X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • klaudia123 Koleżanka

Wysłany: 23 grudnia 2013, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lanusia93 dziękuję za pocieszenie, serduszko słyszałam i to mnie mega cieszy, ale fiksuję strasznie, normalnie to mam luz na wiele rzeczy nie przejmuję się byle czym, ale w tej ciąży to istny koszmar, nie wiem jak ja wytrwam do sierpnia, najpierw schizowałam, że jestem bezpłodna bo przez rok w ciążę zajść nie mogłam, później pojawiły się myśli, czy aby nie pozamaciczna? czy nie puste jajo? teraz mi się obumarcie wkręciło a następne już się boję, że może jakiś daun albo inna choroba, następną wizytę mam 9 stycznia, mam nadzieję, że szybciutko zleci.
    Jeżeli chodzi o leki, mój lekarz mnie uczulił i KATEGORYCZNIE zabronił brania czegokolwiek ( prócz duphastonu) powiedział, że jak boli głowa to do łóżka i poduszka na głowę, ale moja przyjaciółka w ciąży bardzo się przeziębiła i brała apap, później często widziałam jak łyka te apapy na ból głowy,

Lanusia93 lubi tę wiadomość

klaudia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 grudnia 2013, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksa.wawa wrote:
    Cześć Dziewuszki :) Wpadłam zobaczyć jak się czujecie i jak rosną wasze Fasolki :) Na świeta zycze wam duzo zdrówka i dobrego samopoczucia :* Ja czekam na pierwszą po poronieniu owulke i mam nadzieje ze bedzie w świeta takze zapowiadają sie serduszkowo ;) Jeśli ktoras z Was ma na zbyciu Dupka to ja bardzo chetnie odkupie bo w tym cyklu robie samowolke ;)

Czesc aleksa :) wzajemnie duzo zdrowka i wracaj do naa szybko!! :) <3

• MILA Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2013, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinko oczywiście cie całkowicie rozumiem, rozumiem twoje obawy - ale wierz mi gdyby nie było az tak źle to bym też chciała sobie z tym poradzić inaczej. Zaufałam lekarzowi :-)

Ale wam wszystkim życzę zdrówka i zdrówka i zdrówka :-)

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2013, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klaudia123, Apap, tak jak no-spa są bezpieczne. Wszystko będzie dobrze, nie wymyślaj sobie nieistniejących problemów, i tak nie masz takiej mocy sprawczej, aby zapobiec wszelkim problemom, jakie mogą Cię spotkać. Nie przyciągaj myślami kłopotów, proszę <3
    Myśl pozytywnie, niedługo zobaczysz swoją kruszynkę całą i zdrową. Obawy będą nam towarzyszyć nieustannie. Na początku ciąży, na USG połówkowym, podczas badań genetycznych, podczas porodu, po narodzinach, kiedy zostaniemy wypuszczone z maluchami do domu, zupełnie niezorientowane w opiece nad takim maleństwem i przez resztę życia <3

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
  • kobietka26 Koleżanka

Wysłany: 23 grudnia 2013, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane moje dużo zdrówka dla tych chorujących , moja przyjaciółka w drugiej ciąży zachorowała na grypę , grypę trzeba wyleżeć , a gorączkę zbijać apapem bo jest najbezpieczniejszy , ona natomiast gorączki nie zbijała tylko czekała aż sama przejdzie , po chorobie zaczęła krwawić nie mówię ,że to na pewno przez grypę ,ale no choroby dobre nie są i czasem lepiej zwalczyć je w zarodku lekiem niż czekać , ja byłam przeziębiona miałam katar i kaszel bez gorączki więc się leczyłam domowymi sposobami.
    Każdy lek ma działanie jakieś na nas, jeden na kobietę i dziecko nie zadziała, drugi tak to indywidualna sprawa organizmu dlatego jeśli nie ma gorączki i objawy się nie nasilają to można popróbować w domu się kurować , mi na ból gardła woda z solą pomagała płukałam sobie.

No i co ja jeszcze chciałam napisać aha ja wiem ,że każda mama się troszczy o dziecko ja po poronieniu jestem i też się martwię ,ale nie dajmy się zwariować i nie przyciągajmy na siłę złych wydarzeń i myśli mamy w nasze dziecko wierzyć bo ono tylko nas ma i nie warto sobie wyobrażać ,że coś mu się stanie , więc czekamy cierpliwie na wizyty bo wszystko będzie dobrze i takie nastawienie ma być i kropka;D

Lanusia93, Malutka1983 lubią tę wiadomość

Kobietka;)
    uwo9s65g3x7q2j7w.png
  • Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2013, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, zabieram się do przygotowań, więc składam Wam i Waszym rodzinom najserdeczniejsze życzenia. Zdrowych, wesołych, pełnych miłości świąt. Abyście spędziły je w gronie, najbliższych, ukochanych osób. Życzę Wam, żeby Wasze maleństwa na kolejnych USG pokazywały jak szybciutko rosną, jak pięknie biją im serduszka, które przepełnia miłość do Was i wdzięczność za cud, jakim jest życie, które po miesiącach starań możecie im ofiarować. Spokojnych kolejnych miesięcy ciąży, odwagi i lekkich porodów.
    Dużo siły, wytrwałości, masy optymizmu :)
    Spełnienia wszystkich marzeń, nawet tych najskrytszych. I apetytu :D

Gdy przyjdą Święta w srebrnej bieli,
    gdy Stary Rok w Nowy się zamieni,
    przyjmijcie gorące me życzenia,
    niech się Wam spełnią wszystkie marzenia <3

celia, Macca, Jus1985, MILA, Malutka1983 lubią tę wiadomość

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 grudnia 2013, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lanusia dziekuje i wzajemnie !!! Wesolych Świąt! ! <3

• Madzikovy Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2013, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przez te świąteczne przygotowania nie byłam tu wczoraj w Was :) mdłości już lekko odpuściły, ból brzucha tez oby do 30 grudnia czas szybko zleciał :)

KOCHANE, ŻYCZĘ WAM ZDROWYCH, WESOŁYCH ŚWIAT, ŻEBY SIE FASOLKI PIĘKNIE ROZWIJAŁY, SAMOPOCZUCIE I DOBRE HUMORY WAM DOPISYWALY. ŻYCZĘ WAM ROWNIEŻ ABY OKRES CIAZY BYŁ DLA WAS NAJPIEKNIEJSZYM OKSESEM W ŻYCIU. ALE PRZEDE WSZYSTKIM DLA WAS I DLA WASZYCH RODZIN DUUUUUZO ZDROWIA.

celia, Camille87, Lanusia93, MILA lubią tę wiadomość

Kochana Złośnica...:*
    n59ydf9htvnd6yuy.png
  • Madzikovy Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2013, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko !! Zaczęłam 9 tydzień ciazy ..... Ale to leci :)

Jus1985, MILA lubią tę wiadomość

n59ydf9htvnd6yuy.png
  • kada24 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2013, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no madziokovy juz 9 a ja juz 7 :D

Madzikovy lubi tę wiadomość

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• celia Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2013, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej jak nam się świątecznie zrobiło :D

Kobietki właśnie wróciłam z usg i moje maleństwo ma już 4,4mm albo 5,7mm, bo co innego napisał lekarz a co innego widnieje na zdjęciach ;) Ale najważniejsze - bije serduszko !!!! :D :D :D

Mam niestety wciąż krwiaki i lekarz stwierdził, że nie ma smażenia pierogów czy zabijania karpia, mogę co najwyżej przyjmować prezenty i to najlepiej na leżąco ;D

Ciepłych, rodzinnych świąt dla Was :D

Camille87, Lanusia93, MMA, Jus1985, Magda2013 lubią tę wiadomość

p19ucsqvqom8u4oa.png
    wnid9vvjzm38tk1g.png
  • Aggie Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2013, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drogie Mamusie :) w koncu u mnie zaczyna sie urlop :) 20 dni byczenia sie i pilnowania zeby fasolce dobrze bylo :) Od wczoraj zaczely sie wymioty :) nie powiem, zeby to bylo najprzyjemniejsze, ale ja dwa lata powtarzalam mojemu, ze z kazdym najmniej przyjemnych objawow bede sie cieszyc :) dzis fasoleczka moja ugrala 2:0 :P

A na swieta kochane, zycze wam duzo zdrowia, radosci i optymizmu :) Cale wory wam tego zycze, a do tego superasnego apetytu i niekonczacego sie leniuchowania :) :*

7a4akrhm7fw1jhk0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 grudnia 2013, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jutro zaczynam 10 tc :O
    Dzis Fasolka tez wygrywa 2:0 oczywiscie mowie o wymiotach :(
    Ale mimo tych nieprzyjemnosci ciesze sie na kazdy objaw :)
    Bigos gotowy, saltka warzywna tez, zrobilam szyszki, farsz do pierogow i rybe po grecku a w piekarniku siedzi sernik :)
    Chwile odpoczywam i niedlugk piernik pieke :)
    Milego wieczorka!!

Celia, super ze wszystko z dzidzia ok!!! Ciesze sie mozesz byc spokojna na Swieta :D <3

celia lubi tę wiadomość

• Aggie Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2013, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camille, ja wlasnie o wymiotach, ja dzis jeszcze w kuchni nic nie zrobilam, jak wrocilam z pracy tak sofa dla mnie, glowa mi peka itd. A mam mezczyzne zdolnego w kuchni :) ode mnie to nawet przedszkolak bylby lepszy :P

Camille87 lubi tę wiadomość

7a4akrhm7fw1jhk0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 grudnia 2013, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aggie moj mi pomaga troche na szczescie z tym ze na pol dnia wybyl na zakupy z mamusia :/ a ja ledwozywa w tej kuchni :P ale juz wszystko zrobione teraz odpoczywam :) ja na szczescie od zeszlej srody juz na L4 :D

• Madzikovy Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2013, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Was czytam i.... Nachodzą mnie czarne mysli, ja pierwszy raz zaszłam w ciąże... A Wy prawie wszystkie jesteście po poronieniach.... Mi mdłości juz troche odchodzą, przyszła zgaga ale...
    Nie wiem, ostatnio śniło mi sie ze dostałam okres :(

n59ydf9htvnd6yuy.png
  • Aggie Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2013, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzikovy, nie panikuj kochana, ja tez jestem pierwszy raz w ciazy, i nawet nie ma takiej opcji zebym pomyslala, ze stanie sie cos zlego z moja dzidzia, glowa do gory, odgarniamy czarne chmury i myslimy pozytywnie :) tak na marginesie to ja jestem pierwsza pesymistka, zawsze wynajde nie istniejace problemy, a jak juz mi sie udalo zajsc, i zobaczylam ten piekny plusik, zero czarnych mysli, koniec kropka :) jednego dnia czuje sie lepiej, drugiego gorezej, i kazda przechodzi inaczej ciaze, takze ciesz sie swietami i powiedz won zlym mysla, bo nic dobrego dla Ciebie i malenstwa nie robia.

Macca lubi tę wiadomość

7a4akrhm7fw1jhk0.png
  • MMA Przyjaciółka

Wysłany: 23 grudnia 2013, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny, nie mam czasu zaglądać tak często jak większość z Was ale pamiętam o Was:) byłam na usg , moje dzieciątko ma ponad 7mm i bije serduszko także święta jestem już spokojna, kolejna wizyta 20 stycznia :D

Aggie, Macca, Lanusia93, Niebieska, celia, MILA, Malutka1983, Magda2013 lubią tę wiadomość

uwo9gov3korvf4ga.png
  • Madzikovy Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2013, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MMA wrote:
    hej dziewczyny, nie mam czasu zaglądać tak często jak większość z Was ale pamiętam o Was:) byłam na usg , moje dzieciątko ma ponad 7mm i bije serduszko także święta jestem już spokojna, kolejna wizyta 20 stycznia :D
    Gratulacje Celia, MMA!! Oby tak dalej!! Cieszę sie szczęściem każdej z Was...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 grudnia 2013, 23:15

celia lubi tę wiadomość

n59ydf9htvnd6yuy.png
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2013, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wylądowałam wczoraj w szpitalu :-( - PLAMIENIE!!!! Wykończę się nerwowo. Prawdopodobnie spowodowane są nadżerką. W szpitalu zbadali mnie dokładnie, szyjka macicy zamknięta więc ustalili że te plamienia nie są spowodowane niczym złym. Ale czym- nie wiedzą. Dostałam luteinę i tyle. Trzeba czekać.
    Pojechałam do gina prywatnie i też zbadał mnie i nie wie skąd te plamienie. Trzeba czekać, jak to się rozwinie.

Najgorsze są te Święta. Nie chcę ich w tym roku. Jedyny plus, że pojawia się zarodek, serduszka nie ma ale puste jajo już nie jest.

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
‹‹ 87 88 89 90 91 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ