Sierpniowe Mamusie ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMila pomysl sobie ze dzisiaj masz polowke
w ogole to gratulacje! Na tym sie skup, dotknij brzuszka i mysl o Bartusiu
Monia no to dobrze, czasami tez mnie najdzie i cos poczytam durnego
Ja jem sniadanie, musze zupe nastawic i do pracy leciecokorpnie nie mam ochoty tam isc..
MILA, Moni&, Dodi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ruda27 wrote:Dziewczyny musze sie pochwalic
waga w 6 dni tylko 0,2 gdzie zawsze w tydzien kilo
ale zwaze sie jutro jeszcze, bo waga cos sie w srody lubi buntowac
odstawienie bialego pieczywa mysle pomoglo
Gratulacje kochanaja narazie patrząc na mój wykres wagi tez sie cieszę ze nie jest tak źle, oby tylko to utrzymac
Ruda27 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDaria gratulacje, chociaż Tobie się udało zapanować nad wagą..
Czyli że co.. Zostaje sama na placu boju z wielorybią wagą?
Monia jak ja ostatnio szukałam w necie czy są jakieś granice ilościowe co do czosnku dla kobiet w ciąży to znalazłam, że czosnek powoduje skurcze macicy, poronienia, przedwczesne porody hahaha uśmiałam się i wyłączyłam
Mila a Ty wczoraj po pogrzebie nie spałaś w ciągu dnia?Kajoni, Ruda27, MILA, Jus1985, Dodi lubią tę wiadomość
-
dziewczynki kochane my musimy sie cieszyc z tego ze waga idzie w gore bo dzidzia rosnie i jej apartament wiec chcac nie chcac kilogramow musi przybywac:D a po was chudziny i tak nic nie widac:P jedynie brzusio:D
Kamila ja tez jak bylam przeziebiona przypadkowo przeczytalamo czosnku ale nie wiem ile tego czosnku trzeba by bylo zjesc, moze po 5 zjedzonych kg by cos nam bylo ale to raczej przez probleny z trawieniem:PCamille87, Ruda27, Dodi lubią tę wiadomość
Monis
[/link]
-
Czy, któraś dziś zobaczy maleństwo?
Faktycznie lepiej nie porównywać tych wymiarów, bo łatwo wkręcić sobie jakiś dziwny filmJa miałam między usg połówkowymi kilka dni różnicy, a wymiary na drugim mniejsze
Już zapomniałam na co miałam odpowiedzieć
Niebieska no to bajeczne wymiaryJa też idę na ćwiczenia dla ciężarówek już jutro. Biorąc pod uwagę, że męczą mnie spacery to na fitnessie z pewnością ducha wyzionę
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2014, 11:25
Kajoni, MILA, Moni&, Niebieska, Dodi lubią tę wiadomość
-
A jeszcze chciałam Wam napisać o sytuacji, która rzekomo jest autentyczna, dotycząca dzieci, młodych matek i wychowania bezstresowego.
W starych tramwajach jak są siedzenia, to oparcia mają twarde, ale nawet się wyginają. I na dwóch miejscach z przodu siedzi małżeństwo, dziadziusiowe tacy. On od okna, Ona z brzegu. Za nimi siedzi młoda matka i dziecko, 2,5 może 3 lata. Dziecko za dziadkiem, Ona za Babcią. Dwa miejsca dalej siedzi młody chłopak, lat ok 20. I ten dzieciak nieustanie kopie w oparcie tego dziadziusia. On się nic nie odzywa, ale widać, że mu to przeszkadza mocno i patrzy na żonę. Żona co chwilę sugestywnie odwraca się w stronę dziecka i matki, ale zero reakcji. W końcu nie wytrzymuje i mówi do młodej matki:
- Czy mogłaby pani poprosić swojego syna, aby nie kopał w siedzenie męża, bo to mu przeszkadza?
A matka:
- Moje dziecko nie ma ograniczeń, jest wychowywane bezstresowo, nie będę mu narzucała co może robić, a co nie.
Tramwaj dojeżdża do przystanku, młody chłopak z tyłu wstaje i idzie w kierunki matki. Wyciąga gumę z buzi i nakleja jej prosto na czoło. Kobieta oburzona, drze się w niebogłosy, co to ma znaczyć, brak szacunku i wychowania, a chłopak do niej:
-No co? Ja też byłem wychowywany bezstresowo.
I wyszedł.
Nawet jeśli to nie jest autentyczna historia, to ma coś w sobie, nie?celia, Moni&, Niebieska, Kasieńka:), Jus1985, Aggie, Dodi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMoni& wrote:
Kamila ja tez jak bylam przeziebiona przypadkowo przeczytalamo czosnku ale nie wiem ile tego czosnku trzeba by bylo zjesc, moze po 5 zjedzonych kg by cos nam bylo ale to raczej przez probleny z trawieniem:P
Po 5 kg to można się udusić smrodem z ustMoni&, Dodi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Magda2013 wrote:Mila dzieki kochana. Zastanawialam sie jeszcze tylko czy faktycznie kupic ten proszek lovela,bo moja kuzynka mowila ze lepiej prac od poczatku w zwyklym proszku. A z kolei dziewczyna z ktora lezalam w szpitalu mowila zeby kupic wlasnie proszek dla dzieci bo zwykly moze uczulac a jak bede wprowadzac malej jakies nowe pokarmy to w razie co nie bede wiedziala od czego moze miec uczulenie-czy od proszku czy od jedzenia
sama juz nie wiem.
Droga Magda2013,
warto wiedzieć, że stosowanie do prania produktów dla maluszków jest bardzo ważne nie tylko ze względu na zapobieganie podrażnieniom i objawom alergii. Przez pierwsze trzy lata skóra dziecka nie jest jeszcze w pełni ukształtowana. Może być w tym czasie do pięciu razy cieńsza od naszej. Komórki skóry u dzieci ułożone są bardzo luźno i nie stanowią odpowiedniej bariery ochronnej dla drażniących substancji zawartych w zwykłych produktach (dla dorosłych). Przedostają się one do krwiobiegu i przenikają w głąb organizmu dziecka.
Co ciekawe, u noworodków naczynia krwionośne są tak blisko naskórka, że aż przez niego prześwitują. Z łatwością dostrzegamy, że noworodki są przez to bardziej czerwoneW dalszym etapie rozwoju, choć już tego nie widzimy, naczynia krwionośne nadal leżą bliżej naskórka i są szersze niż u dorosłego. Wpływa to na ich zwiększoną podatność wchłaniania wszelkich przedostających się przez skórę substancji. Te zawarte w zwykłych środkach mogą być szkodliwe. Powodują także nadmierne zmywanie się płaszcza hydrolipidowego skóry, który stanowi jej naturalną warstwę ochronną. Nie działa to korzystnie na prawidłowy rozwój skóry oraz jej przyszłą kondycję.
Dlatego, wbrew pozorom, warto stosować środki przeznaczone dla dzieci. Ich skład gwarantuje odpowiednią ochronę wrażliwej skóry. Aby mieć pewność, że środek będzie odpowiedni, dobrze zwrócić uwagę na informacje zawarte na jego etykiecie. Najlepiej, jeśli został przebadany i można stosować go od pierwszych dni po narodzinach maleństwa.
Mam nadzieję, że moja odpowiedź będzie dla Ciebie pomocnaGdybyś miała dodatkowe pytania lub wątpliwości, chętnie odpowiem.
MILA, Dodi, Magda2013 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Lovela to ten proszek do prania? Matko, jaka jestem zielona. Muszę się zabrać za kompletowanie wyprawki, bo kurcze już niedługo święta i koniec kwietnia. Maj przeleci, czerwiec i lipiec wyczekiwanie.
Mila, ja nie znoszę chodzić na pogrzeby, bo zawsze ryczę, czy kogoś znałam czy nie. A jak słyszę "Anielski orszak" to puszczają wszelkie bariery. Teraz w ciąży to w ogóle łatwo się wzruszam, na filmach czy coś, a to stresuje i mnie i małego, dlatego podziwiam Cię, że poszłaś. Ale niestety taka kolej rzeczy, jedni umierają, drudzy się rodzą. Jestem z Tobą, odpoczywajMILA, Camille87, celia, Dodi lubią tę wiadomość