Sierpniowe Mamusie ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Magda2013, śniadania nie jem, bo rano włączam komputer, zrobię sobie kawę, popatrzę na DDTVN albo Pytanie na śniadanie i czas jakoś sobie płynie, patrzę na zegarek i jest 11-12. Ale jestem w tym czasie głodna, tylko nie chce mi się tracić czasu. Obiecuję poprawę
Teraz też jeszcze nie zjadłam kolacji... Idę coś wszamać, najlepiej mi ostatnio podchodzą szprotki w oleju i do tego bułka z posiekanym czosnkiem mmmmm
Czyli nie jestem sama z tym mostkiem... Ja też chcę już takie pukanie!
Madzikovy, no to jeszcze niedawno miałam tak samo, że nawet nie byłam pewna czy to maluszek, teraz już wiem, że to on, ale bardzo słabo go czuję. I rzadko. Mnie najbardziej drażni to, że muszę przykładać rękę, żeby coś naprawdę miło poczuć, a takto czuję te ruchy czasami jakby mi się gazy zbierałyPrzesuwanie, a nie pukanie
Dziś wieczorem zmuszę małego do współpracy.
Magda2013 lubi tę wiadomość
Aniołek (*) 12.03.2013
Lilianna ur. 09.08.20143700 g, 56 cm
Pola ur. 24.04.20163650 g, 55 cm
-
Madzikovy nie martw sie
gdzies czytalam ze kobiety nieraz pierwsze ruchy odczuwaja w 26tc
takze mamy jeszcze czas
Camille Twoja hemoglobina jest faktycznie troche niska bo normy sie zaczynaja od 12%. Ale ja na poczatku stycznia mialam 10,6a prenatal classic nie moge brac. Biore pregne plus.Ciekawe ile teraz mam hemoglobiny. Cos czuje ze za duzo mi nie urosla.. Musze sobie zrobic sok z burakow.
-
Camille87, będę jutro od 17:00 czekać na wiadomości od Ciebie
Hiszpański poszedł w las
Jestem tak leniwa, że nawet nie napisałam referatu na piątek na studia, a muszę go oddać, żeby mieć warunkowo semestr zaliczony. Jutro wpadnę do Was duuużo później, muszę się w końcu wziąć za robotę. A hiszpański zacznę maglować od piątku
Dobrej nocy, kochaneMagda2013, Ruda27 lubią tę wiadomość
Aniołek (*) 12.03.2013
Lilianna ur. 09.08.20143700 g, 56 cm
Pola ur. 24.04.20163650 g, 55 cm
-
Magda to pocieszajace ale i nie...bo będziemy tyle czekać
ale mam nadzieje ze nie tak długo o oby to był Maluszek
Dzięki Pekinka ale wolałabym byc juz tego pewna a nie sie zastanawiać i mieć co wieczór ten sam problem
Zobaczymy co gin powie we wtorek, może tez mam łożysko gdzieś z przodu...kto wie...
Dobranoc LanusiaLanusia93, pekinka82, celia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDzieki Lanusia tak pisalas o tych szprotkach ze sama wyciagnelam puszke tylko ze sledzie w sosie pomidorowym
i mi niedobrze teraz
Magda wiem wlasnie te wyniki nie powalaja, jak porownalam je z wynikami z grudnia to sa gorsze mimo witamin z zelazem
Pytania do gina sa juz przygotowane juz na wejsciu jak sie spyta o samopoczucie powiem o tych skurczach i twadnieniu macicy i mam nadzieje ze zacznie od zbadania szyjki..
Czy zrobi to polowkowe faktycznie zalezy od wielkosci dziecka ale tylko lekarz wie czy jest za male ciezko wyczuc czy nie chce na kawe naciagnac
Moj maz ma jutro i piatek wolne wiec od rana na dzialce bedziemypewnie bede mniej aktywna jutro!
DobranocMadzikovy, Ruda27, celia, Lanusia93 lubią tę wiadomość
-
Hej Dziewczyny! Ja wczoraj miałam tragiczny dzień-od 13 zaczęła mnie lekko boleć głowa. . O 19 było apogeum bólu! !! Wymiotowałam, ,miałam rozwolnienie-płakałam z bólu. Miałam dreszcze-modlilam się żeby z dzidzią było dobrze...nie wiem co u niej od 17 lutego. We wtorek mam wizytę-dopiero na niej skierowanie na usg połówkowe...zwariować można. Wiem, wiem są jeszcze wizyty prywatne i usg....
Doła mam....
A wczoraj były urodziny mojego męża....:,-( a ja nieprzytomna -
No hej
ja też ranny ptaszek już w pracy
Madzikovy nie martw się o ruchy już niedługo poczujesz. Nie każda kobieta czuje je w tym samym momenciepoza tym ostatnio czytałam , ze w ciągu dnia nasze dzieci śpią w brzuszkach bo jak chodzimy to je kołyszemy, a nocą kieyd my śpimy one się budzą więc może twój maluch rządzi sobie kiedy ty śpisz ale nie czujesz jeszcze tych kopniaków na tyle by cie budziły
celia, Magda2013 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDzien dobry kochane
Quendi wspolczucianie wiem od czego macie az takie bole dziewczyny, zeby az wymiotowac.. To musi byc okropne
Mam nadzieje ze dzisiaj juz sie lepiej czujesz i nadrobisz z mezem urodzinki
Mika ja tez ranny ptaszek, myslalam ze wstane troszke pozmiej no ale trudnoogolnie ciagle sie w nocy budzilam chyba z 10 razy zmienilam strony spania..
Camille ja tez mam niedokrwistosc, ale lekarz powiedzial ze mam przez diete narazie poprawiac winiki a nie brac dodatkowych tabletek, bo od 24 tyg jakos bedzie juz i tak wieksze zapotrzeboeanie na zelazo.. A ja nawet nie mam zbytnio dostwpu do burakowMILA, Camille87 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dzis i ja z rana
witajcie.
Jem sniadanie, pije kawe, szykuje sie i na 10 z psem do fryzjera
Quendi wspolczuje, taki bol z wymiotami jest okropny. Widze ze znowu mamy wizyte w tym samym terminie3mam kciuki zeby wszystko bylo okey
MILA no wlasnie cos w tym jestwieczorem jak sie polozylam to cos mi tak zaiwaniało w brzuchu ze szok! Bylo 3 razy puk,puk,puk po lewej stronie na dole...potem wiercenie...i to nawet lekko bolalo, a dzidzia chyba sobie prampoline urzadzila na moich przewodach moczowych...i zaraz jak sie inaczej ulozylam, dotknelam reka brzucha to zniklo...hm dziwne nie?
Ruda gratuluje 20 tygodnia<jupi>
Ruda27, MILA, Camille87, celia, Lanusia93, positive, Sylka, Magda2013 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMadzikovy to napewno dzidzius
juz mozesz byc tego pewna
skoro czujesz takie puk, jak nigdy wczesniej tego nie czulas
Ja tez jak przykladam reke to cisza, chociaz wczoraj rano 2 razy przybil piateczke ze mna jak trzymalam reke na brzuchu
Zaraz ide jak co tydzien zdjecie zrobic, pozniej sniadanko i mam nadzieje, ze wtedy maluszek sie odezwie
Madzikovy jakiego masz pieska?MILA, Madzikovy, Camille87, Lanusia93 lubią tę wiadomość
-
hej dziewczyny wstałam juz o 6 wyspana bo poszłam wczoraj soac o 21
plecy juz troche mniej bolą na szczescie. Camilie trzymam kciuki za wizyte! Która ma jeszcze wizyte dzisiaj?
CRL lekarz mi wczoraj nie mierzył wiec nie wiem ile ma maluch ale widziałam, że był duuży juz:D Mierzył tylko BPD - 44mm i FL - 31mm. Termin porodu przesunął mi sie na 5 sierpnia, no ale wszystko wyjdzie "w praniu"
Wczoraj rano przed wizyta sie troche stresowałam i maluszek chyba tez to czuł bo czułam co chwile pukniecia, a na wizyte przyszłam punktualnie to mnie położna wkur*** bo jej zdaniem przyszłam za późno a lekarza i tak jeszcze nie było a powinnam byc zważona juz i wchodzic do gabinetu! A najlepsze, że byłam jedna jedyna i oberwało mi sie niewiadomo za co, a jak lekarz przyszedł to położna siedziała u niego w gabinecie z 15 min a ja czekałam i czekałam. I mały znowu sie denerwowal bo tak pukła, raz poczułam az takie mocne kopniecie. Tak sie zdenerwowałam, że ciśnienie mi skoczyłó 135/80 no masakra, baba miała zły dzien to sie zaraz bezpodstawnie musi wyżywac. Miałam robioną cytologie, lekarz zbadał szyjke i mam małą nadżerke, uspokoił, że jak bedą jakies lekkie plamienia to napewno od szyjki i mam nie panikowac od razu. Na szczescie na razie nie ma żadnych plamien, wczoraj tylko lekkie, ale to po cytologii wiec normalne.
Pisałyście o wadze, ja ważyłam wczoraj 66 kg, czyli przytyłam 1kg w w ciagu tych dwóch tygodni. Niby ok, ale wydaje mi sie, że powinnam mniej tyc bo do szczuplutkich to ja nie należe i potem moze byc problem:/
Moj M jak sie dowiedział, że prawdopodobnie syn bedzie to taki dumny chodził, tak sie cieszył, ale powiedział, że jak bedzie córeczka to tez sie bedzie cieszył, bo bedzie córeczka tatusia:P
Ruda gratuluje wejscia w 20 tydzien! :*
Quendi współczuje Ci takich mocnych bólów głowy:( Mnie tez wczoraj cały dzien głowa bolała, ale nie do przesady, ale nieraz ma
m tak, że jest mi niedobrze, ale nie wymiotuje.
Ok trzeba nadrobic serialowe zaległosci na tvnplayer i zjesc sniadanko:P
Miłego dzionka kochane:*
MILA, Madzikovy, Camille87, celia, Sylka, Magda2013 lubią tę wiadomość
Monis
[/link]
-
OJ Ruda
moj pies byl prezentowany na fb
heh jamnik szorstkowłosy
na wiosne gubi włosy niepotrzebne z zimy wiec musza go doprowadzic do porzadku bo juz nie daaje rady z tymi kłakami.
Wiesz no nie mialam czegos takiego...ale rownie dobrze nie bylam nigdy w ciazy i nie wiem czego ja szukam...Camille87, Moni& lubią tę wiadomość