SUPLEMENT DIETY

💜 KWAS FOLIOWY POD LUPĄ 💜

Wiesz, że jest ważny. Ale czy wiesz, który, kiedy i dlaczego?
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • klaudia123 Koleżanka

Wysłany: 23 grudnia 2013, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lanusia93 dziękuję za pocieszenie, serduszko słyszałam i to mnie mega cieszy, ale fiksuję strasznie, normalnie to mam luz na wiele rzeczy nie przejmuję się byle czym, ale w tej ciąży to istny koszmar, nie wiem jak ja wytrwam do sierpnia, najpierw schizowałam, że jestem bezpłodna bo przez rok w ciążę zajść nie mogłam, później pojawiły się myśli, czy aby nie pozamaciczna? czy nie puste jajo? teraz mi się obumarcie wkręciło a następne już się boję, że może jakiś daun albo inna choroba, następną wizytę mam 9 stycznia, mam nadzieję, że szybciutko zleci.
    Jeżeli chodzi o leki, mój lekarz mnie uczulił i KATEGORYCZNIE zabronił brania czegokolwiek ( prócz duphastonu) powiedział, że jak boli głowa to do łóżka i poduszka na głowę, ale moja przyjaciółka w ciąży bardzo się przeziębiła i brała apap, później często widziałam jak łyka te apapy na ból głowy,

Lanusia93 lubi tę wiadomość

klaudia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 grudnia 2013, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksa.wawa wrote:
    Cześć Dziewuszki :) Wpadłam zobaczyć jak się czujecie i jak rosną wasze Fasolki :) Na świeta zycze wam duzo zdrówka i dobrego samopoczucia :* Ja czekam na pierwszą po poronieniu owulke i mam nadzieje ze bedzie w świeta takze zapowiadają sie serduszkowo ;) Jeśli ktoras z Was ma na zbyciu Dupka to ja bardzo chetnie odkupie bo w tym cyklu robie samowolke ;)

Czesc aleksa :) wzajemnie duzo zdrowka i wracaj do naa szybko!! :) <3

• MILA Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2013, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinko oczywiście cie całkowicie rozumiem, rozumiem twoje obawy - ale wierz mi gdyby nie było az tak źle to bym też chciała sobie z tym poradzić inaczej. Zaufałam lekarzowi :-)

Ale wam wszystkim życzę zdrówka i zdrówka i zdrówka :-)

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2013, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klaudia123, Apap, tak jak no-spa są bezpieczne. Wszystko będzie dobrze, nie wymyślaj sobie nieistniejących problemów, i tak nie masz takiej mocy sprawczej, aby zapobiec wszelkim problemom, jakie mogą Cię spotkać. Nie przyciągaj myślami kłopotów, proszę <3
    Myśl pozytywnie, niedługo zobaczysz swoją kruszynkę całą i zdrową. Obawy będą nam towarzyszyć nieustannie. Na początku ciąży, na USG połówkowym, podczas badań genetycznych, podczas porodu, po narodzinach, kiedy zostaniemy wypuszczone z maluchami do domu, zupełnie niezorientowane w opiece nad takim maleństwem i przez resztę życia <3

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
  • kobietka26 Koleżanka

Wysłany: 23 grudnia 2013, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane moje dużo zdrówka dla tych chorujących , moja przyjaciółka w drugiej ciąży zachorowała na grypę , grypę trzeba wyleżeć , a gorączkę zbijać apapem bo jest najbezpieczniejszy , ona natomiast gorączki nie zbijała tylko czekała aż sama przejdzie , po chorobie zaczęła krwawić nie mówię ,że to na pewno przez grypę ,ale no choroby dobre nie są i czasem lepiej zwalczyć je w zarodku lekiem niż czekać , ja byłam przeziębiona miałam katar i kaszel bez gorączki więc się leczyłam domowymi sposobami.
    Każdy lek ma działanie jakieś na nas, jeden na kobietę i dziecko nie zadziała, drugi tak to indywidualna sprawa organizmu dlatego jeśli nie ma gorączki i objawy się nie nasilają to można popróbować w domu się kurować , mi na ból gardła woda z solą pomagała płukałam sobie.

No i co ja jeszcze chciałam napisać aha ja wiem ,że każda mama się troszczy o dziecko ja po poronieniu jestem i też się martwię ,ale nie dajmy się zwariować i nie przyciągajmy na siłę złych wydarzeń i myśli mamy w nasze dziecko wierzyć bo ono tylko nas ma i nie warto sobie wyobrażać ,że coś mu się stanie , więc czekamy cierpliwie na wizyty bo wszystko będzie dobrze i takie nastawienie ma być i kropka;D

Lanusia93, Malutka1983 lubią tę wiadomość

Kobietka;)
    uwo9s65g3x7q2j7w.png
  • Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2013, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, zabieram się do przygotowań, więc składam Wam i Waszym rodzinom najserdeczniejsze życzenia. Zdrowych, wesołych, pełnych miłości świąt. Abyście spędziły je w gronie, najbliższych, ukochanych osób. Życzę Wam, żeby Wasze maleństwa na kolejnych USG pokazywały jak szybciutko rosną, jak pięknie biją im serduszka, które przepełnia miłość do Was i wdzięczność za cud, jakim jest życie, które po miesiącach starań możecie im ofiarować. Spokojnych kolejnych miesięcy ciąży, odwagi i lekkich porodów.
    Dużo siły, wytrwałości, masy optymizmu :)
    Spełnienia wszystkich marzeń, nawet tych najskrytszych. I apetytu :D

Gdy przyjdą Święta w srebrnej bieli,
    gdy Stary Rok w Nowy się zamieni,
    przyjmijcie gorące me życzenia,
    niech się Wam spełnią wszystkie marzenia <3

celia, Macca, Jus1985, MILA, Malutka1983 lubią tę wiadomość

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 grudnia 2013, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lanusia dziekuje i wzajemnie !!! Wesolych Świąt! ! <3

• Madzikovy Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2013, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przez te świąteczne przygotowania nie byłam tu wczoraj w Was :) mdłości już lekko odpuściły, ból brzucha tez oby do 30 grudnia czas szybko zleciał :)

KOCHANE, ŻYCZĘ WAM ZDROWYCH, WESOŁYCH ŚWIAT, ŻEBY SIE FASOLKI PIĘKNIE ROZWIJAŁY, SAMOPOCZUCIE I DOBRE HUMORY WAM DOPISYWALY. ŻYCZĘ WAM ROWNIEŻ ABY OKRES CIAZY BYŁ DLA WAS NAJPIEKNIEJSZYM OKSESEM W ŻYCIU. ALE PRZEDE WSZYSTKIM DLA WAS I DLA WASZYCH RODZIN DUUUUUZO ZDROWIA.

celia, nick nieaktualny, Lanusia93, MILA lubią tę wiadomość

Kochana Złośnica...:*
    n59ydf9htvnd6yuy.png
  • Madzikovy Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2013, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko !! Zaczęłam 9 tydzień ciazy ..... Ale to leci :)

Jus1985, MILA lubią tę wiadomość

n59ydf9htvnd6yuy.png
  • kada24 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2013, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no madziokovy juz 9 a ja juz 7 :D

Madzikovy lubi tę wiadomość

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• celia Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2013, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej jak nam się świątecznie zrobiło :D

Kobietki właśnie wróciłam z usg i moje maleństwo ma już 4,4mm albo 5,7mm, bo co innego napisał lekarz a co innego widnieje na zdjęciach ;) Ale najważniejsze - bije serduszko !!!! :D :D :D

Mam niestety wciąż krwiaki i lekarz stwierdził, że nie ma smażenia pierogów czy zabijania karpia, mogę co najwyżej przyjmować prezenty i to najlepiej na leżąco ;D

Ciepłych, rodzinnych świąt dla Was :D

nick nieaktualny, Lanusia93, MMA, Jus1985, Magda2013 lubią tę wiadomość

p19ucsqvqom8u4oa.png
    wnid9vvjzm38tk1g.png
  • Aggie Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2013, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drogie Mamusie :) w koncu u mnie zaczyna sie urlop :) 20 dni byczenia sie i pilnowania zeby fasolce dobrze bylo :) Od wczoraj zaczely sie wymioty :) nie powiem, zeby to bylo najprzyjemniejsze, ale ja dwa lata powtarzalam mojemu, ze z kazdym najmniej przyjemnych objawow bede sie cieszyc :) dzis fasoleczka moja ugrala 2:0 :P

A na swieta kochane, zycze wam duzo zdrowia, radosci i optymizmu :) Cale wory wam tego zycze, a do tego superasnego apetytu i niekonczacego sie leniuchowania :) :*

7a4akrhm7fw1jhk0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 grudnia 2013, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jutro zaczynam 10 tc :O
    Dzis Fasolka tez wygrywa 2:0 oczywiscie mowie o wymiotach :(
    Ale mimo tych nieprzyjemnosci ciesze sie na kazdy objaw :)
    Bigos gotowy, saltka warzywna tez, zrobilam szyszki, farsz do pierogow i rybe po grecku a w piekarniku siedzi sernik :)
    Chwile odpoczywam i niedlugk piernik pieke :)
    Milego wieczorka!!

Celia, super ze wszystko z dzidzia ok!!! Ciesze sie mozesz byc spokojna na Swieta :D <3

celia lubi tę wiadomość

• Aggie Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2013, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camille, ja wlasnie o wymiotach, ja dzis jeszcze w kuchni nic nie zrobilam, jak wrocilam z pracy tak sofa dla mnie, glowa mi peka itd. A mam mezczyzne zdolnego w kuchni :) ode mnie to nawet przedszkolak bylby lepszy :P

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

7a4akrhm7fw1jhk0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 grudnia 2013, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aggie moj mi pomaga troche na szczescie z tym ze na pol dnia wybyl na zakupy z mamusia :/ a ja ledwozywa w tej kuchni :P ale juz wszystko zrobione teraz odpoczywam :) ja na szczescie od zeszlej srody juz na L4 :D

• Madzikovy Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2013, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Was czytam i.... Nachodzą mnie czarne mysli, ja pierwszy raz zaszłam w ciąże... A Wy prawie wszystkie jesteście po poronieniach.... Mi mdłości juz troche odchodzą, przyszła zgaga ale...
    Nie wiem, ostatnio śniło mi sie ze dostałam okres :(

n59ydf9htvnd6yuy.png
  • Aggie Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2013, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzikovy, nie panikuj kochana, ja tez jestem pierwszy raz w ciazy, i nawet nie ma takiej opcji zebym pomyslala, ze stanie sie cos zlego z moja dzidzia, glowa do gory, odgarniamy czarne chmury i myslimy pozytywnie :) tak na marginesie to ja jestem pierwsza pesymistka, zawsze wynajde nie istniejace problemy, a jak juz mi sie udalo zajsc, i zobaczylam ten piekny plusik, zero czarnych mysli, koniec kropka :) jednego dnia czuje sie lepiej, drugiego gorezej, i kazda przechodzi inaczej ciaze, takze ciesz sie swietami i powiedz won zlym mysla, bo nic dobrego dla Ciebie i malenstwa nie robia.

Macca lubi tę wiadomość

7a4akrhm7fw1jhk0.png
  • MMA Przyjaciółka

Wysłany: 23 grudnia 2013, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny, nie mam czasu zaglądać tak często jak większość z Was ale pamiętam o Was:) byłam na usg , moje dzieciątko ma ponad 7mm i bije serduszko także święta jestem już spokojna, kolejna wizyta 20 stycznia :D

Aggie, Macca, Lanusia93, Niebieska, celia, MILA, Malutka1983, Magda2013 lubią tę wiadomość

uwo9gov3korvf4ga.png
  • Madzikovy Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2013, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MMA wrote:
    hej dziewczyny, nie mam czasu zaglądać tak często jak większość z Was ale pamiętam o Was:) byłam na usg , moje dzieciątko ma ponad 7mm i bije serduszko także święta jestem już spokojna, kolejna wizyta 20 stycznia :D
    Gratulacje Celia, MMA!! Oby tak dalej!! Cieszę sie szczęściem każdej z Was...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 grudnia 2013, 23:15

celia lubi tę wiadomość

n59ydf9htvnd6yuy.png
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2013, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wylądowałam wczoraj w szpitalu :-( - PLAMIENIE!!!! Wykończę się nerwowo. Prawdopodobnie spowodowane są nadżerką. W szpitalu zbadali mnie dokładnie, szyjka macicy zamknięta więc ustalili że te plamienia nie są spowodowane niczym złym. Ale czym- nie wiedzą. Dostałam luteinę i tyle. Trzeba czekać.
    Pojechałam do gina prywatnie i też zbadał mnie i nie wie skąd te plamienie. Trzeba czekać, jak to się rozwinie.

Najgorsze są te Święta. Nie chcę ich w tym roku. Jedyny plus, że pojawia się zarodek, serduszka nie ma ale puste jajo już nie jest.

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
‹‹ 87 88 89 90 91 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ