Sierpniowe Mamusie ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMadzikovy wrote:Camille ale ja wczoraj czytałam ze 20 tc jest uznawany za polowe bo niby ciąża jest przewidziana na 40 tygodni ale może byc tez 42. I wszędzie gdzie czytałam o 20 tygodniu to pisze ze połowa juz za mną
heh no nie wiem.
Ruda no ja byłam pewna ze u nas nie ma h&m mama. Dlatego jeździłam do Niemiec. U nas sa 2 te sklepy, a ze byłam dziś w jednym to pytałam Pani a ona ze jest dział mama w tym drugim. To lecę sprawdzić
No tak tylko ze mowimy o tygodniach skonczonych ale to nie ma znaczenia
Jesli to sprawia ze jestes szczesliwsza to nie bede Ci psuc tego
Ja polmetek mam jutro !!Ruda27, Lanusia93 lubią tę wiadomość
-
test obciążenia glukozą jest robiony po to, aby sprawdzić czy u kobiet ciężarnych nie pokazała się cukrzyca ciążowa, bo może to mieć negatywny wpływ na maluszka. Sprawdza się normalnie poziom glukozy a później podaje się nam do wypicia szklankę wody z glukozą. Jeśli poziom naszej glukozy jest w normie (chyba 140mg) to jest ok, a jeśli jest za wysoki to podaje się chyba jeszcze jedną dawkę. Jeśli jest bardzo wysoko, to chyba lekarz kieruje do poradni diabetologicznej.
Ja jeszcze nie miałam tego badania.
My właśnie wróciliśmy ze sklepu. Chcieliśmy sobie w Lidl'u kupić kurtki softshell i dla babci ciśnieniomierz, ale jak zwykle nic tam nie ma co reklamują. I w sumie to kupiłam sobie papryczki z fetą na ostro, które chodzą za mną od dawnaMagda2013 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Camille87 wrote:Kajoni nie mialas tego badania bo ono jest robione w 24tc tak jak Ruda pisala
Co do lidla u nas to samo kolejki niebotyczne jeszcze przed otwarciem i jak sie te stare baby rzuca to nic nie zostajemam gdzieś zanotowane, kiedy to powinnam zrobić, a na pewno jeszcze ginka mi przypomni.
Właśnie zabieram się za nowy obrazek do haftowaniatak że jakby co to jestem gdzieś w pobliżu komputera
celia, Camille87 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ja chyba jutro skocze do Lidla po te pampersy. Jezeli jeszcze wogole beda
Jamila wiem ze w NL trzeba sie o wszystko upominac i walczyc tym bardziej ze pracowalam przez agencje. Musze pomyslec co z tym zrobic.Jutro napisze do tej babki.
Te badanie na test obciazenia glukoza to bede chyba miala jak bede miec polowkowe,bo teraz jak bylam w czwartek u gina co mialam miec polowkowe to powiedzial ze zrobimy to badanie za miesiac.
Mika i co zwiedzilas w Bydgoszczy ? -
no nic jeszcze jadę w środę z mężem on jedzie do szpitala robić przeglądy maszyn a My z córcią na dzungle ruszymy dlatego pytam co tam macie ciekawego bo chyba tylko jak ostatnio byłam jakieś centrum handlowe odwiedziłam ale za grzyba nie pamietam jak się nazywało
-
nick nieaktualnyPowiem wam ciekawostke- na allegro obserwowalam spodnie ciazowe bo chcialam je zalicytowac ale ja zawsze czekam do ostatnien chwili
i mi sie przypomnialo o nich wiecoe kiedy? 4min pdzed koncem aukcji
a akurat sobie z mezem lezelismy a jak wyprulam do komputera to az malo skarpet nie zdarlam haha ale zdazylam i wygralam aukcje
jupi!!
Ruda27, Kajoni lubią tę wiadomość
-
Ruda27 wrote:Kajoni pokaz nam Twoje cudenka co robisz
właśnie zaczynam ten obrazek:
http://photos02.istore.pl/6449/photos/big/1002509.jpg
a kilka moich rzeczy, takich jak kartki czy metryczki dla dzieci jest u mnie na fejsie
mam jeszcze spooooro innych rzeczy na koncie zrobionych, ale nie mam zdjęć niestety ;( -
Mika najlepsze centrum handlowe to moim zdaniem Focus Park-sa tam C&A,H&m,motehercare,smyk,reserwed i wiele innych. A do zwiedzania to polecam Wyspe Młyńska
Na starym rynku nic nie ma
Kajoni ladnemoja ciocia tez haftuje takie obrazki. Na prezent slubny dostalismy od niej obraz - kwiaty we wazonie. Akurat pasuje to pokoju kolorystycznie.
Kajoni, Mika 28 lubią tę wiadomość
-
Jestem już po wizycie
Wszystko jest w porządku, jelitówka nie jest zagrożeniem dla płodu. Dobrze, że poszłam na to badanie. Jenak miałam wywiad z tą położną, z którą rozmawiałam przez telefon. Ale się nie przyznałam, że to ja. A ona się chyba domyślała
Oczywiście moje maleństwo znowu nie chciało pokazać płci, bo siedziało PO TURECKU! I lekarz strzelał. Mówi, że nie ma pewności, na dzień dzisiejszy dziewczynka ale ma duże wątpliwości. Także znowu m-c w niewiedzy.
Według Usg to już 20 tydzień i mogę urodzić nawet w lipcu. Waży 324 g. Wszystkie wymiary w normie, położenie idealne, wszystkie narządy moje i dzieciaczka idealne.
Zostałam pochwalona prze położną, powiedziała że na 20 tydzień czyli połowę ciąży to wyglądam jak gwiazdaI że mam trzymać taką wagę, bo takie chudziny to rodzą jak gęsi wyścigowe
A przytyłam dopiero 1,5 kg.
Także jestem zadowolona z wizyty. Tylko zła, że nie znam płci. A mąż "załamany", że nie chłopak hehehh
A test glukozy mam za 2 tygodnie. Ponoć jest obrzydliwy. Zajmuje około 1,5 h. I trzeba naczczo szklankę słodkiej glukozy wypić. Chyba zwymiotuję
Magda2013, celia, Kajoni, mala_mi, positive, Camille87, Sylka, Ruda27, kada24, Diablo, Jus1985, Lanusia93 lubią tę wiadomość
-
Niebieska wrote:Jestem już po wizycie
Wszystko jest w porządku, jelitówka nie jest zagrożeniem dla płodu. Dobrze, że poszłam na to badanie. Jenak miałam wywiad z tą położną, z którą rozmawiałam przez telefon. Ale się nie przyznałam, że to ja. A ona się chyba domyślała
Oczywiście moje maleństwo znowu nie chciało pokazać płci, bo siedziało PO TURECKU! I lekarz strzelał. Mówi, że nie ma pewności, na dzień dzisiejszy dziewczynka ale ma duże wątpliwości. Także znowu m-c w niewiedzy.
Według Usg to już 20 tydzień i mogę urodzić nawet w lipcu. Waży 324 g. Wszystkie wymiary w normie, położenie idealne, wszystkie narządy moje i dzieciaczka idealne.
Zostałam pochwalona prze położną, powiedziała że na 20 tydzień czyli połowę ciąży to wyglądam jak gwiazdaI że mam trzymać taką wagę, bo takie chudziny to rodzą jak gęsi wyścigowe
A przytyłam dopiero 1,5 kg.
Także jestem zadowolona z wizyty. Tylko zła, że nie znam płci. A mąż "załamany", że nie chłopak hehehh
A test glukozy mam za 2 tygodnie. Ponoć jest obrzydliwy. Zajmuje około 1,5 h. I trzeba naczczo szklankę słodkiej glukozy wypić. Chyba zwymiotujęNiebieska lubi tę wiadomość
-
Magda2013 wrote:Niebieska super
Duzo wazy Twoj dzidzius. Moja corcia wazyla 238g w 18t3d, troche mniej..
No właśnie, dlatego jest starszyPozostałe wymiary np. kości udowej, główki, brzuszka wskazują na 20 tydzień. Czyli ciąża starsza. Od początku coś się nie zgadza z terminem miesiączki a wymiarami na USG
Tak jakby zapłodnienie było wcześniej
Magda2013 lubi tę wiadomość
-
Niebieska, super, ze wizyta się udała
może nie ma się co nastawiać na płeć skoro nie było widać?
co do pampersów to właśnie naczytałam się sporo pozytywnych opinii o pieluchach Dada z Biedronki, które wychodzą ok 35 groszy za sztukę i podobno zdobyły tytuł najlepszych pieluch wg czytelniczek miesięcznika "Dziecko". Wiele jest opinii, że są jakościowo tak dobre jak Pampersy ale cena o niebo lepsza. Tak że mój P. ma właśnie rozkminę czy kupować te w Lidlu czy nie, bo też chciał już kupić ze 3 paczkiCamille87 lubi tę wiadomość
-
Może lepiej się nie nastawiać na płeć Kajoni. Ale miałam takie silne przeczucie, że to chłopak. A teraz lekarz rozwiał moje przypuszczenia
Chociaż i tak nic nie wiadomo. Ach ten mój maluch !
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2014, 20:04
Kajoni, positive lubią tę wiadomość
-
Niebieska wrote:Może lepiej się nie nastawiać na płeć Kajoni. Ale miałam takie silne przeczucie, że to chłopak. A teraz lekarz rozwiał moje przypuszczenia
Chociaż i tak nic nie wiadomo. Ach ten mój maluch !
może jednak się pomylił
nasikaj na sodę haha może Ci się potwierdzi