X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2014, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzikovy wrote:
    Camille ale ja wczoraj czytałam ze 20 tc jest uznawany za polowe bo niby ciąża jest przewidziana na 40 tygodni ale może byc tez 42. I wszędzie gdzie czytałam o 20 tygodniu to pisze ze połowa juz za mną :) heh no nie wiem.
    Ruda no ja byłam pewna ze u nas nie ma h&m mama. Dlatego jeździłam do Niemiec. U nas sa 2 te sklepy, a ze byłam dziś w jednym to pytałam Pani a ona ze jest dział mama w tym drugim. To lecę sprawdzić :)

No tak tylko ze mowimy o tygodniach skonczonych ale to nie ma znaczenia ;-)
    Jesli to sprawia ze jestes szczesliwsza to nie bede Ci psuc tego :-)
    Ja polmetek mam jutro !! :D

Ruda27, Lanusia93 lubią tę wiadomość

• kada24 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2014, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z szyjka wszystko wporządku nic się nie obniża i nie otwiera tylko mnie ordynator nastraszyl i tyle głu pek z niego!!!!

Jus1985, Lanusia93 lubią tę wiadomość

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• Kajoni Autorytet

Wysłany: 10 marca 2014, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    test obciążenia glukozą jest robiony po to, aby sprawdzić czy u kobiet ciężarnych nie pokazała się cukrzyca ciążowa, bo może to mieć negatywny wpływ na maluszka. Sprawdza się normalnie poziom glukozy a później podaje się nam do wypicia szklankę wody z glukozą. Jeśli poziom naszej glukozy jest w normie (chyba 140mg) to jest ok, a jeśli jest za wysoki to podaje się chyba jeszcze jedną dawkę. Jeśli jest bardzo wysoko, to chyba lekarz kieruje do poradni diabetologicznej.
    Ja jeszcze nie miałam tego badania.

My właśnie wróciliśmy ze sklepu. Chcieliśmy sobie w Lidl'u kupić kurtki softshell i dla babci ciśnieniomierz, ale jak zwykle nic tam nie ma co reklamują. I w sumie to kupiłam sobie papryczki z fetą na ostro, które chodzą za mną od dawna :D

Magda2013 lubi tę wiadomość

relgi09k4o218c6j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2014, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajoni nie mialas tego badania bo ono jest robione w 24tc tak jak Ruda pisala :-)
    Co do lidla u nas to samo kolejki niebotyczne jeszcze przed otwarciem i jak sie te stare baby rzuca to nic nie zostaje :-/

• Kajoni Autorytet

Wysłany: 10 marca 2014, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camille87 wrote:
    Kajoni nie mialas tego badania bo ono jest robione w 24tc tak jak Ruda pisala :-)
    Co do lidla u nas to samo kolejki niebotyczne jeszcze przed otwarciem i jak sie te stare baby rzuca to nic nie zostaje :-/
    no właśnie wiem :D mam gdzieś zanotowane, kiedy to powinnam zrobić, a na pewno jeszcze ginka mi przypomni.

Właśnie zabieram się za nowy obrazek do haftowania ;) tak że jakby co to jestem gdzieś w pobliżu komputera :)

celia, Camille87 lubią tę wiadomość

relgi09k4o218c6j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2014, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajoni pokaz nam Twoje cudenka co robisz :)

Kajoni lubi tę wiadomość

• Magda2013 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2014, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba jutro skocze do Lidla po te pampersy. Jezeli jeszcze wogole beda :D

Jamila wiem ze w NL trzeba sie o wszystko upominac i walczyc tym bardziej ze pracowalam przez agencje. Musze pomyslec co z tym zrobic.Jutro napisze do tej babki.

Te badanie na test obciazenia glukoza to bede chyba miala jak bede miec polowkowe,bo teraz jak bylam w czwartek u gina co mialam miec polowkowe to powiedzial ze zrobimy to badanie za miesiac.

Mika i co zwiedzilas w Bydgoszczy ? :)

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2014, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no nic jeszcze jadę w środę z mężem on jedzie do szpitala robić przeglądy maszyn a My z córcią na dzungle ruszymy dlatego pytam co tam macie ciekawego bo chyba tylko jak ostatnio byłam jakieś centrum handlowe odwiedziłam ale za grzyba nie pamietam jak się nazywało :)

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2014, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem wam ciekawostke- na allegro obserwowalam spodnie ciazowe bo chcialam je zalicytowac ale ja zawsze czekam do ostatnien chwili :P i mi sie przypomnialo o nich wiecoe kiedy? 4min pdzed koncem aukcji :P a akurat sobie z mezem lezelismy a jak wyprulam do komputera to az malo skarpet nie zdarlam haha ale zdazylam i wygralam aukcje :D jupi!!

Ruda27, Kajoni lubią tę wiadomość

• Kajoni Autorytet

Wysłany: 10 marca 2014, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda27 wrote:
    Kajoni pokaz nam Twoje cudenka co robisz :)

właśnie zaczynam ten obrazek:
    http://photos02.istore.pl/6449/photos/big/1002509.jpg

a kilka moich rzeczy, takich jak kartki czy metryczki dla dzieci jest u mnie na fejsie :)

mam jeszcze spooooro innych rzeczy na koncie zrobionych, ale nie mam zdjęć niestety ;(

relgi09k4o218c6j.png
  • Kajoni Autorytet

Wysłany: 10 marca 2014, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My właśnie widzieliśmy w lidlu te pampersy i teraz obgadaliśmy to czy warto i jutro mąż też pojedzie kupić :)

relgi09k4o218c6j.png
  • Magda2013 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2014, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika najlepsze centrum handlowe to moim zdaniem Focus Park-sa tam C&A,H&m,motehercare,smyk,reserwed i wiele innych. A do zwiedzania to polecam Wyspe Młyńska :) Na starym rynku nic nie ma :/

Kajoni ladne :) moja ciocia tez haftuje takie obrazki. Na prezent slubny dostalismy od niej obraz - kwiaty we wazonie. Akurat pasuje to pokoju kolorystycznie.

Kajoni, Mika 28 lubią tę wiadomość

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • Niebieska Autorytet

Wysłany: 10 marca 2014, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem już po wizycie :)
    Wszystko jest w porządku, jelitówka nie jest zagrożeniem dla płodu. Dobrze, że poszłam na to badanie. Jenak miałam wywiad z tą położną, z którą rozmawiałam przez telefon. Ale się nie przyznałam, że to ja. A ona się chyba domyślała :P
    Oczywiście moje maleństwo znowu nie chciało pokazać płci, bo siedziało PO TURECKU! I lekarz strzelał. Mówi, że nie ma pewności, na dzień dzisiejszy dziewczynka ale ma duże wątpliwości. Także znowu m-c w niewiedzy.

Według Usg to już 20 tydzień i mogę urodzić nawet w lipcu. Waży 324 g. Wszystkie wymiary w normie, położenie idealne, wszystkie narządy moje i dzieciaczka idealne.

Zostałam pochwalona prze położną, powiedziała że na 20 tydzień czyli połowę ciąży to wyglądam jak gwiazda :D I że mam trzymać taką wagę, bo takie chudziny to rodzą jak gęsi wyścigowe :D A przytyłam dopiero 1,5 kg.

Także jestem zadowolona z wizyty. Tylko zła, że nie znam płci. A mąż "załamany", że nie chłopak hehehh

A test glukozy mam za 2 tygodnie. Ponoć jest obrzydliwy. Zajmuje około 1,5 h. I trzeba naczczo szklankę słodkiej glukozy wypić. Chyba zwymiotuję :P

Magda2013, celia, Kajoni, mala_mi, positive, Camille87, Sylka, Ruda27, kada24, Diablo, Jus1985, Lanusia93 lubią tę wiadomość

ckaiflw1up047qr9.png
  • Magda2013 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2014, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska super :) Duzo wazy Twoj dzidzius. Moja corcia wazyla 238g w 18t3d, troche mniej..

Niebieska lubi tę wiadomość

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2014, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajoni wrote:
    My właśnie widzieliśmy w lidlu te pampersy i teraz obgadaliśmy to czy warto i jutro mąż też pojedzie kupić :)
    ech... no Ja tez jadę sie obłowić tymi pampersami tez ustaliliśmy z mężem że kupimy ze 2, 3 paczki bo w miarę tanio wychodza :)

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2014, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska wrote:
    Jestem już po wizycie :)
    Wszystko jest w porządku, jelitówka nie jest zagrożeniem dla płodu. Dobrze, że poszłam na to badanie. Jenak miałam wywiad z tą położną, z którą rozmawiałam przez telefon. Ale się nie przyznałam, że to ja. A ona się chyba domyślała :P
    Oczywiście moje maleństwo znowu nie chciało pokazać płci, bo siedziało PO TURECKU! I lekarz strzelał. Mówi, że nie ma pewności, na dzień dzisiejszy dziewczynka ale ma duże wątpliwości. Także znowu m-c w niewiedzy.

Według Usg to już 20 tydzień i mogę urodzić nawet w lipcu. Waży 324 g. Wszystkie wymiary w normie, położenie idealne, wszystkie narządy moje i dzieciaczka idealne.

Zostałam pochwalona prze położną, powiedziała że na 20 tydzień czyli połowę ciąży to wyglądam jak gwiazda :D I że mam trzymać taką wagę, bo takie chudziny to rodzą jak gęsi wyścigowe :D A przytyłam dopiero 1,5 kg.

Także jestem zadowolona z wizyty. Tylko zła, że nie znam płci. A mąż "załamany", że nie chłopak hehehh

A test glukozy mam za 2 tygodnie. Ponoć jest obrzydliwy. Zajmuje około 1,5 h. I trzeba naczczo szklankę słodkiej glukozy wypić. Chyba zwymiotuję :P
    Dasz radę to jakby pół szklanki cukru rozpuścić w jednej szklance mega słodkości a trzeba duszkiem pociągnąć i poczekać badają krew przed i po wypiciu bleee... ale czego nie robi sie dla dzidzi zawsze to samo wytłumaczenie :)

Niebieska lubi tę wiadomość

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • Niebieska Autorytet

Wysłany: 10 marca 2014, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda2013 wrote:
    Niebieska super :) Duzo wazy Twoj dzidzius. Moja corcia wazyla 238g w 18t3d, troche mniej..

No właśnie, dlatego jest starszy :) Pozostałe wymiary np. kości udowej, główki, brzuszka wskazują na 20 tydzień. Czyli ciąża starsza. Od początku coś się nie zgadza z terminem miesiączki a wymiarami na USG :) Tak jakby zapłodnienie było wcześniej :P

Magda2013 lubi tę wiadomość

ckaiflw1up047qr9.png
  • Kajoni Autorytet

Wysłany: 10 marca 2014, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska, super, ze wizyta się udała :) może nie ma się co nastawiać na płeć skoro nie było widać? :)

co do pampersów to właśnie naczytałam się sporo pozytywnych opinii o pieluchach Dada z Biedronki, które wychodzą ok 35 groszy za sztukę i podobno zdobyły tytuł najlepszych pieluch wg czytelniczek miesięcznika "Dziecko". Wiele jest opinii, że są jakościowo tak dobre jak Pampersy ale cena o niebo lepsza. Tak że mój P. ma właśnie rozkminę czy kupować te w Lidlu czy nie, bo też chciał już kupić ze 3 paczki :D

Camille87 lubi tę wiadomość

relgi09k4o218c6j.png
  • Niebieska Autorytet

Wysłany: 10 marca 2014, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może lepiej się nie nastawiać na płeć Kajoni. Ale miałam takie silne przeczucie, że to chłopak. A teraz lekarz rozwiał moje przypuszczenia :P Chociaż i tak nic nie wiadomo. Ach ten mój maluch ! :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2014, 20:04

Kajoni, positive lubią tę wiadomość

ckaiflw1up047qr9.png
  • Kajoni Autorytet

Wysłany: 10 marca 2014, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska wrote:
    Może lepiej się nie nastawiać na płeć Kajoni. Ale miałam takie silne przeczucie, że to chłopak. A teraz lekarz rozwiał moje przypuszczenia :P Chociaż i tak nic nie wiadomo. Ach ten mój maluch ! :P
    Pisałaś, że ma wątpliwości :P może jednak się pomylił :D nasikaj na sodę haha może Ci się potwierdzi ;)

relgi09k4o218c6j.png
‹‹ 550 551 552 553 554 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ