Sierpniowe Mamusie ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
hehe, kremuję codziennie, nie jest to dla mnie uciążliwe. Ale nienawidzę się balsamować i moje nogi wyglądają tak jak wyglądają. Bez balsamu nie nadają się do pokazania
Więc w sumie nie są do niego przyzwyczajone a mimo to są suche..
A kremu do twarzy też nie używam. Czasem tylko, jak jest sucha po żelu do mycia. Po prostu mam tłustą cerę i ona sama się nawilża
Myślę, że dużo zależy o skłonności naszej skóry oraz jakiś genetycznych uwarunkowań. Są przecież różne rodzaje skóry.
Ale nie znam się na tym. Po prostu piszę, jak to wygląda u mnieZawsze warto jest się doradzić kogoś mądrzejszego
-
nick nieaktualny
-
Dzien Dobry
Aggiepowodzenia. Wierze ze bedzie dobrze
czekamy na wiesci po powrocie kochana.
Quendi ja tez mam strasznie popekane ustaostatnio to az mi skora taka sucha na nich wisiala. Mam pomadke ochronna,uzywalam cala zime ale to nic nie dalo. Od grudnia sie z tym mecze. Mysle tez ze to przez suche mieszkanie w bloku(nie wiem gdzie Ty mieszkasz). Ja kremem nie lubie smarowac ust bo potem mam go pelno w ustach. Powiem Ci ze mi troche pomogl miód. Nakladam go troche na usta i po 15 min zlizuje. Tak ze 2,3 razy dziennie. Usta sie robia miekkie
Ruda-fajnie ze juz jestes w Polsceodpoczywaj i sie nie przemeczaj
Kada a Ty lez
A ja wczoraj poszlam wczesnie spac i sie budzilam w nocy wiele razy. I za kazdym razem czulam kopaniaCzuje je juz prawie nad pepkiem.
Tez bym musiala sie wybrac do fryzjera..moze jutro pojde. Musze jeszcze isc z pitami i do ubezpieczalni gdzie place skladki czy mi cos wyplaca za pobyt w szpitalu.
Camille87, Ruda27, MILA, Dodi lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny,
Nie wiem, czy jestem w stanie wszystko nadrobić, bo jakaś taka zmulona jestem, z góry przepraszam.
Aggie, kochana, trzymam kciuki! Już za niedługo mam nadzieję, dowiesz się co i jak, a jak nie to ciśnij ich jak możesz! I fantastycznie, że dostałaś ciuszki! Ja musiałam sama kupić, chciałabym już je poprać i poprasować i poukładać powoli w szafkach, ale dupa zbita, bo nie wiem czy do czasu porodu siostra męża się wyprowadzi i się przeniesiemy do ich mieszkania, czy muszę tu u siebie coś powoli urządzać.
Pekinka, ja jakoś nie zauważyłam tak strasznie napiętego brzucha. Czasem, po jedzeniu na wieczór, ale żeby skóra się jakoś naciągała, to nie mam tak, a nie smaruję się codziennie, bo zapominam, raz na 2-3 dni.
Co do zasiłku Kada, to ja się niestety nie znam, nie pomogę, bo nigdy nie byłam na umowie normalnej. Jedynie z tego co wiem, to dostanie się zasiłek macierzyński pod warunkiem, że co najmniej 90 dni bz przerw opłacało się składkę chorobową i jest się na umowie (czyli ubezpieczonym) do czasu porodu.
Quendi, mnie ciągle po zimie pękają wargi, tzn. mam strasznie suche i mam głupi nawyk "ciągnięcia" zębami tą suchą skórę i później właśnie przez to mi pękają. Mam szminkę ochronną/nawilżającą w torebce i jak przypomnę to smaruję.
Co do wycieków, to może po prostu przy myciu "wlało" Ci się do środka wody. Ja miałam tak nie raz jak kąpałam się w wannie. Teraz jak mam prysznic to nie mam, bo nie kieruję tam bezpośrednio prysznica.
Camille, ale masz super brzusio
Co do chrztu, to obydwoje z mężem jesteśmy wierzący i praktykujący jak się uda (moje zajęcia w weekendy często ograniczały moje wizyty w kościele). Ogólnie to w Boga wierzymy, ale w instytucję Kościoła, to już tak mniej, poprzez wszystkie te inkwizycje, skandale, pedofili i mieszanie się w politykę. Ale dziecko będziemy chrzcili.
Ruda, fajnie, że połaziłaś po sklepach i kupiłaś co niecoSuper, że juz jesteś z Rodzinką
Ja w sobotę byłam na zajęciach, ale w niedzielę już odpuściłam, w sumie dałam im l4, to mam obecność usprawiedliwioną. Byliśmy wczoraj z mężem też na zakupach, to też poganiałam ze dwie godziny po auchan i padłam po południu.
Moniś, mnie męczy czasem zgaga, miałam wczoraj wieczorem i dziś rano, choć nawet nie zdążyłam zjeść.
Co do kremów, to ja do twarzy nie używam wcale. I tak mam mega tłustą skórę. teraz strasznie mi się wysuszają dłonie od częstego mycia, bo po psiaku to myję chyba z 50 razy na dzień!
Mój mały też już tak często i mocno kopie, już długo nie ucieka od ręki męża, widać jak mi brzuch faluje.
Idę dziś na 15:20 na wizytę comiesięczną, zobaczę, co tam u Adaśka słychać
W Krakowie rano padało, teraz się rozpogadza, ogólnie jest dosyć przyjemnie.
Uff, ale się rozpisałamMagda2013, Camille87, Moni&, Ruda27, Sylka, MILA, Quendi, Dodi lubią tę wiadomość
-
Aggie i ja jestem z Tobą
Daria cieszę sie ze wpadłas
Fajnie ze macie tyle kopniakow i mocnych, a ja dalej marnie to widzę
Mam dziś zły humor, zatkany nos...bolące do żywca gardło...któraś poleci cos na gardło?Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2014, 10:33
Ruda27 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Aggie rozumiem Twój strach, myśle że każda z nas się boi i do końca ciąży będziemy się martwiły o nasze dzieciaczki. KOchana wierze że wszystko u Was bedzie dobrze, trzymam kciuki
Daria super że się odezwałaśCiesze się że wszystko u Was ok
Quendi ja podczas przewracania się w nocy na drugi bok mam to samo ciągnie że hej! albo jak muszę wstać do łazienki ...;/
Niebieska ja kiedyś miałam podobnie pomadek to miałam ze dwie naraz i zawsze musiałam miec posmarowane jak tylko zapomniałam to od razu usta wysychały niemizernienie, wiec postanowiłam przestać trochę i na początku było ścieżko bo były takie suche ale pomału je odzwyczaiłam od takiej ilości szminki
mnie dziś w nocy pachwiny pobolewały, najgorzej jak musiałam wstać na siusiu, teraz jest ok
A teraz czas na śniadankoCamille87, Niebieska, Ruda27, Sylka, Quendi, Dodi lubią tę wiadomość
http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif -
nick nieaktualny
-
Madziu biedulko widzę że teraz Ciebie gardło boli ;/ kuruj się i stosuj do zaleceń Kamilki na pewno pomoże
Proszę Cie nie zadręczaj się że mała nie kopie dość mocno bo to na prawdę jeszcze za wcześnie na regularny kopniaki, każda z nas w różnych godzinach je czuje i na to nie ma reguły. Nie denerwuj się bo tak jak pisała Daria nasze dzieciaczki to czują !! Głowa do góry
Camille87, Madzikovy lubią tę wiadomość
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Madzia tantum verde woda z sola albo szalwia plukaj jak masz, oprocz tego same cieple plyny nie za gorace no i to by bylo na tyle. przejsc musi w koncu:)
a ja tez mam dzisiaj nie dosc ze lenia to jeszcze umieram z nudow! eh jakistaki do bani dzien:/
Monis
[/link]
-
amela wrote:Madziu biedulko widzę że teraz Ciebie gardło boli ;/ kuruj się i stosuj do zaleceń Kamilki na pewno pomoże
Proszę Cie nie zadręczaj się że mała nie kopie dość mocno bo to na prawdę jeszcze za wcześnie na regularny kopniaki, każda z nas w różnych godzinach je czuje i na to nie ma reguły. Nie denerwuj się bo tak jak pisała Daria nasze dzieciaczki to czują !! Głowa do góry
ale wiem ze moja mała kopala mocniej i częściej a od 3 dni jest mało...i lekko... A czasem nic ... I sie juz na prawdę zaczynam martwić...niby sobie mówię ze wszystko przecież musi byc okey bo ale to pomaga tylko ma chwile
amela, Ruda27, Camille87 lubią tę wiadomość
-
Sól faktycznie pomaga, ja zawsze jak byłam mała to rodzice mi kazali płukać gardło solą
niezbyt to dobre ale skuteczne
Madziu wiem że się martwisz ale musisz sobie tłumaczyć że wszystko jest dobrze, bo tak jest kochana. Uśmiechnij się i pogłaskaj od Cioci ZuzieWiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2014, 10:51
Madzikovy, Moni& lubią tę wiadomość
Lenia to i ja mam dziś. W sumie jestem zła, bo mój mąż znowu pojechał z towarem do Czech i Bóg wie, kiedy wróci, a ja tak strasznie nie lubię jak on tam jeździ, bo tyle wariatów na drodze. Miał mieć pracę za biurkiem a nie cholera jako kierowca za granicę. I zawsze mi to humor psuje.
Ja nastawiłam pranie, muszę iść je powiesić. Obiadu nie gotuję, bo dla siebie mi się nie chce. Pójdę na rosół do teściowej. Muszę poodkurzać, bo psiak wczoraj mordował gazety i sznurkowego gryzaka i mam mega burdel na dywanie, a mi się nie chce. W sumie ostatni dzień wolnego dziś, jutro wracam do pracy, na 9 godzin! Oszaleję!
Nie mogłam się doczekać tej wizyty dziś a jakoś wiem, że nie będzie mi się chciało tyłka ruszyć.
I dobijają się od soboty do mnie z sieci kom czy z banku, nie chce mi się z nimi gadać, odrzucam połączenie, ale chyba odbiorę w końcu i powiem, że nic nie chcęCamille87, Dodi lubią tę wiadomość