X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • positive Autorytet

Wysłany: 12 marca 2014, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też nie uczestniczę na fb więc mała mi... specjalnie dla ciebie...

to my w 16 tyg...

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/12de0b377b99.jpg

mala_mi, Miriam, Jus1985, Magda2013, Lanusia93, aicha, Sylka, MILA, celia, Niebieska lubią tę wiadomość

Czekamy na Alicję naszą Kruszynkę
    34bw3e3k2fqbxgb6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2014, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Positive tez masz dosc maly brzuszek, ale juz chyba rosnie co :)
    Mika to wstaw tez swoj jak mowisz ze juz go tak widac :)

positive lubi tę wiadomość

• Jus1985 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2014, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wpadłam w kompleksy jak zobaczyłam figurke małej :-( Więc już sobie ide ;-)
    Ja już mam taki brzuchol że ciąże ciężko ukryć.
    Miriam też mam 178cm i waga startowa podobna była ok 66,5 no może ciut mniej nie ważyłam się od początku
    Lecę na zakupy, spacer czy coś bo nie chce pięknego dnia w domu przesiedzieć. Miłego dnia laseczki

Miriam, Ruda27, celia lubią tę wiadomość

3jgx3e3k7wsnebz7.png
  • positive Autorytet

Wysłany: 12 marca 2014, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no już nie jest mały... w ciągu tych dwóch tygodni się zaokrąglił... już widać że jestem w ciąży...

mala_mi, Magda2013 lubią tę wiadomość

Czekamy na Alicję naszą Kruszynkę
    34bw3e3k2fqbxgb6.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 12 marca 2014, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziołszki widze szaleństwo od samego rana! 5 stron!! czizas!

Wiecie co mnie zaskakuje, że każda z dziewczyn(i nie mówię tylko o sierpniowych mamach) ma takie przejścia, że czasami się serce kraja:( Jakie to przykre i dołujące, ale nie ukrywajmy, życie to niestety nie kraina szczęścia:/

Mała mi chudzino ty prywatna! Ponawiam pytanie Miriam, gdzie ty chowasz tego szkraba??

Ale nie ukrywajmy, co mamuska, to inny brzuszek(nawet przy zblizowych wymiarach)! Super sprawa, nie ma się co do kogo przyrównywać! Tylko celebrować swój stan!:)

Leniusia rozwaliłaś mnie hasłem"wasze dorosłe zycie", niezła jestes;P

Korzystajcie z uroków pogody, bo wnet może się to zmienic, niestety:( Az strach o tym myśleć!

Miłego dnia krejzolki!

Ruda27, mala_mi, Lanusia93, Miriam, positive, Sylka, Jus1985, celia lubią tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • mika1987 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2014, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jus1985 jestesmy w tym samym momencie w ciazy:)))

Jus1985 lubi tę wiadomość

iv09krhme1fe56cn.png

f2w3rjjgc0akmsfq.png
  • Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2014, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mika1987, śnią mi się głupoty związane z ciążą, np. USG, które potwierdza, że dziecko nie żyje albo że będę miała córeczkę... Raczej nieprzyjemne rzeczy.
    Camille87, nie mam pojęcia co to za badanie- AFP. Zrobiłaś?
    aicha, brałam DUOMOX na początku ciąży. Zdrówka! <3
    Niebieska, ale masz już tłuścioszka- 324 g to kawał chłopa/kobity :D :D Mój maluszek też ostatnio złączył nogi, a bardzo chciałam usłyszeć potwierdzenie od mojego lekarza, bo chyba bym zwariowała, gdyby mój synek okazał się teraz córeczką :O Mam nadzieję, że podczas połówkowych dostaniemy 100% gwarancji, że nie ma mowy o pomyłce.
    positive, kochana, nie martw się, może jednak Twoje maleństwo pokaże swoje klejnoty później, u mnie też było podejrzenie córeczki, później wyszedł chłopak, ale chyba kolejnej zmiany nie przeboleję.. Byłabym naprawdę zawiedziona, a o rozgoryczeniu P. nie chcę nawet myśleć :D
    kada24, ja kupuję sobie niedługo Samsung Galaxy Cover x2. A jak sprawuje się Twój telefon?
    Moni&, ruchy przez długi czas czułam tylko z lewej strony, z prawej chyba jeszcze się nie zdarzyło.
    Faktycznie, trochę to dziwne, bo część z Nas prowadziła skrupulatnie wykresy, ja np. miałam monitoring i miałam wcześniej owulację, a beta <0,100 w 25dc i dzidziuś ciągle 4 dni młodszy niż wynikałoby z OM.
    Ruda27, ja już mam wybrany wózek, ale nie wiem czy dołączony do niego fotelik i adapter mają jakieś atesty... Chyba się zorientuję zanim go kupię :D
    Kajoni, "Te dziewczyny, ktore teraz beda mialy pierwsze dzidzie to chyba nie powinny sie przejmowac zbytnio plcia. Jakbyscie mialy 5 chlopcow albo dziewczyn to mozna by bylo marzyc o zmianie"- zgadzam się :) Moja teściowa ma 3 synów, zawsze marzyła o córce i miała nadzieję, że Kacperek będzie dziewczynką. Oj, męskie geny dominują w tej rodzinie :D Obym i ja nie miała takiego pecha. Mimo wszystko każda z Nas ma jakieś oczekiwania co do płci i nie ma sensu się oszukiwać, ja chciałam pierwszego syna :)

Co do pieluszek- na początkowe miesiące zainwestuję w Pampersy, później spróbuję z Dadą, moja mama ich używa kiedy jest w Polsce i nie narzeka, a cena odpowiednia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2014, 10:56

Ruda27, Magda2013, mala_mi, positive, celia, Niebieska lubią tę wiadomość

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
  • Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2014, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda2013 wrote:
    Dzien dobry :)
    Juz kiedys pisalam jak lekarz sie pomylil u mojej kuzynki twierdzac cala ciaze, ze bedzie dziewczynka a urodzil sie chlopak. Na tej sali gdzie ona lezala byla tez taka dziewczyna, ktorej cala ciaze mowili ze ma byc chlopak a urodzila sie dziewczynka. Po porodzie kuzynka zaczela krzyczec zeby oddali jej coreczke bo ona dziewczynke urodzila a nie chlopaka i twierdzila ze dziecko jej zamienili. Kupili wszystko na rozowo a potem po porodzie jezdzili i zamieniali na niebieski. Nie wszystko sie udalo wymienic.

Najwazniejsze zeby bylo zdrowe,moj maz tez chcial chlopaka bo mialby z kim grac w pilke albo jezdzic na ryby :D Ale na dziewczynke sie tak samo cieszy.

Raz na forum przeczytalam ze jakas dziewczyna tak mocno sie nastawila na dziewczynke a okazalo sie ze bedzie chlopak to tak zaczela plakac ze nie mogla sie uspokoic..ehh przesada :/

To nic :D Mój lekarz prowadzący został oskarżony w sądzie (!!!), że wprowadził rodziców w błąd na temat płci dziecka, kazali mu oddawać pieniądze za urządzony pokoik itd. I teraz niechętnie mówi o płci dziecka.
    Ja rozumiem rozczarowanie, no ale bez przesady :D
    Mój P. powiedział, że tak samo bym zrobił, bo ma być syn i lekarz ma się znać na tym co robi, a nie sobie ruletkę urządzać. Mam nadzieję, że on tylko żartuje :D

Magda2013 lubi tę wiadomość

Aniołek (*) 12.03.2013

• Magda2013 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2014, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ! :)
    Positive,Mala Mi sliczne brzuszki- tak jak napisala Beatina co mamusia to inny brzuszek :) u mojej kolezanki do 7 miesiaca nie bylo widac ze jest w ciazy dopiero potem brzuszek wystrzelil jej do przodu :)
    Camille mnie tez czesto kluje ale z prawej strony gdzies gdzie wyrostek sie znajduje albo jajnik. Mowilam o tym gin. powiedzial ze u mnie to moze byc od miesniakow :(
    Moni powodzenia na wizycie <3
    Pekinka :( przyrko mi z powodu smierci brata..
    Lanusia ehh Ci faceci :/ moj Jacek na szczescie nie mam jakichs waznych dat do zapamietania,o urodzinach pamieta,o imieninach tez w miare :D ale wtedy jak mi na Dzien Kobiet nawet kwiatka nie kupil to do dzisiaj mu to wypominam :/

A wiecie ze teraz byl dzien chlopaka ?? Chyba 9 marca..

Co do cytologi to ostatni raz mialam robiona w pazdzierniku 2012. Wynik mialam dobry,a teraz na kazdej wizycie gin cos wspomina o tym badaniu ale mowi ze jeszcze poczekamy. Moze faktycznie chce poczekac do 3trym? a swoja droga dlaczego nie powinno sie robic wczesniej cytologi ??

Lanusia93, positive lubią tę wiadomość

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2014, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zeby nie podraznic szyjki :) ja miałam robiona w styczniu 2013 teraz mam czekać na po porodzie

celia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2014, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lanusia tak zrobilam to badanie - wynik dzis maz odbierze jak z pracy bedzie wracal.. no zobaczymy :-)
    Magda dzien mezczyzn byl 10marca ja nawet swojemu zyczenia zlozylam to mi powiedzial "daj spokoj co to za swieto" ;-)
    Dziewczyny jednak ide na ten spacer tylko czekam az tata siostrze detke wymieni w spacerowce bo wczoraj flaka zlapala ;-)

Lanusia93, Magda2013, positive lubią tę wiadomość

• Magda2013 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2014, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lanusia ale przeboje mial Twoj lekarz :D
    Nie zawsze sie dziecko tak ulozy ze widac plec,tak jak bylo u mojej kuzynki. Dobrze ze oni na to nie wpadli zeby tego lekarza sadzic za pomylke :D a wierz mi ze sa do tego zdolni :D
    U mnie jak lekarz mowil o plci na poczatku to mowil ze to prawdopodobnie chlopak ale nie mam sie nastawiac,potem wyszlo ze dziewczynka i za 3 razem tez dziewczynka juz na 100%. Ale na nastepnych wizytach tez niech posprawdza.
    A moj Jacek dotyka brzucha i mowi- Majka..tatus tu jest <3 :D a mi sie chce smiac z tego :)

Lanusia93, positive lubią tę wiadomość

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • Magda2013 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2014, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha Miriam dzieki za odp. :) a w 3 trym.to jest juz bezpiecznie ?

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • mika1987 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2014, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda2013 jak okaze sie ze bedzie dziewuszka to tez bedzie Maja:)

Magda2013 lubi tę wiadomość

iv09krhme1fe56cn.png

f2w3rjjgc0akmsfq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2014, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj ginekolog nawet jak nam pokazal jajeczka synka i maz zapytal czy to juz pewne ze synek to lekarz powiedzial: pewne to dopiero bedzie po porodzie :P takze pewnie lekarze wola nie miec takich niemilych sytuacji, ze na 100% mowia co bedzie, bo roznie to bywa pozniej..
    Ale juz mi 2 lekarzy powiedzialo, ze synek ja sama widzialam jego pisiorka wiec wiem ze synek :)

Matko jaki ja jestem len!

Lanusia93 lubi tę wiadomość

• Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2014, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mala_mi <3
    Jus1985, ja jedynie zrezygnowałam ze stringów, noszę normalne gacie, nic mnie nie uciska :D
    Sylka, masz kochanego męża, prawi Ci komplementy... Mój P. wczoraj pierwszy raz położył rękę na brzuszku, ja czułam delikatne ruchy, ale on chyba nie, bo potrzymał 2-3 minuty i zabrał nie skomentował. To możliwe, żebym ja czuła, a on nie? :(
    Camille87, nie mam takiego ucisku... Tylko raz dziennie łapie mnie skurcz. A w nocy się nie budzę ani razu.
    celia, na wysokości pępka mam wrażenie rozciągania, to chyba macica się powiększa i idzie do góry.
    mala_mi, o Ty chudzielcu! Gdzie jest dziecko? :D
    Miriam, ale miałaś słodziachny brzusio <3
    Magda2013, ja dostałam kwiatka z okazji Dnia Kobiet... 7 marca :D I kiedy był Dzień Mężczyzny 10 marca zemściłam się- nie złożyłam mu życzeń. Sam się dopominał wieczorem, bo było zapisane w kalendarzu i w jakiejś audycji o tym trąbili :D
    Moni&, powodzenia :*

A ja przestałam tyć, ważę niezmiennie 59 kg :) Po prostu jakoś słabiej się odżywiam ostatnio. Wybaczcie, jeśli coś przegapiłam, ale to jest megawyzwanie- 30 stron... :D

Ruda27, mala_mi, Sylka, celia lubią tę wiadomość

Aniołek (*) 12.03.2013

• Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2014, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem z siebie dumna, nadrobione :)
    Dziś dostałam superpozytywną wiadomość- moja siostra przylatuje w kwietniu z Wielkiej Brytanii, co prawda tylko na tydzień, ale to będzie 24 tydzień, więc pojedziemy do Łodzi na USG 4D :)
    Jest 4 lata młodsza, ale jesteśmy ze sobą bardzo zżyte, mamy świetny kontakt, ta wiadomość poprawiła mi nastrój. Specjalnie czekała, żeby powiedzieć mi o przylocie właśnie dziś. Bardzo miło z jej strony, jestem jej za to wdzięczna :)

Zjem śniadanie, zajrzę do Was na momencik i idę na cmentarz.

Ruda27, Miriam, positive, Jus1985, celia lubią tę wiadomość

Aniołek (*) 12.03.2013

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2014, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda2013 wrote:
    Aha Miriam dzieki za odp. :) a w 3 trym.to jest juz bezpiecznie ?
    Szczerze nie mam pojęcia ale chyba tak bo lekarze robią ;) wiec chyba tak :)

• Magda2013 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2014, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mika1987 fajnie :) Nam sie bardzo podoba to imie. Mysle jeszcze o imieniu Laura ale mojemu niezbyt sie podoba. A jemu z kolei sie podoba Martyna a mi tak srednio..Zobaczymy,jeszcze do sierpnia moze sie duzo zmienic ;)

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2014, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam, Ty siedzisz na L4, że masz czas ogarnąć tyle wątków? ;)
    Ja zajmuję się jednym, staram się porządnie, a z moimi esejami na kilku bym nie dała fizycznie rady :D

Aniołek (*) 12.03.2013

‹‹ 565 566 567 568 569 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ