X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • Quendi Autorytet

Wysłany: 13 marca 2014, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Kochane! Dziś już lepiej. Już mnie troszkę pobolewa-może to 3 dniowka ;-( mam wyrzuty że wzięłam APAP ale cóż. ..
    Tak Madzikovy mamy w tym samym dniu Kochana!! Heh i to czekanie
    Całuski i miłego popołudnia -położe sie póki nie mam aż tak silnego bólu.
    Podejrzewam zatrucie...ech...

tb736iyeli5hckvm.png
  • Natkusia Znajoma

Wysłany: 13 marca 2014, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka :-)

I ja po wizycie
    z Maluszkiem wszystko dobrze, wzorowe wyniki :-) jedynie są w główce te torbielki ale Pani nas zapewniła, że one znikną waży 309g.. troszkę mnie martwi bo znowu jest w tyle.. u Michała też tak było no i był malutkim dzieckiem.. widocznie mam urok rodzenia małych dzieci.. lekarze mówią, że jak Michaś tak miał to nie ma się czym martwić.
    No i .. na MILION % będzie SYNUŚ :-) dostaliśmy w końcu dowód płci i jestem usatysfakcjonowana

o to dorodne przyrodzenie naszego syna :-D:

13b9737c5fceacd7m.jpg

Camille87, Kajoni, pekinka82, Moni&, Sylka, Lanusia93, Ruda27, Magda2013, celia, Niebieska, mala_mi, positive, Jus1985 lubią tę wiadomość

f2w33e3ks8uqt5j0.png
  • Kajoni Autorytet

Wysłany: 13 marca 2014, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natkusia wrote:
    Hejka :-)

I ja po wizycie
    z Maluszkiem wszystko dobrze, wzorowe wyniki :-) jedynie są w główce te torbielki ale Pani nas zapewniła, że one znikną waży 309g.. troszkę mnie martwi bo znowu jest w tyle.. u Michała też tak było no i był malutkim dzieckiem.. widocznie mam urok rodzenia małych dzieci.. lekarze mówią, że jak Michaś tak miał to nie ma się czym martwić.
    No i .. na MILION % będzie SYNUŚ :-) dostaliśmy w końcu dowód płci i jestem usatysfakcjonowana

o to dorodne przyrodzenie naszego syna :-D:

13b9737c5fceacd7m.jpg
    lo matko, ale fantastyczne zdjecie! zero poczucia wstydu ma ten Wasz syn!
    ja juz bylam na 4 usg i dalej nie wiem ile moj wazy. Mam wizyte w poniedzialek to dopytam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2014, 14:41

Camille87, pekinka82, Natkusia, Lanusia93 lubią tę wiadomość

relgi09k4o218c6j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2014, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natkusia gratulacje :-)
    To ze jest maly to chyba zaden problem - latwiej rodzic ;-) a nadgoni po porodzie !
    To bylo Twoje polowkowe?

Ja siedze w wannie jeszcze i podczytuje was :-)

Natkusia, celia lubią tę wiadomość

• Moni& Autorytet

Wysłany: 13 marca 2014, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natkusia gratuluje synka! :D to chyba chłopaki nam przeważają jako letnie dzieci :P

Kajoni, Natkusia, Lanusia93 lubią tę wiadomość

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
  • pekinka82 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2014, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NATKUSIA..... Moje gratulacje.... No nie da się ukryć co tam pomiędzy nóżkami..Kawał chłopaka:) <3

Natkusia, celia lubią tę wiadomość

• Kajoni Autorytet

Wysłany: 13 marca 2014, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni& wrote:
    Natkusia gratuluje synka! :D to chyba chłopaki nam przeważają jako letnie dzieci :P
    u mnie w rodzinie i w sasiedztwie same dziewuszki, to czas to zmienic ;) troche testosteronu wprowadzic do srodowiska i wychowac prawdziwych dzentelmenow, co w dzisiejszych czasach niestety nie bedzie latwym zadaniem

Moni&, celia lubią tę wiadomość

relgi09k4o218c6j.png
  • Natkusia Znajoma

Wysłany: 13 marca 2014, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CAMILLE tak to było moje połówkowe :)

Ja mam w ogóle bezwstydnych synów :D
    z Michałem było to samo.. lekarz za każdym razem jak włączał USG to pierwsze jajka na monitorze ;) :D

wpadnę wieczorem bo dziś mój chłop wyjeżdża.

Buziaki

pekinka82, Camille87, Moni&, Kajoni, Lanusia93, Ruda27, celia, Niebieska, positive lubią tę wiadomość

f2w33e3ks8uqt5j0.png
  • Kajoni Autorytet

Wysłany: 13 marca 2014, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Quendi wrote:
    Dziękuję Kochane! Dziś już lepiej. Już mnie troszkę pobolewa-może to 3 dniowka ;-( mam wyrzuty że wzięłam APAP ale cóż. ..
    Tak Madzikovy mamy w tym samym dniu Kochana!! Heh i to czekanie
    Całuski i miłego popołudnia -położe sie póki nie mam aż tak silnego bólu.
    Podejrzewam zatrucie...ech...
    cos strasznie duzo tych zatruc teraz, trzeba uwazac. Wczoraj w radiu mowili, ze w krakowie starsznie duzo ludzi jest zasmarkanych a szpital dzieciecy na prokocimiu nie ma juz miejsc dla dzieci chorych. masakra co sie dzieje. nie bylo prawdziwej zimy, mrozu, to nie wytepilo wirusow i bakterii

Lanusia93 lubi tę wiadomość

relgi09k4o218c6j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2014, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O moze i mi zrobi polowkowe dzis :D
    A moj dzentelmen jak mnie pieknie kopie- chyba mu sie podoba w cieplej wodzie ;-)

pekinka82, Kajoni, Lanusia93, celia, positive lubią tę wiadomość

• Sylka Autorytet

Wysłany: 13 marca 2014, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natkusia gratuluję synka :) Zdjęcie jest po prostu boskie :)

Lanusia93, celia, Natkusia lubią tę wiadomość

f2w39jcgqwt6nja8.png
    relg3e5e7k7mhx6f.png
  • Kajoni Autorytet

Wysłany: 13 marca 2014, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camille87 wrote:
    O moze i mi zrobi polowkowe dzis :D
    A moj dzentelmen jak mnie pieknie kopie- chyba mu sie podoba w cieplej wodzie ;-)
    hahah moj wlasnie tez kopie jak noga stukam do rytmu piosenki co leci w radiu.
    a cztalam w ksiazce "matka i dziecko" (chyba taki tytul), ze w 19 tyg. dziecko uczy sie oddychac a ze nie ma tlenu atmosferycznego, to ucz sie na wodach plodowych i od tego moze miec czkawke, ktora my mozemy odczuwac wlasnie. moze wlasnie czujemy? :)

Camille87, Lanusia93, celia, Jus1985 lubią tę wiadomość

relgi09k4o218c6j.png
  • Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2014, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natkusia, faktycznie bezwstydny ten syn, zanim otworzyło mi się zdjęcie wyskoczyło mi ostrzeżenie: "Strona ta zawiera treści erotyczne, przeznaczone wyłącznie dla osób dorosłych. Klikając OK stwierdzasz, że masz ukończone 18 lat i akceptujesz pojawienie się treści erotycznych. Jeśli jesteś osobą niepełnoletnią opuść to miejsce i przejdź do innej kategorii zdjęć." :D
    Gratulacje! <3
    Sylka, ale masz wahania klimatu.. A ja narzekałam na Polskę :D
    kada24, mi nie tyle krew z nosa co zawsze podczas dmuchania uszkadzam sobie żyłkę, pękają mi naczynka i później przez jakiś czas nie mogę pozbyć się tej krwi. Ale żeby mi sama płynęła to nie.
    Niebieska, super wiadomości! <3

Piję dużo, czuję się o wiele lepiej. To było na szczęście poranne zawirowanie żołądkowe :D Nawet synek puknął dwa razy.

Moni&, Kajoni, Camille87, celia, Niebieska lubią tę wiadomość

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
  • Magda2013 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2014, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Quendi to dobrze ze juz Ci lepiej,pewnie to tez bylo jakies zatrucie :/
    Mila tez o tym czytalam ze kolyszemy dzidzie w brzuszku dlatego w dzien zbytnio nie czuc ich ruchow. Ja dzisiaj rano poczulam kilka pukniec i to dosyc mocno :)
    Madzikovy no widzisz,teraz czesciej bedziemy czuc te pukniecia. Powiem Ci ze ja takie puk puk czulam juz kilkanascie dni temu sporadycznie a teraz czuje to coraz czesciej..praktycznie codziennie :D
    Moni ta polozna to jakas walnieta chyba,przeciez wazenie nie trwa niewiadomo ile czasu a i tak czekalas az sie nagadaja :/ nie przejmuj sie. Mnie tez kiedys lekarz opieprzyl ze jestem za pozno a bylam punktualnie.
    Kajoni tak to jest jak sie leczy prywatnie..nie dosc ze placisz za wizyty to jeszcze za dodatkowe badania :/
    Ja za polowkowe bede placic 200 zl bo juz sie pytalam w tym plytka CD z nagranym badaniem 40zl i 50zl za L4 sobie bierze :/
    Oj Lanusia,to napewno od ostrego Cie zoladek rozbolal. Biedna Ja tez lubie ostre,pizze i kebaby ale w ciazy staram sie ograniczac. Zreszta ja rzadko jem fastfoody chociaz dzis mam pizze na obiad :D Ale zamowilam w pizzerni gdzie moj brat pracuje i on ja bedzie robil. Dzis bylam u niego i powiedzialam ze ma zrobic dobra :D Ale nie bedzie ostra :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2014, 15:35

Kajoni, Lanusia93, celia, Madzikovy lubią tę wiadomość

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2014, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze Lanusia ze juz Ci lepiej!!

Kochane musze przyznac z przykroscia ze golenie sprawia coraz wieksze trudnosci :/
    A.co to bedzie pod koniec ?! o.O

Lanusia93, pekinka82, celia, Magda2013, positive lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2014, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natkusia swietne wiesci!! Gratuluje syneczka :) zdjecie swietne, moj tez sie ladnie ustawil do zdjecia, ze jest dowod jego meskosci heh :)

Niebieska gratuluje i powodzenia z kredytem! Teraz musi isc z gorki :) ale wam fajnie :)

Madzikovy jak piesek? Zly? :P

Sylka masakra wspolczuje takiej zmiany pogody.. Tu cieplutko, tu snieg..oszalec idzie :P

Ja wrocilam do domku, maz spi. Maluszek po oboedzie w restauracji troche popukal, a pozniej na lawce jak jadlam lody :) musialy smakowac :D teraz objadam sie arbuzem i chyba zaraz pekne :P

Ide napatrzec sie na te kochane malutkie ubranka dla synka :)

Camille87, Lanusia93, pekinka82, celia, Niebieska, Kajoni, Sylka, Madzikovy, positive lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2014, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camille87 wrote:

Kochane musze przyznac z przykroscia ze golenie sprawia coraz wieksze trudnosci :/

Tez juz to odczuwam :/ goilam sie i masakra, ciezko juz sie mega nachylac i zagladnac jak poszlo :P pozniej beda musieli partnerzy chyba wkroczyc z pomoca :P
    Kamilka czekamy od razu na wiesci i zdjecie :)

Lanusia93, Camille87, Magda2013, Jus1985 lubią tę wiadomość

• Kajoni Autorytet

Wysłany: 13 marca 2014, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camille87 wrote:

oj no mnie tez niestety, zwlaszcza ze mam usztywniony caly kregoslup i nie jestem taka gietka jak Wy, to ciezko jest, ehh

za chwilke zabieram moja jeszcze na spacer, dzis w pracy do 17.30 wiec musze cos zorganizowac aby szybciej zeszlo.

oh cieszylabym sie ze juz jutro i weekend ale musze isc na zajecia, ale juz nie dlugo, juz nie dlugo.... wdech, wydech....

Lanusia93, celia lubią tę wiadomość

relgi09k4o218c6j.png
  • Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2014, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda2013, to już naprawdę porządnie czujesz maluszka :) Zmienię swój sposób odżywiania na zdrowszy, obojgu nam to pomoże :)
    Camille87, ja się czasem nie dogolę i P. mi pokazuje: "A tu?" :D Też mi czasem niewygodnie, ale jak wyobrażam sobie jak to będzie wyglądało za kilka miesięcy to od razu mam siłę na dokładniejsze golenie teraz :D

Mój maluszek naprawdę rzadko się odzywa, stworzyłam sobie i wydrukowałam kartę ruchów i zapisuję każdą godzinę w której poczułam jakikolwiek ruch, żeby mieć lepsze spojrzenie na to. I po prawie tygodniowej obserwacji widzę, że rusza się 3-4 razy dziennie, pojedynczymi ruchami, a nie całymi seriami, np. czuję puknięcie o 10, później przesuwanie o 18 i wieczorem na niego czyham i nawet nie raczy się przesunąć. Tzn. na pewno rusza się dużo częściej, ale dlaczego ja tego nie czuję? :( To chyba nie jest normalne...

celia, Magda2013 lubią tę wiadomość

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2014, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lanusia na tym etapie oczywiscie ze to jest normalne.. Niektore jeszcze nic nie czuja, nie martw sie tym tak..
    Wiem ze teraz se gadam, a wczesniej sama przezywalam ze nic nie czuje.. Wiec w sumie sie juz zamkne..
    Wiem jak trudno jest wytrzymac i czekac, ale kazda z nas doczekala lub doczeka tych chwil :) zobaczysz :)

Lanusia93 lubi tę wiadomość

‹‹ 575 576 577 578 579 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ