WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • mika1987 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam Was:)Gratulacje coreczki:)kolejna kobitka do nas dolaczyla:)a moj jamniczek zjadl wlasnie ze mna spagetti:)i tyce noskiem pulpit bo chce jeszcze:))dziewczyny a kojarzycie takie mleko danone o smaku czekolady?uwielbiam je,ale na skladzie napisane jest poprostu: mleko.Czy w takim wypadku traktowac to z uwaga?

amela, Madzikovy lubią tę wiadomość

iv09krhme1fe56cn.png

f2w3rjjgc0akmsfq.png
  • pekinka82 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój też się nastawia na chłopaka... Bo nie wyobraża sobie różowego motocykla :) hahaha...

Chyba większość facetów chce mieć pierwszego syna. Nie wszyscy,ale jednak :P

Madzikovy, Lanusia93 lubią tę wiadomość

• amela Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzikovy właśnie najważniejsze żeby było zdrowe. ehh te chłopy... może po prosu musi się oswoić że będzie śliczna dziewczynka :)

Madzikovy, Lanusia93 lubią tę wiadomość

ex2btrd8qii9i9cu.png
    http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif
  • amela Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na szczęście mój się cieszy jak dziecko że będzie miał córeczkę :)

Lanusia93 lubi tę wiadomość

ex2btrd8qii9i9cu.png
  • amela Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mika1987 wrote:
    witam Was:)Gratulacje coreczki:)kolejna kobitka do nas dolaczyla:)a moj jamniczek zjadl wlasnie ze mna spagetti:)i tyce noskiem pulpit bo chce jeszcze:))dziewczyny a kojarzycie takie mleko danone o smaku czekolady?uwielbiam je,ale na skladzie napisane jest poprostu: mleko.Czy w takim wypadku traktowac to z uwaga?
    Myślę że to jest mleko na pewno pasteryzowane, chyba rzadko robią cokolwiek z mleka niepasteryzowanego, chyba tylko sery pleśniowe.

ex2btrd8qii9i9cu.png
  • Jus1985 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika jak jest tylko mleko tzn że pasteryzowane

3jgx3e3k7wsnebz7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2014, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdyby to bylo mleko niepasteryzowane to raczej mialoby bardzo krotki termin waznosci tak sobie mysle :-) bi ja tez uwielbiam mleko smakowe.
    A wracajac do serow plesniowych to wlasciwie w Polsce nie robi sie ich z mleka niepasteryzowanego chyba ze przez jakichs gospodarzy co masowo tego nie robia ;-) podobno we Francji robi sie sery z niepasteryzowanego mleka i tam jest zakaz spozywania ich przez kobiety w ciazy a ten zakaz przyszedl do nas :-)

amela, Lanusia93 lubią tę wiadomość

• amela Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cammilka być może tak jest ale i tak większość kobiet boi się jeść je w ciąży. Ja ostatnio zastanawiałam się nad makrelą bo mąż jadł a mi ślinka ciekła i nie wiem czy można ją jeść ? , pewnie jakbym kawałek zjadła to by mi sie nic nie stało ale weż tu zjedz kawałek :)

ex2btrd8qii9i9cu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2014, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no masz racje amela :-) ja tez z wielu rzeczy rezygnuje mimo ze opinie na ich temat sa podzielone.. ale na ten cammembert to mialam juz taka chcice ze po prostu uleglam ;-) pewnie predko znow nie kupie ale mysle ze nie zaszkodzi - bakterie listerii sa w mleku niepasteryzowany wiec mozna sie nimi zarazic pijac zwykle mleko z woreczka.. bron Boze nie namawiam nikogo kazdy robi i tak wg wlasnego uznania ja to wiem :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2014, 21:43

Magda2013 lubi tę wiadomość

• mika1987 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzieki:)no tak myslalam,ale wolalam sie upewnic:)

iv09krhme1fe56cn.png

f2w3rjjgc0akmsfq.png
  • amela Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camillka ja chyba piłam może ze drwa razy takie mleko z krótkim terminem do spożycia ale ono było w butelce a nie w woreczku to chyba nie jest całkiem surowe?

Camille87 lubi tę wiadomość

ex2btrd8qii9i9cu.png
  • Magda2013 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amela ja wczoraj kupilam makrele wedzona i zrobilam z niej paste :) tez sie zastanawialam nad makrela ale sie skusilam.
    Co do serow plesniowych i cammembert to nie lubie :)
    Madzikovy gratuluje wizyty i coreczki :) powieksza sie nam babskie grono :D
    Quendi rowniez ciesze sie ze wszystko w porzadku <3

Ja dzis bylam u rodzicow...potem pojechalam po meza do pracy i tak mi zlecialo :D mala cos dzisiaj malo bryka :)
    Ide spac :) Dobrej Nocki Mamunie <3

amela, Madzikovy, Camille87, Quendi, Sylka lubią tę wiadomość

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • Madzikovy Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co ja akurat sera plesniowego nie lubię wiec mam z głowy :) za to nie mogę myśleć o zupce chińskiej bo jeszcze zaraz polece do sklepu :)
    Amela masz racje, moze musi sie z myślą oswoić :) zobaczymy, w każdym razie póki co ma nadzieje 10 procentową ze jeszcze ma polowkowym wyjdzie chłopak :) heh zobaczymy, poczekamy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2014, 21:55

amela, Camille87, pekinka82, Magda2013, positive, Sylka, Lanusia93 lubią tę wiadomość

Kochana Złośnica...:*
    n59ydf9htvnd6yuy.png
  • amela Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda dobranoc <3
    Madzikovy jakby nie było będzie dobrze, kto by nie zamieszkiwał w Twoim brzuszku <3 a faceci niektórzy potrzebują czasu, ale na pewno bedzie się cieszył :)
    Ojej zupka chińska !! No ja się przyznaje bez bicia zjadłam może ze 3 przez całą ciąże ale to było silniejsze ode mnie :D

Camille87, Magda2013, Madzikovy, Sylka, Lanusia93 lubią tę wiadomość

ex2btrd8qii9i9cu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2014, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amela wrote:
    Camillka ja chyba piłam może ze drwa razy takie mleko z krótkim terminem do spożycia ale ono było w butelce a nie w woreczku to chyba nie jest całkiem surowe?

Teraz to i tak juz po fakcie to nie ma co gdybac ale trzeba po prostu wieksza uwage klasc na czytanie etykiet :-) poza tym nawet jesli to mleko bylo surowe wcale nie musialo byc zakazone listeria ;-) spokojnie!

amela lubi tę wiadomość

• amela Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie no jasne, podobno te w butelkach co stoją w lodówkach są pasteryzowane ale w niższej temperaturze.

ex2btrd8qii9i9cu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2014, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranoc Madzia <3

Dziewczyny wy nie lubicie serow plesniowych a ja nie przepadam za makrela a od zupek chinskich mi niedobrze wiec mam z glowy ;-) ale pare zjadlam w ciazy ;-)

Makrela wedzona jedynie na cieplo moze byc spozywana przez kobiete w ciazy chyba ze poddasz ja dzialaniu wysokich temperatur (ale raczej z makreli sie zapiekanki nie robi :P) rzadko kiedy jest taka informacja czy wedzona na zimno czy cieplo :-(

Magda2013, amela lubią tę wiadomość

• amela Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś

Dziewuszki ja się pomału zawijam do mycia i spania bo znowu plecy mnie bolą od siedzenia ! Dobranoc i do jutra <3

Madzikovy, Camille87 lubią tę wiadomość

ex2btrd8qii9i9cu.png
  • Madzikovy Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makrele lubiłam ale od zajścia chce mi sie wymiotowac jak na nią patrzę :) za to zjadlabym sałatkę z tunczyka :)
    Ale mi smaku narobilyscie :) a ja sobie zupka chińska :)
    Amelka ja tez chyba ze 3 zjadłam ale bym jeszcze wciagnela :)
    Teraz mierzylam ciśnienie i mam 123/71 to jakie to? Bo sie nie znam.

n59ydf9htvnd6yuy.png
  • Madzikovy Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amela wrote:
    Dziewuszki ja się pomału zawijam do mycia i spania bo znowu plecy mnie bolą od siedzenia ! Dobranoc i do jutra <3
    Dobranocka <3

n59ydf9htvnd6yuy.png
‹‹ 618 619 620 621 622 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ