Sierpniowe Mamusie ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
witam Was:)Gratulacje coreczki:)kolejna kobitka do nas dolaczyla:)a moj jamniczek zjadl wlasnie ze mna spagetti:)i tyce noskiem pulpit bo chce jeszcze:))dziewczyny a kojarzycie takie mleko danone o smaku czekolady?uwielbiam je,ale na skladzie napisane jest poprostu: mleko.Czy w takim wypadku traktowac to z uwaga?
amela, Madzikovy lubią tę wiadomość
-
mika1987 wrote:witam Was:)Gratulacje coreczki:)kolejna kobitka do nas dolaczyla:)a moj jamniczek zjadl wlasnie ze mna spagetti:)i tyce noskiem pulpit bo chce jeszcze:))dziewczyny a kojarzycie takie mleko danone o smaku czekolady?uwielbiam je,ale na skladzie napisane jest poprostu: mleko.Czy w takim wypadku traktowac to z uwaga?
http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif -
nick nieaktualnyGdyby to bylo mleko niepasteryzowane to raczej mialoby bardzo krotki termin waznosci tak sobie mysle
bi ja tez uwielbiam mleko smakowe.
A wracajac do serow plesniowych to wlasciwie w Polsce nie robi sie ich z mleka niepasteryzowanego chyba ze przez jakichs gospodarzy co masowo tego nie robiapodobno we Francji robi sie sery z niepasteryzowanego mleka i tam jest zakaz spozywania ich przez kobiety w ciazy a ten zakaz przyszedl do nas
amela, Lanusia93 lubią tę wiadomość
-
Cammilka być może tak jest ale i tak większość kobiet boi się jeść je w ciąży. Ja ostatnio zastanawiałam się nad makrelą bo mąż jadł a mi ślinka ciekła i nie wiem czy można ją jeść ? , pewnie jakbym kawałek zjadła to by mi sie nic nie stało ale weż tu zjedz kawałek
nick nieaktualnyNie no masz racje amela
ja tez z wielu rzeczy rezygnuje mimo ze opinie na ich temat sa podzielone.. ale na ten cammembert to mialam juz taka chcice ze po prostu uleglam
pewnie predko znow nie kupie ale mysle ze nie zaszkodzi - bakterie listerii sa w mleku niepasteryzowany wiec mozna sie nimi zarazic pijac zwykle mleko z woreczka.. bron Boze nie namawiam nikogo kazdy robi i tak wg wlasnego uznania ja to wiem
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2014, 21:43
Magda2013 lubi tę wiadomość
-
Amela ja wczoraj kupilam makrele wedzona i zrobilam z niej paste
tez sie zastanawialam nad makrela ale sie skusilam.
Co do serow plesniowych i cammembert to nie lubie
Madzikovy gratuluje wizyty i coreczkipowieksza sie nam babskie grono
Quendi rowniez ciesze sie ze wszystko w porzadku
Ja dzis bylam u rodzicow...potem pojechalam po meza do pracy i tak mi zlecialomala cos dzisiaj malo bryka
Ide spacDobrej Nocki Mamunie
amela, Madzikovy, Camille87, Quendi, Sylka lubią tę wiadomość
-
Wiecie co ja akurat sera plesniowego nie lubię wiec mam z głowy
za to nie mogę myśleć o zupce chińskiej bo jeszcze zaraz polece do sklepu
Amela masz racje, moze musi sie z myślą oswoićzobaczymy, w każdym razie póki co ma nadzieje 10 procentową ze jeszcze ma polowkowym wyjdzie chłopak
heh zobaczymy, poczekamy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2014, 21:55
amela, Camille87, pekinka82, Magda2013, positive, Sylka, Lanusia93 lubią tę wiadomość
-
Magda dobranoc
Madzikovy jakby nie było będzie dobrze, kto by nie zamieszkiwał w Twoim brzuszkua faceci niektórzy potrzebują czasu, ale na pewno bedzie się cieszył
Ojej zupka chińska !! No ja się przyznaje bez bicia zjadłam może ze 3 przez całą ciąże ale to było silniejsze ode mnieCamille87, Magda2013, Madzikovy, Sylka, Lanusia93 lubią tę wiadomość
nick nieaktualnyamela wrote:Camillka ja chyba piłam może ze drwa razy takie mleko z krótkim terminem do spożycia ale ono było w butelce a nie w woreczku to chyba nie jest całkiem surowe?
Teraz to i tak juz po fakcie to nie ma co gdybac ale trzeba po prostu wieksza uwage klasc na czytanie etykietpoza tym nawet jesli to mleko bylo surowe wcale nie musialo byc zakazone listeria
spokojnie!
amela lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDobranoc Madzia
Dziewczyny wy nie lubicie serow plesniowych a ja nie przepadam za makrela a od zupek chinskich mi niedobrze wiec mam z glowyale pare zjadlam w ciazy
Makrela wedzona jedynie na cieplo moze byc spozywana przez kobiete w ciazy chyba ze poddasz ja dzialaniu wysokich temperatur (ale raczej z makreli sie zapiekanki nie robi) rzadko kiedy jest taka informacja czy wedzona na zimno czy cieplo
Magda2013, amela lubią tę wiadomość
-
Makrele lubiłam ale od zajścia chce mi sie wymiotowac jak na nią patrzę
za to zjadlabym sałatkę z tunczyka
Ale mi smaku narobilysciea ja sobie zupka chińska
Amelka ja tez chyba ze 3 zjadłam ale bym jeszcze wciagnela
Teraz mierzylam ciśnienie i mam 123/71 to jakie to? Bo sie nie znam.Camille87 lubi tę wiadomość