X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • mika1987 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2014, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylka wrote:
    Ty Mika ale kusisz tymi lodami....

haha:)

iv09krhme1fe56cn.png

f2w3rjjgc0akmsfq.png
  • positive Autorytet

Wysłany: 22 marca 2014, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika gratuluję córci!!!

ja właśnie zabieram się za Kopiec kreta...

Lanuśka... odezwij się !!!

Czekamy na Alicję naszą Kruszynkę
    34bw3e3k2fqbxgb6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2014, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny! Musze sie normalnie pochwalic :)
    Wlasnie sobie w wannie lezalam, a moj jak kopal tak mocno jej :) to juz nje pukanie a kopniaczki byly :) do tego.. Zobaczylam jak sie rusza brzuch! Niesamowite przezycie :) myslalam ze to na tak wczesnym etapie jest niemozliwe, a jednak widzialam jak sie ruszal w miejscu gdzie kopal bo po prawej stronie :) wolalam mojego ale nie zdazyl, albo uslyszal moj albo meza glos i przestal.. Aaaa ale sie ciesze :)
    I do mojej reki juz nie ucieka a uderza w nia :)

Positiv kopiec kreta mmmmm uwielbiam :D
    Kamilka wybacz, mc donalds byl dzisiaj nieplanowany :P

Sylka, positive, mika1987, Jus1985, Niebieska, Moni&, amela lubią tę wiadomość

• Quendi Autorytet

Wysłany: 22 marca 2014, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakieś smutne myśli mnie naszły-czy z moim Maleństwem ok. Nie czuje ruchów, nie widziałam go już 6 tygodni, nie wiem czy urosło-cały czas jest młodsze niz data OM. Chlip.......smutno
    Chyba brzuch mi się zatrzymał ze wzrostem...masakra.
    Już bym chciała jak Wy Kochane je czuć, czuć kopniaki a nie taką cisze...przykro mi strasznie :,,,-(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2014, 18:21

tb736iyeli5hckvm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2014, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Quendi napewno poczujesz niebawem, nie martw sie.. Co do brzucha, pewnie rosnie a Ty tego tak nie widzisz..
    Kiedy masz wizyte?

• Quendi Autorytet

Wysłany: 22 marca 2014, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    31 marca mam usg...
    Wizytę miałam we wtorek-bez USG, taka nfz-towska comiesięczna :-)
    Może tak musi być z tym humorem...

tb736iyeli5hckvm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2014, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daria gratuluje kopniaczkow i falujacego brzuszka ;-) a jeszcze niedawno sie zastanawialas kiedy to bedzie ;-) moj tez juz jakis czas temu zaczal kopac a nie tylko pukac i czasem wrecz czuje jak sje obraca :D
    Z tym mc donaldem to zartowalam ;-) ale nie robilam dzis obiadu i jakas taka glodna caly czas jestem.. moze na jakas pizze sie skusimy ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2014, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Quendi to juz niedlugo :) zobaczysz swojego maluszka.. Widocznie masz gorszy dzien, maz chory.. Ale napewno wszystko jest dobrze, nie mozesz myslec negatywnie

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2014, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camille87 wrote:
    Daria gratuluje kopniaczkow i falujacego brzuszka ;-) a jeszcze niedawno sie zastanawialas kiedy to bedzie ;-) moj tez juz jakis czas temu zaczal kopac a nie tylko pukac i czasem wrecz czuje jak sje obraca :D
    Z tym mc donaldem to zartowalam ;-) ale nie robilam dzis obiadu i jakas taka glodna caly czas jestem.. moze na jakas pizze sie skusimy ;-)

Tez juz jakis czas czuje jak sie obraca :) niesamowite to jest.. Motywujace do zycia.. Najpiekniejsze uczucie jakie moze kobieta miec..nosic swoje dziecko w sobie :)

Camille87, Moni& lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2014, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Quendi, slonce nie martw sie! Tak jak Ruda pisze niedlugo poczujesz nawet nie bedziesz sie tego spodziewac ;-) dzidzia na pewno ma sie dobrze :-) a jak masz lozysko, wiesz?

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2014, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda27 wrote:
    Tez juz jakis czas czuje jak sie obraca :) niesamowite to jest.. Motywujace do zycia.. Najpiekniejsze uczucie jakie moze kobieta miec..nosic swoje dziecko w sobie :)

Cudowne uczucie bardzo!! <3

Ruda27, Moni& lubią tę wiadomość

• Quendi Autorytet

Wysłany: 22 marca 2014, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na przedniej ścianie...tak mam wypisane na usg

MILA lubi tę wiadomość

tb736iyeli5hckvm.png
  • Sylka Autorytet

Wysłany: 22 marca 2014, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Quendi, Ruda też długo czekała na ruchy a teraz wszystko przechodzi bardzo intensywnie :)
    Czkawka, teraz kopniaku (czego serdecznie gratuluję :)) Uszy do góry Kochana, zobaczysz jeszcze Twój maluszek Cię zaskoczy :) Nie znasz dnia ani godziny ;)

Ruda27, Moni& lubią tę wiadomość

f2w39jcgqwt6nja8.png
    relg3e5e7k7mhx6f.png
  • Kajoni Autorytet

Wysłany: 22 marca 2014, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam kochane,

Mika, gratuluję córeczki! Coś nasi chłopcy w tyle zostają ;)

Ruda, też bym chciała widzieć jak mi brzusio faluje. Póki co to tylko czuję od środka i z zewnątrz.

Ja po wizycie. Jestem taka szczęśliwa, bo wygląda na to, że nasz synek jest zdrowiuteńki. Waży 350g, położenie główkowe, łożysko na tylnej ścianie, płynu owodniowego w normie. Cała anatomia płodu jest bez zmian. Na 100% chłopiec :) Ciąża starsza o 3 dni :) Serduszko puka 149 uderzeń na minutę.
    A teraz puka do mnie :) ehh jakiś pozytyw tego dnia :)

Sylka, positive, Ruda27, Camille87, Jus1985, Niebieska, Moni&, MILA, celia, mala_mi lubią tę wiadomość

relgi09k4o218c6j.png
  • Sylka Autorytet

Wysłany: 22 marca 2014, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super Kajoni!!! :D

Kurcze też chcę takie wiadomości usłyszeć od lekarza w czwartek....

Kajoni, Moni& lubią tę wiadomość

f2w39jcgqwt6nja8.png
    relg3e5e7k7mhx6f.png
  • positive Autorytet

Wysłany: 22 marca 2014, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Quendi... pierwsza ciąża... łożysko na przedniej ścianie... wszystko wyjaśnia... spokojnie twoj maluszek niedługo się ujawni... zobaczysz... pamiętam jak inne dziewczyny nie mogły się doczekać ruchów... ale jedne prędzej inne później... każda z nas w końcu się doczeka...

nie martw się rozmiarem maluszka bo dzieci też rodzą się różne... jedne 2500 inne 4500... pamiętaj że te wszytskie obliczenia są tylko prognozą... a kiedy się urodzi to już maleństwo samo sobie wybierze...

Moje ciasto w piekarniku... a ja już wyobrażam sobie jak je jem... ;-)

Ruda a tobie gratuluję poruszającego brzuszka...

dziewczyny u mnie leje... masakra... wietrzysko że łeb urywa... nawet na dworze dzisiaj nie byłam...

Kajoni SUPER !!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2014, 19:03

Quendi, Kajoni, Ruda27, Camille87, Sylka lubią tę wiadomość

Czekamy na Alicję naszą Kruszynkę
    34bw3e3k2fqbxgb6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2014, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajoni swietne woiadomosci :) ciesze sie ze wszystko dobrze :) jakie imie dla synka?

Quendi jak dziewczyny mowia, jak masz na przedniej scianie lozysko, to moze dlatego nie czuc tak ruchow..
    Zobaczysz poczujesz :) wiem co czujesz, ja tez tak czekalam...

My z mezem na tablecie puzzle ukladamy :P

Kajoni lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2014, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Quendi wrote:
    Na przedniej ścianie...tak mam wypisane na usg

No to masz Kochana odpowiedz czemu nie czujesz jeszcze ruchow :-) pewnie dzidzia naparza w druga strone w pecherz a tego poki co nie poczujesz bo tam nie ma miesni.. spokojnie juz niedlugo :-)

• mika1987 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2014, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje Kajoni:)moja Maja wazy 220g..i jest mlodsza o 5dni..ale ja jak sie rodzialam to mialam 2400kg:)takze pewnie po Mamusi:)

a co do ruchow to ja nie czuje kopniakow, ani pukania..moze z dwa razy:)lekarz powiidzial ze ok..takze nie ma sie co martwic:)

Kajoni, Ruda27, MILA lubią tę wiadomość

iv09krhme1fe56cn.png

f2w3rjjgc0akmsfq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2014, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajonj swietne wiesci!!! :-) gratulacje!!
    Positive a co za ciasto pieczesz?? ;-)
    My wybywamy na ognisko do znajomych, wszamam kielbaske :D

Kajoni, mika1987 lubią tę wiadomość

‹‹ 665 666 667 668 669 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ