X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2014, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda27 wrote:
    Miriam az mi sie plakac chce..

Dobra ja juz nie chce myslec o tym, bo zaczne ryczec i za duzo rozmyslac..
    Ruda zaraz kopa dostaniesz spójrz na brzuszek i uśmiechnij sie już niedługo będziesz najszczęśliwsza kobieta na świecie ! I nie pora na paczki :)

Ruda27, Jus1985, positive, celia, Lanusia93 lubią tę wiadomość

• Natkusia Znajoma

Wysłany: 12 marca 2014, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z rana :-)

Mam nadzieję, że tego śniegu jednak nie będzie :O

Faceci niestety nie pamiętają.. mój ledwo pamięta kiedy mam urodziny a rocznicę ślubu tylko dlatego, że ma wygrawerowaną datę na wew obrączki ;) tacy już są

Mi ta ciąża jakoś szybko leci.. szybciej niż poprzednio :) może dlatego, że nie mam czasu się zastanawiać, litować się jak źle się czuję itd.. jednak dziecko w domu robi swoje :)

Ja mam jutro to połówkowe.. mega się stresują tą płcią :O :/ o zdrowie Maluszka się nie martwię bo wiem już, że wszystko ok

Ruda27, Camille87, positive, MILA, celia, Lanusia93 lubią tę wiadomość

f2w33e3ks8uqt5j0.png
  • Jus1985 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2014, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Positive masz absolutną rację mi lekarz też powiedział że nie będzie mi robić cytologii bo z powodu lepszego ukrwienia można tą szczoteczką bidy narobić. Tym bardziej że po zwykłym badaniu plamiłam.

Nie pomyślałam o rocznicy zabiegu a tteraz już chyba będę o nim pamiętać. Mi też się troszkę łzy uroniło jak czytałam post Lanusi i Miriam. Ach te hormony... ostatnio w kościele się wzruszyłam na piosence komunijnej ale nie pamiętam jak leciała ;-)

Camille87, Lanusia93 lubią tę wiadomość

3jgx3e3k7wsnebz7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2014, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Positive nie boli teraz tylko jak wstawalam w nocy i nad ranem .. czy to moze miec zwiazek z pepnym pecherzem/jelitami? Powiem jutro ginekolowi..
    Pekinka wspolczuje :/ ale przynajmniej Ciebie badal moj gin to mnie ani razu nie badal w tej ciazy :-/ ale jutro go zmusze..
    Co do imienin to chyba kwestia wychowania tzn u mnie w domu nigdy nie obchodzilo sie imienin a u mojego meza tak i ja nigdy nie pamietalam o imieninach mojego meza a on sie obrazal :-/ ale juz sie nauczylam tej daty i w tym roku nawet prezent mu kupilam :P

Ruda27, pekinka82, positive, Lanusia93 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam wrote:
    Ruda zaraz kopa dostaniesz spójrz na brzuszek i uśmiechnij sie już niedługo będziesz najszczęśliwsza kobieta na świecie ! I nie pora na paczki :)

Wiem, juz sie otrzasnelam :) moj maluszek wlasnie sie uaktywnil wiec od razu humor lepszy :)
    Miriam masz cudny brzuszek :)

Miriam, Lanusia93 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A kawka wypita glowa poki co mocno nie boli :-)

Ruda27 lubi tę wiadomość

• Jus1985 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2014, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilka nie jestem pewna ale w ciąży można badać gin do 16tc a później to już jakoś po 30tc
    Chyba że coś nie tak ale u Ciebie jest wszystko ok
    Pekinka a co to za pomysły żeby robić cytologie w połowie ciąży? Miałaś jakąś infekcje?

3jgx3e3k7wsnebz7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2014, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jus serio po 16 tyg lekarz juz nie bada?! Wow to by bylo bosko :) bez stresow bym chodzila tutaj do lekarza, chyba ze tu inaczej robia i patrza..

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2014, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda dziękuje :) już niedługo :) i Czarek przestanie za mną wołać gruba hihi :) i toczysz sie paczusiu :)

• positive Autorytet

Wysłany: 12 marca 2014, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pamiętam ruda jak to opisywałaś... masakra ...
    na twoim miejscu już na każdą wizytę chodziłam bym z mężem...

celia lubi tę wiadomość

Czekamy na Alicję naszą Kruszynkę
    34bw3e3k2fqbxgb6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2014, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jus wlasnie czytam inne forum i dziewczyny normalnie mialy cala ciaze badania robione, zeby ginekolog mogl dokladnie szyjke sprawdzac.. Ale nie wiem jak to jest rzeczywiscie

• pekinka82 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lanusia...........Faceci nie mają głowy do dat. Wiem to na przykładzie mojego taty....
    Nie pamięta daty śmierci mojego brata...lub wymazał ją z pamięci, bo to on niósł trumienkę na pogrzebie......................

Lanusia93 lubi tę wiadomość

• Jus1985 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mnie w 16tc nie badał tylko spytał czy wszystko ok i że jak tak to już badać nie będzie dopiero w III trym

3jgx3e3k7wsnebz7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2014, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam wrote:
    Ruda dziękuje :) już niedługo :) i Czarek przestanie za mną wołać gruba hihi :) i toczysz sie paczusiu :)

Hahah, ale i tak wygladasz slicznie! :) musialas byc szczupla przed ciaza co? :)

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie moj gin bada co wizytę plus usg szyjki no i małej ale to właśnie ze względu na moja skacajaca sie szyjke

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    positive wrote:
    pamiętam ruda jak to opisywałaś... masakra ...
    na twoim miejscu już na każdą wizytę chodziłam bym z mężem...

Ojj bede, bede. Ostatnio bylam z mezem i byl lekarz wporzadku o dziwo. Zrobil usg, tlumaczyl jak cos pytalismy.. Oby tak bylo juz caly czas

pekinka82 lubi tę wiadomość

• positive Autorytet

Wysłany: 12 marca 2014, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja myślę że badanie ginekologiczne jest konieczne lub przynajmniej usg dopochwowe bo jak inaczej oceni czy z szyjką wszystko ok... a przecież różnie bywa ... mnie na NFZ bada co wizytę...
    za to prywatnie w ogóle... nie upominam się bo wiem że ktoś to u mnie kontroluje... ale gdybym chodziła tylko prywatnie to bym się domagała badania...

pekinka a jesteś pewna że nie pamięta... może tylko tak udaje... lub rzeczywiście wyparł to ze swojej pamięci...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2014, 09:53

Miriam, Lanusia93, celia lubią tę wiadomość

Czekamy na Alicję naszą Kruszynkę
    34bw3e3k2fqbxgb6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2014, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jus nie wiedzialam ze tak jest z tym badaniem.. ja co prawda zawsze czulam sie dobrze nic mnie nigdy nie bolalo i moze dlatego nie chcial tam gmerac.. ale od ostatniej wizyty i odstawienia luteiny caly czas czuje brzuch a to skurcze a to twardnienie dlatego zalezy mi na zbadaniu szyjki boje sie jej skracania...

Wlasnie teraz tak sobie pomyslalam po co pekince ta cytologia? Przeciez szyjka jest zamknieta i jest czop sluzowy nie dziwie sie ze ta szczoteczka podraznil szyjke.. ja mialam cytologie miesiac po zabiegu/miesiac przed zajsciem w ciazr wynik byl b.dobry wiec nie powtarzal..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2014, 09:54

celia lubi tę wiadomość

• mala_mi Autorytet

Wysłany: 12 marca 2014, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Positive ma rację: facetom TRZEBA mówić rzeczy wprost, bez owijania tematu, bez kręcenia czy liczenia, że sami wpadną co nas gnębi, że się domyślą. Oni nie mają zdolności telepatycznych i nie wiedzą co nam w głowie siedzi. I inaczej postrzegają rzeczywistość, nie rozwarstwiają problemu tak jak my, kobiety. Ważne jest, by nauczyć się mówić im bezpośrednio o co nam chodzi, wtedy można uniknąć mnóstwa nieporozumień, pretensji, sprzeczek czy cichych dni. Naprawdę warto wypracować w sobie tę umiejętność, życie we dwójkę staje się wtedy o wiele prostsze. I na pewno nie powinno się stosować żadnych gierek, bo uczciwość to podstawa w związku.
    Kiedyś też sądziłam, że facet się domyśli - ale to tak nie działa.

Mila, super, że po badaniach wszystko jest ok :) A co z tą kością nosową? Widać ją? wtedy lekarz się po prostu pomylił?

A poza tym dziękuję Wam dziewczyny za tyle ciepłych słów. Chciałabym wierzyć, że tym razem ciąża zakończy się pomyślnie.

positive, Camille87, Ruda27, Jus1985, Miriam, Bea_tina, Lanusia93, Sylka, MILA, celia lubią tę wiadomość

9f7jzbmhwqv82yrb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2014, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pekinka82 wrote:
    Lanusia...........Faceci nie mają głowy do dat. Wiem to na przykładzie mojego taty....
    Nie pamięta daty śmierci mojego brata...lub wymazał ją z pamięci, bo to on niósł trumienkę na pogrzebie......................

Moze pamieta tylko nie chce rozmawiac o tym? To musialo byc wstrzasajace :-(

Lanusia93 lubi tę wiadomość

‹‹ 563 564 565 566 567 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ