X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • Magda2013 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2014, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie polozylam po obiedzie na lewym boku..pozniej na plecach i niestety nic nie czulam zeby dzidzia kopala :(

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • Madzikovy Autorytet

Wysłany: 11 marca 2014, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kopanie czułam dosłownie pare razy. Głownie czuje przemieszczanie sie :) ale wczoraj np nic nie czułam

MILA lubi tę wiadomość

Kochana Złośnica...:*
    n59ydf9htvnd6yuy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2014, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzikovy ale mi narobilas smaku na kiwi :-) az smi slinka pociekla :-)
    Magda nje martw sie jeszcze sie odezwie na pewno :-)

Ja jednak wzielam apap czuje troche poprawe mam nadzieje ze jutro ta glowa nie bedzie bolala...
    Dobranoc <3

Madzikovy lubi tę wiadomość

• Magda2013 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2014, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzikovy,Camille czekam czekam i nic :( sporadycznie cos tam poczuje nie wiem czy to corcia..
    Dobranoc Camille,spokojnej nocki ;)

Camille87, Madzikovy lubią tę wiadomość

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • Madzikovy Autorytet

Wysłany: 11 marca 2014, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda ja tez czasem nie jestem pewna czy to to, ale nieraz wiem ze tak, taka dziwna pewność. Ale zadko póki co. Wiem tez ze te ruchy mogą byc bardzo nieregularne i staram sie nie siać paniki. Poza tym od 2 dni latam wiec może nie rejestruje. Madzia doczekasz sie :) tez juz bym chciała mieć te ruchy co dziewczyny.
    Camille spokojnej i bezbolesnej nocy <3 wypij jutro kawke i mam nadzieje ze będziesz miała dzien wolny od bólu głowy.
    Jutro zajrze ale mam dzien z kwitami z pracy wiec trochę z Malenstwem popracujemy ;)
    Aa ja w ciazy dopiero mnie naszla ochota na kiwi :) i wczoraj kupiłam cały koszyczek :) ale juz sie nie mogę doczekać pysznego arbuza!!! Mmmm

Magda2013, Camille87, Ruda27, Jus1985 lubią tę wiadomość

n59ydf9htvnd6yuy.png
  • Magda2013 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2014, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia no dokladnie tak jak piszesz. Jest to taka dziwna pewnosc. Bo ja np jak czuje jelita to czuje takie bulgotanie a innym razem takie inne pukniecie. I mysle ze u mnie te pukania to jest wlasnie maluszek.Chociaz wszedzie pisza ze jak sie czuje bulgotanie to jest to dzidzia :D Idzie zwariowac :D
    Nic..poczekamy zobaczymy :)

Madzikovy, Ruda27 lubią tę wiadomość

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2014, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny <3 mialam isc spac ale spac mi sie nie chce bo spalam w ciagu dnia 2 godz :/
    Za to zrobilam sobie kanapki z papryka :P napcham sie jak prosie ale trudno :P
    Madzikovy ale na arbuza to i ja czekam!! :-)

Madzikovy, Ruda27 lubią tę wiadomość

• Madzikovy Autorytet

Wysłany: 12 marca 2014, 00:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia jesteśmy na tym samym etapie :) pozostaje czekac z utęsknieniem :)
    Camille to pozostaje nam czekac razem ;) taki letni...soczysty...czerwony arbuz... Aż ślina leci :)

Camille87, Magda2013 lubią tę wiadomość

n59ydf9htvnd6yuy.png
  • Madzikovy Autorytet

Wysłany: 12 marca 2014, 00:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha przeczytałam moj post i wychodzi na to ze ja tylko czekam :) nic nie robię tylko czekam na wszystko :) ale sie uśmiałam ;)

Ruda27, Camille87, Lanusia93 lubią tę wiadomość

n59ydf9htvnd6yuy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2014, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maszikovy kazda z nas na cos czeka :) chyba teraz najbardziej na lipiec/sierpien :P
    Ja kiwi jem prawie codziennie :D arbuza jak narazue raz jadlam mielismy kupic i albo juz zamkniete bylo, ale nie pojechalismy.. Moze dzisiaj :)

Myslalam ze dlużej pospie, no ale lepiej obudzic sie po 7 niz 6 :P

Madzikovy napewno to co z Madzia czujecie to dzidzia :)
    Moj tez w nocy jak sie obudzilam to sie ujawnial i teraz rano lekko :)

W ogole doooobry :)
    Kamilka mam nadzieje ze dzisiaj bedzuesz miala dzien bez bolu glowy :)

Camille87 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2014, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc :-)
    Wczoraj zasnac nie moglam po tym popoludniowym drzemaniu ale juz sie obudzialam
    Mam pewien problem - wczoraj jak sie przekrecalam z boku na bok to strasznje bolalo mnie podbrzusze z prawej strony, tak zakulo ze takiego bolu jie czulam nigdy :-( ciezko mi go zidemtyfikowac czy to jajnik czy macica czy jelito nie wiem ale w nocy jak sie budze na siku a spie na prawym boku to najpierw musze sie przwwrocic na plecy potem na lewy bok i dopierl wyjsc z lozka :/ taki ucisk :-( nie macie tak? Nie wiem moze ginowi powinnam powiedziec..?

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2014, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Daria :-) wczoraj wzielam apap i juz poznym wieczorem glowa mnie nie bolala :-)
    Takze mysle ze dzis bedzie dobry dzien :-)

• Moni& Autorytet

Wysłany: 12 marca 2014, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez czasem miewam uciski, kłucia szczególnie w nocy. Ale najlepiej powiedz o tym lekarzowi, a bedziesz spokojniejsza, bo my możemy tylko gdybac :)

Dziewczyny ale sie stresuje, dzisiaj juz od 6 nie spie. W nocy sniło mi sie dziewczynka na usg, hah ciekawe czy sie sprawdzi:P Albo odwrotnie:P
    Zbieram sie, bo musze wziąc prysznic, ubrac sie itp i za 1,5h jade do lekarza Boze czemu ja sie tak stresuje, 1000 mysli na minute znowu. Mam nadzieje, że usg bedzie bo na ostatniej wizycie nie miałam jak nie to sie załamie chyba:/

Camille87, positive lubią tę wiadomość

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2014, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila ja nie mam takiego bolu, tzn mam z reguly z lewej strony jak sie szybko rusze albo obroce na drugi bok.. To mocno zakluje mnie wiazadlo. Az sie sciskam i kule. Moze to masz to?
    Ciesze sie ze dzisiaj juz bedziesz miala spokojny dzien :) spacerek z siostra?

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2014, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia a to chodzisz na nfz? Wypros go o usg trzymamy kciuki, zeby Ci je zrobil i wszystko bylo dobrze :)
    Nie ma co sie stresowac, przeciez czujesz cos maluszka. Napewno jest wszystko ok! :)

• celia Autorytet

Wysłany: 12 marca 2014, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy miałyście taki dość mocny ból po lewo na wysokości pępka? Dziś nie mogłam się szybko wyprostować z ciągnięcia, no i jak dotykam w tym miejscu to boli :/
    Camille może to coś podobnego do Ciebie tylko ja mam po lewej stronie? :(

Moni& powodzenia :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2014, 08:25

p19ucsqvqom8u4oa.png
    wnid9vvjzm38tk1g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2014, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Celia ja mam na wysokosci jajnikow, wiazadla mi ciagnie jak sie ruszam gwaltownie..
    Ale kolo pepka tez czasami boli, ale nie mocno.

Camille87, celia lubią tę wiadomość

• Jus1985 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2014, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia nie tylko Ty czekasz na arbuzy ;-) Wczoraj też miałam ochotę na arbuza. Tylko że u mnie to tylko w supermarketach są i już wolę poczekać na sezon arbuzowy.

Moni& nie stresuj się, jest wszystko ok. Nie ma co podnosić ciśnienia sobie bo dzidzia wszystko czuje. Wiem że łatwo pisać jak ja sama jestem pod tym względem panikarą ale staram się myśleć o czymś innym, na chwile pomaga

3jgx3e3k7wsnebz7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2014, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Celia no mnie tez to zabolalo ale troche niezej po prawej stronie ... moze Ruda ma racje to wiezadla?
    Nie wiem jaki to moze miec zwiazek ale mialam biegunke jak wstalam :-(
    Niby po zelazie zatwardzenie powinno byc a ja w druga strone..

Moni nie stresuj sie :-) a jak nie zrobi usg to zawsze mozesz pojsc prywatnie :-)

celia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2014, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda nie wiem czy spacer wypali bo mimo slonca jest zimno, teraz 0º ! A siostry dzieciaki troche choruja.. dzis moze do polo marketu wpadne bo otworzyli dzis cale 20m mam do niego :P

‹‹ 561 562 563 564 565 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ