X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mi sie tez jakies glupoty snily cala noc, obudzilam sie cala mokra :-(

• Kajoni Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Positive, trzymam kciuki od rana, nie denerwuj się, stres jest niezdrowy, amam nadzieje, że wszystko się zmieni :-*

Camille - walilo zabami haha tak taki duży, gesty, mocny deszcz grzmocil :-P

Mój psiak dziś cudownie przespal u nas całą noc, raz wstał na siku o 3 jak ja i powiedziałam jej, że ma być grzeczna bo inaczej P. Ja wyrzuci do kuchni, to do 7 rano cisza i spokój. I jak mąż wstał przed 7, to ja zabrał na polko i teraz tam jest z druga sunia, muszę ja przyzwyczajać do dłuższego siedzenia na polku, żeby mniej spala w dzień, bo w domu nie ma co robić, a tak to w ogrodzie zawsze jakieś kwiatki Mamie pogryzie czy buty ogrodowe haha i teraz póki szaleje tam mogę jeszcze iść spać na chwilę.

Dziś u nas szaro i buro, pewnie znowu poleje. W planach mam robienie racuchow z jabłkami na obiad :-)

Dodi, Niebieska, Camille87 lubią tę wiadomość

relgi09k4o218c6j.png
  • Moni& Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camile ja tez miałam porąbane sny w nocy:/

Positive podaje Ci wymiary mojego synka z badania połówkowego
    20t +4

BPD: 48 mm
    FOD: 63 mm
    HC: 174,4 mm
    THD: 20,9 mm
    Komora boczna: 5,1 mm
    AC: 152,8 mm
    FL: 32,5 mm
    Kośc ramienna: 34,3 mm
    Przypuszczalna masa płodu: 345g

Camille87 lubi tę wiadomość

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajoni myslalam ze wali zabami to chodzi o zapach żab :P
    Kurde jak ja sobie przypomne te czasy jak moj piesior byl maly i po przebudzeniu szybko trzeba bylo z nim isc na dwor to az sie ciesze ze teraz jest takim doroslym madrym psem :-) ciezkie to byly czasy jak maz sie ubieral a ja go na rekach trzymalam i prosilam zeby wytrzymal :P czasami nie wytrzymal i sie na podlodze zsikal ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2014, 08:37

Niebieska, Kajoni, Sylka, Jus1985, Dodi lubią tę wiadomość

• Madzikovy Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.....
    Nie mogłam wejść wczoraj bo znowu wyłączyli internet.....
    I nie mogę .... Kurcze nie mogę uwierzyć ze jak ktoś planuje dziecko, bedzie je kochał ponad życie, to przez ciążę przechodzi z takimi problemami... A niechciane dzieci sie rodzą, zdrowe...ciąża bez komplikacji.... Juz myślałam ze na naszym wątku wyczerpał sie limit... Ale nie.... Po co....lepiej pocierpiec... Szlag mnie trafia...
    Positive...nie wiem co czujesz, nie będę sciemniac... Jestem z Tobą całym serduszkiem, myśle o Twoim Malenstwie... Ale to Twoja wiara pozytywna moze zdziałać cuda... Musisz wierzyć ze Twoje dziecko jest na tyle silne ze da radę... My w To wierzymy....

Mi tez sie śniło głupoty...

Dodi lubi tę wiadomość

Kochana Złośnica...:*
    n59ydf9htvnd6yuy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki!

Positiv dam moje wymiary. Usg 20 tydzien ale maluch 21+1
    BPD 53
    FL 33
    Au 149

Nie mam tutaj paru rzeczy co wy macie :/ nie mam HC, czy AC..
    WAGA 349 g

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2014, 08:24

• MILA Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej

Ja całą noc nie spałam. Nie mogłam zasnąć, wstawałam i kładłam się i juz mi sie wyć chciało. Wszystko byłoby ok gdyby nie to , że musiałam wstawać dzisiaj o 6.00 do pracy. Teraz ledwo siedzę :-( wyć mi się chce :-(

Powiedzcie czy my w ciązy mozemy brać jakieś tabletki na sen?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2014, 08:33

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Positive, a to wymiary mojego 20+2:
    BPD 47,97 mm
    HC 174,29 mm
    AC 148,83 mm
    FL 31,10 mm
    waga 322 g - też nie gigant :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MILA wrote:
    Hej

Ja całą noc nie spałam. Nie mogłam zasnąć, wstawałam i kładłam się i juz mi sie wyć chciało. Wszystko byłoby ok gdyby nie to , że musiałam wstawać dzisiaj o 6.00 do pracy. Teraz ledwo siedzę :-( wyć mi się chce :-(

Powiedzcie czy my w ciązy mozemy brać jakieś tabletki na sen?

Miluś pewnie jakieś ziołowe można, ale ja bym zadzwoniła do gina albo w aptece zapytała.. współczuje że musisz w pracy siedzieć po takiej bezsennej nocy :(

• Niebieska Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja myślę, że ziołowych nie można. Niektóre zioła są ponoć szkodliwe.
    MIla to wszystko ze stresów i nakręcania się. Ja obudziłam się dzisiaj w nocy i wkręcałam sobie ból pochwy a co za tym idzie ból porodowy. I normalnie tak się bałam, że nie mogłam zasnąć :P
    Mila zapisz się na jakieś relaksujące zajęcia, żeby się odprężyć :)

Moni&, Kajoni, MILA, Jus1985, Dodi lubią tę wiadomość

ckaiflw1up047qr9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ziołowe na pewno bardziej niż jakieś farmaceutyki na receptę,
    ale dlatego napisałam żeby spytać lekarza, ja bym sama na własną rękę nie brała..

Niebieska lubi tę wiadomość

• Moni& Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila ja od czasu pije melise, na bezsennosc na pewno Ci pomoze a w ciąży jest bezpieczna:) Leków uspokajających nie można brac w ciąży :/ Współczuje Ci, że musisz siedziec w pracy po takiej nocy:( Zrób sobie słabą kawe, moze Cie pobudzi chociaz troche:)
    Positive myslalam o Tobie przed snem i rano jak sie obudziłam. Musisz byc silna, wierzyc, że wszystko bedzie dobrze. Nie dużo juz zostało, lekarz pewnie bedzie sie starał, żebys donosiła jak najdłużej dzieciątko. Dasz rade kochana! I urodzisz zdrową córcie :*

Niebieska, Ruda27, Dodi lubią tę wiadomość

Monis
    8b9686f91d.png
  • Niebieska Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie brałabym bez konsultacji. Mila, mąż musi Ci zrobić masaż :P

ckaiflw1up047qr9.png
  • Kajoni Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie, niektóre zioła są niepolecane. Np. szałwia. Jak miałam krwawienia dziąseł lub bolało mnie gardło to płukałam szałwią. W sumie płukać niby wolno, ale pić nie, bo "podobno" powodują skurcze macicy czy coś... nie wiem... :)

Camille, ja też właśnie tak robię, że jak śpi w domu, to jak tylko się obudzi, to go szybko wynosimy na pole i tam robi siku i kupę. Dziś jest okropna pogoda, zimno i wieje i zostawiłam ją o 7:30 na polku to zaraz po 8 po nią poszłam i tak chętnie za mną szła, że hoho, albo jej było zimno, albo się stęskniła. Obstawiam wersję 2 :D Teraz pojadła i lula pod moim łóżkiem. Uwielbiam ją jak jest mała, ale właśnie nie mogę sie doczekać, kiedy będzie duża, mądra i nie będę się tak o nią bała.

Napisałyście wymiary swoich dzieciaczków i ja też porównuje do swojego. I wychodzi na to, że ma większą głowę od Waszych, ale krótsze kości udowe. Heh, kto nie ma w nogach ten ma w głowie i na odwrót, heh... i też jakoś specjalnie dużo nie waży. Może dlatego, że ja jakoś niewiele nabieram masy. Zobaczę w poniedziałek :)

Zjadłam owsiankę z dżemem z czarnej porzeczki, muszę sobie zrobić ciepłą herbatkę i chyba wyprasuję firany i powieszę, bo nie lubię takich gołych okien.

relgi09k4o218c6j.png
  • Moni& Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska wrote:
    Ja obudziłam się dzisiaj w nocy i wkręcałam sobie ból pochwy a co za tym idzie ból porodowy. I normalnie tak się bałam, że nie mogłam zasnąć :P

Niebieska, ja wczoraj przewertowałam cały internet w poszukiwaniu tego bólu, który miałam cały dzien. I doszukałam sie wyrostka robaczkowego, panika bo przeciez w ciąży tez usuwają wyrostek no ale to jednak jakas operacja i mojemu M to mówie to mi mówi, że jak nie skoncze czytac pierdół to mi zablokuje internet :P A dzisiaj juz nic nie boli, wydaje mi sie , że były to wzdecia po zjedzeniu kapusty kiszonej w łazankach, a była troche niedogotowana (tak, mam talent do gotowania hehe:P) i macica naciska na jelita, stąd ten ból. Dobrze, że juz dzisiaj lepiej:)
    Ale z nas schizole :P Nam powinni załączyc jakaś baterie przeciwko hipochondryzmowi bo my tu wszystkie chyba hipochondryczki jestesmy :P

Kajoni, Niebieska lubią tę wiadomość

Monis
    8b9686f91d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila kochana trzymaj sie! Tak jak mowi Monia pij sobie melise..
    Monia lobuzie mialas nic nie czytac w necie!

Moni& lubi tę wiadomość

• Kajoni Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniś, faktycznie schizolki z nas. Ja właśnie patrzę na swoje wyniki krwi i wyszło mi coś za dużo leukocytów we krwi i panika co to znaczy. I znalazłam " Gdy liczba leukocytów jest wysoka, może świadczyć o stanie zapalnym w organizmie, nowotworach, dnie moczanowej." I panika. Matko, koszmar. Mam niewiele przekroczone, więc luz. W poniedziałek wizyta i tego się trzymam. Poza tym zniknęły bakterie z moczu, ani śladu :) a hemoglobina i hematokryt dalej poniżej normy. Ale krwotoki z nosa mam nadal to się nie dziwię :]

relgi09k4o218c6j.png
  • Moni& Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda, bo nie czytam, tylko czasem najdzie mnie chwila słabości tak jak wczoraj:P ale obiecuje, że juz nie bede :D :*

Kajoni, ja jutro ide do gin i dowiem sie jakie wyniki mam z ostatnich badan, mam nadzieje ze wszystko bedzie ok:) najbardziej to boje sie wyniki z tego testu glukozy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2014, 09:05

Ruda27 lubi tę wiadomość

Monis
    8b9686f91d.png
  • MILA Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny ale ja piję melisę, i tym razem nie pomogło nic a nic.
    Ja się znowu nakręcałam po pogrzebie rozumiecie? zawsze sie nakręcam ze mnie bedzie straszyć i takie tam. Nawet gdy chce sie uspokoic to nie umiem :-P :-(

A tym bardziej sie wkurzałam bo wszyscy wzieli tabletki na sen i wszyscy spali jak zabici a ja kur...a myślałam że zwariuję :-(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2014, 09:08

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • Kajoni Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni& wrote:

Kajoni, ja jutro ide do gin i dowiem sie jakie wyniki mam z ostatnich badan, mam nadzieje ze wszystko bedzie ok:) najbardziej to boje sie wyniki z tego testu glukozy
    A to nie dają Ci wyników od razu? U mnie mówiła pielęgniarka, że nie pobierają krwi, tylko glukometrem z palca mi sprawdzi i będzie chyba wynik na miejscu.

relgi09k4o218c6j.png
‹‹ 840 841 842 843 844 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ