X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2014, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda fikal fikal :-) jeszcze przed wejsciem kopal jak szalony ale chyba mu sie moj stres udzielil :-(
    Tak Lanusia Konrad zostaje :-) a ze zdjeciami to jakos tak wyszlo nie dopomnialam sie i tyle al to nic :-)

Ruda27, Moni&, Lanusia93, Jus1985 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2014, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha Lanusia, oby stanelo na Twoim :)
    U nas tez byl spor, mielismy 4 wybrane i jak narazie zdecydowalismy sie na Nataniela :) <3

Camille87, Lanusia93, celia lubią tę wiadomość

• Moni& Autorytet

Wysłany: 13 marca 2014, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila super, że wszystko ok! No i jeszcze raz gratuluje synusia:D Nastepny chłop :D
    Lanusia to nieźle, nie dośc ze historia to jeszcze po angielsku:P Kurde jakbym miała teraz na studia isc to bym sie załamała chyba :P Ale masz racje, jak masz dobrą motywacje to brnij do przodu! Zahaczyc sie do pracy w szkole to dobry interes, pieniadze nie najgorsze,wakacje, ferie, przerwy swiateczne:D

Lanusia93 lubi tę wiadomość

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2014, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lanusia ale kto fajnie jak tak bedziesz mogla od razu po kolegium. Moja kolezanka jest nauczycielka, musiala najpierw kolegium zdac a pozniej magistra normalnie.. Dluga droga jest z tego co widze, najpierw w przedszkolu cos musiala wypracowac jakby staz, teraz juz normalnie pracuje i z tego co widze super sprawa, w pracy ok 3-5 h dziennie, kasa nie mala, wolne wakacje do tego oczywiscie wszystko platne :)

• Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2014, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni&, właśnie najbardziej myślę o tych przerwach świątecznych, wakacjach, lekkim etacie nauczycielskim, ciepłej posadce ;) Przy dziecku to świetny zawód, nie będę musiała brać urlopu, żeby wyjechać z dzieckiem na ferie albo wakacje, pomogę mu w nauce, bo będę na bieżąco :) I jako nauczycielka będę miała lepszy kontakt z jego nauczycielami (ale, nie daj Boże, nie chcę uczyć mojego dziecka). Można dawać korepetycje, pracować na 2 etaty, praca marzenie :D
    Ruda27, Nataniel też ślicznie, rozważałabym to imię, ale mój brat to Natalis i trochę by to dziwnie wyglądało :)
    Camille87, fajnie, że potrafisz się dogadać z mężem w kwestii imienia dla małego :) Byliście na USG razem?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2014, 18:39

Ruda27, celia lubią tę wiadomość

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
  • Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2014, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda27, ja staż robię we wrześniu, pełen etat nauczycielski, 17 godzin tygodniowo w wymiarze zajęć. Do wyboru podstawówka, gimnazjum, liceum.
    To coś dziwnego z tą koleżanką, zobacz sobie:

http://www.nadzor-pedagogiczny.pl/porada/czy-nauczycielskie-kolegium-jezykow-obcych-daje-kw/1893

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2014, 18:39

Aniołek (*) 12.03.2013

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2014, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A bo moze jak Ty masz jezykow obcych to inaczej, ona ogolnie wczesńoszkolna chyba.. Wiem ze musiala dlugo sie uczyc i naprawde robi to z powolania :) a staz miala caly rok, ńie wie, czy staz sie nazywa :P bo nie mowie o praktykach bo to w czasie nauki tez miala, ale po szkole juz uczyla ale potrzebowala dalej jakies papiery, nie wiem nie znam sie :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2014, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lanusia zazdroszcze zapalu i checi do pracy w szkole :-) co prawda sa plusy tak jak piszesz ale ja widze same minusy ale nie bede pisac bo to wylacznie moje zdanie :-) wazne ze Ty czujesz powolanie a to najwazniejsze aby czuc sie spelnionym zawodowo :D

Kochama tak bylam z mezem tylko ze nie wchodzil do srodka, ja uznalam ze jak wjde sama to na spokojnie pogadam z ginem spokojnie zbada maluszka itp bo jak maz byl to mialam wrazenie ze na szybkiego chcial to usg robic :P moj maz tez sie niezrecznie czul na wizytach ;-)

Co do imienia to nie mieslismy sporow ale moj maz przeciez wysnil syna o imieniu Konrad :-) nie wiem czy o tym nie pisalam wam zanim poznalismy plec! :-)

Lanusia93, celia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2014, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas jest tak, ze ja wchodze do lekarza najpierw z ńim rozmawiam, bada mnie a pozńiej sie klade do usg i wola meza :) i maz z reguly zostaje do konca, chociaz ostatnio wyszedl bo moja mama tez wchodzila :) maz tez chce widziec kazde usg :)
    Kamilka ja chyba nie pamietam, jak pisalas o snie meza :)

Camille87 lubi tę wiadomość

• Sylka Autorytet

Wysłany: 13 marca 2014, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję Camille :) :*

f2w39jcgqwt6nja8.png
    relg3e5e7k7mhx6f.png
  • Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2014, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda27, moje kolegium to Nauczycielskie Kolegium Języków Obcych, nakierowuje na zawód nauczyciela, może ona miała jakąś inną specjalność :)
    A bo to tak jest, że na początku nauczyciel musi zrobić staż po skończeniu uczelni i za ten staż ma płacone śmieszne pieniądze, np. kiedyś było 600-800 zł. Ale to już dobre przygotowanie do zawodu. Ja wiem, że chcę iść w tym kierunku.
    Camille87, oo, w takim razie nie było mowy o sporze :D
    Minusy tej pracy też są (jak każdej), ale ja nie chcę pracować z tą naszą dzisiejszą młodzieżą, więc może wiele tych minusów mnie ominie :D Najbardziej marzy mi się otwarcie prywatnego przedszkola albo szkoły języków obcych... Ale to w odległej przyszłości, jak się trochę ustatkujemy w innym mieście.
    Ja nie wiem czy zabierać partnera na połówkowe, bo boję się, że będzie tak jak piszesz, że byłoby to badanie w przyspieszonym tempie... A ja sama nie czułam się komfortowo kiedy mój tam był, bo wtedy było dopochwowe i dziwnie zerkał kiedy lekarz mi tą sondę wkładał :D :D
    A właśnie, ile trwało to USG? Podobno powinno trwać dłużej, około pół godziny, bo jak lekarz zrobi szybciej to znaczy że odbębnił robotę. Sprawdzał Ci przepływy, pępowinę itd?

Aniołek (*) 12.03.2013

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2014, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kada - a co to w Mikolowie jakis gosc dziecko smiertelnie potracil :-/ w wydarzeniach mowili

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2014, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda, zanim poznalismy plec to maz mial sen - snil mu sie ok dwuletni synek o imieniu Konrad! :-) ot taki proroczy sen :P
    Lanusia nie trwalo dlugo nie wiem moze z 15minut, ale sprawdzil wszystko co mial sprawdzic, tylko ze on jest konkretny i ma dobry sprzet wiec szybko mierzyl, podejrzewam ze gdyby mial ch**owy sprzet i nie moglby uchwycic odpowiednich ujec to pewnie badalby ze 40minut :P jesli nic nie zaniepokaja go to po co gmerac tak dlugo.. ja osobiscie sie nie zgadzam z ta teoria ze to badanie musi dlugo trwac.. sprawdzal nawet miedniczki nerkowe cokolwiek to jest :P

Lanusia93, Ruda27 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2014, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgadzam sie z Camille. Moj lekarz tez nie bada pol h, ostatnio jak bylam u niego to usg trwalo jakies 16-18 min, to bylo ala prenatalne, bo wszystko mi pomierzyl :)
    Moj lekarz tez nie skraca wizyty jak jest maz, ostatńio wlasnie z mama i mezem bylam, a on wszystko spokojnie tlumaczyl, opisywal i odpowiadal na pytania :) zaluje, ze teraz nie jestem w polsce, a ide tutaj na polowkowe, gdzie polowy nie zrozumiem :/

Lanusia93, Camille87 lubią tę wiadomość

• Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2014, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camille87, a no to super, że wszystko sprawdził. Masz rację, jakby miał słaby sprzęt to by tam grzebał dłużej. Kurde, bo ja nie mam pojęcia co on tam musi posprawdzać, tym razem muszę mu zaufać w stu procentach, że sprawdzi wszystko co trzeba... I chciałam wiedzieć czy być przygotowaną na to, że może mnie wypuścić po 15 minutach i uznać, że wszystko ok czy mam wtedy protestować ;) Gdzie indziej znalazłam opinię, że powinno trwać godzinę :O

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2014, 19:17

Aniołek (*) 12.03.2013

• Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2014, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda27, a nie załapiesz na połówkowe w Polsce? Wy chyba jakoś często odwiedzacie ojczysty kraj ;)

Aniołek (*) 12.03.2013

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2014, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mu ufam i wierze ze sprawdza to co istotne :-) poza tym zaplacilam jak za normalna wizyte 100zl a nie 250 :-) oczywiscie jesli ktos czuje taka potrzebe to jak najbardziej niech idzie na porzadne badanie ale ja nie uwazam ze moj synek ucierpi na tym ze mial 15minutowe polowkowe badanie - lekarz powiedzial ze syn zdrowy i to dla mnie najwazniejsze :D
    Lanusia mozesz wpisac sobie w google co powinno byc sprawdzone na polowkowym. Ja np zapytalam o ilosc wod plodowych bo nie wiedzialam jak to sie sprawdza ale gin powiedzial ze ilosc jest prawidlowa - ocenia to wzrokowo ale gdybym nie zapytala to by nie powiedzial bo on mowi glownie jesli cos jest nie tak a reszta jak jest w normie to po prostu skomentuje ze jest ok :-)
    Ale o posluchanie serduszka sie upomnialam ;-)
    No Ruda wspolczuje ja pewnie tez bym polowy nie zrozumialam w AT :P

Lanusia93, celia lubią tę wiadomość

• Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2014, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camille87, ale oczywiście, że długość badania nie ma znaczenia, jeśli tylko wszystko sprawdzi :) Trochę się boję, że mój syn okaże się córką... Zaczynam się tym stresować :D
    Najważniejsze, że jest zdrowy ;)

Skończyłam referat, idę odpoczywać. Dobranoc <3

Aniołek (*) 12.03.2013

• Quendi Autorytet

Wysłany: 13 marca 2014, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ja bym też chciała wiedzieć jaka płeć...
    Niunia będzie albo Amelia albo Zosia
    Niunio.........nie mamy pomysłu....

Camille87, Lanusia93, celia lubią tę wiadomość

tb736iyeli5hckvm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2014, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha chcialam jeszcze dodac ze moja anemia jest anemia fizjologiczna gin powiedzial ze wyniki mam super a anemia wynika z rozrzedzenia krwi i krew kobiety w ciazy nawet nie powinna byc w 100% w normie :-) wiec zadnych lekow nie zapisal :-)

Lanusia nie martw sie, nawet jesli okaze sie dziewczynka pokochasz ta sama miloscia :-) ale nie sadze zeby cos uleglo zmianie w koncu lekarz byl chyba pewny co?
    Gratuluje referatu ja nigdy nie lubilam historii Niemiec Austrii i Szwajcarii :-/

Quendi niedlugo sie dowiesz, spokojnie :-) <3 ale nad imieniem dla chlopca tez myslcie :-)

‹‹ 577 578 579 580 581 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ