Sierpniowe Mamusie ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Magda2013 wrote:Wogole to gin mi dal taka instrukcje.
Warunki wykonywania testu doustnego obciazenia 75g glukozy:
-wykonywany na czczo
-w 8-14 godz,od ostatniego posilku
-przynajmniej 3 dni bez weglowodanow(nie mniej niz 150g weglowod.przy zwyklej aktywnosci fizycznej)
-75g glukozy rozpuszczone w 250-300ml i wypite w ciagu 5 min
-w trakcie badania pacjent powinien siedziec,nie jesc,nie palic papierosow. Krew do badania pobiera sie na czczo i 2 godz.po wypiciu roztworu glukozy.
Ja bede robic wg tej instrukcji.A ide sie tylko dowiedziec jak dlugo sie czeka na wynik.
no widzisz, co lekarz czy laboratorium to inna opinia, ciekawe co moja ginka dziś mi powie
Magda2013 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAmela nie nje poszlam do fryzjera bo zasnelam i dopiero co sie obudzialm
Ale patrze ze za oknem mokro wiec moze jutro pojde
Magda ja miewam takie skurcze i gin ki kazal brac nospe 3x dziennie - bralM przez tydzien i skurcze ustapily teraz pije sobie zdrovit skurcz (magnez potas wit d) i skurcz zdarza sie raz na dwa trzy dniale mi sie szyjka nie skraca czyli te skurcze nie sa grozne
Ja obiadu nie robie bo spalam i nie chce mi sie isc do sklepujaki ze mnie len!!
Chyba zamowie pizze
Magda Twoje wytyczne sa ok tez mi tak w laboratoriuk powiedziano!!
Ale ja na razie nie robie bo kaz napisal ze najwxzesniej w srode bedzie auto do odebraniachyba ze na piechote z siostra pojde...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2014, 14:03
Magda2013 lubi tę wiadomość
-
hej Babeczki:)mnie dzis o 4.30 obudzil ostry bol w podbrzuszu:(a po lewej stronie to uczucie jakby mi ktos cos w jajnik wbijal..bylam u lekarza bo mialam wizyte akurat i wszystko ok..tetno ok,wiec nie wiem skad taki bol ktory trzymal mnie 2h:( za to corcia mi wynagrodzila bole takimi kopniakami ze wracalam teraz do domu jak pingwin:)bo oczywiscie tak siku mi sie zachcialo..teraz juz odpoczywam..i wcinam kaktusa:)
Camille87, Ruda27, Magda2013, amela, Kajoni, celia, Dodi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMadzia dzieki za to info
Tez znalazlam cos takiego
Przez 3 dni poprzedzające wykonanie testu GCT odżywiaj się racjonalnie. Wskazane jest przyjmowanie 3 posiłków w ciągu dnia. Pomiędzy nimi można podjadać niewielkie przekąski. Najważniejsze, aby w Twojej diecie znalazło się około 150-200 g węglowodanów. Znajdziesz je m.in. w: owocach, pieczywie, płatkach śniadaniowych, makaronach, ryżu, warzywach strączkowych.
Pamiętaj, że aby wyniki testu obciążenia glukozą były wiarygodne, w trakcie badania powinnaś być zdrowa (nawet przeziębienie może zafałszować rezultat GCT).
Czyli cos slodkiego mozna zjesc jeszcze teraz
Kamila hehe znowu drzemka
U nas przestalo padac, ale nie wiem czy bedziemy szly do sklepu w koncu..
Kajoni powodzenia na wizycieczekamy na wiesci
Mika to wiazadla pewnie, wiekszosc z nas tak bolifajnie, ze mala tak ladnie kopie
Camille87, Kajoni, Dodi lubią tę wiadomość
-
Mika to napewno wiazadla. mnoe czasem tez taki bol zlapie z prawej albo z lewej i puszcza.
kajoni powodzenia na wizycie:) daj znac
Quendi nie pomoge Ci bo ja juz daawno nie farbowalam ani noe rozjasnialam wlosow, slyszalam rozne opinie ze wolno, czy tez nie wolno. wydaje mi sie ze w 1 trymestrze nalezy sie wstrzymac od takich zabiegow ale pozniej mysle ze nie mozemy przesadzac.
ja robilam 50g glukozy i mialam krew pobierana ponownie po 1 godzinie:)
booziu jakiego ja mam lenia strasznego. tulic mi sie chce a moj M w pracy buu:(Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2014, 14:20
Quendi, Kajoni, Dodi lubią tę wiadomość
Monis
[/link]
-
nick nieaktualny
-
Kajoni powodzenia
Quendi mysle ze takchociaz ja chyba nie bede juz rozjasniac na razie bo mam strasznie rozdwojone koncowki a robilam tylko pasemka. Pojde tylko podciac te koncowki i to na prosto a grzywke na ukos.
Ja wogole mam krecone wlosy to jak sa pocieniowane to i tak nie widac efektu a prostowac mi sie niechce bo mam slaba prostownice i za pare godzin juz sie faluja.Kajoni lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMońis oczywiscie.. On ma duzo miejsca i sobie plywa
raz nisko przy jajnikach, raz calkiem z boku u gory a raz w okolicach pepka
takze spokojnie
Quendi kurde przykro mi, wiem jakie to wyczekiwanie.. Koedy bylas u lekarza? Kiedy idziesz zńowu?Moni& lubi tę wiadomość