X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • amela Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jus Hania mi się podoba, Barbara mniej bo tak ma na imie moja teściowa ;D hehh
    Monia ja to wstaje ze 4 razy na siusiu w nocy, ale ja dużo pije i przed snem też, no i wnocy jak wstaje to też pociągne troche wody :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2014, 12:15

Jus1985, mala_mi, Dodi lubią tę wiadomość

ex2btrd8qii9i9cu.png
    http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif
  • Jus1985 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojej siostrze też się Baśka nie podoba, ten sam powód co Ameli :-D I już w poprzedniej ciąży miałam typ na Barbare ale ona cały czas powtarzała że będzie taką zmorą jak jej teściowa i podobna do niej bo dla niej wszystkie Baśki są podobne. Tak na marginesie kojarzycie Baśka Tv? To jej teściowa jest podobna :-D

amela, mala_mi, Kajoni, Dodi lubią tę wiadomość

3jgx3e3k7wsnebz7.png
  • Quendi Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha ha -Barbara z tv kojarzę-git majonez ;-)

amela, Jus1985, Dodi lubią tę wiadomość

tb736iyeli5hckvm.png
  • mala_mi Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć kochane, w przeciwieństwie do Was mi się dzisiaj spało wybornie dobrze, jedynie rano dujący wiatr wcześnie mnie obudził. Ale i tak wstawałam na badania krwi (TSH), więc nie narzekam.
    A po powrocie bez wyrzutów sumienia wypiłam kawę z ekspresu. Też mam niskie ciśnienie, więc zgodnie z opinią Celii podniosłam je sobie "dla kurażu" ;)

SYLKA, strasznie podobało mi się Twoje wczorajsze określenie, że mamy wagę brutto i nie powinnyśmy się nią przejmować :D

JUS, nasze opinie odnośnie imion będą subiektywne, a przecież Wy jako rodzice jesteście najważniejsi i to Wam powinno imię się podobać. Wiem, że wybór jest trudny..
    Podziwiam Cię, że nie chcesz znać płci :)

PS. Amelko, odnośnie Baśki mam ten sam "uraz" :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2014, 12:23

amela, Jus1985, Sylka, celia, Dodi lubią tę wiadomość

9f7jzbmhwqv82yrb.png
  • amela Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hahaha Jus ło matko taka teściowa jak baśka z tv to dopiero hardcor :D Coś jest z tymi Baśkami ;)

Jus1985 lubi tę wiadomość

ex2btrd8qii9i9cu.png
  • Moni& Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haha Baska tv git majonez:D ale niewyobrazam sobie takiej tesciowej :P
    Jus my mozemy wyrazic tylko swoja opinie ale Ty musisz sie sugerowac swoja opinia i Twojego M, Wam sie musi podobac imie:) mojemu tesciowi nie podoba sie Kacper i nam zrzedzi zeby inne nadac ale my go mamy w glebokim powazaniu bo nic mu do tego :D

mala_mi, amela, Jus1985, Dodi lubią tę wiadomość

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
  • amela Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie najważniejsze żeby Wam się podobało ;)

ex2btrd8qii9i9cu.png
  • Niebieska Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    celia wrote:
    Niebieska a ciężkie te ćwiczenia były? Po takiej abstynencji sportowej to ja padnę chyba po 10 minutach :/

Dla mnie nie były ciężkie ale ja wcześniej ćwiczyłam. Natomiast są podobne do tych na normalnym aerobiku, tylko nie ma tak dużo powtórzeń. No i są bezpieczniejsze, ćwiczymy tam oddechy, można przerwać w każdej chwili. Ciekawe są ćwiczenia na piłkach.

Ja mam dzisiaj zakwasy :)

Jus1985, celia, Dodi lubią tę wiadomość

ckaiflw1up047qr9.png
  • Jus1985 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni& wrote:
    haha Baska tv git majonez:D ale niewyobrazam sobie takiej tesciowej :P
    A ja takiej córki
    Więc Baśkę skreślam :-D
    I już pomogłyście <3

amela, Niebieska, Dodi lubią tę wiadomość

3jgx3e3k7wsnebz7.png
  • Niebieska Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chciałam dać córeczce Hanna :) śliczne imię po mojej mamie :) Ale jest tak dużo Haneczek dookoła, że się zastanawiałam nad innym. Swoją drogą Kacperków też jest dużo :P

Moni&, Jus1985 lubią tę wiadomość

ckaiflw1up047qr9.png
  • Moni& Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jus to teraz pomysl czy Hania i Jagna nie kojarza Ci sie z kims dziwnym i bedziesz miala z glowy:D

Jus1985 lubi tę wiadomość

Monis
    8b9686f91d.png
  • MILA Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tzn ja wiem ze to główka stąd że w piątek na badaniu ginka mi powiedziała że tam jest główka. W sumie to wiem ze dziecko sie jeszcze obraca dlatego bytc może raz to jest główką a raz nózkami :-P :-) ale boli tak samo i
    Celia ja też odczuwam te ruchy głownie na dole tj. ponizej pępka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2014, 12:42

Niebieska, celia, Ruda27, Dodi lubią tę wiadomość

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • Jus1985 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny <3 przedstawie dzisiaj typy mojemu M

amela lubi tę wiadomość

3jgx3e3k7wsnebz7.png
  • Moni& Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska wrote:
    Ja chciałam dać córeczce Hanna :) śliczne imię po mojej mamie :) Ale jest tak dużo Haneczek dookoła, że się zastanawiałam nad innym. Swoją drogą Kacperków też jest dużo :P

Kacperkow moze i jest duzo ale to takie slodkie imie:) myslelismy jeszcze nad Danielem i Filipem ale ostatecznie zostaje Kacper:)
    Niebieska fajnie ze chodzisz na cwiczenia, podziwiam:) ja chyba zostane przy spacerkach:P a te nasze Kacperki to leniwe dzisiaj bo moj tez rzadko sie odzywa lobuz:)

Niebieska lubi tę wiadomość

Monis
    8b9686f91d.png
  • Jus1985 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MILA wrote:
    tzn ja wiem ze to główka stąd że w piątek na badaniu ginka mi powiedziała że tam jest główka. W sumie to wiem ze dziecko sie jeszcze obraca dlatego bytc może raz to jest główką a raz nózkami :-P :-) ale boli tak samo i
    Celia ja też odczuwam te ruchy głownie na dole tj. nad spojeniem łonowym
    , ponizej pępka
    Ja czasem czuje ruchy w okolicach pepka a mam napisane że jest w położeniu podłużnym miednicowym

Moni&, celia lubią tę wiadomość

3jgx3e3k7wsnebz7.png
  • Aggie Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi osbiscie podoba sie Hania, i Helenka (po mojej prababci) :)

Dziewczyny, chyba poczulam 3 kopniecia, takie delikatne cos od srodka, ciezko wytlumaczyc jakie to uczucie, stwierdzilam potem ze to nie to, ale moze jednak? tak w okolicy ponizej kosci biodrowej.... co o tym myslicie?

Niebieska, amela, Moni&, celia, Jus1985, Kajoni, Dodi lubią tę wiadomość

7a4akrhm7fw1jhk0.png
  • Magda2013 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka :)
    Jus co do imion to mi sie podoba Barbara bo tak ma moja mama na imie :) A Hania ma moja tesciowa :D Sama sie zastanawialam czy nie dac tak corce na imie (Hania) bo mi sie podoba, no ale mojemu mezowi niezbyt. A Jagna kojarzy mi sie z restauracja co jest kolo mnie - Jagienka :D Z tych trzech wybralabym Hanie.

Nadia powodzenia na wizycie :)
    Ruda mi sie zdaje ze to cisnienie jest podwyzszone troche. Ja nigdy nie mialam takiego.
    Mi sie tez dzisiaj dobrze spalo,wstalam po 9.
    Ide gotowac obiadek-dzisiaj mam kapusniaczek z mlodej kapusty. Maz konczy o 16 to na pewno sie wyrobie :)
    Milego dnia :)

MILA, Moni&, Jus1985, Dodi lubią tę wiadomość

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • Niebieska Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aggie wrote:
    Mi osbiscie podoba sie Hania, i Helenka (po mojej prababci) :)

Dziewczyny, chyba poczulam 3 kopniecia, takie delikatne cos od srodka, ciezko wytlumaczyc jakie to uczucie, stwierdzilam potem ze to nie to, ale moze jednak? tak w okolicy ponizej kosci biodrowej.... co o tym myslicie?

Myślę, ze to może być to. Pamiętam, jak sama sie zastanawiałam nad tym, czy to moje dziecko czy może jelita. I jak zaczęło mocno kopać, to już wiedziałam, ze te delikatne pukniecia to był synek :)

Aggie, Moni&, Jus1985, Dodi lubią tę wiadomość

ckaiflw1up047qr9.png
  • MILA Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Magda a jak u ciebie?

Aggie w sumie ruchy każda z nas czuje w innym miejscu także na pewno to była twoja malutka :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2014, 12:49

Aggie lubi tę wiadomość

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • amela Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aggie to może być dzidzia !! :) <3 Moja mała często kopie mnie w okolicy boków ! Gratuluje kochana <3

Aggie lubi tę wiadomość

ex2btrd8qii9i9cu.png
‹‹ 844 845 846 847 848 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ