X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czuje ze dzisiaj bede miala zly dzien :P
    Oby maz mi w droge nie wchodzil :P bo jak mu jecze ze przytylam to sie wsieka, bo iwaza ze to dobrze ze tyje, znaczy ze dzidzia rosnie i ma sie dobrze..

Kajoni lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daria moze i dobrze mowi ;-)
    Ale ja jednak zaczynam sie ograniczac rla lepszego samopoczucia bo wtedy i dzidzia sie bedzie lepiejnczula ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila ja tez!
    To dzialalmy razem i bedziemy sie wspierac Co?! :D

Camille87 lubi tę wiadomość

• Moni& Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    waze 67,5 wiec przytyłam 5,5 kg :P ale licze sie z tym ze potem bedzie wiecej

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
  • Jus1985 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty

Mila gratuluje<3 Nie robisz sobie żartów?

A dla tych co narzekaja na wage polecam diete lodową :-)

Camille87, Dodi, Kajoni lubią tę wiadomość

3jgx3e3k7wsnebz7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem za :-) moj maz sie ucieszy bo tez sie odchudza :P
    Rezygnuje calkowicie z bialego pieczywa i przekasek typu chipsy i paluszki (choc czipsow jem prawie nic) a obiadu zawsze pol porcji :D
    I woda woda woda :D

Jus1985, Kajoni lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni to malo przytylas! Jakbym miala 5,5kg na plusie to bym cicho siedziala :-)
    Jus ta dieta jest kuszaca :P swoja droga czytalam ze lody sa najzdrowszym łakociem bo to nie sa puste kalorie ;-)

Jus1985 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila ja tez przestaje jesc biale pieczywo, a przynajmniej je ogranicze..
    Sprobuje mniej slodyczy jesc.. Wiecej wody pic.
    A co z obiadami? Nie chce wariowac i jakies dietetyczne obiady robic bez sensu troche.. Chyba bede obiady normalne jadla, moze jedynie troche mniej.. Ale tez nje mozna za malo jesc, ja i tak zbyt czesto glodna jestem :P

• aicha Ekspertka

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze dziewczyny ale sie zdenerwowalam pojechalam rano do lekarza i sie okazalo ze go niebedzie bo jest chory :@ tak to jest z nfz ide na 14 do innego po L4 mam nadzieje ze mnie zbada... I do tego odebralam morfologie mam za wysoki poziom leukocytow, a hemoglobina 11,4 troche malo :-( kurde ja to mam pecha... Moze to przez to ze ciagle mam jakąś infekcje zatok :-( nie umie jej wyleczyc a antybiotyk chyba mnie uczula bo jezyk zaczął mi dretwiec i dostalam dreszczy wiec go odstawilam i od razu przeszlo a lekarz każe walczyć domowymi sposobami... Mam juz dosc :-(

ex2btv73sxgy8bfm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytam ze w okresie 20-30 tydzien ciazy tyje sie najwiecej i najszybciej.. Takze super pocieszenie :P
    Mysle, ze nawet ograniczanie juz nic nie da, za pozno troche na to..

• celia Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) Z góry przepraszam, nie jestem w stanie Was nadrobić o.O

Camille, Karmelka, Aicha i Mala_Mi mocno ściskam kciuki za dzisiejsze wizyty <3

Mila, aż trudno uwierzyć, może to naprawdę żart na prima aprilis? Oczywiście, najważniejsze, że zdrowe :) Ale niespodzianka :D

Positive zdrówka dla córci <3
    Kada znów coś się przyplątało? Współczuję, w końcu dziś miałaś z mężem świętować :) A zdjęcia śliczne :)

Aicha zdecydowanie pójdź do innego lekarza. A nie masz kontaktu telefonicznego z tym swoim, żeby chociaż wyniki skonsultować?

Co do tych kilogramów, które chyba w uszach macie, to nawet mi się nie chce komentować :P Dziewczyny, cieszmy się wystaranymi ciążami, oczywiście dbajmy o siebie. Pamiętajmy, że to co zjemy, zje też nasze maleństwo, więc rozsądek wskazany ;)
    Ja się czuję cudownie z moim brzuszkiem i wszystkimi kilogramami pobocznymi ;) Na moją Justynkę czekałam bardzo długo. Zaglądam czasem na ovu i widzę ile dziewczyn wciąż się stara i jakoś wszystkie moje narzekania na przybywające kilogramy wydają mi się kompletnie nie na miejscu... Ale to moje zdanie :P

Jak już będę na L4, zacznę chodzić na fitness dla ciężarnych, by być w formie, nie po to by schudnąć, bo to zdecydowanie nie ten czas ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2014, 10:24

Moni&, MILA, Ruda27, positive, Macca, Dodi, Camille87, Jus1985, Sylka, mala_mi, Kajoni lubią tę wiadomość

p19ucsqvqom8u4oa.png
    wnid9vvjzm38tk1g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Celia cwana ile przytylas?! :P
    Jakbys miala troche ponad norme, pewnie inaczej bys mowila..
    Ja sie bardzo ciesze z ciazy, najlepszy okres w zyciu! Ale zla jestem na siebie ze dopuscilam do tego zeby tak sie styc..

• aicha Ekspertka

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie nie mam :-( mam nadzieje ze ten 2 bedzie kompetentny i coś doradzi.

ex2btv73sxgy8bfm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daria ja w tym tygodniu zrobie test, postaram sie jesc zdrowiej i z glowa czyli nie przejadac sie :-) obiadow dietetycznych gotowac nie bede ale zjem mniej (do uczucia sytosci a nie do pustego talerza :P) i zobacze czy przytyje po tygodniu wiecej niz 0,5 kg :-) w zadnym wypadku nie chce chudnac! Gadalam z siostra ona na tym samym etapie miala 4,5kg na plusie a lacznie przytyla 15 z czego 10 odeszlo zaraz po porodzie.

Aicha obnizona hemoglobina wynika z anemii fizjologicznej czyli rozrzedzenie krwi to powoduje tym sie nie przejmuj mam to samo i moj gin mowil ze to norma a leukocyty pewnie jakas infekcja..

• positive Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Celia dobrze piszesz... ciąża to nie czas na ograniczanie się... poczekajcie dzieciątko się urodzi i dopiero zacznie się dieta... bo tego nie wolno i tamtego nie wolno przy karmieniu piersią...
    jak sobie przypomnę z ilu rzeczy musiałam zrezygnować bo mała kolek dostawała...
    ja mam 162 wzrostu i ważę już ok 72 kg... nie przytyłam dużo w ciąży ale zaczynałąm z dużą nadwagą... i nie zamierzam sobie niczego odmawiać... bo w ciąży jest się krótko... ;-)

aicha to że hb ci spada to normalne masz więcej krwi która się rozrzedza ... normy dla ciężarnych zawsze są niższe niż normalne...
    co do leukocytów ... pewnie podwyższone są jakimś stanem zapalnym, może poproś o CRP też pokazuje czy jest stan zapalny... trzymam kciuki by się wszystko dobrze ułożyło...

aicha, celia, Jus1985, Kajoni lubią tę wiadomość

Czekamy na Alicję naszą Kruszynkę
    34bw3e3k2fqbxgb6.png
  • celia Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aicha wrote:
    No właśnie nie mam :-( mam nadzieje ze ten 2 bedzie kompetentny i coś doradzi.

Aicha a wypisywał ci jakąś receptę? Bo tam na stempelku jest imię i nazwisko lekarza i nr telefonu. A kiedy masz wizytę u tego innego?

Ruda i Camille nie mówiłabym inaczej, bo razem z ciążą wszystko biorę chętnie, nawet dodatkowe kilogramy, a mam tendencję do tycia.
    Ja mam na jednym oku +1,5 więc na pewno lepiej od Was widzę i na żadnym waszym zdjęciu nie widzę żadnej otyłości. Macie piękne figury tylko zmysł wzroku uszkodzony :P ;)

Ruda27, Camille87 lubią tę wiadomość

p19ucsqvqom8u4oa.png
    wnid9vvjzm38tk1g.png
  • aicha Ekspertka

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camille a bierzesz coś na tą ziemię?

ex2btv73sxgy8bfm.png
  • amela Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry

ja z rana poleciałam oddać trochę krwi i zanieść mocz :) także zaraz zabieram się za śniadanie:)
    Mila a to Ci niespodzianka :) ważne ze dzidzia zdrowa <3
    Ale dziś wieje, zimno jakoś choć słonko świeci.
    Dziewczynki powodzenia na dzisiejszych wizytach <3

kupiłam jeszcze wczoraj sukienkę http://allegro.pl/show_item.php?item=4072506456
    i wybrałam inny sweter w koncu http://allegro.pl/lora-przydatny-kardigan-blezer-waterfall-cena-wow-i4108808577.html?source=mlt#tabsAnchor

celia lubi tę wiadomość

ex2btrd8qii9i9cu.png
    http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif
  • aicha Ekspertka

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko jak ja piszę. Na anemie a nie ziemię... Sorki

celia, Jus1985 lubią tę wiadomość

ex2btv73sxgy8bfm.png
  • amela Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio też miałam hemoglobinę poniżej normy ;/ ale gin mówi żeby tylko zdrowiej się odżywiać :) Zobaczymy jak dziś wyjdzie !

ex2btrd8qii9i9cu.png
    http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif
‹‹ 759 760 761 762 763 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ