Sierpniowe Mamusie ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Hej dziewczyny
My się wczoraj ukulturalniłyśmy w teatrzeNie wiem czy się Malutkiej podobało, bo żadnych znaków nie dawała
Więc dziewczyny ja też czekam jeszcze na ruchy
Quendi kiedyś miałam taki ból głowy i wymioty i biegunkę, i było to straszne. Współczuję kochana i też obstawiam zatrucie.
Ściskam kciuki za dzisiejsze wizyty Camille i Natkusia
Madzia ja mam połówkowe też 2.04, więc nie jesteś na końcu. Poza tym są dziewczyny jeszcze z późniejszymi terminami na pewno
Miłego dniapekinka82, Camille87, mala_mi, Lanusia93, MILA, Sylka, Kajoni lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dzień dobry
Piękny dzień, piękny dzień, a ja zamknięta w czterech ścianach i od 10:30 zobowiązuję się zacząć prace nad referatem
Camille87, nie Ty jednaJa wczoraj rozmyślałam o USG i nagle przypomniało mi się, że w SOBOTĘ (!!!!!!) miałam do odebrania wyniki morfologii i ogólne badania moczu i krwi drugiego trymestru
Na różyczkę, białko itd. Muszę skoczyć jutro do laboratorium.
Quendi, kochanaMam nadzieję, że wydobrzałaś. Świetnie Cię rozumiem, ja ostatnie USG miałam 21.02, a kolejne mam 28.03. 5 tygodni !
Madzikovy, super, że maluszek się ruszaMój zrobił się uparciuch i ani wczoraj ani dzisiaj go nie czułam, a prosiłam, śpiewałam... Mam wrażenie że moje dziecko mnie nie lubi i po porodzie będzie wolał spędzać czas z tatusiem. Bo jak siedzę z P. i on zazwyczaj dużo gada to mały się często ożywia pod wpływem jego głosu
Powinno mnie to cieszyć, a naprawdę smuci.
Moni&, 1 kg w ciągu dwóch tygodni to idealny przyrostPtasznik w domu? Zamarłam. Co prawda nie boję się pająków, obrzydzają mnie. Ale odczuwam paniczny lęk przed szczypawkami, niczego się tak nie boję... Zapodaj zdjęcie z tym okropieństwem
MILA, ale Ci mężuś rozpuścił córę. A Ty się biedna męcz i w oczach dziecka bądź wyrodną matkąU mnie będzie wręcz odwrotnie, P. gestapo, a ja mamusia synusia od cycusia
Ruda27, mam ten sam problem ze zdjęciami, chciałabym sobie teraz na połówkę urządzić sesję zdjęciową, taką fajną pamiątkową brzuszkową, ale P. mi czegoś takiego nie zrobi. Dobrze, że siostra przylatuje w kwietniu to zaszalejemy ze zdjęciamiRuda27, Moni&, MILA, Camille87, celia lubią tę wiadomość
Aniołek (*) 12.03.2013
Lilianna ur. 09.08.20143700 g, 56 cm
Pola ur. 24.04.20163650 g, 55 cm
-
MILA!!! Śniłaś mi się
Tzn. nie wyglądałaś jak Ty, ale mówiłam do Ciebie Mila i pojawiał mi się Twój awatar przed oczamiByłyśmy na jakiejś saunie, kazałaś mi wyskoczyć przez okno i skoczyłam. Co za głupoty...
MILA, Ruda27, mala_mi, celia, Jus1985 lubią tę wiadomość
Aniołek (*) 12.03.2013
-
Lanusia93 wrote:MILA!!! Śniłaś mi się
Tzn. nie wyglądałaś jak Ty, ale mówiłam do Ciebie Mila i pojawiał mi się Twój awatar przed oczamiByłyśmy na jakiejś saunie, kazałaś mi wyskoczyć przez okno i skoczyłam. Co za głupoty...
łooooooooono co ty ???? ja nie mogę
Lanusia93 lubi tę wiadomość
-
Lanusia mi w tym kalkulatorze który wkleiłaś pokazuje że też ważę ponad normę i że podczas całej ciąży powinnam przytyć 10-11 kg...
wolę tego nie kontrolować bo już świruję...
a co do ucisku w mostku... to normalne... macica się rozrasta wszystko się przesuwa ku górze i uciska na żołądek... poczekaj jak do tego dojdzie zgaga...
Moni gratuluję zdrowego syneczka... super...
Lanusia i mam to samo przez cały dzień spokój a wieczorem sikam co chwilkę po kilka kropel... wyniki moczu są super... od mojej ginekolog dostałam femisept uro jakieś ziołowe tabl z żurawiną i pietruszką...
kada też mam 26 połówkowe...
Qendi... współczuję... mam nadzieję że dzisiaj czujesz się już lepiej...
madzikowy z tego co pisałaś to na pewno odczuwasz ruchy maluszka...
mila jak czytam twój opis zaganiania do mycia jakbym u siebie w domu była bo u nas jest identycznie...synuś będzie się słuchał ciebie...
i trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty...
Lanusia93, Moni&, MILA, Camille87, celia lubią tę wiadomość
-
Hahahaha Pekinka !!! Hahaha ja nawet jakbym siedziała 2 dni z tym pająkiem to bym nie wymyśliła lepszego patentu
hahaha
A wpadłam sie tylko pochwalić ze wlasnie przy oglądaniu wózków mój Maluszek kopnął mnie 3 razychyba popiera moj wybór
Monia mój W miał jakiś czas temu fazę na pająka w chacie wiec mu powiedzialam ze albo pająk albo jai musiał zrezygnować bo nienawidzę i boje sie tego paskudztwa!!!!!!
Lanusia93, MILA, Ruda27, pekinka82, Camille87, celia lubią tę wiadomość
-
Jezuuu.. Nie wytrzymam dłużej. Zatrułam się tą wczorajszą pizzą! Byłam już 3 razy w toalecie, brzuch boli mnie tak bardzo, że rano wzięłam 2 no-spy, myślałam że to bóle mięśni... To może być jakieś zatrucie ciążowe? Mam się inaczej dziś odżywiać, ograniczyć posiłki do lekkich? jesteście starsze, na pewno pomożecie
Niech to się skończy... Bo mam wyrzuty sumienia, wczoraj zjadłam megapikantną pizzę, z papryczkami pepperoni i ostrym sosem. I dziecko akurat od wczoraj się nie rusza, a mnie dopadły takie dziwne dolegliwości żołądkowe
Może i panikuję, ale kiedy czytałam jak Wy martwiłyście się wymiotami i że może to być jakoś powiązane ze zdrowiem dziecka to zaczynam się bać...
Z tych nerwów jakoś tak nieskładnie piszę, mam nadzieję że rozumiecie...Aniołek (*) 12.03.2013
-
Lanusia moze masz zbyt wrazliwy zoladek przez ciaze? bedziesz musiala uwazac na to co jesz, moze maluszek nie lubi ostrych potraw. na razie pij duzo wody, do jutra na pewno Ci przejdzie a jak nie to idz do lekarza. z maluszkiem wszystko wporzadku napewno wiec nie zamartwiaj sie na zapas:*
Lanusia93 lubi tę wiadomość
Monis
[/link]
-
Lanusia... też myślę że ostre rzeczy mają działanie przeczyszczające... może przesadziłaś z ostrością...
zrób sobie dzisiaj lżejszą dietkę... nic ciężkiego i smażonego i do jutra na pewno wydobrzejesz...Lanusia93 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLanusia ogolnie w ciazy nie zaleca sie ostrego jedzenia.. Ja tez uwielbiam ostee, ale sie hamuje i nie przesadzam z przyprawami..
Napewno z maluszkiem wszystko ok! Tylko ta ostrosc tak Ci podraznila zoladek. Nie martw sie, zrob sobie moze herbate..
Madzikovy widzisz, jak fajnie sie dzidzia z Toba komunikuje
Ja sie powoli zbieram, umowilam sie z kolezanka na obiad, pozniej maly obchod oo sklepachmoze nedzie cos na przecenach dla maluszkow w h&m
Camille i Natkusia trzymam mocno kciuki za wizyty!!bede napewni zagladala
Lanusia93, Madzikovy, MILA, Camille87 lubią tę wiadomość
-
Dziękuję, kochane
Zjem budyń i nie będę już jadła na mieście... A na pewno nie tak pikantne rzeczy. Zabieram się za referat, miłego dnia, będę wieczorem
Powodzenia na wizytach!!!Moni&, celia lubią tę wiadomość
Aniołek (*) 12.03.2013
-
Witajcie Kochane!!!!
Kurde, ale Wy rozgadane jesteście, znów muszę nadrabiać
Lanusia nie tylko Ty musisz czekać długo na połówkowe - ja mam 27.03. więc czekamy razem
Quendi współczuję bólu głowy, wczoraj przechodziłam to samo, ale u mnie ten ból był stabilny cały dzień..
Ruda gratuluję 20 tygodniaSwoją drogą - masz cudowny brzusio
I nie wiem co Ci się ubzdurało w tej Twojej główce, że to tłuszcz. Jesteś szczuplutka i zazdroszczę Ci takiej figurki! Ja to się wstydzę pokazywać brzuch bo wszędzie mi się wylewa!
Moniś nie przejmuj się położną, każdemu może się zdarzyć gorszy dzień a potem odbija się na niewinnych osobach. Co do ciśnienia - ja praktycznie mam cały czas takie i lekarz mówi, że jest dobre. Ale mam zamiar kupić ciśnieniomierz i kontrolować to sama w domu...
Mila tak to jest z córeczkami tatusiaMój mąż też mówi, że nie będzie dzieciom pozwalał na wszystko i że to On będzie tym "złym" a ja się śmieję, że w praktyce wszystko się zmieni :p
Pekinka rozwaliłaś mnie swoim sposobem na pająkilakier do włosów, kto by pomyślał
Madzikovy cieszę się, że już przekonałaś sie napewno, że to ruchy dzidziusiaGratuluję kopniaków
Positive właśnie włączyłam ten program
Lanusia nie można jeść w ciąży bardzo pikantnych potraw. Twój żołądek pewnie nie dał rady i się teraz mściPrzejdź na jakąś lekkostrawną dietę, dużo warzyw i owoców. Odrzuć fast foody, słodycze itp. Oczywiście ja od czasu do czasu pozwalam sobie na coś "zakazanego" ale wtedy jeszcze bardziej to smakuje
Trzymaj się Kochana! :*
MILA, pekinka82, Moni&, Ruda27 lubią tę wiadomość