X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny!
    Jade do pracy tam powiem pani doktor zeby sprawdzila..

• Sylka Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny...

Ja wczoraj też byłam jakaś podenerwowana, leżałam w łóżku a serce mi łomotało... Jakoś zasnęłam, ale budziłam się często na siku..

Poza tym zauważyłam twardnienie macicy.. Na początku myślałam, że to mały tak się wypina i przez to mam tak napiętą macicę, ale to chyba jednak nie to... Nie jestem już pewna..

f2w39jcgqwt6nja8.png
    relg3e5e7k7mhx6f.png
  • Aggie Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kobitki, ja dzis 22 tydz zaczelam, i nadal ruchow nie czuje :(

7a4akrhm7fw1jhk0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa Kamila co do wagi, to wiesz mi waga w srody nawala wiec moze jutro bedzie wiecej hehe :P
    Nie boj sie nie zostawie Cie :P
    Brzuszek 106 cm.

Jakos humoru nie mam, przez to ze do pracy musze :(

• celia Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila zdaje się, że to ja inteligentnie wysłałam Cię dziś na połówkowe ;) Wybaczysz ciężarnej? :P

Nadia trochę się naczekasz do tej 18, ale kciuki trzymam od teraz :)

A wiecie, że też wczoraj poszłam spać koło 24, nawet mój M się strasznie dziwił :) Coś jednak wisiało w powietrzu ;)

Jus gratulacje nieco bezwstydnego człowieczka ;D Podziwiam Cię, że nie chciałaś poznać płci :)

Positive cały czas mocno wspieram <3

Quendi no właśnie, co z naszym spotkaniem? Może wirtualna rzeczywistość nam jednak wystarcza, bo jakoś entuzjazmu nie było ;)

MILA, Jus1985, mala_mi, Dodi lubią tę wiadomość

p19ucsqvqom8u4oa.png
    wnid9vvjzm38tk1g.png
  • Niebieska Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie mam humoru i nic mi się nie chce :( To chyba przez tą pogodę.
    Aggie nie martw się, malutka w końcu da znać:) Mój piłkarz to dzisiaj prawie nic nie kopie :P

Aggie lubi tę wiadomość

ckaiflw1up047qr9.png
  • celia Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda27 wrote:
    Nadia powidzenia :)

Dziewczyny cisnienie 130/77 i puls 106 to zle czy ujdzie?

Ruda wiem na pewno, że w ciąży zdrowiej mieć niskie ciśnienie. Za każdym razem jak mi lekarze mierzą i mam w okolicach 95/60 to stwierdzają, że doskonałe.
    Myślę, że lepiej zacznij regularnie mierzyć, by wkluczyć tendencję do wyższego.

Madzikovy u Ciebie wydaje się być w górnej granicy normy i może dlatego 'na wszelki wypadek' zapisał Ci te tabletki.

Ruda27, Madzikovy lubią tę wiadomość

p19ucsqvqom8u4oa.png
    wnid9vvjzm38tk1g.png
  • celia Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska a ciężkie te ćwiczenia były? Po takiej abstynencji sportowej to ja padnę chyba po 10 minutach :/

Ruda27, Niebieska, Dodi lubią tę wiadomość

p19ucsqvqom8u4oa.png
    wnid9vvjzm38tk1g.png
  • MILA Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i mam winną zamieszania - Celia ;-)

Quendi, Pekinka dzieki dziewczyny :-)

Nadia trzymaj się kochana :-)

Ja czuje ruchy coraz bardziej. A ze młody ma główke w dole to tam własnie odczuwam ruchy najbardziej. Tak jak by sie nogami odbijał i walił głową w miejsce nad moim łonem :-P kurde mnie to boli normalnie. Tzn nie za miłe to uczucie.

Najbardziej teraz boje się o małego, bo przez wczorajszy dzien i noc musiał się bardzo stresować. W nocy jak nie umiałam spać to wierzgał bo chyba wkurzał się razem ze mną ze nie mogłam spać :-P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2014, 11:47

Jus1985, celia, Dodi lubią tę wiadomość

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • Quendi Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Celusia może jeszcze raz ustalimy termin-już po świętach na spokojnie-żeby było ciepło

celia, amela lubią tę wiadomość

tb736iyeli5hckvm.png
  • Jus1985 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Celuś ja nie wiem na 100 % czy to będzie còrka bo to tylko tak na moje oko dr nic mi nie potwierdziła bo wie że ja nie chce. Tylko cały czas się śmiała bo tu już przybliżenie na głowe albo na serce robi a maluszek fikołka i obraz między nogami się pojawia w przybliżeniu w dodatku

Mila u mnie zanim zasne też młody rusza się tak że można powiedzieć że to boli. I też główką najczęściej A jak kopnie to brzuch się podnosi. I to fakt jak jestem poddenerwowana to maszeruje normalnie

Nadia powodzenia

MILA lubi tę wiadomość

3jgx3e3k7wsnebz7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila napewno maluszek to czuje.. Ale w koncu i Ty sie uspokoisz i jemu bedzie lepiej :)

Celia dzieki, tez mysle ze powinnam miec nizsze, wczesniej takie byly.. Musze kupic cisnieniomierz, bo nie mam w domu..

celia, MILA lubią tę wiadomość

• celia Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ale to chyba jest tak, że dziecko cały czas zmienia pozycję? Skąd wiecie, że główką uderza? o.O Ja z reguły czuję pukania w dole, nigdy jeszcze na wysokości pępka, ale czy "koniczynką" czy główką mnie uderza to nie ma pojęcia ;)

p19ucsqvqom8u4oa.png
    wnid9vvjzm38tk1g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak poznajecie ze to glowka??? Ja nie wiem :(
    Tez na noc stuka mi mocniej, przed snem i to w okolice jajnika :P
    Ide rozmawiac o urlopie, trzymajcie kciuki :)

celia, Dodi lubią tę wiadomość

• Jus1985 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak się dzisiaj zastanawiałam nad imieniem dla córki bo jakoś nad córką się nie zastanawiałam i oto moje typy: Jagna, Hana, Barbara co o nich sądzicie?
    Tylko nie piszcie że się podobaja tylko szczerze. To narazie moje typy M się nie zgodzi raczej na nie :-D

amela, Niebieska, Ruda27, celia, Kajoni lubią tę wiadomość

3jgx3e3k7wsnebz7.png
  • Moni& Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    poszlam tylko do sklepu a tu juz tyle wiadomosci:P u mnie zimno dzis nieprzyjennie, wieje a jeszcze ubralam taka kurtke ze sie nie umialam dopiac w ogole:P ja dzis na obiadek robie barszczyk i racuszki:)
    kurde wspolczuje ze musicie w pracy siedziec. ja sie tak rozleniwilam ze az sie boje jak ja wroce do pracy po macierzynskim:P
    ja ostatnimi czasy coraz rzadziej w nocy na siku wstaje, 1-2 razy, dzis wstalam o 4. pewnie dlatego ze macica jest wyzej. ale w 3 trymestrze znowu sie zacznie:P a spalam dzis calutenka noc na lewym boku i tak mnie plecy z prawej strony bola bo kregoslup mam wykrzywiony w tym miejscu i mi na nerw pewnie naciskalo:/ ja nie moge, zaczynam sie przyzwyczajac ze codziennoe mnie cos bedzie bolec:P

amela lubi tę wiadomość

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
  • Jus1985 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    celia wrote:
    Dziewczyny, ale to chyba jest tak, że dziecko cały czas zmienia pozycję? Skąd wiecie, że główką uderza? o.O Ja z reguły czuję pukania w dole, nigdy jeszcze na wysokości pępka, ale czy "koniczynką" czy główką mnie uderza to nie ma pojęcia ;)
    Na usg wczoraj widziałam i tyle to trwało że czasem odróżniam czym dostałam ;-)

Ruda27 lubi tę wiadomość

3jgx3e3k7wsnebz7.png
  • Jus1985 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda27 wrote:
    Dziewczyny jak poznajecie ze to glowka??? Ja nie wiem :(
    Tez na noc stuka mi mocniej, przed snem i to w okolice jajnika :P
    Ide rozmawiac o urlopie, trzymajcie kciuki :)
    A w końcu ja czymś Cię zaskoczyłam ;-)

Ruda27 lubi tę wiadomość

3jgx3e3k7wsnebz7.png
  • Moni& Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila nie martw sie maluszkowi nic nie bedzie, ale musisz sie uspokoic:)
    no wlasnie ja tez nie wiem czy mnie kopie czy glowka uderza nie rozpoznaje tego:P
    Juz podoba mi sie Barbara, Hanna tez bardzo ladne ale mnie osobiscie Jagna sie nie podoba:P

Jus1985 lubi tę wiadomość

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
  • amela Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki co do spotkania to ja myśle że te ostatnie wydarzenia na nas tak płynęły i na nasz nastrój :(
    Faktycznie może po świętach na spokojnie ustalimy jakiś termin no i już ciepło będzie :)
    Moja mała też puka w różnych miejsca więc chyba narazie mają sporo tam miejsca i sobie po prostu swobodnie pływają :)

Quendi, celia, Dodi lubią tę wiadomość

ex2btrd8qii9i9cu.png
    http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif
‹‹ 843 844 845 846 847 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ