Sierpniowe Mamusie ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Jus1985 wrote:Hej Mamuśki odebrałam dzisiaj betke 3371
Jutro odbieram progesteron i ide do gina. Już się boję i mam nadzieję że mnie przyjmie bo nast razem jak będzie mòj gin to już będzie 10 tydzien wiec moze sie zlituje -
nick nieaktualnyPelnia byla wczoraj chyba
Dziewczyn ja jak pod gabinetem siedzialam to serce w gardlw mialam ale jak dzidzie zobaczylam to sie uspokoilam
Madzikovy to nie dobrze ze dopadla Cie infekcja luteine pod jezyk ja bralam na wywolanie okresu obrzydliwa w smaku to moge Ci napisac ale zawsze mnie wkladaszdo pochwy BEDZIE DOBRZE -
Kurcze, zazdroszcze Wam z tymi usg ja do czwartku musze czekac, zeby sie zadzwonic do kliniki i dowiedziec sie co ze mna dalej beda robic. Mam nadzieje, ze jest szansa na wczesniejsze USG niz w 12 tyg, juz bym chciala zobaczyc kropeczke
A i jeden objaw wrocil, jestem senna jak diabli dzis -
nick nieaktualny
-
celia wrote:Hej dziewczyny, melduję się po przerwie
Oj przeszłam baaaardzo długą drogę w ten weekend ...
W sb ginek na USG nie znalazł pęcherzyka, mimo mm, że wcześniej we wt widział 3,5mm. Myślę, że nie muszę Wam pisać co czułam... Przepłakałam cały weekend, pożegnałam się z moją fasoleczką.
Ginek kazał mi się zgłosić dziś, na czczo, bo z podejrzeniem ciąży pozamacicznej, po krótkim usg zamierzał mnie skierować do szpitala. Poszłam więc rano po wyrok ... a tu na usg piękny pęcherzyk 1,26cm z ciałkiem żółtkowym, a betka 23316!!!
Celia, tak się cieszę! Często o Tobie myslalam w ostatnich dniach. Teraz to już na 100% będzie dobrze! Pozdrawiam.
Ja byłam na USG w zeszłym tygodniu, ale jeszcze było zbyt wcześnie na serduszko. Dowiedziałam się więc tylko, że ciąża jest na pewno umiejscowiona w macicy i jest jeden zarodek (ufff...). Następne USG juz w Niemczech, zaraz po Nowym Roku.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2013, 19:54
-
Nie mogę wyjść z szoku. Jakby mnie tam nie było, to bym nie uwierzyła
Wróciłam właśnie od koleżanki, która ma dwójkę dzieci w wieku 5 lat (synek) i 3 latka (córcia). Zajmowałyśmy się ważnymi sprawami dotyczącymi naszych studiów, więc dzieci zostały przegonione do drugiego pokoju. Zaznaczam, że koleżanka o mojej ciąży nie wie (nie wiedziała). Nagle weszła jej córeczka, chwilkę porozmawiałam z małą, bo dzieci w tym wieku mnie zachwycają. I nagle powiedziała po dziecięcemu: "Mama tes mnie miała w bzusku". Patrzę na nią i nie rozumiem. Na początku naprawdę nie zrozumiałam co powiedziała, bo troszkę sepleniła, ale powtórzyła. Mama też ją nosiła w brzuszku. I że jak była mniejsza to była u mamy w brzuchu i pokazała na koleżanki brzuch i pokazała jaka była malutka (kilka milimetrów). Wybuchnęłam śmiechem i powiedziałam, że ma rację, bo moja dzidzia też jest taka malutka, a ona na to: "No ja wiem". I za kilka minut pogłaskała mnie po brzuchu. Wyobrażacie to sobie?
Skąd u dzieci taka intuicja? Nieee, wierzyć mi się w to nie chce...Macca, celia, Niebieska lubią tę wiadomość
Aniołek (*) 12.03.2013
Lilianna ur. 09.08.2014 3700 g, 56 cm
Pola ur. 24.04.2016 3650 g, 55 cm -
Lillenka, to danie mrożone z Kauflandu, nazywa się NASI GORENG, danie z delikatnym kurczakiem, ryżem i przyprawami azjatyckimi. Taka mrożonka w folii, chyba się skuszę...
Camille87, ogromne GRATULACJE. Bardzo, bardzo się cieszę. Z serduszka, rozmiaru maleństwa. Fajnie, że dozwoloneWiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2013, 20:02
Aniołek (*) 12.03.2013
Camille87, więc masz termin taki jak ja Z USG jeszcze terminu nie znam, bo dziecię niepomierzone, ale w piątek ma być coś wiadomo. No chyba nie miałaś zamiaru się od Nas wynieść
Niebieska, faktycznie, poza tym ja nigdy nic podejrzanego nie wyczułam. Z resztą, nie śpieszy mi się do takiego badania Bardzo dobrze, że to nie jest jakaś poważna zmiana.
"Ale widziałam za to moje kanaliki mleczne i pęcherzyki mleczne hihihi.
Już jest ich pełno " Ale superowoWiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2013, 20:07
Niebieska lubi tę wiadomość
Aniołek (*) 12.03.2013
Camille87 wrote:Kochane wrocilam od gina
Dzidzia jest ma prawie 13 mm i serduszko bije !!! 159 uderzen na min wg usg to 7t4d a wg om 8t0d wiec tylko 3 dni roznicy wszystko jest w porzadku nic sie nie dzieje ale kazal nadal brac luteine na wszelki wypadek ze wzgl na wczesniejsze poronienie.. seks dozwolony
Jestem taka szczesliwa !!!!
Wieczorkiem moze zdjece dodam moj Szkrab k ma juz raczki i nozki !! -
nick nieaktualnyAlez skad ja sie tu zadomowilam poza tym tak jak Lillenka i Kada pisaly termin porodu swoja droga a faktyczny porod swoja wiec nie ma co sie sugerowac pewnie ten termin sie jeszcze nie raz zmieni
W piatek bedziesz juz w 7t5d to pewnie zobaczysz to co ja dzis albo wiecej !!
Ja dzis postaram sie wrzucic fotke do galeriiusgLanusia93 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Lanusia93 wrote:_Cleo_, kiedy rzuciłaś papierosy, ile już nie palisz? Jest potwornie ciężko, ale to tylko momentami, przez większość czasu o tym nie myślę. Dla mnie to była czysta przyjemność- papierosek, kawka, relaks
Trzymaj się uparcie swoich postanowieńLanusia93 lubi tę wiadomość
-
Lanusia93 wrote:Nie mogę wyjść z szoku. Jakby mnie tam nie było, to bym nie uwierzyła
Wróciłam właśnie od koleżanki, która ma dwójkę dzieci w wieku 5 lat (synek) i 3 latka (córcia). Zajmowałyśmy się ważnymi sprawami dotyczącymi naszych studiów, więc dzieci zostały przegonione do drugiego pokoju. Zaznaczam, że koleżanka o mojej ciąży nie wie (nie wiedziała). Nagle weszła jej córeczka, chwilkę porozmawiałam z małą, bo dzieci w tym wieku mnie zachwycają. I nagle powiedziała po dziecięcemu: "Mama tes mnie miała w bzusku". Patrzę na nią i nie rozumiem. Na początku naprawdę nie zrozumiałam co powiedziała, bo troszkę sepleniła, ale powtórzyła. Mama też ją nosiła w brzuszku. I że jak była mniejsza to była u mamy w brzuchu i pokazała na koleżanki brzuch i pokazała jaka była malutka (kilka milimetrów). Wybuchnęłam śmiechem i powiedziałam, że ma rację, bo moja dzidzia też jest taka malutka, a ona na to: "No ja wiem". I za kilka minut pogłaskała mnie po brzuchu. Wyobrażacie to sobie?
Skąd u dzieci taka intuicja? Nieee, wierzyć mi się w to nie chce...Lanusia93 lubi tę wiadomość
-
Lanusia93 wrote:Nie mogę wyjść z szoku. Jakby mnie tam nie było, to bym nie uwierzyła
Skąd u dzieci taka intuicja? Nieee, wierzyć mi się w to nie chce...
Lanusia, no rzeczywiscie jakaś niesamowita ta mała. Intuicja jak na prawdziwą kobietę przystało -
_Cleo_, też o tym czytałam, ale to podobno mit, dawno obalony, u niektórych się sprawdzi, u niektórych nie. Ale wierząc mitom, Camille, szykuj się na dziewczynkę
Zasada: Jeśli serce dziecka bije ponad 140 uderzeń na minutę, to spodziewaj się dziewczynki. Jeśli tętno jest poniżej 140, zostaniesz mamą małego mężczyzny.
Traktuj z przymrużeniem oka
Camille87, jejku, jestem tak podekscytowana piątkowym USG I tym, że u Ciebie i reszty dziewczyn wszystko w porządkuAniołek (*) 12.03.2013
Pola ur. 24.04.2016 3650 g, 55 cm