Sierpniowe Mamusie ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Moni& wrote:Kacperkow moze i jest duzo ale to takie slodkie imie:) myslelismy jeszcze nad Danielem i Filipem ale ostatecznie zostaje Kacper:)
Niebieska fajnie ze chodzisz na cwiczenia, podziwiam:) ja chyba zostane przy spacerkach:P a te nasze Kacperki to leniwe dzisiaj bo moj tez rzadko sie odzywa lobuz:)
Moni nie ma co podziwiać, naprawdę warto iść. Jesteśmy teraz takie rozleniwione i dużo leżymy. Spacerki są fajne, bo się dotleniamy. Ale nie angażujemy wszystkich mięśni. Poza tym, jak się martwimy wagą to możemy spalić ten cellulit z pupy! Im więcej ćwiczymy, tym więcej możemy jeść
Same plusy ćwiczeń ! Tylko te ciężarne z mojej grupy jakieś sztywne i małomówne były. Ale może się jeszcze zgramy!Moni&, Magda2013, celia, Jus1985, Dodi lubią tę wiadomość
-
Aaa
dzieki dziewczyny
a zdarzylam na forum napisac ze nadal ruchow nie czuje
moja malutka pokazuje mamie ze silna jest
to od teraz coraz silnieejsze kopniaki powinnam odczuwac?
jak mi sie humor poprawil
Magda2013, MILA, amela, pekinka82, celia, Ruda27, Niebieska, Sylka, Jus1985, Camille87, Kajoni, Madzikovy, Dodi lubią tę wiadomość
-
Na usg w szpitalu mala byla ulozona glowka w dol a tydzien pozniej na usg u gina jakos w poprzek
takze to sie caly czas zmienia. Mnie tez kopie czasami na dole,wydaje mi sie ze to w pecherz-niezbyt przyjemne uczucie..A teraz zjadlam drozdzowke i czuje ze Maja sie wierci
Aggie to napewno coreczkaJa z poczatku czulam tez takie delikatne pukniecia co 2,3 dni albo 2 dni pod rzad i potem nic. Wtedy nie wiedzialam ze to pukania corci ale jak przybraly na sile i stawaly sie coraz czestsze to juz wtedy bylam pewna
MILA, Moni&, Aggie, Dodi lubią tę wiadomość
-
Mila
u mnie narazie w porzadku, ide teraz na wizyte 23 kwietnia i wtedy gin bedzie robil znowu usg zeby obejrzec to serduszko. Mam nadzieje ze wszystko jest w porzadku. Musze zrobic badanie moczu,morfologie i ten test glukozy.
celia, Ruda27, MILA, Dodi lubią tę wiadomość
-
Witam serdecznie
Drogie Mamy, cieszę się, że mogłam dostarczyć Wam kilku użytecznych informacji. Gdybyście miały pytania związane z rozwojem skóry maluchów, jej odpowiednią pielęgnacją czy praniem ubranek, służę pomocą.
Moje wypowiedzi stanowią część działań prowadzonych w ramach programu edukacyjnego „3 lata pod ochroną”, który został stworzony we współpracy z dr Lidią Ruszkowską (ordynatorem Oddziału Dermatologii Dziecięcej Międzyleskiego Szpitala Specjalistycznego w Warszawie).MILA, Gosiaczek, Dodi lubią tę wiadomość
-
Aguś to na pewno Twoja mała. Ja też na początku czułam takie bardzo delikatne puknięcia. Teraz są trochę mocniejsze, ale falujący brzuch jeszcze przede mną
Dziewczyny, niesamowite, ale moja teściowa też BarbaraJus mimo to, Basia bardzo mi się podoba, ale niedawno moi przyjaciele powitali Basieńkę na świecie
Nad Hanią też rozmyślałam, ale sporo ich teraz. Jagienka kojarzy mi się wyłącznie z Chłopami i wywiezieniem ze wsi za nazbyt "otwarty" tryb życia
Niebieska no właśnie liczę na jakieś fajne realne znajomości no i odzyskanie choć odrobiny kondycjiAle trochę mnie wystraszyłaś, że podobne są do zwykłego fitnessu
No nic jutro się przekonamy
mala_mi, Moni&, amela, Jus1985, Magda2013, Kajoni, Dodi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAggie to napewno coreczka!!
gratuluje ruchow
Dzieki dziewczyny co do cisnienia, mysle ze ciut za duze, musze je czesciej kontrolowac..
Dostalam urlopuff pare dni przede mna pozniej 2 tygodnie w polsce
majowke tez mam wolna co mnie bardzo cieszy i mam nadzieje ze Praga wypali
Jus nie obraz sie mi sie te imiona nie podobaja.. Ale ja lubie nowoczesniejsze i oryginalne rzeczy, wiec pewnie dlatego.. Daj pozniej znac jak Twoj ma sie co do tych imion
Co do cwiczen to swietna sprawa w ciazy, mam nadzieje ze bede mogla jak Niebieska poruszac sie troche
Moni&, Aggie, Niebieska, amela, Magda2013, Jus1985, celia, Dodi lubią tę wiadomość
-
Jus pewnie Cię nie zaskoczę, ale moja teściowa to też Basia. Niestety już śp. Basia... Ja też chciałam dać Basia córeczce, ale nigdy nie miałam dobrych kontaktów z teściową i nie chciałam, żeby imię córki niezbyt dobrze mi się kojarzyło.
Jest synek i nie ma problemu
Z tych trzech imion najbardziej podoba mi się Hana, aczkolwiek córki bym tak nie nazwała
Nadia trzymam kciuki za Ciebie i dzidziulka
Aggie gratuluję!!!! Ale córeczka sprawiła Ci niespodziankę
Ja coś dzisiaj nie mam humoru ani energii... Sama już nie wiem czego chce... Zaczęłam oglądać film, ale mi się nie spodobał, poźniej następny i wyłączyłam po 15 minutach... Chciałam się zdrzemnąć ale jak oczy zaczeły mi się zamykać to się zbeształam, że w nocy nie będę mogła spać... Ehhhh..Aggie, Moni&, amela, Jus1985, Ruda27, Kajoni, celia, Dodi lubią tę wiadomość
-
DoradcaLovela wrote:Droga Magda2013,
warto wiedzieć, że stosowanie do prania produktów dla maluszków jest bardzo ważne nie tylko ze względu na zapobieganie podrażnieniom i objawom alergii. Przez pierwsze trzy lata skóra dziecka nie jest jeszcze w pełni ukształtowana. Może być w tym czasie do pięciu razy cieńsza od naszej. Komórki skóry u dzieci ułożone są bardzo luźno i nie stanowią odpowiedniej bariery ochronnej dla drażniących substancji zawartych w zwykłych produktach (dla dorosłych). Przedostają się one do krwiobiegu i przenikają w głąb organizmu dziecka.
Co ciekawe, u noworodków naczynia krwionośne są tak blisko naskórka, że aż przez niego prześwitują. Z łatwością dostrzegamy, że noworodki są przez to bardziej czerwoneW dalszym etapie rozwoju, choć już tego nie widzimy, naczynia krwionośne nadal leżą bliżej naskórka i są szersze niż u dorosłego. Wpływa to na ich zwiększoną podatność wchłaniania wszelkich przedostających się przez skórę substancji. Te zawarte w zwykłych środkach mogą być szkodliwe. Powodują także nadmierne zmywanie się płaszcza hydrolipidowego skóry, który stanowi jej naturalną warstwę ochronną. Nie działa to korzystnie na prawidłowy rozwój skóry oraz jej przyszłą kondycję.
Dlatego, wbrew pozorom, warto stosować środki przeznaczone dla dzieci. Ich skład gwarantuje odpowiednią ochronę wrażliwej skóry. Aby mieć pewność, że środek będzie odpowiedni, dobrze zwrócić uwagę na informacje zawarte na jego etykiecie. Najlepiej, jeśli został przebadany i można stosować go od pierwszych dni po narodzinach maleństwa.
Mam nadzieję, że moja odpowiedź będzie dla Ciebie pomocnaGdybyś miała dodatkowe pytania lub wątpliwości, chętnie odpowiem.
Zachęcam Cię także do odwiedzenia strony internetowej programu „3 lata pod ochroną”. Znajdziesz tam ciekawe informacje na temat budowy i właściwej pielęgnacji skóry dziecka.
Pozdrawiam,
Doradca Lovela
Dziekuje za rade -
Daria co do Twojego ciśnienia to wydaje mi się ze jest troszeczkę za wysokie, ale po kontroluj sobie co jakiś czas może to akurat dziś taki dzień !
Ja właśnie wróciłam z piekarni, matko jak wieje i jest zimno !! buu masakra, czym prędzej do domu leciałam.
Sylka energii to i ja dziś nie mam za dużo, taki jakiś dzień przygnębiający jest ;/
http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif -
nick nieaktualnyAmela dziekuje
Tez mysle ze jakis dzien taki...
Chyba po smutnej wiadomosci od Positive.. Kazda z nas to chyba ruszylo... Ehh niesprawiedliwe zycie..
Nie moge sie doczekac mojej wizyty 17.04... Chce zeby moj lekarz sprawdzil czy wszystko jest dobrze..
amela, Moni&, Sylka, celia, Dodi lubią tę wiadomość
-
Aggie gratuluje myślę że to córeczka. Niejedna zastanawiała się czy to to
Daria to ciśnienie wydaje mi się trochę dziwne ale ja się nie znam. Co do imion to M też lubi takie nowoczesne a ja przeciwnie. On wymyślił Sandra Klaudia itp a ja takiego nie zniose
Magda ja mam ta gazete z poprzedniego miesiąca albo jeszcze lepiej i też są tam takie ćwiczenia przy krześleMoże Niebieska zarazi nas ruchem
Ruda27, Aggie, Moni&, celia, Dodi lubią tę wiadomość
-
Samemu jest cieżko sie zmobilizować
Ja jestem instruktorką i nie powiem, ćwiczyłam czasem w domu. Ale to trzeba poświęcić gdzieś z godzinkę na ćwiczenia a w domu tyle rzeczy rozprasza.
A jak już się zapłaci to mus i trzeba iść
Ale życzę wytrwałości !Ruda27, Jus1985, Moni&, celia, Dodi lubią tę wiadomość
-
Jus nie zwrocilam uwagi jaki mam sluz po usg, miewam dni ze sluzu mam bardzo duzo takiego rozciagliwego a sa dni kiedy bardzo malo.
dzisiaj jakks taki dziwny dzien, ja to bym mogla caly czas spac. i ten bol plecow wrr codziennie cosJus1985 lubi tę wiadomość
Monis
[/link]