Autorytet

Wysłany: 11 marca 2014, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie, tak jak piszesz Ruda, nie jesteś w stanie nic zrobić. Nie wiesz tego, nie czujesz, nie zauważysz... Dopiero w szpitalu dowiadujesz się, że serduszko nie bije:(
    Lekarz mi mówi, że to naprawdę rzadkie przypadki i nie zdarzy się po raz drugi, ale tak bardzo się boję, że nie umiem w pełni cieszyć się ciążą.

9f7jzbmhwqv82yrb.png
  • Moni& Autorytet

Wysłany: 11 marca 2014, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mala_mi przykro mi to takie niesprawiedliwe:( kochana teraz urodzisz zdrowa dzidzie wiec ciesz sie ciaza a dzidzius tez bedzie szczesliwszy :)

mala_mi lubi tę wiadomość

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
  • Niebieska Autorytet

Wysłany: 11 marca 2014, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MILA wrote:
    taka pogoda a ja w robocie :-P bleeeeeeeeeeeee :-(

chce do domu !!!!!

Niebieska a kupiliście już ten domek??

Nie, dzisiaj jedziemy na kolejne zwiady. Po pracy z teściem. Zobaczymy jak się słońce układa na tym ogrodzie. Na razie jest zarezerwowany. Do jutra mamy czas na decyzję. Ale nie jestem pewna na 100 % :P

MILA lubi tę wiadomość

ckaiflw1up047qr9.png
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2014, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aż ciarki przechodzą :( Ja również się dołączam i bardzo mi przykro :( wcalę się nie dziwię że się nie cieszysz tylko boisz... nikt już nie załagodzi tego bólu jedynie co musi nastać to sierpień :) kiedy dopiero zaczniesz się cieszyć maleństwem i z całego serducha zyczę zeby było wszystko ok

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny ja wrocilam ze spaceru z siostra - na szczescie mam z kim spacerowac :-) a jak siostra zaniemoze to mam psa ale jego nie bralam dzis bo mnie ciagnie.. z nim tylko do parku...

Mala mi strasznie mi przykro z powodu tego co przezylas.. mojej kolezanki dziecko rowniez zacisnelo sobie pepowine ale w 6m-cu dziewczyna wpadla w depresje :-( ale znow zaszla w ciaze i niebawem rodzi wiec trzeba myslec pozytywnie..

Ja tez sie boje o moje menstwo.. dzis sie malo rusza... leze i czekam na chocby jednego kopniaczka..

Zgadzam sie z Lanusia! Trzeba wyjsc na swieze powietrze ja oprocz spaceru jeszcze dzis na dzialke z mezem i psem ide :) jak maz wroci z pracy :-)

Lanusia93 lubi tę wiadomość

• MILA Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mała wierzę ci że się boisz :-( ale będzie dobrze kochana :-)

mala_mi, Lanusia93 lubią tę wiadomość

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • Niebieska Autorytet

Wysłany: 11 marca 2014, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała mi, już za drugim razem będzie wszystko w porządku. Nie spotka Cię coś takiego jeszcze raz. Będzie dobrze ! :)

mala_mi, Lanusia93 lubią tę wiadomość

ckaiflw1up047qr9.png
  • Niebieska Autorytet

Wysłany: 11 marca 2014, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też dziewczyny jestem po dwugodzinnym spacerku. Byłam sama, posiedziałam w parku trochę, zadzwoniłam do babci. Jest super przyjemnie. No ale nie mam z kim chodzić, chyba że ze szwagierką. ale nie chce mi się specjalnie do niej jechać.
    Poszłam również na zakupy. Nawet nie piszę ile pieniędzy wydałam ;/ Spodnie ciążowe są strasznie drogie ! Ale producenci zarabiają na tych ciężarnych. Mam nadzieję, że przydadzą się nie raz :)

mala_mi, positive lubią tę wiadomość

ckaiflw1up047qr9.png
  • Niebieska Autorytet

Wysłany: 11 marca 2014, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze dziewczyny, chyba mi się robią rozstępy na cyckach ! załamię się, odkryłam to w przymierzalni. Za szybko rosną. Zamiast brzucha to cycki, już mam rozmiar D ;/ Mam nadzieję, że znikną :(

ckaiflw1up047qr9.png
‹‹ 556 557 558 559 560 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ