Sierpniowe Mamusie ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja dziewczynki tez sie zbieram, lecę do apteki:)
Kada a sukienka mi sie podobanawet bardzo, tym bardziej ze lato...spuchniete nogi...
i te sprawy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2014, 12:28
Camille87 lubi tę wiadomość
-
Magda2013 wrote:Kajoni to tak jak ja...ciuszkow na poczatke mysle ze starczy. Zostala cala reszta-kosmetyki,dla mnie pare ciuchow do szpitala. Zreszta nie pamietam juz musze tez spojrzec na ta liste
No właśnie, spojrzałam na tą listę i mam spoooooro rzeczy do kupienia. Jeszcze 2,5 tygodnia pracy i wolne, więc będę kompletować powoli co się daRuda27 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMi tez sie sukienka podoba ktora Kada wyslala
U nas zaczelo padacjejku az sie wychodzic nie chce
Wlasnie przegladalam i segregowalam ciuszki od siostrytez mam w sumie chyba wszystko z ubranek na poczatek.. Od 62-74 rozmiary
Najbardziej zaluje slodkich ogrodniczek na lato, ale rozm za duzy, bo siostra miala jednego ze stycznia a drugiego z sierpnia.. Ale i tak mam duzo
Teraz pare kosmetykow i rzeczy do pielegnacji chce kupic
-
ja wrocilam z banku nieprzyjemnie na dworze, pada i wieje:/ nic tylko w domu dzisiaj siedziec.
Madga ja nie mialam jeszcze takich skurczy no alewszystko przed nami.
stalam w banku i synek tak mnie obkopal po pecherzu, myslalam ze nie wytrzymam:P i oczywiscie kolejka jak cholera, ludzie na brzuch sie gapia jakby kobiety w ciazy nie widzieli ale przepuscic to nie ma komu:/
Daria te kilka wafelkow napewno Ci nie zmieni wynikow wiec spokojnie:) ja tez musialam byc zupelnie na czczo bo robilam tez oprocz glukozy morfogie i mocz oddawalam.
Monis
[/link]
-
nick nieaktualnyMonia no mam taka nadzieje, gorzej wytrzymac do wieczora
jak mam bez czegos dobrego wytrzymac?
U nas tez leje.. Mialam po mame do pracy skoczyc bo poszla na chwile pomoc i mialysmy isc po sklepach pochodzic, ale tak mi sie nie chcenawet tu nie mam butow typowo na deszcz
w moje kalosze jak wloze noge to sama nie sciagne
-
nick nieaktualny
-
Dziękuje Daria :*
Oj biedulko z tym słodkim to mamy teraz przechlapane, ja sama nie wiem jak ja to przetrwam, niby tylko jeden dzień ale to i tak długo ...
Ja właśnie robię zupke pomidorową, mam takiego lenia że nawet nic innego nie chce mi się robić
http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif -
nick nieaktualny
-
http://fajnamama.pl/24-tydzien-ciazy/
tu dziewczyny jeszcze jest odnośnie glukozy, że ma być "tylko" 6-cio godzinny post przed badaniem, a nie cały dzień i noc.
Ja dziś nie robię obiadu, zjem rosół u teściów. Wczoraj burżuazyjnie mieliśmy łososia z frytkami i brokułem
Zaraz się zbieram na wizytę, za oknem robi się ciemno i strasznie wiejeRuda27, Dodi lubią tę wiadomość
-
Ja wlasnie wrocilam z zakupow. Na dworzu calkiem przyjemnie.
Bylam w przychodni sie pytac o test glukozy ale juz niestety zamkniete byloi sie nic nie dowiedzialam.Do 11 bylo czynne to laboratorium. Ale jeden plus,przynajmniej u mnie, ze na ten test sie wchodzi bez kolejki
Pojde jutro jeszcze raz z rana.
Za to w aptece kupilam glukoze 75g-niecale 6zl. -
nick nieaktualny
-
Wogole to gin mi dal taka instrukcje.
Warunki wykonywania testu doustnego obciazenia 75g glukozy:
-wykonywany na czczo
-w 8-14 godz,od ostatniego posilku
-przynajmniej 3 dni bez weglowodanow(nie mniej niz 150g weglowod.przy zwyklej aktywnosci fizycznej)
-75g glukozy rozpuszczone w 250-300ml i wypite w ciagu 5 min
-w trakcie badania pacjent powinien siedziec,nie jesc,nie palic papierosow. Krew do badania pobiera sie na czczo i 2 godz.po wypiciu roztworu glukozy.
Ja bede robic wg tej instrukcji.A ide sie tylko dowiedziec jak dlugo sie czeka na wynik.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2014, 13:50
Ruda27 lubi tę wiadomość