Sierpniowe Mamusie ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Nie są podwójnie, bo je szybciutko zmieniam Podobno trzeba brać o tych samych, aby utrzymać takie samo stężenie progesteronu. Tak nawet zalecił mi lekarz. Ja nie chcę ryzykować i biorę: 7:30, 15:30, 22:00. Bardzo się do tego stosuję, bo to hormon, przydałoby się, żeby był regularnie dostarczany do organizmu.
Ale weekendami zdarza mi się obudzić o 12 i prawdę mówiąc już zaczyna mnie boleć brzuch jak tylko wstanę. Po tabletce Duphastonu przechodzi, więc może coś w tym jest.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2013, 21:14
Aniołek (*) 12.03.2013
Lilianna ur. 09.08.2014 3700 g, 56 cm
Pola ur. 24.04.2016 3650 g, 55 cm -
jestem , u mnie wszystko dobrze dziewczyny Cieszę się ,że u Was też ,a za Wasze najbliższe wizyty trzymam mocno kciuki , dzidzia ma ciut ponad 11mm , serduszko bije , wiek ciąży z usg prawidłowy także kamień z serca i bardzo się cieszę.
Co do luteiny to dostałam zapas na kolejny miesiąc mam brać na pewno do 12tc ,a jeśli będę miała obawy to mogę i dłużej bo to nie szkodzi.
Ja rozmawiałam z lekarzem o tym 3d z nagraniem itd bo u nas w Łodzi robią takie , i gin radził zrobić w 20tc wtedy można już wykryć wadę serca nawet ewentualną i chyba płeć podejrzeć powiedział ,że on by tak radził zrobić bo wtedy wszystko za jednym zamachem można sprawdzić dokładnie ,a koszt to 250zł więc nie mało no i chyba tak zrobię wiecie opękam dokładne badanie połówkowe po prostu.Lanusia93, celia lubią tę wiadomość
-
kobietka26, gratulacje Bardzo się cieszę, serducho i prawidłowy wzrost są najważniejsze.
A mnie korci, żeby zrobić 3D jak najszybciej Ale może uda mi się zaczekać do 20 tygodnia, skoro wtedy wszystko będzie lepiej widoczne i pewniejsze. Może tak się złoży, że zapiszemy się razem, tego samego dnia, bo ja również będę się wybierać do ŁodziWiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2013, 21:23
Aniołek (*) 12.03.2013
Lilianna ur. 09.08.2014 3700 g, 56 cm
Pola ur. 24.04.2016 3650 g, 55 cm -
Cleo dzieki za podpowiedz, znalazlam dwa miejsca, gdzie mozna zrobic USG od 7t. Jedno niestety kawalek od mojego miasta ale juz za Ł59, a ten w samym centrum Ł99. Ale jest nadzieja musialabym tylko kolejne dwa tyg poczekac. A te co Ty kochana znalazlas, od kiedy robia?
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKobietka ciesze sie ze wszystko ok
Aggie i cleo wiem jak ciezko za granica jest.. Sama kestem ale w austrii mam troche lepiej, ale i tak denerwuje mnie to wszystko, wolalabym byc ciagle pod opieka lekarza w pl.. Ciesze sie ze znalazlyscie tak tanio i niebawem zobacYcie swoje malenstwa -
witam Was, zrobiłam dziś betę i progesteron. Mam nadzieję że wszystko będzie ok. Kada24 3mam kciuki mocno
celia lubi tę wiadomość
kwiecień 2013 pusty pęcherzyk
grudzień 2013 ciąża biochemiczna
marzec 2014 ciąża biochemiczna
październik 2014 ciąża biochemiczna
❤31 maja 2016 Zosia jest z nami, nasz skarb❤
-
nick nieaktualny
-
Dzien doberek kochane mam maly problem z interpretacja jak to jest z tymi tygodniami ciazy, kompletnie tego nie rozumiem, poniewaz jest tak:
"Jesteś w 6 tygodniu ciąży
(5 tyg. i 0 dni)
Miesiąc: 2
Trymestr: 1"
I nie wiem kiedy powinnam miec to usg, czy za tydzien, czy za dwa tygodnie? I dlaczego jest to podawane w taki sposob? help :) -
Aggie wrote:Dzien doberek kochane mam maly problem z interpretacja jak to jest z tymi tygodniami ciazy, kompletnie tego nie rozumiem, poniewaz jest tak:
"Jesteś w 6 tygodniu ciąży
(5 tyg. i 0 dni)
Miesiąc: 2
Trymestr: 1"
I nie wiem kiedy powinnam miec to usg, czy za tydzien, czy za dwa tygodnie? I dlaczego jest to podawane w taki sposob? help :)
Aggie
jak pisze ze jesteś w 5 tyg i 2 dni tzn że zaczełąs 6 tydzień -
nick nieaktualny