Sierpniowe Mamusie ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyJus ja nie wiem co do moczenia nog, ale czasami mocze w wodzie ale juz nie takiej mega goracej jak kiedys
Ninkapa to kuruj sie bidulo...
Mika Ty w 2 pracach robisz? Dobra jestes jej... M
Ja nie wiem co dzisiaj na obiad bedziemy robic, chcialabym makaron z sosem pieczarkowym ale moj nie lubioo a moze carbonara, sama nie wiem ale musze cos wymyslec
amela, Jus1985 lubią tę wiadomość
-
Ninkapa zdrówka
Jus nie wiem nic czy można w ciąży moczy nóżki w gorącej wodzie
A moje ciasto już w piecu
Ruda ja dziś wyjęłam mięso mielone ale kompletnie nie wiem o z niego zrobić ?? ;/ A jak robisz carbonare? bo to na śmietanie to troche kalorii chyba ma?Jus1985 lubi tę wiadomość
http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif -
Amela zrób chili
Ja też dzisiaj zrobiłam na obiad.
Podsmaż mielone z cebulką, dodaj paprykę pokrojoną w paski. Dolej wody do wysokości mięsa i koncentratu pomidorowego. Ja przyprawiam mięso vegetą, papryką ostrą i słodką. Trochę tymianku i oregano. Duszę wszystko razem jakieś 20 minut, na koniec dodaję czerwoną fasolę z puszki i gotuję jeszcze jakieś 10 minut. Robię wersję beż chili żeby nie było tak bardzo pikantne. Ostra papryka wystarcza.
Opcjonalnie dodaję puszkę pomidorów, ale to jak mam w domuMoni&, amela, MILA, Camille87 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAmela ja tam tak na kalorie nie patrze jak robie obiad
Ale tak na smietanie
Moze zrob zapiekanke z ziemniakami albo makaronem i mielonym w piekarniku? U mnie tez taka opcja dzisiaj wchodzi w gre, bo chcialam cos z makaronem
Jak sylka mowi chilli con carnemmm tez pycha
Moni&, amela lubią tę wiadomość
-
jus nic nie wiem żeby nie można było moczyć... ale może to by nie puchły... bo i tak są przeciążone...
ninkapa kuruj się rzeczywiście długo cię trzyma...
mika a może do dermatologa idź...
mój obiad już się pichci... dzisiaj mam sosik z szynki i kaszę jęczmienną a do tego ogórki kiszone...już się nie mogę doczekać kiedy M. z pracy wróci i mi słoik otworzy... wypiję wszystką zalewę z ogórków..
a loda też bym zjadła ale nie mogę przy córce bo ona kaszle... chyba się w łazience zamknę i tam go zjem...
matko co ze mmnie za matka...
sylka fajny ten pomysł na chili... zapiszę sobie i zrobię może w przyszłym tygodniu...Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2014, 13:52
Jus1985, Sylka lubią tę wiadomość
-
Ja dzisiaj mam pierogi z kapusta a na jutro planuje gołąbki.
Z tymi nogami to coś niby ma związek z tym że krwi więcej chyba ale tylko coś mi się o uszy obiło.
Amela ja też jestem ciastowa nie przepadam za szarlotka ale pleśniaka mogę jeść i jeść. I murzynka też mogę jeść codziennie. Amelka wrzuć przepis jakie cudo pieczeszamela, positive, Kajoni lubią tę wiadomość
-
Sylka wrote:Amela zrób chili
Ja też dzisiaj zrobiłam na obiad.
Podsmaż mielone z cebulką, dodaj paprykę pokrojoną w paski. Dolej wody do wysokości mięsa i koncentratu pomidorowego. Ja przyprawiam mięso vegetą, papryką ostrą i słodką. Trochę tymianku i oregano. Duszę wszystko razem jakieś 20 minut, na koniec dodaję czerwoną fasolę z puszki i gotuję jeszcze jakieś 10 minut. Robię wersję beż chili żeby nie było tak bardzo pikantne. Ostra papryka wystarcza.
Opcjonalnie dodaję puszkę pomidorów, ale to jak mam w domu
ja bym dała jeszcze kukurydze w puszce i fasolę w puszceJus1985, Sylka, Kajoni, positive lubią tę wiadomość
-
Mika może smaruj maścią z nagietka ale trzeba kogoś mądrego spytać czy można najlepiej dermatologa
Positive ale mnie rozbawiłaś ostatnim postemszczegòlnie zqmykaniem w łazience. A z tymi nogami to możesz mieć racje
Daria za daleko mieszkasz ale jakbyś mieszkała bliżej to bym wpadła bez zaproszeniau mnie makaronu się nie robi bo M nie lubi i jak już jest to on już wie że coś przeskrobał bo jak on to mówi to makaron jest za kare
a ja mogłabym jeść codziennie
amela, positive lubią tę wiadomość
-
Sylka super przepis, ale kurcze nie mam fasolki ani papryki a do sklepu nie chce mi się wyłazić, ale na pewno niedługo to zrobie bo brzmi smakowicie, a z czym to podajesz ?
Ruda zapiekanka dobry pomysł
Jus kochana ja robie ciasto cytrynowe i pachnie genialnie, jeszcze nigdy nie robiłam. a to przepis :
1 kostka - masła
¾ szklanka - cukru
3 - jajka
1 łyżka - soku z cytryny
skórka z cytryny
1¾ szklanki - mąki orkiszowej ew. pszennej
¾ łyżeczki - proszku do pieczenia
szczypta soli
polewa cytrynowa
½ szklanki - wody
soku z 2 cytryn
½ szklanki - miodu
Ciepłe masło zmiksować z cukrem na masę o puszystej konsystencji. Dodać ubite jajka, sok z cytryny i skórkę cytrynową. Stopniowo dodać przesianą mąkę, proszek do pieczenia i sól. Wymieszać następnie ciasto przelać do foremki keksowej takiej ok 30 cm, wysmarowanej masłem i wysypanej mąką. Piec ok. 45 minut w temperaturze 180 st. C.
Składniki polewy połączyć i gotować na wolnym ogniu, aż zgęstnieje. Ciepłe jeszcze ciasto polać polewąJus1985, celia lubią tę wiadomość
mamy piekna sunie tylko w sobote do odbioru bo musza wysterylizowac
http://www.schronisko.gliwice.pl/adopcja-psy?title=&field_wiek__value=&field_p_e__value=&field_wzrost__value=du%C5%BCa
drugie zdjecie LORA
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2014, 14:04
amela, Jus1985, positive, celia, Niebieska, Dodi lubią tę wiadomość
-
Jus1985 wrote:Mika może smaruj maścią z nagietka ale trzeba kogoś mądrego spytać czy można najlepiej dermatologa
Positive ale mnie rozbawiłaś ostatnim postemszczegòlnie zqmykaniem w łazience. A z tymi nogami to możesz mieć racje
Daria za daleko mieszkasz ale jakbyś mieszkała bliżej to bym wpadła bez zaproszeniau mnie makaronu się nie robi bo M nie lubi i jak już jest to on już wie że coś przeskrobał bo jak on to mówi to makaron jest za kare
a ja mogłabym jeść codziennie
ojej, piszecie o takich pysznościach, że aż musiałam zjeść sobie kasztanka (w sensie czekoladkę)
u mnie jak już wspomniałam dziś na obiad kluski śląskie z gulaszem.
jutro najprawdopodobniej tarta, tylko muszę się zaopatrzyć w jakieś pieczarki, paprykę czy coś takiego do niej.
Muszę kupić mąkę i otręby, żeby dobry chlebek znowu upiec (w niedzielę do kiełbaski grillowej zrobiłam chleb, to tak się wszyscy zajadali, mniam, mniam)
Przejrzałam właśnie wszystkie ciuszki i jest tego masa! Jak przyjdzie mi to wszystko wyprać i wyprasować to pół dnia mi zejdzie. Dokupię tylko ubranka takie bardziej "na pokaz" czy "na wyjście" i już mam z głowy większość ciuszków. Jednie jakieś cieplejsze na jesień i zimę.
Ninkapa i Moni&, zdróweczkaMoni&, Jus1985, positive, celia lubią tę wiadomość
-
kada24 wrote:mamy piekna sunie tylko w sobote do odbioru bo musza wysterylizowac
http://www.schronisko.gliwice.pl/adopcja-psy?title=&field_wiek__value=&field_p_e__value=&field_wzrost__value=du%C5%BCa
drugie zdjecie LORAjest przecudna ! Super Kada
! Fajnie ze są jeszcze dobrzy ludzie którzy biorą takie bidulki ze schroniska !
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny