Sierpniowe Mamusie ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
pekinka82 wrote:Hej Dziewczynki ...
Wczoraj miałam badanie ginekologiczne, cytologia i sprawdzanie szyjki...Boshe, myślałam, że spadnę z tego krzesła... Lekarz był trochę mało delikatny....(mimo,że fajny facet z niego)....
Gdy wróciłam do domu....miałam na bieliźnie delikatne male plamki-jasny brązik. Dziś już ich nie widzę z rana....Ale wczoraj przez dobrą godzinę po badaniu czułam jego rękę w środku
Ci lekarze czasem się zapominają i traktują jak jakieś mięso...Mimo, że lubię tego doktorka....
Krew po cytologii to normalne. Nie chodzi o to, że lekarz jest niedelikatny. To badanie polega na skrobaniu szyjki i jeżeli masz delikatną budowę to może się to zdarzyć. Mnie lekarz od początku ostrzegał, że można krwawić. Ale już miałam 3 cytologię i po raz pierwszy ginek mnie o tym uprzedził. Na szczęście ja nigdy po tym nie plamię. Serio, nie obwiniaj biednego ginia. Zwłaszcza jak jest fajnycelia lubi tę wiadomość
-
Camille87, nie będę się odzywać, skoro to normalne
Wieczorne silne parcie na pęcherz jest moją zmorą (parcie jest co 5 minut, więc niemożliwe, żeby moje nerki pracowały w tak ekspresowym tempie, a bólu nie odczuwam, więc to nie infekcja)Też słyszałam, że można wyczuć dziecko, ale czytałam, że kiedy go uciskamy to się boi, kuli się i może wydawać jakieś dźwięki. Nie chcę go denerwować. Ale też czuję gdzie jest twardo, chociaż nie zawsze, czasami jest zupełnie miękko. Masz łożysko na tylnej ścianie?
Aniołek (*) 12.03.2013
Lilianna ur. 09.08.20143700 g, 56 cm
Pola ur. 24.04.20163650 g, 55 cm
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Niebieska, tak, bo łożysko amortyzuje. Dlatego nie liczę na to, że mocne kopniaki, które miałam kilka dni temu będą się powtarzać codziennie. Teraz czuję tylko przesuwanie i to dopiero kiedy przestaję coś robić i się skupię albo przyłożę rękę.
Camille87, na pewno na połówkowym powieBo często czujesz maluszka. Codziennie kilka razy Cię kopie czy tylko czujesz jego rozpychanie?
Camille87 lubi tę wiadomość
Aniołek (*) 12.03.2013
-
nick nieaktualny
-
Camille87, to już jutro jest czwartek? Ale ten czas leci... To od tego ciągłego siedzenia w domu, wydawałoby się, że z braku zajęcia powinien płynąć wolniej, ale u mnie wręcz przeciwnie- wstaję, coś zjem, poszperam w internecie, spacer i już wieczór. Muszę przestać tracić czas
W takim razie jutro kciuki trzymam i nie puszczam. Ale nie katuj moich dłoni przez cały dzieńO której wchodzisz na wizytę, ok. 17 chyba?
Zapisz pytania do lekarza, żeby nie było jak ostatnio, masz wyjść usatysfakcjonowana z synkiem pomierzonym wzdłuż i wszerz!Ruda27, Madzikovy, Camille87 lubią tę wiadomość
Aniołek (*) 12.03.2013
-
Monia gratuluje udanej wizyty
a jutro 3mam kciuki za Camille
Ja tez nie wiem gdzie mam łożysko i to jest najgorsze bo tez czuje ruchy słabo albo w ogóle mam jakieś omamy. Juz mnie to zaczyna przygnębiac. Z dnia na dzien coraz bardziej. W sumie to tylko cos tam czuje jak sie poloze. Odpoczywam. A może wtedy za bardzo sie skupiam i mi sie wydaje. Bozee.... Byle do wtorku...Lanusia93, Magda2013, pekinka82, celia lubią tę wiadomość
-
Madzikovy, niczym się nie martw. Powinnyśmy czuć ok. 20-24 tygodnia. Ja tylko raz poczułam kopniaki, a Kamilka czuje codziennie i też mi troszkę smutno, ale nic na to nie poradzę. Muszę się nacieszyć tym moim delikatnym przesuwaniem, mam dokładnie tak samo jak Ty. Kiedy chodzę to nie czuję dziecka, tzn. czuję mój brzuch, coś mi się rozciąga, ale dziecka nie czuję. Muszę się skupić, a najlepiej położyć. Słodkości też na dziecko nie działają.
We wtorek masz połówkowe?
To tylko ja będę tak długo czekać... Jeszcze 2 tygodnie, do 28.03. Ale nieźle się trzymam, nawet nie myślę o tym USG. Sama jestem zaskoczona swoim stoickim spokojemOby nie zaczęło mi odbijać...
Madzikovy, Camille87 lubią tę wiadomość
Aniołek (*) 12.03.2013
-
Kada,Lanusia fajne te kalkulatory, mi wychodzi ze mam niski przyrost
Monia gratulacje synusiakuruj sie kochana
Lanusia dlaczego nie jesz sniadania?sniadanie to najwazniejszy posilek w ciagu dnia. Ja jem codziennie. Zreszta po nocy zawsze wstaje glodnaa nie mam nawyku podjadania w nocy. Wiesz ze od takiego nieregularnego jedzenia najwiecej sie tyje?
Ja jem 3 razy dziennie i miedzyczasie jakis owoc albo jogurt. Ale nie wyobrazam sobie zeby nie zjesc nic rano
Co do klucia w mostku to tez tak mialam jakies pol mies.temu. Klulo mnie w calym przelyku az do zoladka chyba i nie byla to zgaga bo nie czulam pieczenia tylko bol. Zaczelo sie wieczorem, lezalam na lewym boku i nawet nie moglam sie przekrecic.
Ja dzis wyjatkowo czulam duzo pukanialezalam na plecach i ogladalam Klan i wtedy poczulam kilka razy
Ja mam lozysko na tylnej scianie podobno.
Lanusia93, celia lubią tę wiadomość
-
No właśnie... Dopiero jak sie poloze to cos czuje, wiercenie...a czasem dalej bulgotanie... Ale pare razy poczułam cos wiecej... A od 3 dni nie było nic takiego... Jak zjadłam dziś słodkie to tez mi sie cos zaczęło dziać w brzuchu ale nie wiem jak to nazwać...
Nie Lanusia, we wtorek mam normalna wizytę a polowkowe tydzień po, bo 24 marca. O teraz tez jeździ mi cos po brzuchu ale co...jelita...yhhhLanusia93, Camille87, pekinka82, celia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMadzikovy napewno czujesz dzidzie
na tym etapie to sa slabe ruchy, musimy leźec i wczuwac sie, a przynajmniej malo robic bo inaczej ciezko wyczuc, takze nie martw sie
Moj to teraz czesto o sobie daje znacale to jest delikatne, ale czuje to, zazwyczaj wlasnie jak siedze, leze itd..
Dziewczyny uciekam spackolorywch dla wszystkich!
Od jutra rana trzymamy kciuki za dwie nasze wyizytujaceCamille87, Madzikovy, pekinka82, Lanusia93, Magda2013 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLanusia ale ja tez czuje kopanie tylko jak leze albo siedze, jak chodze to nie czuje
wiec spokojnie!
Jutro wizyte mam na 16:40 napisze jak tylko wroce do domunie bede jak Monia trzymac w niepewnosci
Dziekinza kciukasy Kochane moje
Mi tez czas szybko leci jeszcze niedawno jeczalam ze tydzien do wizyty a to juz jutro!
Lanusia a jak nauka hiszpanskigo? Ja codziennie ogladal na zdf serial kryminalny po niemieckufajny jest hehe
Madzikovy, Lanusia93, Ruda27 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny