Sierpniowe Mamusie ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam po dluuugiej przerwie. Niestety nie dam rady was nadrobic.
Pewnie nie zauwazylyscie mojej nieobecnosci ale mniejsza o to
Bylam w szpitalu bo mialam plamienie. Nie zdarzylo mi sie to wczesniej dlatego od razu nie zbagatelizowalam tego. Na szczescie okazalo sie nie grozne dla dziecka i szybko ustapilo. Okazalo sie ze to od nadzerki. Ale pojawil sie inny problem- silna anemia. Zbadali mi krew i poziom hemoglobiny wynosil 9,8. Musieli mi wkluc wenflon i podawali zelazo dozylnie. Na szczescie podskoczylo troche do ponad 10 % takze na razie jest ok. Mam nadzieje ze jeszcze mi troche urosnie. Przepisali mi zelazo.
Lekarz mowil ze w ciazy normy hemoglob. sa zanizone i zaczynaja sie od 10,5%.
Wogole okazalo sie ze to moje miesniaki zabieraja duzo zelaza dlatego m.in. mialam taki niski poziom
Miedzy czasie mialam zrobione USG na ktorym widzialam moja coreczkeMala wazy juz 429 g. Widzialam jej oczka..usteczka jak polykala wody plodowe i malenka raczke.Nie mam zadnej fotki niestety
Wczoraj mialam miec polowkowe no ale ze bylam w szpitalu to musze na inny termin sie umowic. Jutro musze zadzwonic do gina.
PozdrawiamJus1985, amela, Ruda27, celia, Moni&, MILA, Niebieska, mala_mi, positive, Dodi lubią tę wiadomość
-
Co do ruchow to ja je czuje codziennie-w szpitalu musialam lezec i bardzo czesto czulam jak mala sie rozpycha...jak mi sie brzuch unosi..i to bardzo czesto. Nawet wczoraj sobie lezalam i sie bawilam z moja corcia- ona pukala a ja naciskalam brzuch..a ona znowu odpuknela w tym miejscu
Amela- upieklam to ciasto cytrynowe z Twojego przepisu- nie moglam sie od niego oderwacUpieke jeszcze na swieta
Jus1985, amela, celia, Ruda27, MILA, Dodi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Amela ja zrobiłam marchewkowe dzisiaj. Faktycznie pycha troche jak piernik. Ale nie zrobiłam polewy cytrynowej tylko poszłam na łatwizne i kupiłam czekoladę na polewe z biedronki i niestety nie polecam wyszła bardzo bardzo słodka, cytrynowa byłaby o niebo lepsza. Next time robie jak mi poradziłaś
amela, celia, Dodi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Madziu super, że już z nami jesteś i z córeczką wszystko dobrze
A jakie imię wybraliście?
Ja od poniedziałku zaczynam nowe życie, tzn. KONIEC Z ROBOTĄ
Oczywiście znów mam milion planówZnalazłam klub z fitnessem dla ciężarnych i zamierzam chodzić 2x w tygodniu, no i w ogóle mam kilka książek o dzieciach, wychowaniu i zamierzam je przeczytać
No i w związku z tym, dziewczyny z Warszawy, skoro mieszkamy tak blisko to grzechem byłoby się nie spotkaćMoże umówimy się na jakieś lody?
A może komuś jeszcze udałoby się dojechać? Co Wy na to?
Ruda27, amela, Quendi, Jus1985, Sylka, Moni&, mala_mi, Dodi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
amela wrote:Jus masz jakiś dobry przepis na marchewkowe ? Może zrobię następnym razem
http://kuchennewzlotyiupadki.blox.pl/2008/10/Ciasto-marchewkowe.htmlamela lubi tę wiadomość