WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :-)
    U mnie dzis pogoda marna snieg z deszczem :-( wiec zostaje w domu dzis.
    Mila gratuluje wagi :-)
    Wczoraj ogladalam karte ciazy mojej siostry to ona w 24tc byla 2 kg na plusie :P
    I pytalam sie jej jak ona to robila ze tyla czasem 0,1kg na tydzien :O
    A ona na to - nje wiem, ja tam potrafilam zjesc talerz spagetti i isc spac :P
    Wiec chyba taka natura ;-)
    Daria co do Twojej wagi to tez zalezy co jadlas bo niektore rzeczy dluzej zalegaja w jelitach i jestesmy ciezsze ;-)
    Ja tez zawsze sie odchudzalam i musialam uwazac na to co jem, na studiach schudlam 10kg w poltora miesiaca ale przeprowadzilam sie do mamy w okresie Wielkanocy i przerwalam diete i odchudzanie i niby na poczatku nie tylam ale po jakims pol roku znow bylam grubsza :/
    Co do kopniakow tez sie zdziwilam bo tez nisko kopie jak leze na boku :-)
    Gin zabronil lezenia na plecach bo dusznosci mam :-(
    Milego dzionka <3

Ruda27, Moni&, MILA, celia, Sylka, Dodi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monis no dobra :P
    Wszystkie tu jestesmy laski i tyle :) bez wyjatku :)

Ale mi sie nie chce zwlec z lozka :P

Moni& lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila wlasnie ja wtedy dzien wczesniej zjadlam zupe brokulowa, i duzo salatki ze swiezych warzyw.. Wiec nic tuczacego bardzo :P ale nie wazne, ja wiedzialam ze cos nie pasuje i planowalam dzisiaj powtorzyc zwazenie sie :)
    Pomyslec ze tak bd szla do konca to jeszcze ok 16-17 kg przybedzie :P

Kamila ale masz pogode! Masakra...
    U nas sloneczko i ladnie :) po 13 jedziemy z mezem do ubezpieczalni dowiadywac sie o mozliwosc porodu w polsce.. Az sie boje..

Czyli ruchy tak nisko to normalne u maluszkow jak lezymy na bokach :) tam moze im najlepiej :)

Moni&, Camille87, Dodi lubią tę wiadomość

• MILA Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ja bym sobie teraz poleżała w łóżeczku, pooglądała DTVN :-/

ehhhh :-(

Camille87, Dodi lubią tę wiadomość

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • Moni& Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie, koniec narzekania :D wszystkie jestesmy super sexi mamusie:D ( co nie znaczy ze mamy sie obżerac:P )
    Wiecie co, ja nie mam wagi w domu nawet wiec nie przejmuje sie i nie wchodze codziennie. Ale za to mam wiekszy stres jak położna mnie waży raz na dwa tygodnie:P
    Kamila to szkoda, że taka pogode macie. U mnie słoneczko świeci, musze sie zwlec z łóżka zaraz, inke z mlekiem sobie zrobic i ogarnąc troche pokój bo małe burdello sie zrobiło hehe :P
    Ja własnie teraz siedze i mały kopie wyżej w okolicy pepka, a jak leże na boku to czuje go nisko:)
    Ja dzisiaj bez planów, tzn jakis spacerek napewno, ale po pracy M jedzie na kurs norweskiego wiec wróci dopiero o 21.30 to ja juz bede pewnie zasypiac:P Ale weekendzik niedługo to znowu wykorzystamy:)
    Ale mam dzis dobry humore, słucham jakiejś przestarzałej muzy z dawnych lat, typu O-Zone hehe :D A Kacperkowi sie chyba podoba bo podryguje tam w brzuszku :P

Camille87, Ruda27, celia, Sylka, Dodi lubią tę wiadomość

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co? Jak lezalam w szpitalu po poronieniu byla na sali kobieta pod koniec ciazy dosc otyla i jej corka wazyla na tamten moment 4kg a do porodu miala chyba 2-3tyg i taka babka stara powiedziala do niej "a bylontyle jesc?" :P ale jak widac nie zawsze duza ilosc jedzenia powoduje wzrost wagi ;-)
    Ja juz sobie sniadanko przyszykowalam :-)
    Ogladam DDTVN :P

I sie wqrwilam na play bo przedluzylam umowe i caly czas naliczaja jakies z d**y koszty jak pojde do salonu to tetnice poprzegryzam!!!! o.O wrrr

Moni&, Ruda27, celia, Dodi lubią tę wiadomość

• Moni& Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Napewno jedzenie ma wpływ na wage mamy i dziecka ale są tez inne czynniki genetyczne które mogą na to wpłynąc. Nie lubie ludzi, którzy od razu zakładają, że jest tak a nie inaczej bo ktos duzo je. Nie mówie juz o samej ciąży, ale np są kobiety które muszą zażywac leki hormonalne itp ale jak jakas stara p**** zobaczy, to od razu że dużo je itp:/ To jest przykre w naszym społeczenstwie.
    Kamila idz i zrób im rozpierduche hehe (ale sie nie denerwuje kochana:)) bo skoro jest umowa to sie musza wywiązywac a nie wciskac kity!
    Kurde zauważyłam że ciezko mi sie siedzi juz z podkulonymi nogami bokiem to mi brzuch uciskają:P

Monis
    8b9686f91d.png
  • MILA Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co , ja idąc do porodu ważyłam 80 kg a moja córka 2820 kg

Camille87, Niebieska, Dodi lubią tę wiadomość

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgadza sie szczegolnie stare baby ktore g*wno wiedza i kleoia trzy po trzy :/

Ja wczoraj jak sie na noc naoliwkowalam to chcialam tak bokiem usiasc z podkulonymi nogami to niestety tez ciezko bylo ;-) brzuszek rosnie ;D
    Daria wrzucasz fotke na fb?

Moni&, Ruda27 lubią tę wiadomość

• Moni& Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja widziałam zdjecie mojej mamy jak była ze mna w 9 miesiacu ciąży, to wyglądała jak kulka, nie wiem ile ważyła ale ja ważyłam cos ok 3kg jak sie urodziłam, mój M tez niecałe 3 kg wiec jesli dzieci ważą mniej wiecej tyle co rodzice to Kacperek nie bedzie gigantem:)

Ruda27, celia, Dodi lubią tę wiadomość

Monis
    8b9686f91d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MILA wrote:
    Wiecie co , ja idąc do porodu ważyłam 80 kg a moja córka 2820 kg

Od czego to zalezy...? Chyba latwiej urodzic co?
    Wczoraj czytalam na kwietniowych opis porodu Walabii - powiklania z popekanym kroczem :-(
    Masakra biedna dziewczyna sie nacierpiala!!

• Moni& Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok zmykam laseczki na razie, później sie odezwe :*

Monis
    8b9686f91d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wazylam 3350 :-) 55cm ;D

Dodi lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj waga dziecka nie zawsze jest zwiazana z tym ile mama je czy przytyje..
    Wlasnie jak Mila mowi, urodzila kruszynke a pryztyla wiecej.. To bardziej geny..
    Ale Monia masz racje, ludzie jak widza otylych od razu ze wpieprzaja.. A moze sa chorzy??? Moze biora mocne leki... Durne myslenie ludzi..

Ja wstalam jem sniadanko ale w lozku oczywiscie :)
    Zrobilam zdjecie i zmierzylam brzuszek.. Nie urosl duzo bo 1 cm :P

Kamila idz pokaz im, ze kobiety w ciazy nie nalezy denerwowac i oszukiwac! :D

Moni& lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wazylam ok 3900 :P
    Kamila tak wrzuce :) chociaz chyba duzo sie nie zmienil

Camille87 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joo! Moze dzis odpuszcze bo zimno ale nie odpuszcze im! A zlodzieje sobie 1,99licza za polaczenienz obsluga klienta wrr

Daria mi tez 1ck rosnje brzuszek tygodniowo :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda27 wrote:
    Ja wazylam ok 3900 :P
    Kamila tak wrzuce :) chociaz chyba duzo sie nie zmienil

Kluseczka ;-)

Moni& lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camille87 wrote:
    Kluseczka ;-)

Hahaha dzieki :P
    Moj mial ponad 4 kg, wiec pewnie dzidzia tez kolo tylu co my.. Byczek bedzie :P

Camille87, Moni&, Dodi lubią tę wiadomość

• Niebieska Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie czytam ani nie oglądam filmów o porodzie. Ludzie mają różną psychikę, różnie przeżywają i lubią ubarwiać. Ja nigdy nie opowiadam w taki sposób, żeby wywołać jakąś reakcję. Moja przyjaciółka, gdy rodziła to strasznie się bała. Naoglądała się jakiś gówien i była tak niespokojna, że zemdlała przy skurczach. I ostatecznie musiała być cesarka. Z kolei druga koleżanka non stop gada o tym, jaki miała okropny poród i że nigdy dzieci. A dzisiaj już mówi,że mogłaby mieć następne. A trzecia koleżanka mówi: " Nie będę Cię okłamywać, że nie boli. Ale jest to do przejścia i zaraz po przechodzi. Nie ma się czego bać".

Dlatego ja się nie nakręcam i nie czytam rewelacji na forach. Skąd mogę wiedzieć, jaki będzie mój poród?? Po co mam się tym wcześniej stresować i pisać czarne scenariusze. Trudno, będzie boleć i tyle.

Ruda27, Moni&, celia, Dodi lubią tę wiadomość

ckaiflw1up047qr9.png
  • MILA Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamlko tak jak pisze Daria moja Milenka wazyła 2820 kg i miała 52 cm więc była malutka a ja nie umiałam jej urodzić naturalnie. Męczyłam się od 8.00 rano a urodziłam przez CC o 20.00 wieczorem. I powiem wam że nawet jak dzisiaj o tym myslę to mam ciarki, bo gdybym nie wymusiła na lekarzu CC byc może skończyło by się tragedią, bo po całym dniu skurczy byłam juz tak zmęczona ze gdy w końcu pojawiło się pełne rozwarcie to praktycznie zasnęłam z tego bólu i zmęczenia i nie miałam siły przeć. Słyszałam tylko położne że mam przeć a ja byłam nieprzytomna :-( błagałam gina o CC bałam się że moja córka będzie niedotleniona :-( W koncu się zlitował i zrobił CC a Milenka dostała już 0 pkt za zabarwienie skóry - była normalnie sina.

Hmmm ale mimo wszystko chciałabym urodzić naturalnie, ale chyba rozsądek mi mówi żebym już nie przeginała, bo do porodu jeszcze daleko a ja już sie dosyć nacierpiałam i nastresowałam. :-/ Nie chcę już dłużej się martwić, mam dosyć myślenia o złym ehhh same rozumiecie

Modlę się oby Bartuś byl zdrowy, boję się ryzyka że przy porodzie skoro były przeboje za pierwszym razem moga być i teraz. Wiem , wiem - to nie reguła, ale ja ryzykować nie będę i wybiore CC :-/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2014, 09:25

f2wlwn15lxmguqd1.png
‹‹ 781 782 783 784 785 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ