X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • Jus1985 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2014, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika od czego peka od przesuszenia czy tak po prostu?

3jgx3e3k7wsnebz7.png
  • mika1987 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2014, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no własnie nie wiem?mam wrażliwe te dłonie, a szczególnie prawą..ide chyba na drzemkę:)

iv09krhme1fe56cn.png

f2w3rjjgc0akmsfq.png
  • Moni& Autorytet

Wysłany: 25 marca 2014, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ninkapa to kuruj sie ja tez sie kuruje:)
    Jus nie słyszałam o tym ,ze nie mozna nóg w gorącej wodzie moczyc, ciekawe dlaczego?

Jus1985 lubi tę wiadomość

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2014, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jus ja nie wiem co do moczenia nog, ale czasami mocze w wodzie ale juz nie takiej mega goracej jak kiedys :P

Ninkapa to kuruj sie bidulo...

Mika Ty w 2 pracach robisz? Dobra jestes jej... M
    Ja nie wiem co dzisiaj na obiad bedziemy robic, chcialabym makaron z sosem pieczarkowym ale moj nie lubi :/ oo a moze carbonara, sama nie wiem ale musze cos wymyslec :P

amela, Jus1985 lubią tę wiadomość

• amela Autorytet

Wysłany: 25 marca 2014, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ninkapa zdrówka <3
    Jus nie wiem nic czy można w ciąży moczy nóżki w gorącej wodzie :(
    A moje ciasto już w piecu
    Ruda ja dziś wyjęłam mięso mielone ale kompletnie nie wiem o z niego zrobić ?? ;/ A jak robisz carbonare? bo to na śmietanie to troche kalorii chyba ma?

Jus1985 lubi tę wiadomość

ex2btrd8qii9i9cu.png
    http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif
  • Sylka Autorytet

Wysłany: 25 marca 2014, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amela zrób chili :) Ja też dzisiaj zrobiłam na obiad.

Podsmaż mielone z cebulką, dodaj paprykę pokrojoną w paski. Dolej wody do wysokości mięsa i koncentratu pomidorowego. Ja przyprawiam mięso vegetą, papryką ostrą i słodką. Trochę tymianku i oregano. Duszę wszystko razem jakieś 20 minut, na koniec dodaję czerwoną fasolę z puszki i gotuję jeszcze jakieś 10 minut. Robię wersję beż chili żeby nie było tak bardzo pikantne. Ostra papryka wystarcza.
    Opcjonalnie dodaję puszkę pomidorów, ale to jak mam w domu ;)

Moni&, amela, MILA, Camille87 lubią tę wiadomość

f2w39jcgqwt6nja8.png
    relg3e5e7k7mhx6f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2014, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amela ja tam tak na kalorie nie patrze jak robie obiad :P
    Ale tak na smietanie :)
    Moze zrob zapiekanke z ziemniakami albo makaronem i mielonym w piekarniku? U mnie tez taka opcja dzisiaj wchodzi w gre, bo chcialam cos z makaronem :P
    Jak sylka mowi chilli con carne :) mmm tez pycha :D

Moni&, amela lubią tę wiadomość

• positive Autorytet

Wysłany: 25 marca 2014, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jus nic nie wiem żeby nie można było moczyć... ale może to by nie puchły... bo i tak są przeciążone...

ninkapa kuruj się rzeczywiście długo cię trzyma...

mika a może do dermatologa idź...

mój obiad już się pichci... dzisiaj mam sosik z szynki i kaszę jęczmienną a do tego ogórki kiszone... ;-) już się nie mogę doczekać kiedy M. z pracy wróci i mi słoik otworzy... wypiję wszystką zalewę z ogórków..

a loda też bym zjadła ale nie mogę przy córce bo ona kaszle... chyba się w łazience zamknę i tam go zjem...

matko co ze mmnie za matka...

sylka fajny ten pomysł na chili... zapiszę sobie i zrobię może w przyszłym tygodniu...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2014, 13:52

Jus1985, Sylka lubią tę wiadomość

Czekamy na Alicję naszą Kruszynkę
    34bw3e3k2fqbxgb6.png
  • Jus1985 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2014, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj mam pierogi z kapusta a na jutro planuje gołąbki.
    Z tymi nogami to coś niby ma związek z tym że krwi więcej chyba ale tylko coś mi się o uszy obiło.
    Amela ja też jestem ciastowa nie przepadam za szarlotka ale pleśniaka mogę jeść i jeść. I murzynka też mogę jeść codziennie. Amelka wrzuć przepis jakie cudo pieczesz :-)

amela, positive, Kajoni lubią tę wiadomość

3jgx3e3k7wsnebz7.png
  • MILA Autorytet

Wysłany: 25 marca 2014, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylka wrote:
    Amela zrób chili :) Ja też dzisiaj zrobiłam na obiad.

Podsmaż mielone z cebulką, dodaj paprykę pokrojoną w paski. Dolej wody do wysokości mięsa i koncentratu pomidorowego. Ja przyprawiam mięso vegetą, papryką ostrą i słodką. Trochę tymianku i oregano. Duszę wszystko razem jakieś 20 minut, na koniec dodaję czerwoną fasolę z puszki i gotuję jeszcze jakieś 10 minut. Robię wersję beż chili żeby nie było tak bardzo pikantne. Ostra papryka wystarcza.
    Opcjonalnie dodaję puszkę pomidorów, ale to jak mam w domu ;)

ja bym dała jeszcze kukurydze w puszce i fasolę w puszce :-D

Jus1985, Sylka, Kajoni, positive lubią tę wiadomość

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • Jus1985 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2014, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika może smaruj maścią z nagietka ale trzeba kogoś mądrego spytać czy można najlepiej dermatologa :-)
    Positive ale mnie rozbawiłaś ostatnim postem :-D szczegòlnie zqmykaniem w łazience. A z tymi nogami to możesz mieć racje
    Daria za daleko mieszkasz ale jakbyś mieszkała bliżej to bym wpadła bez zaproszenia :-) u mnie makaronu się nie robi bo M nie lubi i jak już jest to on już wie że coś przeskrobał bo jak on to mówi to makaron jest za kare :-D a ja mogłabym jeść codziennie

amela, positive lubią tę wiadomość

3jgx3e3k7wsnebz7.png
  • amela Autorytet

Wysłany: 25 marca 2014, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylka super przepis, ale kurcze nie mam fasolki ani papryki a do sklepu nie chce mi się wyłazić, ale na pewno niedługo to zrobie bo brzmi smakowicie, a z czym to podajesz ?
    Ruda zapiekanka dobry pomysł :)
    Jus kochana ja robie ciasto cytrynowe i pachnie genialnie, jeszcze nigdy nie robiłam. a to przepis :
    1 kostka - masła
    ¾ szklanka - cukru
    3 - jajka
    1 łyżka - soku z cytryny
    skórka z cytryny
    1¾ szklanki - mąki orkiszowej ew. pszennej
    ¾ łyżeczki - proszku do pieczenia
    szczypta soli
    polewa cytrynowa
    ½ szklanki - wody
    soku z 2 cytryn
    ½ szklanki - miodu
    Ciepłe masło zmiksować z cukrem na masę o puszystej konsystencji. Dodać ubite jajka, sok z cytryny i skórkę cytrynową. Stopniowo dodać przesianą mąkę, proszek do pieczenia i sól. Wymieszać następnie ciasto przelać do foremki keksowej takiej ok 30 cm, wysmarowanej masłem i wysypanej mąką. Piec ok. 45 minut w temperaturze 180 st. C.

Składniki polewy połączyć i gotować na wolnym ogniu, aż zgęstnieje. Ciepłe jeszcze ciasto polać polewą :)

Jus1985, celia lubią tę wiadomość

ex2btrd8qii9i9cu.png
  • kada24 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2014, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamy piekna sunie tylko w sobote do odbioru bo musza wysterylizowac
    http://www.schronisko.gliwice.pl/adopcja-psy?title=&field_wiek__value=&field_p_e__value=&field_wzrost__value=du%C5%BCa

drugie zdjecie LORA

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2014, 14:04

amela, Jus1985, positive, celia, Niebieska, Dodi lubią tę wiadomość

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• amela Autorytet

Wysłany: 25 marca 2014, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jus1985 wrote:
    Mika może smaruj maścią z nagietka ale trzeba kogoś mądrego spytać czy można najlepiej dermatologa :-)
    Positive ale mnie rozbawiłaś ostatnim postem :-D szczegòlnie zqmykaniem w łazience. A z tymi nogami to możesz mieć racje
    Daria za daleko mieszkasz ale jakbyś mieszkała bliżej to bym wpadła bez zaproszenia :-) u mnie makaronu się nie robi bo M nie lubi i jak już jest to on już wie że coś przeskrobał bo jak on to mówi to makaron jest za kare :-D a ja mogłabym jeść codziennie
    ja też uwielbiam makaron ! pod różnymi postaciami !!

ex2btrd8qii9i9cu.png
  • Kajoni Autorytet

Wysłany: 25 marca 2014, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ojej, piszecie o takich pysznościach, że aż musiałam zjeść sobie kasztanka (w sensie czekoladkę) :D

u mnie jak już wspomniałam dziś na obiad kluski śląskie z gulaszem.
    jutro najprawdopodobniej tarta, tylko muszę się zaopatrzyć w jakieś pieczarki, paprykę czy coś takiego do niej.

Muszę kupić mąkę i otręby, żeby dobry chlebek znowu upiec (w niedzielę do kiełbaski grillowej zrobiłam chleb, to tak się wszyscy zajadali, mniam, mniam)

Przejrzałam właśnie wszystkie ciuszki i jest tego masa! Jak przyjdzie mi to wszystko wyprać i wyprasować to pół dnia mi zejdzie. Dokupię tylko ubranka takie bardziej "na pokaz" czy "na wyjście" i już mam z głowy większość ciuszków. Jednie jakieś cieplejsze na jesień i zimę.

Ninkapa i Moni&, zdróweczka :)

Moni&, Jus1985, positive, celia lubią tę wiadomość

relgi09k4o218c6j.png
  • amela Autorytet

Wysłany: 25 marca 2014, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kada24 wrote:
    mamy piekna sunie tylko w sobote do odbioru bo musza wysterylizowac
    http://www.schronisko.gliwice.pl/adopcja-psy?title=&field_wiek__value=&field_p_e__value=&field_wzrost__value=du%C5%BCa

drugie zdjecie LORA
    O jejuniu jaka przesłodka psinka <3 jest przecudna ! Super Kada <3 ! Fajnie ze są jeszcze dobrzy ludzie którzy biorą takie bidulki ze schroniska !

ex2btrd8qii9i9cu.png
  • Sylka Autorytet

Wysłany: 25 marca 2014, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najczęściej po prostu z chlebkiem :) ale z makaronem też czasem...

Mila fasola jest w tym przepisie :) kukurydza też niezły pomysł :) ogólnie można tam wrzucić na co ma się ochotę.. Ja czasem dodaję też marchewkę. Jak kto lubi :D

amela lubi tę wiadomość

f2w39jcgqwt6nja8.png
    relg3e5e7k7mhx6f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2014, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jus moj tez nie przepada za makaronami a ja moglabym codziennie jesc :P
    Ale robie i tak bo nie bede rezygnowala z tego a on moze czasami to zjesc :P

Kada cudna jest!! Ale sie ciesze ze znalezliscie ;)

amela, Kajoni lubią tę wiadomość

• Kajoni Autorytet

Wysłany: 25 marca 2014, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kada, ale cudna psinka!

relgi09k4o218c6j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2014, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to chilli con carne z ryzem lubie :P

Macca lubi tę wiadomość

‹‹ 695 696 697 698 699 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ