Sierpniowe Mamusie ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyAha to ja zle zrozumialam Twojego posta
Wiesz nawet jak Ci nie przedluza to mozesz sie starac o przyjecie jak bedziesz gotowa wrocic do pracyno chyba ze chodzi o pensje.. w zasadzie przedluzajac Ci umowe pracodawxa chyba nic nie traci bo placi zus caly czas..
-
nick nieaktualnyMoni dlaczego tak uwazasz? Przeciez wysokosc zasilku macierzynskiego jest wyliczana z podstawy wynagrodzenia nawet jesli umowa wygasnie w dniu porodu.. stawka jest wyliczana raz tak jak teraz masz pieniadze za l4 to ta sama podstawa bedzie do zasilku macierzynskiego..
-
nick nieaktualny
-
sama juz nie wiem jak to jest, musze troche poczytac w tych przepisach. mimo wszystko musze sie starac o przedluzenie tej umowy bo prace mam dwa bloki od domu, co potem przy rocznym dziecku bedzie duzym plusem:)
amela, Dodi lubią tę wiadomość
Monis
[/link]
-
Monia musisz zglebić temat i podowiadywać się jak to jest, żebyś była pewna na 100 %. To do pracy masz niedaleko
faktycznie to jest bardzo duży plus
Idę już do łóżeczka, Dobranoc :*
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2014, 23:11
Moni&, Dodi lubią tę wiadomość
http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif -
Witam sie, troche mnie nie było
Nadrobiłam ale nie wiem czy wszystko dokładnie przeczytałam bo troche tego było Chociaż i tak oszczędne byłyście
Kada uważaj na siebie i odpoczywaj więcej
Pekinka mój brzuch też jest napięty i trochę twardszy się robi
Kamilka piękny brzusio.
Wie któraś w jaki sposòb jest wyliczany macierzyński?
Jestem teraz bezrobotna i moge mieć prace na umowe od lipca tylko nie wiem czy będzie mi się to opłacało tak po prawdzie
Dzisiaj zaprowadziliśmy còrkę M do jej matki. Zadzwoniła o 7 rano i wykrzyczała że mamy godzine żeby oddać dzieckojak nie to dzwoni po policje
Nie chce mi sie dalej komentować i opowiadać ale ale w końcu była w domu
ach szkoda mi tego dzieciaka.
Od wczoraj wymyślała nam imiona dla còrki - Weronika lub Kara (nie znam takiego) dla syna - Piotr lub MarcelMILA, Moni&, celia, Dodi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNerwicy idzie dostac z ta stronka
zawiesila mi sie na dobre dopiero teraz tel ogarnal
Amelka dobranoc :*
Moni faktycznie lokizacja super! W takim razie warto zatrzymac te prace!
Jus z tymi przepisami to troche dziwna sprawa ale mysle ze jak masz mozliwosc pracy chocby po to zeby zaraz isc na zwolnienie to mysle ze warto, bo to jest tak ze zus za zwolnienie placi po przepracowaniu 30 dni a pozniej jestnszansa na macierzynski bedac pracownikiem masz prawo do zasilku. Jesli chodzi o podstawe zasilku to chyba wylicza sie tak samo jak podstawe do zasilku l4 ciazowego czyli wylicza sie dniowke - srednia pensja z 12 miesiecy bez premii na dzien i ta dniowke mnozy sie przez ilosc dni w miesiacu - jak dluzszy miesiac to wiecej pieniedzy
Ale warto sie dowiedziec w zusie lub nawet na stronce zusu poczytac ;-)bo nie wiem jak to jest dokladnie gdy pracuje sie tylko miesiac pewnie wezma okres ktory przepracujesz..
Co do historii z Mala to nawet sie komentowac nie chce.. durne babsko i tyle nie rozumiem jak mozna byc tak wyrodna matka i tak podlyn czlowiekiem..Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2014, 23:55
Jus1985, Dodi lubią tę wiadomość
-
Witam z samego rana, troche Was podczytywalam ale nie mam pojecia o czym pisalyscie
ostatnie tygodnie nie byly latwe, coraz bardziej zmeczona, bo sie nie wysypiam, znow coraz mocniejsze mdlosci a co za tym idzie wymioty, ale dzis to przeszlam sama siebie, juz nie pamietam tak kiepskiej nocy, jak nie dostane zadnych informacji dzis to ja sie po prostu wykoncze
ja wiem, ze sie mowi o nie martwieniu sie, sama tak pisalam do Tych przerazonych, nie da sie! Martwienie sie jest wpisane od dnia poczecia, tak mi sie wydaje, tak czuje. Boze, dziewczyny, ja wrecz umieram ze strachu! Zrobilabym wszystko zeby tylko mi powiedzieli ze moja malenka ma sie dobrze, i ze wszystko rozwija sie jak powinno.
Dostalysmy od mamy mojej skarpeteczki "perfekcyjna wnuczka", od siostry os siostry 4 kartony ciuszkow, mnostwo innych przydatnych rzeczy itd. Wszyscy wierza, ze bedzie dobrze, ja tez wierze, ale boje sie...Camille87, MILA, Niebieska, Kajoni, amela, Sylka, Jus1985, celia, Dodi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAggus kochana zdaje sobie sprawe ze najgorsza jest ta niepewnosc, ktora kazdy z lekarzy zasial i nje potrafi nic dalej powiedziec
ja Cie rozumiem ze nie da sje nie martwic i gleboko wierze ze dzis uslyszysz same pozytywne wiesci!! :* badz dzielna i trzymaj sie cieplutko!!
Na ktora badanie??MILA lubi tę wiadomość
-
A poza tym czeka mnie dwu godzina podroz w jedna strone, takze ciezki dzien fizycznie i emocjonalnie mnie czeka. Dzieki wszystkim za trzymanie kciukow za nas, za modlitwy itd.
Off we go...Camille87, MILA, Magda2013, celia, Dodi lubią tę wiadomość
-
Aga trzymaj się dzielnie!!! Musi być dobrze Kochana, stres zawsze towarzyszy w ciężkich monentach-pojawia się sybdrom walki lub ucieczki, walcz Kochana wszystko się ułoży! !
Celus to chyba jakieś fatum z facetamija już nie naciskam, , powiedział że będzie to mam jego słowa zapamiętane! !
Mam dwa pytania Kochane:
1. Pekaja mi usta...smaruje i nic...coś mi świta że którejś z nas też pękały-to brak witamin??
2. Teraz najgłupsze co może być...rano i wieczorem jak się kąpie-po kąpieli leci mi z pochwy wodnisty śluz-normalnie woda. ..heh już sobie wymyśliłam że tsm jest wszystko zamknięte i jak się myje i kieruje wodę z prysznica na pipulkę to woda wlatuje a potem się opróżniaprzepraszam za taki denny problem....
Aaaaa i czasami w nocy jak mnie zakłuje przy zmienianiu pozycji to wrrrrrrr boli bardzo.....Camille87, celia lubią tę wiadomość
-
Witam ponidziałkowo
Aggie kochanie trzymaj się i czekam na wieści wierząc z całych sił ze to była pomyłkaściskam cie mocno
Pekinka mi mam wrażenie brzuch sie napina wtedy gdy za dużo robie w domu np sprzątam itp. a tak od siebie to raczej nie.
CO do zasiiłku macierz. to wydaje mi się że powinien się należeć , ale Kada zadzwoń do zUSu i zapytaj bo w tym kraju wzystko jest mozliwe
Madzikovy co do ruchów to mój mały wczoraj też b. mało się ruszał.
ale mówilam sobie że niedziela to dzień leniwca wiec ...aha ha ha
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2014, 07:47
Camille87, Magda2013, Dodi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyQuendi faktycznie kojarze watek braku witamin przy zajadach (chyba wit B ) ale nie wiem czy spekane usta tez mozna pod to podciagnac..
ja jak mam suche ustabto smaruje kremem nivea i zawsze przechodzi
.. co do drugiego pytanie to ja tak nie mam zeby mi woda lecialaz tego co wiem nje powinno sie kierowac strumienia wody bezposrednio TAM bo to zaburza ph...
Wiecie co? Wczoraj wypilam slaba kawe ok 17 i po tym jak wam napisalam ze moj synus leniwy to go ta kawa chyba ruszyla bo od ok 22 kopal non stop! I to tak mocno ze niekiedy zabolaloKladlam sie o polnocy kopal i jak sie obudzialm po pol godzinie nadal kopal no masakra az mi go szkoda bylo ze tak sie wymeczy .. dzis rano tez juz mnie przywital..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2014, 07:45
MILA, Ruda27, amela, celia, Dodi lubią tę wiadomość
-
Agus trzymamy za Ciebie wszystkie kciuki!! Jestesmy z Wami! Wierzymy, że to wszystko to bedzie pomyłka, nie może byc inaczej! :*
wiem, że jestes mega zestresowana, każdy by był na Twoim miejscu, ale przetrwasz to i potem bedzie tylko lepiej :*
celia lubi tę wiadomość
Monis
[/link]
-
nick nieaktualnyHej Rybki moje!
Czasami wchodzilam szybko was podczytac, ale juz nie mialam czasu odpisywac
W sobote mialam ciezki dzien..zakupowymasakra jeszcze nigdy tylke nie bylam na zakupach.. O5 pobudka, pojechalismy po siostre i do centrum handlowego.. Tam czekalismy bo od 8 mc donald i pd 9 sklep.. Wyszlismy o 16.30! Nog nie czulam :p oczywiscie robilam se przerwy, ale i tak masakra.. Pare rzeczy dla synka kupilam
W niedziele pol dnia w busie, wrocilam do polski to poszlam z mama do kosciolka.. Mialam wieczorem tak napuchniete nogi ze bylam w szoku..
Dzisiaj mnie bardzo bola, zamierzam wiekszosc odpoczywac..
Popoludniu na cmentarz do tej mojej kolezanki, pozniej do siostry i u niej zostane
Moj maluszek od 2 dni kopie sporo, wczoraj wieczorem jak bombardowal moja mame w rekenie uciekl w ogole, tylko mama mowila do niego a on kopal
brzuch ruszal sie bardzo
super, ze te kopniaki sa tak odczuwalne, w sobote na tych zkaupach poszlam usiasc i kopal mnie i widzialam przez bluzke jak sie brzuch rusza
wiadomo ze to ja tylko widzialam, bo wiedzialam gdzie i sie wpatrywalam
Dziekuje Kamilka i Anitka za zainteresowanie co u mnie :*
Kamis masz sliczny brzuszek i awatarek, tak fajnie sie patrzy na niego
Lozeczko Sylwii to tez moj typ z ikeiboskie jest takie delikatne
Dziewczynki pamietacie jak ja panikowalam ruchami.. W sumie juz 2 raz, bo 2-3 dni slabiej sie ruszal, a pozniej znowu bo bardowal.. Wiec na moim i nie tylko moim przykladzie wiecie,mze ta panika jest bezpodstawna..
Siostra mi duzo do lba wbila.. Ze maluszek bardzo czuje nasze emocje, ze jak my placzemy sie denerwujemy, on nawet zastygnie nie rusza sie i sam sie boi, stresuje.. Takze, nie mozemy do tego dopuszczac..
Co do losciola... Jestem za chrztem.. Moj na szczescie tez. On nie przepada za kosciolami ( ja tez narzekam, po tym co wyrabiaja ksieza itd) ale w Boga wierze.. Dziecko ma przwo wybrac sobie religie, ale wlasnie w pozniejszym wieku jak dziewczyny tu
mowily, chrzest w niczym nie przeszkadza..
Aggie kochana za Ciebie dzisiaj najmocniej trzymamy kciuki! Trzymaj sie serduszko! Wszystkie mamy nadzieje, ze wyjdzie ze malutka jest zdrowaczekamy na wiesci!
Aaa co do brzucha, moj popoludniami juz napiety bardzo
Co do pytania Quendi, ja na usta nie wiem co dobre, a z wyplywaniem z tamtym miejsc wody to tez raczej tak nie mam. Kamila ma racje, nie powinno sie az tak myc zwlaszcza w srodku, to zaburza ph..
Ale sie rozpisalam, wiem ze polowe zapomnialam przepraszam.. Dzisiaj bede troche z wamiMoni&, MILA, Camille87, Kajoni, amela, Magda2013, Sylka, celia, Dodi lubią tę wiadomość