X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • ninkapa Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiec od jutra biore sie za siebie to znaczy wiecej owocow warzyw itp niz co chwilke jakis batonik a to czekoladka a to jeszcze co innego szczegolnie ja moje dzieci cos slodkiego jedza to i ja sobie wezme:D

Camille87 lubi tę wiadomość

relgh371blt2rdpa.png

relgsg18glt7yrrj.png

1usa9vvjzcjrn0lc.png[
  • kada24 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tylko owoce teraz zaczelam jesc hehe szczegolnie truskawki banan gruszka winogrono i czeklam na arbuza hehe

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ninkapa wrote:
    ale przeciez Ruda objadanie sie nie pomoze w zdrowiu naszym malucha a wrecz przeciwnie taki nadmiar pustych kalorii nie jest dobry ani dla nas ani dla dziecka bo co ono z tego ma jakie witaminy i mineraly jedynie utuczymy nasze maluchy:D

A gdzie ja napisalam ze objadanie jest dobre?
    Ja sie nie objadam a szybko tyje.. Moja siostra tez tak miala. Wiec nie u kazdego jest to zwiazane z obzeraniem sie.. U mnie zawsze latwo bylo, a teraz to juz dopiero idzie szybciutko waga.. Czasami se pozwalam na cos lepszego czy kalorycznego, ale nie uwazam ze to zbrodnia zwlaszcza w ciazy :)
    Czasami nam sie nalezy po prostu :)
    Ja zla jestem ze przed ciaza przytylam, teraz juz za pozno trudni stalo sie..
    I z tym jak napisalam nie chodzilo mi ze jak przytyje 3o kg maluszej bedzie zdrowszy, ale ze najwazniejsze jest zdrowie malego, a to jak przytyje nawet 30 kg nie bedzie mialo wielkiego znaczenia..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2014, 11:25

celia, Camille87 lubią tę wiadomość

• Sylka Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudziutka Kochanie, ja też podjem sobie czekoladki :) Ale jak raz sobie odmówię, a następnym razem sobie pozwolę to smakuje mi dwa razy bardziej :D

Ruda27, celia, Camille87 lubią tę wiadomość

f2w39jcgqwt6nja8.png
    relg3e5e7k7mhx6f.png
  • Sylka Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie popadajmy w paranoję, po prostu kierujmy się zdrowym rozsądkiem i będzie dobrze :)

amela lubi tę wiadomość

f2w39jcgqwt6nja8.png
    relg3e5e7k7mhx6f.png
  • amela Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie nie ma co przesadzać, moja koleżanka w poprzedniej ciąży z córcią jadła ptasie mleczko na potęge bo nie mogła się opanować, i urodziła zdrową córkę i wszystko jest ok. Wiadomo, że nie samymi słodyczami człowiek żyje.

Jus1985, Ruda27, Sylka lubią tę wiadomość

ex2btrd8qii9i9cu.png
    http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif
  • Jus1985 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amela super ciuszki, daj znać jak jakościowo. Szczegòlnie super jest ten sweter i sukienka na święta będzie chyba ok :-)

Przestańcie już z tą wagą :-D przecież zgubimy je po porodzie :-D

Ruda27, amela, Camille87 lubią tę wiadomość

3jgx3e3k7wsnebz7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eee amela! Ptasie mleczko mmmm :)
    Dawno nie jadlam, dobrze ze tutaj nie ma w ogole :P

Jus1985, amela lubią tę wiadomość

• Jus1985 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylka wrote:
    Nie popadajmy w paranoję, po prostu kierujmy się zdrowym rozsądkiem i będzie dobrze :)
    Ja zaraz popadnę w paranoje jak nie zjem arbuza .... tak mi smaka robicie :-P

Ruda27, Sylka, amela, celia, Camille87 lubią tę wiadomość

3jgx3e3k7wsnebz7.png
  • Madzikovy Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Od weekendu brakuje mi siły, ciagle cos mnie boli, ciągnie, od wczoraj po lewej stronie...panikuje, boje sie, mimo ze Mała sie odzywa...ale wciskam sobie kity ze nie kopie tak mocno, ze za lekko, ze za mało... Ze tylko jak sie poloze...lub siedzę w bezruchu... Mam schize i nie mam siły tu wchodzić...przepraszam...

Quendi gratuluje wczorajszej wizyty :) najważniejsze zdrowie dziecka a ze wstydzioch to nic nie poradzisz :)

Ninkapa gratuluje poloweczki :)
    Jus Ty wczoraj miałam poloweczke to rownież Ci serdecznie gratuluje <3

Karmelka, Aicha, Mała Mi, Mila i Camille !!!!! życzę uznanych wizyt :) <3

Nie wiem co było dalej, nie mam siły czytać, wiem jestem okropna...

Jus1985, amela, celia, Camille87, Niebieska, mala_mi, Kajoni lubią tę wiadomość

Kochana Złośnica...:*
    n59ydf9htvnd6yuy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzikovy kochana, nie przejmuj sie ze nie czujesz malej jak chodzisz czy cos robisz.. Wazne ze ja czujesz i nie tak malo nie? :) glowka do gory kochana,. Mnie tez boli od niedzieli prawy bok. Takie ciagniecie dziwne.. Ale wiem ze jest dobrze, musi byc :)

Madzikovy lubi tę wiadomość

• Moni& Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja jem budyń:P i zaraz zmykam na spacerek dotlenic mojego łobuza :)
    każdy w ciąży ma inaczej, moja kuzynka w pierwszej ciąży chudła na potege i nie wiedziała czemu a urodziła zdrowego chłopca. wczesniej była pulchniutka. ale tak źle i tak niedobrze bo jakbysmy przesadnie chudły to bysmy sie bały o zdrowie naszych maluchów. po prostu musimy rozsądnie jesc, wiadomo jak codziennie zjem kilka kostek czekolady bo to nic sie nie stanie ale jak codziennie bede wpiepszac fastfoody to za 4 miesiace sie nie poznam heh.

Ruda27, Camille87, Dodi lubią tę wiadomość

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
  • amela Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jus dam znać na pewno, a Ty powiedz jak Ci przyjdą leginsy bo ja w końcu zamówiłam inne, ale te miętowe mi się bardzo podobają!

Madziu spokojnie moja mała kilka dni temu też miała taki dzień że kopała dosyć lekko i też myślałam i się zastanawiałam ale wrzuciłam na luz i od następnego dnia kopała jak szalona! Wszystko jest dobrze Madziu nie denerwuj się kochana <3

Madzikovy, Jus1985, celia, Ruda27, Camille87, Dodi lubią tę wiadomość

ex2btrd8qii9i9cu.png
  • Jus1985 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia nie przejmuj sie ja też czuje tylko jak siedze albo jak leże, chyba tylko raz czułam kopniaczka jak stałam. Mnie też ciągnie podbrzusze od wczoraj ale mnie to cieszy bo tzn że mały rośnie :-) I sił nie mam na nic i dobudzam się godzine. Ale nie marwie się tym wogóle i Ty też nie powinnaś

amela, Madzikovy, Camille87, Dodi lubią tę wiadomość

3jgx3e3k7wsnebz7.png
  • amela Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daria mnie też coś ciągnie ale w prawym boku, najgorzej jest jak rano wstaje albo w nocy do łazienki ;/

Madzikovy, Camille87 lubią tę wiadomość

ex2btrd8qii9i9cu.png
  • Sylka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzikovy ja wczoraj miałam kiepski dzień, wogóle nie miałam na nic siły ani ochoty... To chyba trzeba przeczekać... Nie martw się, ze malutkiej nie czujesz cały czas.. To jeszcze nie ten czas, żeby fikała bez przerwy ;) Ty też nie chodzisz przecież cały czas na pełnych obrotach ;) Będzie dobrze Kochanie, zobaczysz :*

Ja puszczam mojemu synkowi piosenkę :) Uwielbiam ten tekst i głos Dorotki... Za każdym razem mam łzy w oczach gdy tego słucham...
    Posłuchajcie :)
    http://www.youtube.com/watch?v=8zaKPwLMLak

Madzikovy, celia lubią tę wiadomość

f2w39jcgqwt6nja8.png
    relg3e5e7k7mhx6f.png
  • Madzikovy Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amelka ale u mnie od 3 dni jest mniej aktywna wieczorem... Tak to szalała a teraz kopnie z 4-5 razy i cisza...moze czuje moje samopoczucie....
    Ruda Ciebie tez tak ciągnie?? Mnie tez ale po lewej....
    Nie wiem czemu ja sie tak schizuje... Moze przez te ciagniecia... A w niedziele bolało mnie pod zebrami...i ciagle cos.... Przecież byłam na polowkowym i Mała zdrowa... Nie kumam....

n59ydf9htvnd6yuy.png
  • celia Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia nie przejmuj się, na pewno wszystko z maleństwem ok. Wciąż jeszcze jest wcześnie i ruchów nie musimy czuć regularnie. Będzie dobrze kochana <3

Ja też mam dzisiaj trochę gorszy dzień, jakoś mnie żołądek boli :/
    Ale jutro idę na połówkowe do fachmana czyli znowu zobaczę moją dziewczynkę :D :D :D

Madzikovy, Jus1985, Dodi, mala_mi lubią tę wiadomość

p19ucsqvqom8u4oa.png
    wnid9vvjzm38tk1g.png
  • Madzikovy Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amela wrote:
    Daria mnie też coś ciągnie ale w prawym boku, najgorzej jest jak rano wstaje albo w nocy do łazienki ;/
    O właśnie tak.... Tylko ze w dzien ten bol tez sie pojawia... Jak sie zasiedze....wstane...i potem boli... To normalne?

amela lubi tę wiadomość

n59ydf9htvnd6yuy.png
  • positive Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylka uwielbiam ją....

Madzia nie martw się ty też czasem masz wolniejszy dzień... maluszek rośnie i się rozpycha stąd to ciągnięcie...

Madzikovy, Dodi lubią tę wiadomość

Czekamy na Alicję naszą Kruszynkę
    34bw3e3k2fqbxgb6.png
‹‹ 761 762 763 764 765 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ