X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • mika1987 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam Was:)Gratulacje coreczki:)kolejna kobitka do nas dolaczyla:)a moj jamniczek zjadl wlasnie ze mna spagetti:)i tyce noskiem pulpit bo chce jeszcze:))dziewczyny a kojarzycie takie mleko danone o smaku czekolady?uwielbiam je,ale na skladzie napisane jest poprostu: mleko.Czy w takim wypadku traktowac to z uwaga?

amela, Madzikovy lubią tę wiadomość

iv09krhme1fe56cn.png

f2w3rjjgc0akmsfq.png
  • pekinka82 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój też się nastawia na chłopaka... Bo nie wyobraża sobie różowego motocykla :) hahaha...

Chyba większość facetów chce mieć pierwszego syna. Nie wszyscy,ale jednak :P

Madzikovy, Lanusia93 lubią tę wiadomość

• amela Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzikovy właśnie najważniejsze żeby było zdrowe. ehh te chłopy... może po prosu musi się oswoić że będzie śliczna dziewczynka :)

Madzikovy, Lanusia93 lubią tę wiadomość

ex2btrd8qii9i9cu.png
    http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif
  • amela Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na szczęście mój się cieszy jak dziecko że będzie miał córeczkę :)

Lanusia93 lubi tę wiadomość

ex2btrd8qii9i9cu.png
  • amela Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mika1987 wrote:
    witam Was:)Gratulacje coreczki:)kolejna kobitka do nas dolaczyla:)a moj jamniczek zjadl wlasnie ze mna spagetti:)i tyce noskiem pulpit bo chce jeszcze:))dziewczyny a kojarzycie takie mleko danone o smaku czekolady?uwielbiam je,ale na skladzie napisane jest poprostu: mleko.Czy w takim wypadku traktowac to z uwaga?
    Myślę że to jest mleko na pewno pasteryzowane, chyba rzadko robią cokolwiek z mleka niepasteryzowanego, chyba tylko sery pleśniowe.

ex2btrd8qii9i9cu.png
  • Jus1985 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika jak jest tylko mleko tzn że pasteryzowane

3jgx3e3k7wsnebz7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2014, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdyby to bylo mleko niepasteryzowane to raczej mialoby bardzo krotki termin waznosci tak sobie mysle :-) bi ja tez uwielbiam mleko smakowe.
    A wracajac do serow plesniowych to wlasciwie w Polsce nie robi sie ich z mleka niepasteryzowanego chyba ze przez jakichs gospodarzy co masowo tego nie robia ;-) podobno we Francji robi sie sery z niepasteryzowanego mleka i tam jest zakaz spozywania ich przez kobiety w ciazy a ten zakaz przyszedl do nas :-)

amela, Lanusia93 lubią tę wiadomość

• amela Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cammilka być może tak jest ale i tak większość kobiet boi się jeść je w ciąży. Ja ostatnio zastanawiałam się nad makrelą bo mąż jadł a mi ślinka ciekła i nie wiem czy można ją jeść ? , pewnie jakbym kawałek zjadła to by mi sie nic nie stało ale weż tu zjedz kawałek :)

ex2btrd8qii9i9cu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2014, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no masz racje amela :-) ja tez z wielu rzeczy rezygnuje mimo ze opinie na ich temat sa podzielone.. ale na ten cammembert to mialam juz taka chcice ze po prostu uleglam ;-) pewnie predko znow nie kupie ale mysle ze nie zaszkodzi - bakterie listerii sa w mleku niepasteryzowany wiec mozna sie nimi zarazic pijac zwykle mleko z woreczka.. bron Boze nie namawiam nikogo kazdy robi i tak wg wlasnego uznania ja to wiem :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2014, 21:43

Magda2013 lubi tę wiadomość

• mika1987 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzieki:)no tak myslalam,ale wolalam sie upewnic:)

iv09krhme1fe56cn.png

f2w3rjjgc0akmsfq.png
  • amela Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camillka ja chyba piłam może ze drwa razy takie mleko z krótkim terminem do spożycia ale ono było w butelce a nie w woreczku to chyba nie jest całkiem surowe?

Camille87 lubi tę wiadomość

ex2btrd8qii9i9cu.png
  • Magda2013 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amela ja wczoraj kupilam makrele wedzona i zrobilam z niej paste :) tez sie zastanawialam nad makrela ale sie skusilam.
    Co do serow plesniowych i cammembert to nie lubie :)
    Madzikovy gratuluje wizyty i coreczki :) powieksza sie nam babskie grono :D
    Quendi rowniez ciesze sie ze wszystko w porzadku <3

Ja dzis bylam u rodzicow...potem pojechalam po meza do pracy i tak mi zlecialo :D mala cos dzisiaj malo bryka :)
    Ide spac :) Dobrej Nocki Mamunie <3

amela, Madzikovy, Camille87, Quendi, Sylka lubią tę wiadomość

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • Madzikovy Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co ja akurat sera plesniowego nie lubię wiec mam z głowy :) za to nie mogę myśleć o zupce chińskiej bo jeszcze zaraz polece do sklepu :)
    Amela masz racje, moze musi sie z myślą oswoić :) zobaczymy, w każdym razie póki co ma nadzieje 10 procentową ze jeszcze ma polowkowym wyjdzie chłopak :) heh zobaczymy, poczekamy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2014, 21:55

amela, Camille87, pekinka82, Magda2013, positive, Sylka, Lanusia93 lubią tę wiadomość

Kochana Złośnica...:*
    n59ydf9htvnd6yuy.png
  • amela Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda dobranoc <3
    Madzikovy jakby nie było będzie dobrze, kto by nie zamieszkiwał w Twoim brzuszku <3 a faceci niektórzy potrzebują czasu, ale na pewno bedzie się cieszył :)
    Ojej zupka chińska !! No ja się przyznaje bez bicia zjadłam może ze 3 przez całą ciąże ale to było silniejsze ode mnie :D

Camille87, Magda2013, Madzikovy, Sylka, Lanusia93 lubią tę wiadomość

ex2btrd8qii9i9cu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2014, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amela wrote:
    Camillka ja chyba piłam może ze drwa razy takie mleko z krótkim terminem do spożycia ale ono było w butelce a nie w woreczku to chyba nie jest całkiem surowe?

Teraz to i tak juz po fakcie to nie ma co gdybac ale trzeba po prostu wieksza uwage klasc na czytanie etykiet :-) poza tym nawet jesli to mleko bylo surowe wcale nie musialo byc zakazone listeria ;-) spokojnie!

amela lubi tę wiadomość

• amela Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie no jasne, podobno te w butelkach co stoją w lodówkach są pasteryzowane ale w niższej temperaturze.

ex2btrd8qii9i9cu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2014, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranoc Madzia <3

Dziewczyny wy nie lubicie serow plesniowych a ja nie przepadam za makrela a od zupek chinskich mi niedobrze wiec mam z glowy ;-) ale pare zjadlam w ciazy ;-)

Makrela wedzona jedynie na cieplo moze byc spozywana przez kobiete w ciazy chyba ze poddasz ja dzialaniu wysokich temperatur (ale raczej z makreli sie zapiekanki nie robi :P) rzadko kiedy jest taka informacja czy wedzona na zimno czy cieplo :-(

Magda2013, amela lubią tę wiadomość

• amela Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś

Dziewuszki ja się pomału zawijam do mycia i spania bo znowu plecy mnie bolą od siedzenia ! Dobranoc i do jutra <3

Madzikovy, Camille87 lubią tę wiadomość

ex2btrd8qii9i9cu.png
  • Madzikovy Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makrele lubiłam ale od zajścia chce mi sie wymiotowac jak na nią patrzę :) za to zjadlabym sałatkę z tunczyka :)
    Ale mi smaku narobilyscie :) a ja sobie zupka chińska :)
    Amelka ja tez chyba ze 3 zjadłam ale bym jeszcze wciagnela :)
    Teraz mierzylam ciśnienie i mam 123/71 to jakie to? Bo sie nie znam.

n59ydf9htvnd6yuy.png
  • Madzikovy Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amela wrote:
    Dziewuszki ja się pomału zawijam do mycia i spania bo znowu plecy mnie bolą od siedzenia ! Dobranoc i do jutra <3
    Dobranocka <3

n59ydf9htvnd6yuy.png
‹‹ 618 619 620 621 622 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ