X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2014, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny za wasze odp odnosnie AFP! Dziwna sprawa bo nawet moja siostra nie kojarzy zeby miala to badanie a do tego samego gina chodzila :O no nic.. jak kazal to zrobie mam tylko nadzieje ze sie nie wykosztuje bo prywatnie musze zrobic to badanie..

Aicha moim zdaniem powinnas brac ten antybiotyk skoro lekarz tak zalecil.. wiesz chodzi o to zeby nie bylo powiklan typu zapalenie oskrzeli pluc itd bo to moze byc szkodliwe dla dzidzi bardziej niz antybiotyk..
    A na.co te krople dostalas??

• kada24 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2014, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mały ma się dobrze waży 234g jest duży zdjęcia nie mam mąż zachwycony!!!! A mi nic nie jest w szpitalu nastraszyli tylko

Camille87, Diablo, aicha, Kasieńka:), Bea_tina, Lanusia93, Ruda27, Kajoni, Niebieska, Magda2013, Sylka, celia, positive, MILA, Macca, Jus1985 lubią tę wiadomość

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• aicha Ekspertka

Wysłany: 10 marca 2014, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Diablo. Już byłam u 2 różnych lekarzy i każdy mówi co innego, jeden że puki nie mam gorączki mam leczyć się domowymi sposobami drugi, że to juz tydzień i mam wziąć antybiotyk... w sumie poczekam do rana jak zauważę wyraźną poprawę to odczekam a jeśli nie to od rana zacznę brać. Masakra z tymi choróbskami Tobie dużo zdrówka życzę, i maluszkowi.

Diablo lubi tę wiadomość

ex2btv73sxgy8bfm.png
  • aicha Ekspertka

Wysłany: 10 marca 2014, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camille87 wrote:
    Dzieki dziewczyny za wasze odp odnosnie AFP! Dziwna sprawa bo nawet moja siostra nie kojarzy zeby miala to badanie a do tego samego gina chodzila :O no nic.. jak kazal to zrobie mam tylko nadzieje ze sie nie wykosztuje bo prywatnie musze zrobic to badanie..

Aicha moim zdaniem powinnas brac ten antybiotyk skoro lekarz tak zalecil.. wiesz chodzi o to zeby nie bylo powiklan typu zapalenie oskrzeli pluc itd bo to moze byc szkodliwe dla dzidzi bardziej niz antybiotyk..
    A na.co te krople dostalas??

A te krople na rozrzedzenie wydzieliny ropnej bo nie chce mi z zatok schodzić i przez to głowa mnie boli :(

ex2btv73sxgy8bfm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2014, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kada super! A ci z szyjka i rozwarciem ktore mialas??

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2014, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aicha wrote:
    A te krople na rozrzedzenie wydzieliny ropnej bo nie chce mi z zatok schodzić i przez to głowa mnie boli :(

No wiesz skoro to az tak wyglada to moim zdaniem powinnas brac, skoro juz tydzien..
    Domowymi sposobami to sie mozna dzien dwa leczyc a nie tydzien skoro do tej pory nie ma poprawy to chyba nie bedzie, ale zrobisz jak uwazasz oczywiscie :-) zdrowka!

aicha, Diablo lubią tę wiadomość

• Diablo Ekspertka

Wysłany: 10 marca 2014, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    <edit>

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2014, 13:21

Camille87 lubi tę wiadomość

f2w3rjjgx4qe9e4w.png

c55fsek2cpmnrsgq.png
  • aicha Ekspertka

Wysłany: 10 marca 2014, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diabolo mam zapalenie zatok:( myslę, że spróbuję z lekami, mam już dość tej choroby. Piekna pogoda i zamiast cieszyć się ciążą to cierpię ;/ dziekuje za odpowiedzi jesteście najlepsze :)

Diablo, Camille87 lubią tę wiadomość

ex2btv73sxgy8bfm.png
  • Diablo Ekspertka

Wysłany: 10 marca 2014, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    <edit>

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2014, 13:22

aicha lubi tę wiadomość

f2w3rjjgx4qe9e4w.png

c55fsek2cpmnrsgq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2014, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aicha ja tez bym brala te leki..
    Kada super wiesci! Ale synus duzy :)

aicha lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2014, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa dziewczyny wlasnie... Moj maz zauwZyl ze kreseczka mi sie na brzuchu robi :) jako ze ja nie umialam z gory zobaczyc to nawet zrobil zdjecie i jest taka delikatna :D ale sie ciesze hehe
    A moj maz jaki dumny i mowi ze chociaz to zauwazyl pierwszy :)

Kajoni, Camille87 lubią tę wiadomość

• Kajoni Autorytet

Wysłany: 10 marca 2014, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kada super nowina, gratuluję !!!

relgi09k4o218c6j.png
  • Magda2013 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2014, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kada, Sylka super wiadomosci :) Sylka a znasz plec ?

Co do rogala to chcialam sobie kupic ostatnio taki kojec Motherhood http://allegro.pl/poduszka-motherhood-dla-kobiet-ciazy-kojec-4gratsy-i4021072013.html W sklepie Smyk maja po 170 zl. Chyba sobie kupie ale na allegro :P

Camille jak chcesz to sobie przeczytaj taki artykul odnosnie tych podatkow ,bo wczoraj go znalazlam.Nie jest dlugi. http://www.mojaniderlandia.pl/zycie_w_holandii/rok_2014_bez_zwrotow_podatku_z_holandii!.html

Dziewczyny mam jeszcze pytanie,bo wczoraj kuzynka mi mowila ze bedzie trzeba niedlugo zrobic cos takiego jak test obciazenia glukoza. Słyszalyscie o tym ??

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • Sylka Autorytet

Wysłany: 10 marca 2014, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojejjku.. Ta wizyta mnie wykończyła, zamknęłam na chwilkę oczy i dopiero się obudziłam.

Diablo ja mieszkam w Norwegii i nie mam zielonego pojęcia na jakiej podstawie to wyliczają, bo też pierwszy raz o czymś takim słyszałam :) Ale pewnie robią to dlatego, żeby w jakiś tam sposób uspokoić kobietę, bo usg jest tutaj robione tylko raz w ciągu całej ciąży..

Diablo lubi tę wiadomość

f2w39jcgqwt6nja8.png
    relg3e5e7k7mhx6f.png
  • Magda2013 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2014, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ps.Camille a o tym AFP tez nie slyszalam. Mi gin tego nie zlecil badac..

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • Sylka Autorytet

Wysłany: 10 marca 2014, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda usg nie miałam, bo to tylko lekarz rodzinny (w Norwegii to on prowadzi ciążę) i na każdej wizycie sprawdza tylko czy serduszko bije dopplerem. Na usg idę do szpitala na połówkowe 27.03. i mam nadzieję, że wtedy dowiem się czy dzidziuś przede wszystkim jest zdrowy no i w końcu go zobaczę.... A jeśli będzie nam dane to i może płeć poznamy :)
    Ale nie martwię się tym bo na Wielkanoc jadę do PL i mam zamiar odwiedzić moją ginekolog więc w razie co będzie druga szansa poznania płci :)

Tutaj bardzo często zdarza się, że kobiety do samego końca nie znają płci, bo po prostu nie robią usg, jeśli uznają, ze nie ma takiej konieczności.

celia lubi tę wiadomość

f2w39jcgqwt6nja8.png
    relg3e5e7k7mhx6f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2014, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda2013 wrote:
    No teraz Ruda, bo chcielismy rozliczyc te jarografy a okazalo sie ze weszly nowe przepisy podatkowe dla osob nie zameldowanych caly rok w Holandii. A my bylismy tylko 3 miesiace no i nie bylismy zameldowani,zreszta nigdy nie bylismy. Kiedys nawet jak 2 miesiace bylismy w ciagu roku to dostalismy zwrot, za kazdym razem dostawalismy-obojetnie ile bylismy.

Tak sie wkurzylam w sobote ze az mi sie plakac chcialo i nie moglam spac w nocy. :/[/QUOTE
    Radziłabym skorzystać z jakieś pomocy prawnej ponieważ też mieszkam w Holandii ale nic nie słyszałem o takim prawie zresztą wydaje się to niedorzeczne żeby ktoś przywłaszczał Twoje pieniądze popularne są w Holandii biura które świadczą pomoc prawna za darmo Rechtswinkel

• Sylka Autorytet

Wysłany: 10 marca 2014, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A o teście obciążenia glukozą coś słyszałam, ale nie wiem dokładnie o co chodzi. Nie wiem czy tutaj coś takiego praktykują ;)

Ale dobrze, ze wspomniałaś o tym, zapytam moją ginekolog w PL :)

f2w39jcgqwt6nja8.png
    relg3e5e7k7mhx6f.png
  • Magda2013 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2014, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jamila my nie bylismy zameldowani i ta babka mi napisala ze wlasnie przepisy sie zmienily dla osob nie zameldowanych w NL. A Ty jestes masz meldunek w NL?

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • Magda2013 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2014, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylka aha rozumiem :) ja bym chyba nie wytrzymala bez zadnego USG :D

Lanusia93 lubi tę wiadomość

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
‹‹ 548 549 550 551 552 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ