X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2014, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camille moze biegunka od czegos co jadlas? Jak jednorazowo to nic zlego..

Wiecie dziewczyny pamietam jak niedawno czekalam, jak na suwaczku bedzie 3, pozniej 4 a to juz prawie 5 cala jest zakryta :) ale czas leci, niby jak pomysle ile to jeszcze przed nami to ciagnie sie, ale jednak czas leci szybko.. Zwlaszcza jak ma sie takie swietne forum, ktore uzaleznia :)

Jus1985, positive, Macca, celia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2014, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Kamila okres chorobowy dla dzieci.. Moj chrzesniak wlasnie zaczyna miec ospe :( drugi zapalenie oskrzeli jest u babci..
    A otwieraja wam polo samo czy z innymi sklepikami? Moze cos wyhaczysz :)
    Ja sie jutro z kolezanka umowilam, idziemy na miasto na obiad a pozniej pobuszuje troche po sklepach.. Moze znajde cos w h&m :P

Camille87 lubi tę wiadomość

• Jus1985 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2014, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Celia ja miałam jakiś czas temu tak trochę niżej niż pępek i też później bolało przy dotykaniu jakby siniak był. Ale to trwało max 1 dzień. Pytałam lekarza ale powiedział że w takicg przypadkach się stwierdza coś po badaniu tak po fakcie możemy tylko gdybać

celia lubi tę wiadomość

3jgx3e3k7wsnebz7.png
  • Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2014, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biorę się za nadrabianie <3
    Dziś wyjątkowo wcześnie wstałam, wróciłam do siebie do domu, piję kawkę, pogoda jest piękna! :)
    Wybaczcie, jeśli będę dziś nieco zamotana, ale jest rocznica odejścia maluszka, niedługo wybieram się na cmentarz, dziś odwiedza mnie siostra cioteczna, której nie widziałam przez 2 lata, a P. nawet nie pamiętał, że to DZIŚ...

Miłego dnia dla wszystkich, zwłaszcza tych bidulek, które dzisiaj spędzają dzień w pracy. Cofam się wieeele stron wstecz i zagłębiam w lekturze ;)

Camille87, Bea_tina, celia lubią tę wiadomość

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2014, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz Ruda z ta biegunka to zakoncze temat bo pora sniadaniowa nie bede obrzydzac :P

Masz racje czas leci bardzo szybko! Ja za tydzien albo dwa wchodze w 6 miesiac! Tylko nie wiem czy 22tc skonczony czy nie :-) moja siostra mowi i podobno wiekszosc kobiet to potwierdza ze najgorzej ciagna sie osanie tygodnie bo brzuch duzy dzidzius kopie bolesnie wszystko boli i juz chce sie miec dzidziusia przy sobie :-)

Jus1985, Ruda27, Lanusia93, positive lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2014, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila to napewno koncowka sie bedzie ciagnela, nie dosc ze to bedzie lato! Bedziemy wymeczone i opuchniete..
    Ja juz sobie pomyslalam, ze od 37-38 gyg bede lazila duzo po schodach, myla okna pare razy i ogolnie probowala przyspieszyc porod :P

Camille87, Jus1985, Lanusia93, celia lubią tę wiadomość

• Jus1985 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2014, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lanusia mój też nie pamiętał o tej dacie. Nawet nie myślał że ja pamiętam. Ostatnio rozmawialiśmy o tym. Bo 1 grudnia miałam termin wszystko mnie drażniło tego dnia i byłam zła że M nie pamieta. A później przez kilka nast dni też byłam zła na niego a on nawet nie wiedział o co chodzi. Dopiero niedawno mu powiedziałam czemu taka byłam i był w szoku że mu nie powiedziałam a chciał wiedzieć. Powiedział że teraz pamięta że sierpień i brzuch już widać a wtedy zanim się wszystko zaczęło to już się skończyło. Może Twój P też by chciał wiedzieć że to dzisiaj

Lanusia93, celia lubią tę wiadomość

3jgx3e3k7wsnebz7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2014, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to wymeczone opuchniete i wiecznie spocone hahaha :P
    No zobaczymy jak to wyjdzie wiesz jak to jest czlowiem planuje a zycie swoje nam przynosi :-)
    Ale lata sie nie moge doczekac - swieze owoce warzywa slonko i cieplo :-) pewnie jeszcze bede klac ale ja tego arbuza tez bym juz zjadla ;-)

Ruda27, Jus1985, celia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2014, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi post usunelo/ nie dodalo :|
    Lanusia trzymaj sie <3 rocznica smutna, na pewno dzis bedziesz miala dzien zadumy, zgadzam sie z Jus moze powiedz P.ze to dzis.. faceci inaczej to pojmuja.. ja tez pamietam wszystko jakby to bylo wczoraj ciezko mi przewidziec czy w sierpniu maz bedzie pamietal o rocznicy..

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2014, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lanusia moj maz tez nie pamietal.. Ja mialam termin porodu miec na 1.02 i sama powiedzialam mojemu. To sa faceci oni nie pamietaja takich rzeczy..
    Staraj sie nie dolowac, zrob to dla swojego malenstwa ktore wszystko czuje..

Lanusia93, Jus1985, positive lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2014, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mojego terminu ktory wypadal na 25 luty moj maz tez nie pamietal..

Lanusia93 lubi tę wiadomość

• Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2014, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja nie dziwię się wcale, że oni nie pamiętają, naprawdę. Ale mimo wszystko to przykre, same rozumiecie. On nie pamięta nawet daty moich imienin, a mam w tą niedzielę, na pewno nie będzie pamiętał.
    Przypomniałam mu skoro wszystkie stwierdziłyście, że chciałby wiedzieć... I miałyście rację... Powiedziałam mu, że idę na cmentarz, a on pyta czy idę sama i po co. Więc drżącym głosem mówię mu, że rok temu miałam zabieg i czuję taką potrzebę, zapytał który dzisiaj jest, zaczął mu drżeć głos i powiedział, że zadzwoni później... Chyba też chciał wiedzieć.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2014, 09:11

Jus1985, Camille87, Bea_tina, celia lubią tę wiadomość

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
  • Jus1985 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2014, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja żałuje że nie powiedziałam tylko jakieś wyrzuty miałam teraz myśle że to niepotrzebne było. M powiedział że gdybym mu powiedziała to poszlibyśmy na cmentarz u nas jest pomnik dziecka nienarodzonego a ja wtedy o tym nie pomyślałam i żałuje

Lanusia93 lubi tę wiadomość

3jgx3e3k7wsnebz7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2014, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tu was zaskocze moj Czarek pamiętał w niedziele 2.03 wstał jakieś 30 min po mnie ja siedzialam smutna przyszedł do mnie przytuli i powiedział ze on tez tęskni ze mała miała by już pól roku ale nie moge być smutna bo mała która jest teraz w brzuchu to czuje poplakaliamy trochę razem przytulilismy sie ten dzień byk jakiś inny taki jak by w zwolnionym tempie leciał Czarek nawet do kościoła mnie ciągną chociaż my nie chodzimy tzn ja nie bardzo czuje taka potrzebę byłam inaczej wychowana on może bardziej bo jego rodzice co tydzień latają do kościoła

Jus1985, Camille87, mala_mi, Bea_tina, Lanusia93, Sylka, celia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2014, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lanusia dobrze zrobilas. Jak to napisalas, to az mi sie placzki zebraly do oczu..
    Ja nie che rocznicy zabiegu tak przezywac, mam na poczatku lipca i bede przy koncowce ciazy.. Powinnam wtedy wycźekiwac i sie cieszyc prawda?

Co do dat, to o moich imieninach tez moj nie pamieta, ogolnie imienin nie obchodzimy, ja tez nie skladam mojemu zyczen..

Jus1985, Lanusia93, celia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2014, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam az mi sie plakac chce..

Dobra ja juz nie chce myslec o tym, bo zaczne ryczec i za duzo rozmyslac..

• pekinka82 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2014, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczynki ...
    Wczoraj miałam badanie ginekologiczne, cytologia i sprawdzanie szyjki...Boshe, myślałam, że spadnę z tego krzesła... Lekarz był trochę mało delikatny....(mimo,że fajny facet z niego)....
    Gdy wróciłam do domu....miałam na bieliźnie delikatne male plamki-jasny brązik. Dziś już ich nie widzę z rana....Ale wczoraj przez dobrą godzinę po badaniu czułam jego rękę w środku :/ :/ :/ :/

Ci lekarze czasem się zapominają i traktują jak jakieś mięso...Mimo, że lubię tego doktorka....

Camille87 lubi tę wiadomość

• positive Autorytet

Wysłany: 12 marca 2014, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny w ten słoneczny dzionek...

ogłądam DDTVN i mówią że w weekend będzie padał deszcz ze śniegiem... buuu buuu...

camille jak twoja głowa? kawka wypita??
    co do bólu po prawej stronie to najlepiej powiedz o tym na kolejnej wizycie... zabolało cię jednorazowo czy jak przyciskasz z prawej str to nadal czujesz jakiś ból??

Moni trzymam kciuki... MOCNO by zrobili ci usg i byś poznała ktosia...napisz po powrocie !!!

Celia ból na wysokości pępka może być z rozciągania... mnie boli jak zbyt gwałtownie wstanę.. lub kichnę bez przygotowania.

madzikowy mnie dzisiaj czeka rozliczanie naszych pitów... masakra z tym !!!

Lanusia przytulam cię... wiem że dzisiaj jest ciężki dzień dla ciebie... ale ruda dobrze pisze... powiedz P. o tym co czujesz i o tym że to dziś... mężczyźni są inni i inaczej wszystko postrzegają... jak mu nie wyłożysz kawy na ławę to nie pojmie...

doczytałam że powiedziałaś... i lepiej prawda?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2014, 09:25

Czekamy na Alicję naszą Kruszynkę
    34bw3e3k2fqbxgb6.png
  • positive Autorytet

Wysłany: 12 marca 2014, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pekinka a mi moja ginka nie chciała zrobić cytologii bo powiedziała że nie ma co tam gmerać... szczoteczki do cytologii są dość ostre i mogłabym się skrwawić... nawet to dla mnie logiczne było...

Jus1985, pekinka82 lubią tę wiadomość

Czekamy na Alicję naszą Kruszynkę
    34bw3e3k2fqbxgb6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2014, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie postive Twoja ginka dobrze mowi, mi w styczniu durny gin bral wymaz to tak grzebal ze mnie az bolalo i krawilam zywa krwia pol dnia :/ mam nadzieje, ze to sie wiecej nie powtorzy,, jeszcze 3 wizyty mnie u nigo czekaja, ostatnio byl wporzadku ale robil tylko usg :)

‹‹ 562 563 564 565 566 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ