X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • Magda2013 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia pomaga mi tez pomoglo :)

A u mnie dzis pada :/ a ja musze isc po jakies miecho na zupe..

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajoni to udanej wizyty :) bdziesz miala usg?
    Madzikovy nie zamartwiaj sie kochana ruchami, mala sie bedzie sporo jeszcze ruszala.. I kuruj sie jak mowi Kamila, napewni Ci pomoze :)
    Moja siostra tez mi powiedziala, ze maluchy sa dosc male, moga nawet jak ńie spia np ssac sobie paluszka, albo raczka sie bawic a my mozemy nic nie czuc, on nie musi zawsze co nie spi sie wiercic i kopac :)
    Ja tez mam lenia, narazie bede lezala i odpoczywala a ok 13 z mama do sklepu, zobacze czy w pepco sa fajne pieluchy i do sklepu dzieciecego skocze :D

Dziewczyny przed badaniem glukozy musimy dzien wczesniej obejsc sie bez sldodyczy nie? Planuje isc jutro zrobic te badania, ale boje sie ze nie wytrzymam calego dnia bez slodkosci czy owocow :(

Madzikovy, Dodi lubią tę wiadomość

• Kajoni Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda - z pewnością będę miała usg, chodzę prywatnie, płacę to wymagam :P

co do krzywej cukrowej - http://marys.blox.pl/2012/12/Badanie-na-krzywa-cukrowa-w-ciazy.html takie coś znalazłam, poczytaj :)

Ruda27, Moni& lubią tę wiadomość

relgi09k4o218c6j.png
  • Moni& Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daria ja sie zapomnialam i zjadlam po poludniu kawalek ciasta dzien przed zrobieniem testu obciazenia glukoza a wynik wyszedl ok:) ale dla pewnosci lepiej nie jesc nic jak masz sie pozniej stresowac:)

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
  • positive Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aggie... myślę o was i trzymam mocno kciuki... bądź dzielna dla swojej córci...

Madzikovy, Camille87, Magda2013, MILA, celia, Dodi lubią tę wiadomość

Czekamy na Alicję naszą Kruszynkę
    34bw3e3k2fqbxgb6.png
  • amela Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko dzień bez słodyczy !! :o ja nie dam rady !!!

Madzikovy, Kajoni lubią tę wiadomość

ex2btrd8qii9i9cu.png
    http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif
  • Madzikovy Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki <3 polezalam chwile kopnela z 7 razy, nie mocno, ale wyczuwalnie i jak trzymalam rękę na brzuchu to jednak je czułam. Dlatego nie przejmujcie sie moimi histeriami, było i musi byc dobrze, chyba wymagam za dużo, a przecież to taki Maluszek jeszcze. I dobrze Daria napisała <3 przecież te dziecko nie musi mnie non stop kopać, bo ma inne ciekawsze rzeczy do roboty :) a ja jak biegam pól dnia to tez nie wyczuje tego.

Ruda27, amela, Camille87, Moni&, celia, Dodi lubią tę wiadomość

Kochana Złośnica...:*
    n59ydf9htvnd6yuy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajoni wrote:
    Ruda - z pewnością będę miała usg, chodzę prywatnie, płacę to wymagam :P

co do krzywej cukrowej - http://marys.blox.pl/2012/12/Badanie-na-krzywa-cukrowa-w-ciazy.html takie coś znalazłam, poczytaj :)

Dziekuje :)
    Zjadlam juz pare wafelkow wiec chyba oleje te badania jutro i pojde w srode rano.. Nie wiem jak wytrzymam caly dzien bez tych wszystkich rzeczy.. :/
    Dupa, jednak musze isc jutro.. W srode na 6.30 ide do kosciola, wiec raczej nie wytrzymam tyle bez jedzenia..
    Mam nadzieje, ze te pare wafelkow rano ńie sa tragedia.. Do konca dnia nic :(

Madizkovy no widzisz! :) malutka ńiedlugo bedzie znowu mocniej kopac :) pamietaj o mojej sytuacji i pańice pare dni temu.. Wiem doskonale co czujesz, ale musimy sie zmieńic. Musimy sie cieszyc ciaza a nie wiecznie martwic..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2014, 11:13

amela, Kajoni, Moni&, Dodi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nawet nie wiedzialam że nie wolno jeść słodkiego dzień przed bo mi nikt nie powiedział :( dzieki laski na was zawsze można liczyć ;-)

Kajoni, Moni&, Dodi lubią tę wiadomość

• amela Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daria powiem Ci że bedzie cieżko, ja planowałam iśc we wtorek po świętach ale to już odpada bo przecież bedzie tyle ciast że sobie nie odmówię. Bede musiała iść w tym tygodniu ale wizytę mam dopiero 28 .04 ;/

ex2btrd8qii9i9cu.png
    http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif
  • Kajoni Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Positive, słońce a co u Ciebie? Jak się masz?

Madzikovy, histeryzujesz? :P nie rób tego! Jak pisały ostatnio dziewczyny, ruchy mamy zacząć liczyć ok 28 tygodnia, więc mamy jeszcze trochę czasu, teraz to taka loteria :)

Ja pewnie dziś dostanę zlecenie na glukozę, może zrobię w tym tygodniu.

relgi09k4o218c6j.png
  • Magda2013 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ile sie czeka na wyniki tej glukozy ? bo ja planuje isc w czwartek a w nastepna srode ide do lekarza i mam juz miec wyniki. Mam nadzieje ze juz beda. Poza tym musze jeszcze zrobic mocz i morfologie.

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • Sylka Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kochane!

Ja też dziś jakaś wypompowana jestem.. Wróciłam z pracy i najchętniej wlazłabym z powrotem do łóżka..

Aggie jestem dziś całym serduchem przy Tobie, wspieram i trzymam kciuki!

Kajoni powodzenia na wizycie :)

Quendi ja miałam problem z suchymi ustami, kupiłam sobie wazelinę Carmex. Na początku byłam zła bo w przeliczeniu na złotówki wyszło mnie to 25zl a zapach mnie odrzucił (kamfora) ale jakoś się przełamałam i teraz nie wyobrażam sobie dnia bez niej :) Usta są miękkie, gładkie z delikatnym połyskiem. I po nałożeniu przez chwilę jest taki fajny efekt mrowienia :) Polecam :)

Kajoni lubi tę wiadomość

f2w39jcgqwt6nja8.png
    relg3e5e7k7mhx6f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka, no to moze lepiej isc w tym tygodniu? Bo po swietach to juz ciezko hehe
    Madzia, zalezy od labolatorium.. U mnie sa w ten sam dzien zawsze wyńiki tych podstawowych badan. Mam wizyte w czwartek, wiec mysle ze jutro musze isc jak w srode nie dam rady :/
    Nie boje sie tego klucia czy smaku, ale tego ze dzisiaj nie wytrzymam :P
    Kamila no to dobrze, ze teraz juz wiesz, pozniej moglyby byc falszywe wyniki..

Kajoni, Moni&, Camille87, celia, Dodi lubią tę wiadomość

• MILA Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajoni powodzonka na wizycie :-) pozdrów Adasia :-)

Dziewczyny od którego tyg. można zrobić ten test glukozy?

Kajoni lubi tę wiadomość

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • Kajoni Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila, chyba między 24 a 28. Przynajmniej ja w swojej książeczce mam tak napisane.

celia lubi tę wiadomość

relgi09k4o218c6j.png
  • MILA Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a już wiem między 24 a 28 tygodniem

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • Magda2013 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Ruda :) czyli najlepiej isc i sie zapytac. Dzis pojde to sie spytam.

Mila nie mam pojecia,mi gin powiedzial ze mam to zrobic jak najblizej wizyty. A ze L4 ze szpitala mam do 22go to 23 musze isc do gina.

Musze sie zebrac i wyjsc zaraz z domu do sklepu..

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • MILA Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak z tym jedzeniem i piciem przed badaniem, bo ja znalazłam coś takiego :

"Teoretycznie nie trzeba być na czczo, wystarczy być co najmniej 1 godz. po posiłku, ale zwyczajowo test wykonuje się rano, z innymi badaniami"

??

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • Magda2013 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny tez macie takie jakby skurcze macicy ?? przed chwila mnie to zlapalo i puscilo az mi sie goraco zrobilo. Brzuch sie zrobil twardy i za chwile zmiekl. Macie tak ?

MILA lubi tę wiadomość

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
‹‹ 883 884 885 886 887 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ