X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • Niebieska Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni& wrote:
    Kacperkow moze i jest duzo ale to takie slodkie imie:) myslelismy jeszcze nad Danielem i Filipem ale ostatecznie zostaje Kacper:)
    Niebieska fajnie ze chodzisz na cwiczenia, podziwiam:) ja chyba zostane przy spacerkach:P a te nasze Kacperki to leniwe dzisiaj bo moj tez rzadko sie odzywa lobuz:)

Moni nie ma co podziwiać, naprawdę warto iść. Jesteśmy teraz takie rozleniwione i dużo leżymy. Spacerki są fajne, bo się dotleniamy. Ale nie angażujemy wszystkich mięśni. Poza tym, jak się martwimy wagą to możemy spalić ten cellulit z pupy! Im więcej ćwiczymy, tym więcej możemy jeść :)
    Same plusy ćwiczeń ! Tylko te ciężarne z mojej grupy jakieś sztywne i małomówne były. Ale może się jeszcze zgramy! :)

Moni&, Magda2013, celia, Jus1985, Dodi lubią tę wiadomość

ckaiflw1up047qr9.png
  • Aggie Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa :D dzieki dziewczyny :D a zdarzylam na forum napisac ze nadal ruchow nie czuje :P moja malutka pokazuje mamie ze silna jest :) to od teraz coraz silnieejsze kopniaki powinnam odczuwac? :D jak mi sie humor poprawil :)

Magda2013, MILA, amela, pekinka82, celia, Ruda27, Niebieska, Sylka, Jus1985, Camille87, Kajoni, Madzikovy, Dodi lubią tę wiadomość

7a4akrhm7fw1jhk0.png
  • Moni& Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agus to napewno dzidzia! jesli zaobserwowalas cos czego nigdy nie czulas to wreszcie daje znac:) pewnie beda nieregularne jeszcze te ruch ale cierpliwosci:) corcia daje Ci znac, ze wszystko z nia ok:-)

Aggie lubi tę wiadomość

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
  • Magda2013 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na usg w szpitalu mala byla ulozona glowka w dol a tydzien pozniej na usg u gina jakos w poprzek :D takze to sie caly czas zmienia. Mnie tez kopie czasami na dole,wydaje mi sie ze to w pecherz-niezbyt przyjemne uczucie..A teraz zjadlam drozdzowke i czuje ze Maja sie wierci :D

Aggie to napewno coreczka <3 Ja z poczatku czulam tez takie delikatne pukniecia co 2,3 dni albo 2 dni pod rzad i potem nic. Wtedy nie wiedzialam ze to pukania corci ale jak przybraly na sile i stawaly sie coraz czestsze to juz wtedy bylam pewna :)

MILA, Moni&, Aggie, Dodi lubią tę wiadomość

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • Magda2013 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila <3 u mnie narazie w porzadku, ide teraz na wizyte 23 kwietnia i wtedy gin bedzie robil znowu usg zeby obejrzec to serduszko. Mam nadzieje ze wszystko jest w porzadku. Musze zrobic badanie moczu,morfologie i ten test glukozy.

celia, Ruda27, MILA, Dodi lubią tę wiadomość

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • amela Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś teraz powinnaś odczuwać te kopniaczki z każdym dniem coraz bardziej :)

Aggie lubi tę wiadomość

ex2btrd8qii9i9cu.png
    http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif
  • Magda2013 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska-ja mam cwiczenia w gazecie opisane-Domowy fitness. Jest tam 7 cwiczen kazde przy krzesle z oparciem. To jest w gazecie M jak mama. Moze tez zaczne cwiczyc pomalu.

Niebieska lubi tę wiadomość

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • DoradcaLovela Znajoma

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam serdecznie :)

Drogie Mamy, cieszę się, że mogłam dostarczyć Wam kilku użytecznych informacji. Gdybyście miały pytania związane z rozwojem skóry maluchów, jej odpowiednią pielęgnacją czy praniem ubranek, służę pomocą.

Moje wypowiedzi stanowią część działań prowadzonych w ramach programu edukacyjnego „3 lata pod ochroną”, który został stworzony we współpracy z dr Lidią Ruszkowską (ordynatorem Oddziału Dermatologii Dziecięcej Międzyleskiego Szpitala Specjalistycznego w Warszawie).

MILA, Gosiaczek, Dodi lubią tę wiadomość

• celia Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś to na pewno Twoja mała. Ja też na początku czułam takie bardzo delikatne puknięcia. Teraz są trochę mocniejsze, ale falujący brzuch jeszcze przede mną ;)

Dziewczyny, niesamowite, ale moja teściowa też Barbara :P Jus mimo to, Basia bardzo mi się podoba, ale niedawno moi przyjaciele powitali Basieńkę na świecie :) Nad Hanią też rozmyślałam, ale sporo ich teraz. Jagienka kojarzy mi się wyłącznie z Chłopami i wywiezieniem ze wsi za nazbyt "otwarty" tryb życia ;D

Niebieska no właśnie liczę na jakieś fajne realne znajomości no i odzyskanie choć odrobiny kondycji :) Ale trochę mnie wystraszyłaś, że podobne są do zwykłego fitnessu :O No nic jutro się przekonamy ;)

mala_mi, Moni&, amela, Jus1985, Magda2013, Kajoni, Dodi lubią tę wiadomość

p19ucsqvqom8u4oa.png
    wnid9vvjzm38tk1g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aggie to napewno coreczka!! :) gratuluje ruchow :)
    Dzieki dziewczyny co do cisnienia, mysle ze ciut za duze, musze je czesciej kontrolowac..
    Dostalam urlop :) uff pare dni przede mna pozniej 2 tygodnie w polsce :) majowke tez mam wolna co mnie bardzo cieszy i mam nadzieje ze Praga wypali :)

Jus nie obraz sie mi sie te imiona nie podobaja.. Ale ja lubie nowoczesniejsze i oryginalne rzeczy, wiec pewnie dlatego.. Daj pozniej znac jak Twoj ma sie co do tych imion :)
    Co do cwiczen to swietna sprawa w ciazy, mam nadzieje ze bede mogla jak Niebieska poruszac sie troche :)

Moni&, Aggie, Niebieska, amela, Magda2013, Jus1985, celia, Dodi lubią tę wiadomość

• Sylka Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jus pewnie Cię nie zaskoczę, ale moja teściowa to też Basia. Niestety już śp. Basia... Ja też chciałam dać Basia córeczce, ale nigdy nie miałam dobrych kontaktów z teściową i nie chciałam, żeby imię córki niezbyt dobrze mi się kojarzyło.
    Jest synek i nie ma problemu :)
    Z tych trzech imion najbardziej podoba mi się Hana, aczkolwiek córki bym tak nie nazwała ;)

Nadia trzymam kciuki za Ciebie i dzidziulka :)

Aggie gratuluję!!!! Ale córeczka sprawiła Ci niespodziankę :)

Ja coś dzisiaj nie mam humoru ani energii... Sama już nie wiem czego chce... Zaczęłam oglądać film, ale mi się nie spodobał, poźniej następny i wyłączyłam po 15 minutach... Chciałam się zdrzemnąć ale jak oczy zaczeły mi się zamykać to się zbeształam, że w nocy nie będę mogła spać... Ehhhh..

Aggie, Moni&, amela, Jus1985, Ruda27, Kajoni, celia, Dodi lubią tę wiadomość

f2w39jcgqwt6nja8.png
    relg3e5e7k7mhx6f.png
  • Magda2013 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DoradcaLovela wrote:
    Droga Magda2013,

warto wiedzieć, że stosowanie do prania produktów dla maluszków jest bardzo ważne nie tylko ze względu na zapobieganie podrażnieniom i objawom alergii. Przez pierwsze trzy lata skóra dziecka nie jest jeszcze w pełni ukształtowana. Może być w tym czasie do pięciu razy cieńsza od naszej. Komórki skóry u dzieci ułożone są bardzo luźno i nie stanowią odpowiedniej bariery ochronnej dla drażniących substancji zawartych w zwykłych produktach (dla dorosłych). Przedostają się one do krwiobiegu i przenikają w głąb organizmu dziecka.

Co ciekawe, u noworodków naczynia krwionośne są tak blisko naskórka, że aż przez niego prześwitują. Z łatwością dostrzegamy, że noworodki są przez to bardziej czerwone ;) W dalszym etapie rozwoju, choć już tego nie widzimy, naczynia krwionośne nadal leżą bliżej naskórka i są szersze niż u dorosłego. Wpływa to na ich zwiększoną podatność wchłaniania wszelkich przedostających się przez skórę substancji. Te zawarte w zwykłych środkach mogą być szkodliwe. Powodują także nadmierne zmywanie się płaszcza hydrolipidowego skóry, który stanowi jej naturalną warstwę ochronną. Nie działa to korzystnie na prawidłowy rozwój skóry oraz jej przyszłą kondycję.

Dlatego, wbrew pozorom, warto stosować środki przeznaczone dla dzieci. Ich skład gwarantuje odpowiednią ochronę wrażliwej skóry. Aby mieć pewność, że środek będzie odpowiedni, dobrze zwrócić uwagę na informacje zawarte na jego etykiecie. Najlepiej, jeśli został przebadany i można stosować go od pierwszych dni po narodzinach maleństwa.

Mam nadzieję, że moja odpowiedź będzie dla Ciebie pomocna :) Gdybyś miała dodatkowe pytania lub wątpliwości, chętnie odpowiem.

Zachęcam Cię także do odwiedzenia strony internetowej programu „3 lata pod ochroną”. Znajdziesz tam ciekawe informacje na temat budowy i właściwej pielęgnacji skóry dziecka.

Pozdrawiam,
    Doradca Lovela

Dziekuje za rade :)

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • amela Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daria co do Twojego ciśnienia to wydaje mi się ze jest troszeczkę za wysokie, ale po kontroluj sobie co jakiś czas może to akurat dziś taki dzień !
    Ja właśnie wróciłam z piekarni, matko jak wieje i jest zimno !! buu masakra, czym prędzej do domu leciałam.
    Sylka energii to i ja dziś nie mam za dużo, taki jakiś dzień przygnębiający jest ;/

ex2btrd8qii9i9cu.png
    http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amela dziekuje :)
    Tez mysle ze jakis dzien taki...
    Chyba po smutnej wiadomosci od Positive.. Kazda z nas to chyba ruszylo... Ehh niesprawiedliwe zycie..

Nie moge sie doczekac mojej wizyty 17.04... Chce zeby moj lekarz sprawdzil czy wszystko jest dobrze..

amela, Moni&, Sylka, celia, Dodi lubią tę wiadomość

• Jus1985 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aggie gratuluje myślę że to córeczka. Niejedna zastanawiała się czy to to :-)

Daria to ciśnienie wydaje mi się trochę dziwne ale ja się nie znam. Co do imion to M też lubi takie nowoczesne a ja przeciwnie. On wymyślił Sandra Klaudia itp a ja takiego nie zniose :-/

Magda ja mam ta gazete z poprzedniego miesiąca albo jeszcze lepiej i też są tam takie ćwiczenia przy krześle :-) Może Niebieska zarazi nas ruchem :-)

Ruda27, Aggie, Moni&, celia, Dodi lubią tę wiadomość

3jgx3e3k7wsnebz7.png
  • Niebieska Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samemu jest cieżko sie zmobilizować :)
    Ja jestem instruktorką i nie powiem, ćwiczyłam czasem w domu. Ale to trzeba poświęcić gdzieś z godzinkę na ćwiczenia a w domu tyle rzeczy rozprasza.
    A jak już się zapłaci to mus i trzeba iść :P
    Ale życzę wytrwałości ! :D

Ruda27, Jus1985, Moni&, celia, Dodi lubią tę wiadomość

ckaiflw1up047qr9.png
  • kada24 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Positive się odzywala? ?

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• Jus1985 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Positive od wczoraj sie nie odzywała. Jak sobie poukłada wszystko to da znać :-(

3jgx3e3k7wsnebz7.png
  • Jus1985 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam do Was pytanie bo po usg jak mnie tak ponaciska na brzuch to mam taki śluz gęsty i suchy ale naprawdę dziwny. Tylko po usg tak mam (przez brzuch oczywiście) Macie coś takiego czy tylko ja?

3jgx3e3k7wsnebz7.png
  • Moni& Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jus nie zwrocilam uwagi jaki mam sluz po usg, miewam dni ze sluzu mam bardzo duzo takiego rozciagliwego a sa dni kiedy bardzo malo.
    dzisiaj jakks taki dziwny dzien, ja to bym mogla caly czas spac. i ten bol plecow wrr codziennie cos

Jus1985 lubi tę wiadomość

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
‹‹ 845 846 847 848 849 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ