X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • MILA Autorytet

Wysłany: 11 marca 2014, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska kurde musisz być szczęśliwa co? tak chodzić i domki oglądać :-D super:-D a potem urządzać :-D a co do ogrodu to jest b. ważne jak długo albo od kiedy masz słońce. Ja np jak bede budowac taras to w takim miejscu że słońce mam od po południa praktycznie to zachodu :-D super bo i tak większość dnia człowiek w pracy, dzieci do szkoły więc cała rodzinka jest w domku dopiero popołudniu więc ważne jest zebyś miała słońce też popołudniu rozumiesz? :-D

bo wiesz gość bedzie was oprowadzał po domu, słonko będzie świecić "wszystko pięknie" tylko że usiądziesz na tarasie o 16.00 i dupsko ci zmarznie bo słońce już z drugiej strony :-P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2014, 14:17

Lanusia93 lubi tę wiadomość

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • Niebieska Autorytet

Wysłany: 11 marca 2014, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie dzisiaj to sprawdzę, jak to słońce rozkłada się po ogrodzie. O ile jeszcze będzie na tyle jasno, bo jedziemy koło 17- tej... Niestety wcześniej nie możemy, bo wszyscy w pracy siedzą. No ale rzeczywiście perspektywa zakupu domku jest nęcąca. Ale już 2 lata szukamy i trochę nam to obrzydło :P

MILA lubi tę wiadomość

ckaiflw1up047qr9.png
  • MILA Autorytet

Wysłany: 11 marca 2014, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to go w końcu kup i urządzaj póki masz siłę ha ha :-D potem brzuchol bedzie coraz większy i po sklepach tak nie pochodzisz :-D

Niebieska lubi tę wiadomość

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • kada24 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2014, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się robię na bóstwo siedzę u fryzjera :-D:-D

MILA, Niebieska, Magda2013, celia, Lanusia93 lubią tę wiadomość

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• MILA Autorytet

Wysłany: 11 marca 2014, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmmmmmmm Kada :-D

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • Natkusia Znajoma

Wysłany: 11 marca 2014, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój Michał też był owinięty pępowiną kilka dni przed porodem.. najlepsze jest to, że lekarka nie powiedziała mi o tym (!) ale, że moja ciocia-położna była przy badaniu to mnie poinformowała.. na szczęście u nas dobrze się skończyło..

KADA rób, rób się na bóstwo :)

ja znikam bo mąż wraca z pracy..

Proszę o mocne &&&&&& za czwartkowe połówkowe!

Niebieska, Moni&, celia, Lanusia93 lubią tę wiadomość

f2w33e3ks8uqt5j0.png
  • Moni& Autorytet

Wysłany: 11 marca 2014, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska fajnie , ze chcecie kupic donek. co swoje to swoje i ogrodek moze basen w przyszlosci :)
    Natkusia oczywiscie bedziemy trzymac mocno kciuki!ale bedzie dobrze oczywiscie bo jakby inaczej:D a Wy trzymajxie kciuki za moja jutrzejsza wizyte bo tradycyjnie bede miec stressss

Kajoni, Ruda27, Niebieska, Magda2013, celia, Natkusia, positive, Lanusia93 lubią tę wiadomość

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
  • Kajoni Autorytet

Wysłany: 11 marca 2014, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala mi ja mocno przytulam, okropne doswiadczenie, teraz wierzymy wszystkie, ze donosisz i urodzisz cudne dzieciatko :)
    Niebieska, eh dalej zazdroszcze, wlasny domek,eh...
    Kada, jakas okazja czy takie zachcianki ciezarnej? :) mnie juz taka grzywa urosla, chcialabym ja sciac z jednej strony bo zawsze mialam grzywke i dobrze sie w niej czuje a z drugiej strony chcialabym ja w koncu zapuscic:D
    Pfff nic mi sie nie chce

mala_mi, Niebieska lubią tę wiadomość

relgi09k4o218c6j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2014, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My pojedlismy :) i czuje ruchy znowu! Kurcźe az nie wierze, ze tak czesto :) ojj to sie zacznie :) teraz nie sa to kopniaczki, ale mysle ze cos tam robi, bo czuje delikatnie :)
    Niebieska bardzo Ci zazdroszcze tego domku, urzadzańia sie.. My jak wrocimy do polski niedlugo to u tesciowej ok 3 lat bedziemy mieszkac. Ogolnie bym nie narzekala, ma domek, w kolo tez zielen mozna posiedziec ale...cala rodzina mieszka do okola.. To juz mnie przeraza, co nie zrobie to ciotka, babcia czy ktos bedzie widzial.. Ale dam rade :)

Mala mi oczywiscie ze teraz bedzie wszystko dobrze, musisz cieszyc sie ta ciaza, bo Twoja dzidzia to czuje.. Ona chce szczesliwa mamusie! Sam lekarz Ci powiedzial to sie rzadko zdarza, wiec teraz bedzie wszystko ok!
    Natkusia oczywiscie trzymamy kciuki za Twoja wizyte! I Kamilki :)
    Aaaa Kamila nawet nie wiesz jakbym chciala tak jak Ty z siostra na spacery chodzic :( tak bardzo mi jej brakuje, tyle km nas dzieli ehh :(
    Monis trzymamy paluchy za jutrzejsza wizyte :) beda dobre wiesci :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2014, 14:40

mala_mi, Kajoni, Moni&, Niebieska, Camille87, Magda2013, Natkusia, Lanusia93 lubią tę wiadomość

• Jus1985 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2014, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała mi tak mi przykro ale teraz musi być dobrze <3

Niebieska mi się porobiły rozstępy na piersiach po bokach ja już mam rozmiar E :-( i mam wrażenie że zaraz będzie i mało tego E

Po dzisiejszym ważeniu mam prawie 70kg to już 3kg na plusie.

Mam pytanie czy nosicie już jakieś specjalne majtki? Bo ja się boje że cisne moje maleństwo, nie czuje żeby mnie uwierały ale jak zdejme to mam jakby podzielony brzuch. A jak chodze troche bez to się prostuje i robi się taki ciążowy

Niebieska lubi tę wiadomość

3jgx3e3k7wsnebz7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2014, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Daria :-) no wiesz ja tez sie ciesze ze mam ja pod nosem i ze nie pracuje wiec jak maz w pracy to my na spacerze :-) moje kolezanki pracuja wszystkie wiec gdyby nie siostrabtez chodzilabym sama no albo z Boniem..
    Ja tez trzymam kciuki Moni za jutro i mala mi za czwartek! Tak jak Darusia pamietala <3 ja tez mam w czwartek ! Na 16:40 wiec pol dnia stresu..
    A mnie glowa boli bo rano kawy nie pilam :/ teraz sobie zrobilam mam nadzieje ze bol przejdzie...

Ruda27, Moni& lubią tę wiadomość

• Magda2013 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2014, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala mi-bardzo mi przykro,straszna tragedia Cie spotkala :( Teraz bedzie dobrze,nie zamartwiaj sie :)
    Natkusia-3mam kciuki za wizyte i za poznanie w koncu plci na 100 % :)
    Kada ulala :)a co robisz z wloskami?
    Mi tez by sie fryzjer przydal,chociaz pasemka i podciecie. Ale chyba poczekam jeszcze z miesiac i przed swietami zaszaleje :D
    Niebieska tez zazdroszcze Ci takiej bieganiny wiedzac ze ktorys z tych domkow bedzie kiedys Wasz :)

A ja zauwazylam od dwoch dni w godz.porannych i ok14-15 i ok 23 ze czuje takie wypychania i takie pukniecia lekkie, chyba to maluszek <3 Musze poobserwowac to jeszcze zeby miec pewnosc :)
    Tez nie mam z kim na spacery chodzic-psa nie mam,maz w pracy,kolezanki tak samo. Pojechalam dzis do Tesco troche polazilam,przeszlam sie do Media Markt i wrocilam wykonczona. Chyba kondycja mi spadla :/

Camille87, Ruda27, Niebieska, celia, Natkusia lubią tę wiadomość

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2014, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jus ja tez sie zastanawialam wlasnie nad majtkami ciazowymi.. ostatnio co prawda kupilam sobie nowe majtki takie duze i bardzk rozciagliwe :P ale z koronki zeby nie bylo :P ale jak nosze te sprzed ciazy tez mysle ze uciskam dzidzie..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2014, 15:07

Jus1985 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2014, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jus ja nosze normalne majtki. Odkad wiem o ciazy nie chodze w stringach, juz sie przyzwyczailam..
    Co do oddzielonego brzucha, mam tak caly czas, czekam az sie pociagnie idealnie od dolu :D
    Kamilka nie ma sie co stresowac wizyta, maluszek kopie to napewno jest wszystko dobrze! :)
    Ja jutro sie waze i az sie boje..
    Jak wy mali tyjecie dziewczyny, ja to bede chyba miala najwiecej z was wszystkich i wtedy sie nie przyznam :p

Camille87, Magda2013, Jus1985 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2014, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda nie gadaj ja przytylam 6kg, pobijesz mnie? Dzis na wadze 70,1 :/

• Magda2013 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2014, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni ja tez trzymam kciuki a na ktora masz wizyte? :)
    Ja narazie nosze te same majtki, co zawsze :) Najgorzej jak siedze przy kompie przy biurku to boje sie ze mala jest scisnieta :/

Jus1985 lubi tę wiadomość

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2014, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilka to waga i tak Ci stoi od paru dni :) ja sie waze co srode, i ostatnio okolo kg na tydzien..
    Moj blad bo nie wiem z jaka waga zaczelam ale obstawiam ok 66, w ostatnia srode juz bylo 72,8 takze Cie pobilam bo ponad 6 kg.. A co bedzie jutro.. Ostatnio wiecej jem niz wczesniej!

• Jus1985 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2014, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koleżanka co była w ciąży poleciła mi takie jak ona nosiła. Są one takie niskie jakby bez gumki ale mi się wydaje że teraz dzidziuś jest za nisko i że jeszcze nie pora na takie. Już sama nie wiem

3jgx3e3k7wsnebz7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2014, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda27 wrote:
    Kamilka to waga i tak Ci stoi od paru dni :) ja sie waze co srode, i ostatnio okolo kg na tydzien..
    Moj blad bo nie wiem z jaka waga zaczelam ale obstawiam ok 66, w ostatnia srode juz bylo 72,8 takze Cie pobilam bo ponad 6 kg.. A co bedzie jutro.. Ostatnio wiecej jem niz wczesniej!

To fakt - waga stoi w miejscu :P ales Ty spostrzegawcza :P <3
    Ale nie mow hop idziemy prawie leb w leb ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2014, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jus1985 wrote:
    Koleżanka co była w ciąży poleciła mi takie jak ona nosiła. Są one takie niskie jakby bez gumki ale mi się wydaje że teraz dzidziuś jest za nisko i że jeszcze nie pora na takie. Już sama nie wiem

Ja myslalam ze masz na mysli majtki z golfem :P bo takie widzialam na allegro :-)

‹‹ 557 558 559 560 561 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ