X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2014, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda2013, śniadania nie jem, bo rano włączam komputer, zrobię sobie kawę, popatrzę na DDTVN albo Pytanie na śniadanie i czas jakoś sobie płynie, patrzę na zegarek i jest 11-12. Ale jestem w tym czasie głodna, tylko nie chce mi się tracić czasu. Obiecuję poprawę ;) Teraz też jeszcze nie zjadłam kolacji... Idę coś wszamać, najlepiej mi ostatnio podchodzą szprotki w oleju i do tego bułka z posiekanym czosnkiem mmmmm <3
    Czyli nie jestem sama z tym mostkiem... Ja też chcę już takie pukanie! <3
    Madzikovy, no to jeszcze niedawno miałam tak samo, że nawet nie byłam pewna czy to maluszek, teraz już wiem, że to on, ale bardzo słabo go czuję. I rzadko. Mnie najbardziej drażni to, że muszę przykładać rękę, żeby coś naprawdę miło poczuć, a takto czuję te ruchy czasami jakby mi się gazy zbierały :D Przesuwanie, a nie pukanie :( Dziś wieczorem zmuszę małego do współpracy.

Magda2013 lubi tę wiadomość

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
  • pekinka82 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2014, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzikovy...to z pewnością bobas :)

Madzikovy lubi tę wiadomość

• Magda2013 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2014, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzikovy nie martw sie <3 gdzies czytalam ze kobiety nieraz pierwsze ruchy odczuwaja w 26tc :) takze mamy jeszcze czas ;)

Camille Twoja hemoglobina jest faktycznie troche niska bo normy sie zaczynaja od 12%. Ale ja na poczatku stycznia mialam 10,6 :/ a prenatal classic nie moge brac. Biore pregne plus.Ciekawe ile teraz mam hemoglobiny. Cos czuje ze za duzo mi nie urosla.. Musze sobie zrobic sok z burakow.

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2014, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camille87, będę jutro od 17:00 czekać na wiadomości od Ciebie :) Hiszpański poszedł w las :D Jestem tak leniwa, że nawet nie napisałam referatu na piątek na studia, a muszę go oddać, żeby mieć warunkowo semestr zaliczony. Jutro wpadnę do Was duuużo później, muszę się w końcu wziąć za robotę. A hiszpański zacznę maglować od piątku :)

Dobrej nocy, kochane <3

Magda2013, Ruda27 lubią tę wiadomość

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
  • Magda2013 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2014, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda,Lanusia dobranoc :) <3

Lanusia93, Ruda27 lubią tę wiadomość

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • Magda2013 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2014, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camille no zobaczymy :) ,moj gin stwierdzil ze dzidzia jest za mala na polowkowe..albo podwojnie chcial kase wyciagnac :/ nie wiem juz co o tym myslec.

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • Madzikovy Autorytet

Wysłany: 12 marca 2014, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda to pocieszajace ale i nie...bo będziemy tyle czekać :) ale mam nadzieje ze nie tak długo o oby to był Maluszek :)
    Dzięki Pekinka ale wolałabym byc juz tego pewna a nie sie zastanawiać i mieć co wieczór ten sam problem :)
    Zobaczymy co gin powie we wtorek, może tez mam łożysko gdzieś z przodu...kto wie...:)
    Dobranoc Lanusia :)

Lanusia93, pekinka82, celia lubią tę wiadomość

Kochana Złośnica...:*
    n59ydf9htvnd6yuy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2014, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Lanusia tak pisalas o tych szprotkach ze sama wyciagnelam puszke tylko ze sledzie w sosie pomidorowym :P i mi niedobrze teraz o.O

Magda wiem wlasnie te wyniki nie powalaja, jak porownalam je z wynikami z grudnia to sa gorsze mimo witamin z zelazem :|

Pytania do gina sa juz przygotowane juz na wejsciu jak sie spyta o samopoczucie powiem o tych skurczach i twadnieniu macicy i mam nadzieje ze zacznie od zbadania szyjki..
    Czy zrobi to polowkowe faktycznie zalezy od wielkosci dziecka ale tylko lekarz wie czy jest za male ciezko wyczuc czy nie chce na kawe naciagnac :-(

Moj maz ma jutro i piatek wolne wiec od rana na dzialce bedziemy :) pewnie bede mniej aktywna jutro!
    Dobranoc <3

Madzikovy, Ruda27, celia, Lanusia93 lubią tę wiadomość

• Quendi Autorytet

Wysłany: 13 marca 2014, 06:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny! Ja wczoraj miałam tragiczny dzień-od 13 zaczęła mnie lekko boleć głowa. . O 19 było apogeum bólu! !! Wymiotowałam, ,miałam rozwolnienie-płakałam z bólu. Miałam dreszcze-modlilam się żeby z dzidzią było dobrze...nie wiem co u niej od 17 lutego. We wtorek mam wizytę-dopiero na niej skierowanie na usg połówkowe...zwariować można. Wiem, wiem są jeszcze wizyty prywatne i usg....
    Doła mam....
    A wczoraj były urodziny mojego męża....:,-( a ja nieprzytomna

tb736iyeli5hckvm.png
  • mika1987 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2014, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Mamuski:)my tu z kolezanka Quendi porannne ptaszki widze:)Quendi wspolczuje wogole...czasem miewam taki bole glowy ze tez sie zyc odechciewa..ale dzis kuz dobrze sie czujesz mam nadzieje?

iv09krhme1fe56cn.png

f2w3rjjgc0akmsfq.png
  • MILA Autorytet

Wysłany: 13 marca 2014, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No hej :-D

ja też ranny ptaszek już w pracy :-P

Madzikovy nie martw się o ruchy już niedługo poczujesz. Nie każda kobieta czuje je w tym samym momencie :-D poza tym ostatnio czytałam , ze w ciągu dnia nasze dzieci śpią w brzuszkach bo jak chodzimy to je kołyszemy, a nocą kieyd my śpimy one się budzą więc może twój maluch rządzi sobie kiedy ty śpisz ale nie czujesz jeszcze tych kopniaków na tyle by cie budziły :-D

celia, Magda2013 lubią tę wiadomość

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • MILA Autorytet

Wysłany: 13 marca 2014, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia& super ze na wizycie wszystko OK :-D

Ale kurde jak słyszę tych ginów co chwila ze konkretnie o płci nie powie bo zły sprzęt to........ pfffff co chwila to słysze :-P

Lanusia93 lubi tę wiadomość

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2014, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry kochane :)
    Quendi wspolczucia :( nie wiem od czego macie az takie bole dziewczyny, zeby az wymiotowac.. To musi byc okropne :(
    Mam nadzieje ze dzisiaj juz sie lepiej czujesz i nadrobisz z mezem urodzinki :)
    Mika ja tez ranny ptaszek, myslalam ze wstane troszke pozmiej no ale trudno :P ogolnie ciagle sie w nocy budzilam chyba z 10 razy zmienilam strony spania..

Camille ja tez mam niedokrwistosc, ale lekarz powiedzial ze mam przez diete narazie poprawiac winiki a nie brac dodatkowych tabletek, bo od 24 tyg jakos bedzie juz i tak wieksze zapotrzeboeanie na zelazo.. A ja nawet nie mam zbytnio dostwpu do burakow :/

MILA, Camille87 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2014, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj 20 tydzien zaczynam! Jak bosko <3 :)

MILA, Camille87, celia, Lanusia93, positive lubią tę wiadomość

• kada24 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2014, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam i ja:-)

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• Madzikovy Autorytet

Wysłany: 13 marca 2014, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis i ja z rana :) witajcie.
    Jem sniadanie, pije kawe, szykuje sie i na 10 z psem do fryzjera :)
    Quendi wspolczuje, taki bol z wymiotami jest okropny. Widze ze znowu mamy wizyte w tym samym terminie :) 3mam kciuki zeby wszystko bylo okey :)
    MILA no wlasnie cos w tym jest :) wieczorem jak sie polozylam to cos mi tak zaiwaniało w brzuchu ze szok! Bylo 3 razy puk,puk,puk po lewej stronie na dole...potem wiercenie...i to nawet lekko bolalo, a dzidzia chyba sobie prampoline urzadzila na moich przewodach moczowych...i zaraz jak sie inaczej ulozylam, dotknelam reka brzucha to zniklo...hm dziwne nie?
    Ruda gratuluje 20 tygodnia :) <jupi>

Ruda27, MILA, Camille87, celia, Lanusia93, positive, Sylka, Magda2013 lubią tę wiadomość

n59ydf9htvnd6yuy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2014, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzikovy to napewno dzidzius :) juz mozesz byc tego pewna :) skoro czujesz takie puk, jak nigdy wczesniej tego nie czulas :)
    Ja tez jak przykladam reke to cisza, chociaz wczoraj rano 2 razy przybil piateczke ze mna jak trzymalam reke na brzuchu :P
    Zaraz ide jak co tydzien zdjecie zrobic, pozniej sniadanko i mam nadzieje, ze wtedy maluszek sie odezwie :)
    Madzikovy jakiego masz pieska?

MILA, Madzikovy, Camille87, Lanusia93 lubią tę wiadomość

• Moni& Autorytet

Wysłany: 13 marca 2014, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny wstałam juz o 6 wyspana bo poszłam wczoraj soac o 21 :P plecy juz troche mniej bolą na szczescie. Camilie trzymam kciuki za wizyte! Która ma jeszcze wizyte dzisiaj?
    CRL lekarz mi wczoraj nie mierzył wiec nie wiem ile ma maluch ale widziałam, że był duuży juz:D Mierzył tylko BPD - 44mm i FL - 31mm. Termin porodu przesunął mi sie na 5 sierpnia, no ale wszystko wyjdzie "w praniu" :D
    Wczoraj rano przed wizyta sie troche stresowałam i maluszek chyba tez to czuł bo czułam co chwile pukniecia, a na wizyte przyszłam punktualnie to mnie położna wkur*** bo jej zdaniem przyszłam za późno a lekarza i tak jeszcze nie było a powinnam byc zważona juz i wchodzic do gabinetu! A najlepsze, że byłam jedna jedyna i oberwało mi sie niewiadomo za co, a jak lekarz przyszedł to położna siedziała u niego w gabinecie z 15 min a ja czekałam i czekałam. I mały znowu sie denerwowal bo tak pukła, raz poczułam az takie mocne kopniecie. Tak sie zdenerwowałam, że ciśnienie mi skoczyłó 135/80 no masakra, baba miała zły dzien to sie zaraz bezpodstawnie musi wyżywac. Miałam robioną cytologie, lekarz zbadał szyjke i mam małą nadżerke, uspokoił, że jak bedą jakies lekkie plamienia to napewno od szyjki i mam nie panikowac od razu. Na szczescie na razie nie ma żadnych plamien, wczoraj tylko lekkie, ale to po cytologii wiec normalne.

Pisałyście o wadze, ja ważyłam wczoraj 66 kg, czyli przytyłam 1kg w w ciagu tych dwóch tygodni. Niby ok, ale wydaje mi sie, że powinnam mniej tyc bo do szczuplutkich to ja nie należe i potem moze byc problem:/
    Moj M jak sie dowiedział, że prawdopodobnie syn bedzie to taki dumny chodził, tak sie cieszył, ale powiedział, że jak bedzie córeczka to tez sie bedzie cieszył, bo bedzie córeczka tatusia:P
    Ruda gratuluje wejscia w 20 tydzien! :*
    Quendi współczuje Ci takich mocnych bólów głowy:( Mnie tez wczoraj cały dzien głowa bolała, ale nie do przesady, ale nieraz ma
    m tak, że jest mi niedobrze, ale nie wymiotuje.
    Ok trzeba nadrobic serialowe zaległosci na tvnplayer i zjesc sniadanko:P
    Miłego dzionka kochane <3 :*

MILA, Madzikovy, Camille87, celia, Sylka, Magda2013 lubią tę wiadomość

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
  • Madzikovy Autorytet

Wysłany: 13 marca 2014, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OJ Ruda :) moj pies byl prezentowany na fb :) heh jamnik szorstkowłosy :) na wiosne gubi włosy niepotrzebne z zimy wiec musza go doprowadzic do porzadku bo juz nie daaje rady z tymi kłakami.
    Wiesz no nie mialam czegos takiego...ale rownie dobrze nie bylam nigdy w ciazy i nie wiem czego ja szukam...

Camille87, Moni& lubią tę wiadomość

n59ydf9htvnd6yuy.png
  • Madzikovy Autorytet

Wysłany: 13 marca 2014, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni ta polozna chyba miala jakies problemy ze soba i sie wyzyla na Tobie. Głupia.
    To tyjesz ksiazkowo :)

Moni&, Lanusia93 lubią tę wiadomość

n59ydf9htvnd6yuy.png
‹‹ 571 572 573 574 575 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ