X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • Magda2013 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia pomaga mi tez pomoglo :)

A u mnie dzis pada :/ a ja musze isc po jakies miecho na zupe..

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajoni to udanej wizyty :) bdziesz miala usg?
    Madzikovy nie zamartwiaj sie kochana ruchami, mala sie bedzie sporo jeszcze ruszala.. I kuruj sie jak mowi Kamila, napewni Ci pomoze :)
    Moja siostra tez mi powiedziala, ze maluchy sa dosc male, moga nawet jak ńie spia np ssac sobie paluszka, albo raczka sie bawic a my mozemy nic nie czuc, on nie musi zawsze co nie spi sie wiercic i kopac :)
    Ja tez mam lenia, narazie bede lezala i odpoczywala a ok 13 z mama do sklepu, zobacze czy w pepco sa fajne pieluchy i do sklepu dzieciecego skocze :D

Dziewczyny przed badaniem glukozy musimy dzien wczesniej obejsc sie bez sldodyczy nie? Planuje isc jutro zrobic te badania, ale boje sie ze nie wytrzymam calego dnia bez slodkosci czy owocow :(

Madzikovy, Dodi lubią tę wiadomość

• Kajoni Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda - z pewnością będę miała usg, chodzę prywatnie, płacę to wymagam :P

co do krzywej cukrowej - http://marys.blox.pl/2012/12/Badanie-na-krzywa-cukrowa-w-ciazy.html takie coś znalazłam, poczytaj :)

Ruda27, Moni& lubią tę wiadomość

relgi09k4o218c6j.png
  • Moni& Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daria ja sie zapomnialam i zjadlam po poludniu kawalek ciasta dzien przed zrobieniem testu obciazenia glukoza a wynik wyszedl ok:) ale dla pewnosci lepiej nie jesc nic jak masz sie pozniej stresowac:)

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
  • positive Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aggie... myślę o was i trzymam mocno kciuki... bądź dzielna dla swojej córci...

Madzikovy, Camille87, Magda2013, MILA, celia, Dodi lubią tę wiadomość

Czekamy na Alicję naszą Kruszynkę
    34bw3e3k2fqbxgb6.png
  • amela Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko dzień bez słodyczy !! :o ja nie dam rady !!!

Madzikovy, Kajoni lubią tę wiadomość

ex2btrd8qii9i9cu.png
    http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif
  • Madzikovy Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki <3 polezalam chwile kopnela z 7 razy, nie mocno, ale wyczuwalnie i jak trzymalam rękę na brzuchu to jednak je czułam. Dlatego nie przejmujcie sie moimi histeriami, było i musi byc dobrze, chyba wymagam za dużo, a przecież to taki Maluszek jeszcze. I dobrze Daria napisała <3 przecież te dziecko nie musi mnie non stop kopać, bo ma inne ciekawsze rzeczy do roboty :) a ja jak biegam pól dnia to tez nie wyczuje tego.

Ruda27, amela, Camille87, Moni&, celia, Dodi lubią tę wiadomość

Kochana Złośnica...:*
    n59ydf9htvnd6yuy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajoni wrote:
    Ruda - z pewnością będę miała usg, chodzę prywatnie, płacę to wymagam :P

co do krzywej cukrowej - http://marys.blox.pl/2012/12/Badanie-na-krzywa-cukrowa-w-ciazy.html takie coś znalazłam, poczytaj :)

Dziekuje :)
    Zjadlam juz pare wafelkow wiec chyba oleje te badania jutro i pojde w srode rano.. Nie wiem jak wytrzymam caly dzien bez tych wszystkich rzeczy.. :/
    Dupa, jednak musze isc jutro.. W srode na 6.30 ide do kosciola, wiec raczej nie wytrzymam tyle bez jedzenia..
    Mam nadzieje, ze te pare wafelkow rano ńie sa tragedia.. Do konca dnia nic :(

Madizkovy no widzisz! :) malutka ńiedlugo bedzie znowu mocniej kopac :) pamietaj o mojej sytuacji i pańice pare dni temu.. Wiem doskonale co czujesz, ale musimy sie zmieńic. Musimy sie cieszyc ciaza a nie wiecznie martwic..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2014, 11:13

amela, Kajoni, Moni&, Dodi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nawet nie wiedzialam że nie wolno jeść słodkiego dzień przed bo mi nikt nie powiedział :( dzieki laski na was zawsze można liczyć ;-)

Kajoni, Moni&, Dodi lubią tę wiadomość

• amela Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daria powiem Ci że bedzie cieżko, ja planowałam iśc we wtorek po świętach ale to już odpada bo przecież bedzie tyle ciast że sobie nie odmówię. Bede musiała iść w tym tygodniu ale wizytę mam dopiero 28 .04 ;/

ex2btrd8qii9i9cu.png
    http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif
  • Kajoni Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Positive, słońce a co u Ciebie? Jak się masz?

Madzikovy, histeryzujesz? :P nie rób tego! Jak pisały ostatnio dziewczyny, ruchy mamy zacząć liczyć ok 28 tygodnia, więc mamy jeszcze trochę czasu, teraz to taka loteria :)

Ja pewnie dziś dostanę zlecenie na glukozę, może zrobię w tym tygodniu.

relgi09k4o218c6j.png
  • Magda2013 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ile sie czeka na wyniki tej glukozy ? bo ja planuje isc w czwartek a w nastepna srode ide do lekarza i mam juz miec wyniki. Mam nadzieje ze juz beda. Poza tym musze jeszcze zrobic mocz i morfologie.

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • Sylka Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kochane!

Ja też dziś jakaś wypompowana jestem.. Wróciłam z pracy i najchętniej wlazłabym z powrotem do łóżka..

Aggie jestem dziś całym serduchem przy Tobie, wspieram i trzymam kciuki!

Kajoni powodzenia na wizycie :)

Quendi ja miałam problem z suchymi ustami, kupiłam sobie wazelinę Carmex. Na początku byłam zła bo w przeliczeniu na złotówki wyszło mnie to 25zl a zapach mnie odrzucił (kamfora) ale jakoś się przełamałam i teraz nie wyobrażam sobie dnia bez niej :) Usta są miękkie, gładkie z delikatnym połyskiem. I po nałożeniu przez chwilę jest taki fajny efekt mrowienia :) Polecam :)

Kajoni lubi tę wiadomość

f2w39jcgqwt6nja8.png
    relg3e5e7k7mhx6f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka, no to moze lepiej isc w tym tygodniu? Bo po swietach to juz ciezko hehe
    Madzia, zalezy od labolatorium.. U mnie sa w ten sam dzien zawsze wyńiki tych podstawowych badan. Mam wizyte w czwartek, wiec mysle ze jutro musze isc jak w srode nie dam rady :/
    Nie boje sie tego klucia czy smaku, ale tego ze dzisiaj nie wytrzymam :P
    Kamila no to dobrze, ze teraz juz wiesz, pozniej moglyby byc falszywe wyniki..

Kajoni, Moni&, Camille87, celia, Dodi lubią tę wiadomość

• MILA Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajoni powodzonka na wizycie :-) pozdrów Adasia :-)

Dziewczyny od którego tyg. można zrobić ten test glukozy?

Kajoni lubi tę wiadomość

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • Kajoni Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila, chyba między 24 a 28. Przynajmniej ja w swojej książeczce mam tak napisane.

celia lubi tę wiadomość

relgi09k4o218c6j.png
  • MILA Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a już wiem między 24 a 28 tygodniem

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • Magda2013 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Ruda :) czyli najlepiej isc i sie zapytac. Dzis pojde to sie spytam.

Mila nie mam pojecia,mi gin powiedzial ze mam to zrobic jak najblizej wizyty. A ze L4 ze szpitala mam do 22go to 23 musze isc do gina.

Musze sie zebrac i wyjsc zaraz z domu do sklepu..

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • MILA Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak z tym jedzeniem i piciem przed badaniem, bo ja znalazłam coś takiego :

"Teoretycznie nie trzeba być na czczo, wystarczy być co najmniej 1 godz. po posiłku, ale zwyczajowo test wykonuje się rano, z innymi badaniami"

??

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • Magda2013 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny tez macie takie jakby skurcze macicy ?? przed chwila mnie to zlapalo i puscilo az mi sie goraco zrobilo. Brzuch sie zrobil twardy i za chwile zmiekl. Macie tak ?

MILA lubi tę wiadomość

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
‹‹ 883 884 885 886 887 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ