X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • positive Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak właśnie się zastanawiam co lepsze ...nie wiedzieć wcale czy doświadczyć zmiany płci ;-)

ja to bym chciała po prostu zobaczyć jak niektóre mamy idealnie ustawione maleństwo i już nie zależy mi na chłopcu... ja tylko chcę wiedzieć czy to chłopiec czy dziewczynka...

Niebieska lubi tę wiadomość

Czekamy na Alicję naszą Kruszynkę
    34bw3e3k2fqbxgb6.png
  • kada24 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja w 100% bede wiedziec przy porodzie co bedzie czy dziewczynka czy synus hehe

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• mika1987 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no własnie tak sie zastanawiam czy zdjecie buleczki mojej corci juz sie nie zmieni?:)mam nadzieje ze nie:)mama mi mowila ze przeyszły ubranka i ze sa sliczne:)))

celia lubi tę wiadomość

iv09krhme1fe56cn.png

f2w3rjjgc0akmsfq.png
  • Kajoni Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Positive, jeszcze chyba Jus nie zna plci, ale najwazniejsze, ze wszystko jest w porzadku, choc rozumiem Twoje rozczarowanie.

Mala mi ales Ty chudzielec. Ta Twoja dzidzia to tam nie ma gdzie buszowac.

Niebieska, zazdroszcze domku :) ja nie moge sie doczekac urzadzania nowego mieszkania.

Paula, doslownie "jaja" ha ha czekamy na wiecej info.

U mnie na obiad dzis tarta z roznymi cudami - pieczarki, papryka, kukurydza, feta, szyneczka ;)

Ja super zadowolona, bo maz odebral wyniki posiewu moczu i mam wynik ujemny, wiec te bakterie byly tymczasowo w moczu, pewnie dlatego ze mialam cytologie 2 grupe.

Niebieska, Jus1985, positive lubią tę wiadomość

relgi09k4o218c6j.png
  • Paulia87 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już jestem na wstępie lekarz mnie opie...rdolił że za wcześnie ale ok przepisuje z kartki co napisane jest:
    Pojedynczy żywy płód w położeniu podłużnym, główkowym
    Łożysko na dnie i na ścianie przedniej -I st. dojrzałości wg Grannuma o typowej budowie. Prawidłowa objętość płynu owodniowego
    BUDOWA PŁODU:
    Kość pokrywy czaszki ,mózgowie prawidłowo wykształcone, komory boczne mózgu nieposzerzone. Zarys twarzoczaszki, kk. górnych i dolnych prawidłowe.Serce czterojamowe prawidłowej wielkości. Czynność serca miarowa 153 u/min. Korelacja wielkich naczyń prawidłowa. Żołądek i pęcherz moczowy płodu widoczne, prawidłowe. Nerki płodu widoczne. Kręgosłup o prawidłowym przebiegu, symetryczny. Pępowina 3 narzyniowa.
    BIOMETRIA PŁODU:
    BPD- 44 mm- 19,3 hbd
    HC- 169 mm - 19,4 hbd
    AC- 141 mm - 19,3 hbd
    FI- 29 mm hbd
    OMP 290g +/- 10 %
    Prawidłowa spektrum i wartości przepływu w tętnicy (Pl-1,17) i żyle pępowinowej. Prawidłowe spektrum przepływu w DV

Opisywał nam po kolei mały szalał w brzuchu wiercił się pokazywał nam buźkę chętnie okazywał wszystko co lekarz go prosił naciskając usg był zadowolony lekarz i na koniec nas zapytał czy byśmy chcieli znać płeć dziecka a my że czekamy na to a on to dla Was zagadkę tu co jest a my że nic nie widzimy a on lewe jajko a tu prawe a tu i ja i mąż jednym chórkiem penis hahahah lekarz się zaczął śmiać ... Pytał czy nam ktoś coś mówił powiedziałam że tak dwóch lekarzy że dziewczynka a on źe daje nam 100% pewności że chłopak jeszcze pitok stał więc my nie mamy wątpliwości.. Kazał zanieść usg lekarzom i pokazać pitoka...

Jus1985, positive, Kajoni, celia, Quendi, Sylka, Camille87, Niebieska, Moni&, Madzikovy, Gosiaczek, Dodi lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]relg2n0a30cpa83g.png[/link]
  • Jus1985 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak tak ja nie znam i póki co nie chcemy wiedzieć. Dla mnie najważniejsze jest żeby żyło, później żeby było zdrowe a płeć na samym końcu :-)

Pauli ale .... Nie wiem co napisać zatkało mnie poprostu ale tak to jest z tym stwierdzaniem zanim wszystko się ukształtuje. Gratuluje syna zatem <3

Positive gratuluje zdrowego dzidziusia <3
    Jeśli chodzi o te połówkowe to tak jest że nie zależy ono od wagi a od rozwinięcia narządów. Dlatego dziwiłam się że tak wcześnie masz. Lekarz mówił że możemy podejrzeć wcześniej ale nie ma co stresować jeśli okaże się że za małe.

Niebieska zazdroszcze takiego domku :-) wygląda super

Postaram się odezwać wieczorem jak będę miała na coś siłe. Ściskam mocno wszystkie <3

positive, Kajoni, Ruda27, Sylka, Niebieska, Moni& lubią tę wiadomość

3jgx3e3k7wsnebz7.png
  • Jus1985 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula rewelacja mam nadzieje że te wszystkie wymiary co napisałaś są ok bo ja się nie znam.
    Ale fajnie że trafiłam jeszcze na Ciebie.
    Cieszycie się z syna?

3jgx3e3k7wsnebz7.png
  • positive Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jus podziwiam za cierpliwość i wytrwałość...

wiesz ja nie kwestionowałam... ostatnio kiedy byłam kazali mi przyjść w 20 tyg na połówkowe... myślę że gdyby co wizytę robili mi usg mieli by lepsze pojęcie o tym jak rozwija się maleństwo i czy umówić się na późniejszy termin...

no cóż... POCZEKAMY zobaczymy... następne badanie mam razem z tobą i to będzie mój 21 tydz i 4 dzień... więc myślę że już coś tam wypatrzą...

Paula a co na tą zmianę twój mąż??

Jus1985, celia lubią tę wiadomość

Czekamy na Alicję naszą Kruszynkę
    34bw3e3k2fqbxgb6.png
  • amela Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Positive najważniejsze ze dzidzia zdrowa:-) może za dwa tygodnie juz się dowiesz <3
    Paulia gratuluje synka :-) ale psikusa Wam wiwinął :-)
    Mala mi super brzusio, juz widac ze się zaokrągla :-)

mala_mi, positive lubią tę wiadomość

ex2btrd8qii9i9cu.png
    http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif
  • Kajoni Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, super wiesci :) gratuluje zdrowego dzidziusia. Czy maz zadowolony? A Ty? :)

Jus a Ty oslabiona? Odpoczywaj. ;)

Moja tarta wyszla odj*****na w kosmos :D mega pyyyyycha, wlasnie zjedlismy.

Nam juz trzy usg pokazalo siusiaka to moze juz nie bedzie niespodzianek ;)

Ruda27 lubi tę wiadomość

relgi09k4o218c6j.png
  • Quendi Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajoni wrote:
    Positive, jeszcze chyba Jus nie zna plci, ale najwazniejsze, ze wszystko jest w porzadku, choc rozumiem Twoje rozczarowanie.

Ja też nie znam....ech

tb736iyeli5hckvm.png
  • Kajoni Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Quendi wrote:
    Ja też nie znam....ech
    A kiedy masz wizyte?przepraszam, ze nie pamietam, ale czesto czytam Was na telefonie, w pracy i nie wszystko doczytam.

relgi09k4o218c6j.png
  • Paulia87 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słuchajcie to Nasze pierwsze dziecko mąż też się cieszy odpowiem tak jesteśmy zadowoleni mimo takiej zmiany najważniejsze że jest zdrowy mój Marcelek wymiary są super jestem taka mega zadowolona... Cały czas głaszcze brzuszek i.mówię juz Synku... Słabo czuje ruchy bo mam Łożysko na przedniej ścianie ale mały figluje w brzuszku....

celia, Ruda27, Kajoni, positive, Jus1985, Moni&, Dodi lubią tę wiadomość

• celia Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulia no nie mogę uwierzyć :D Ale widzę, że się cieszycie i najważniejsze, że wszystko w porządku. Dzidź się zdziwi, że nagle zaczniecie mówić do niego marcel a nie jak dotąd majeczka ;D :D

Positive rozumiem Twoje rozczarowanie, ale kolejne badanie już niedługo i na pewno już się dowiesz :)

Niebieska oj naprawdę zazdroszczę takiego domku :)

Mika też zaczynam się zastanawiać czy ta moja 100% córka nie okaże się chłopcem :P Byle do piątku :)

Kajoni pochwal się jak robisz tę pyszną tartę, już od jakiegoś czasu zabieram się do tej potrawy i się zabieram ... ;)

Paulia87, Sylka, Niebieska, Moni& lubią tę wiadomość

p19ucsqvqom8u4oa.png
    wnid9vvjzm38tk1g.png
  • Paulia87 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż bardzo chciał córkę ale teraz,już się cieszy będę miała 3 chłopaków w domu Mąż Miki i Marcel wszyscy na M haha

celia, Ruda27, Camille87, Jus1985, Moni& lubią tę wiadomość

• Sylka Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula gratuluję synka i podejścia :) Cieszę się, że wszystko w porządku z maluszkiem i to jest chyba w tym wszystkim najważniejsze :)

f2w39jcgqwt6nja8.png
    relg3e5e7k7mhx6f.png
  • Kajoni Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Celia a masz ta brytfanke na tarte? Bo ja mam taka teflonowa z wyciaganym dnem jak tortownica. A juz podaje przepis na ciasto:
    - 200g maki pszennej
    - 100g masla
    - kilka lyzek wody
    - jedno jajo
    - pieprz, sol
    Zwykle siekalam zimne maslo z maka tak drobno, ze mialo konsystencje piasku, ale dzis nie mialam czasu na siekanie, wiec maslo starlam na tarce o grubych oczkach. Tylko maslo musi byc zimne. Rozbijamy do tego jajo, dajemy wody (ja dalam ok4 lyzki) i pieprz i sol do smaku. Szybko zagniatamy, aby jak najmniej maslo sie rozpuscilo. Gnieciemy jak na ciasto kruche. Mozna na stolnicy, ale ja robie w misce, jest szybciej i mniej mycia. Na natluszczona tartownice wykladamy to ciasto, na spod i na brzegi do gory. Cale dno dzgamy widelcem i sru do lodowki na ok 20 min. Farsz dowolnie jaki lubisz. Ja dzis mialam ugotowane pieczarki,, czerwona papryke pokrojona w drobna kostke, kukurydze, szynke i fete. Mieszamy wszystko razem i doprawiamy przyprawami, ktore lubimy. Farsz wykladamy na ciasto i zalewamy jajkiem wymieszanym ze smietana i ja starlam do tego ser zolty. Pieczemy ok 30 min. 170 stopniach, az sie jajo ze smietana zetnie. I jest pycha :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2014, 17:45

celia, Sylka, Ruda27, Jus1985, Camille87 lubią tę wiadomość

relgi09k4o218c6j.png
  • kada24 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paula super wiesci:)
    dodalam zdjecia na fb

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2014, 17:49

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• celia Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajoni super dziękuję ogromnie :D Mam brytfankę, więc szanse rosną, że w końcu zrobię tartę :D

Kajoni lubi tę wiadomość

p19ucsqvqom8u4oa.png
    wnid9vvjzm38tk1g.png
  • Sylka Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajoooonniiiiii... Mniaaaaammm.... :D

celia, Kajoni lubią tę wiadomość

f2w39jcgqwt6nja8.png
    relg3e5e7k7mhx6f.png
‹‹ 715 716 717 718 719 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ