Sierpniowe Mamusie ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziewczyny dlugo mnie tu nie bylo ale to wszystko przez te swieta mialam mase roboty..
Dzisiaj nadrobilam zaleglosci w czytaniu -Nadulek bardzo mi przykro ze tak sie stalo,przytulam mocno i wierze ze nastepnym razem bedzie dobrze.
Ja w poniedz.bylam u gina. I wtedy moje malenstwo mialo juz 1,5 cm i jak narazie wszystko w porzadku. Z tego co obliczylam to rosnie srednio 1mm na dzien Mdlosci mi troche dokuczaja a wymiotow nie mam jak na razie.
Zastanawiam sie czy nie zmienic gina,bo ten do ktorego teraz chodze to chodze prywatnie. Ale na NFZ tez mozna do niego sie zapisac. A jak ja chcialam sie przepisac wlasnie na NFZ to on nie chcial o tym slyszec...powiedzial ze na nfz to jest zupelnie inne leczenie No to mu mowie jak inne leczenie?a on do mnie ze tego nie zrozumie. Wkurza mnie ten gin,nie mam pracy i teraz liczy sie dla mnie kazda zlotowka. Ale on tego nie rozumie.
Powiedzcie mi dziewczyny,czym sie roznia wizyty prywatne od nfz ?? -
nick nieaktualnyMagda mi sie wydaje ze chodzi o to ze ten gin nie chce stracic pacjentki wiadomo sfowka czy dwie za wizyte to nie to samo co pensja z kontraktu z nfz nie wiem czym moze sie roznic wizyta/ leczenie moze sprzet ma inny? Jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o pieniadze
Aggie: ja mialam problem ze swedzacymi udami skore mialam sucha i tak jakby wysypka na nich.. z tego co wiem kobiety ciezarne czesciej lapia uczulenia moze zmienilas plyn do plukania tkanin? Albo stanik nieodpowiedni ktory podraznia wrazliwa skore piersi? -
nadulek wrote:wiem ale ja zabieg miałam 20 września a teraz 24 grudnia. Nowy lekarz stwierdził ze minimum 6 miesięcy przerwy tak więc nie szybko tutaj wrócę ale czuję że ten nowy lekarz to dobry wybór. Po zabiegu rano był już u mnie w szpitalu
Ja wcześniej poroniłam w 12 tc i po pierwszej @ miałam monitorning który potwierdził że wszystko jest ok i po ok 2 miesiacach zaczeliśmy starania. Zmień lekarza, ni chyba że byłaś już w drugim trymestrze.
Jakbyś miała jakieś pytania to pisz postaram się pomóc -
Magda2013 skoro lekarz na nfz leczy inaczej niż prywatnie to chodzi tylko o ka$h taki gin nie jest nic wart. Ja swoją też zmieniłam bo powiedziała żebym prywatnie przyszła to poprowadzi ciąże. Możesz zapisać się na nfz jak będzie Cię olewał to napiszesz skargę a lekarza zmienisz.
Aggie moja koleżanka w ciąży miała pokrzywkę, jak to sie dłużej utrzyma to trzeba pokazać lekarzowi ale mniejmy nadzieje ze to zniknie szybko -
nick nieaktualnyJus1985 wrote:A dlaczego aż 6 miesięcy?!? W którym tyg poroniłaś?
Ja wcześniej poroniłam w 12 tc i po pierwszej @ miałam monitorning który potwierdził że wszystko jest ok i po ok 2 miesiacach zaczeliśmy starania. Zmień lekarza, ni chyba że byłaś już w drugim trymestrze.
Jakbyś miała jakieś pytania to pisz postaram się pomóc
Moze warto zrobic dokladne badania dlaczego to sie powtorzylo? Ja stracilam ciaze w 10 tyg moj gin mowil ze po 2, 3 cyklach mozemy sie starac i tak tez bylo zaszlam w kolejna ciaze w 2 cyklu. Moj gin mowil tez ze pierwsze poronienie moze byc "przypadkiem" kazde kolejne moze wskazywac na glebszy problem ja wiec zamiast czekac 6 m-cy zrobilabym dokladne badania by znalezc przyczyne poronien. Poza tym czytalam amerykanskie badania z ktorych wynika zaleznosc - im krocej po poronieniu zajdzie sie w kolejna ciaze tym wieksze szanse na jej donoszenie, kobiety ktorw dluzej zwlekaly z zajsciem w ciaze albo nie mogly w nia zajsc albo mialy ponowne problemy z donoszeniem.. -
Nie zgodzę się ja po 1 poronieniu 2cykle i znowu byłam w ciąży nie trwało to długo jak to 8tyg ciąży w szpitalu wylądowałam krwawieniem i znowu czyszczenie i kazali czekać pół roku i czekałam dłużej i zaszłam w październiku i córka ma 3 lata już a teraz od sierpnia miałam czekać do listopada i czekałam i narazie ciąża rozwija się prawidłowo
Jus1985, nadulek lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnykada24 wrote:Nie zgodzę się ja po 1 poronieniu 2cykle i znowu byłam w ciąży nie trwało to długo jak to 8tyg ciąży w szpitalu wylądowałam krwawieniem i znowu czyszczenie i kazali czekać pół roku i czekałam dłużej i zaszłam w październiku i córka ma 3 lata już a teraz od sierpnia miałam czekać do listopada i czekałam i narazie ciąża rozwija się prawidłowo
Kada wnioski z badan wyciagane sa na podstawie obserwacji pewnej grupy kobiet i porownano ile procentowo kobiet zaszlo w ciaze po jakim czasie od poronienia i ile procent donosilo ciaze. To wcale nie oznacza ze u kazdej kobiety musi tak byc. Wiec nie rozumiem z czym sie nie zgadzasz. -
nick nieaktualnyAggie wrote:Jutro mam wizyte u poloznej wiec podpytam, jak na razie pytalam w aptece i poradzila pani produkty dla mam, na razie kupilam plyn pod prysznic, zobaczymy czy pomoze, a to swedzenie jest okropne!!
Ja smarowalam oliwka swedzace miejsca i co pdawda skora jest nadal delikatnie szorstka ale nie swedzi najlepiej stosowac produkty dla dzieci albo kobiet w ciazy bo sa najdelikatniejsze. Oby szybko przeszloJus1985 lubi tę wiadomość
-
Magda2013, gratulacje, bardzo się cieszę Ale masz już dużego bąbelka, taka jest zasada, że rośnie 1-2 mm dziennie. Mój gin również przyjmuje prywatnie i na NFZ. Ja chodzę oczywiście na NFZ. Świetny lekarz i nie wydaje mi się, aby mógł pomóc mi bardziej, gdybym płaciła za wizyty 100 albo 200 zł. Myślę, że Twój chce po prostu zarobić, bo nie wiem czym może się różnić taka wizyta. Normalnie na NFZ przysługuje Ci wizyta co miesiąc, 3 USG w trakcie ciąży, chyba że są jakieś komplikacje albo masz fajnego lekarza prowadzącego i wpadasz na podgląd kiedy chcesz NFZ to bardzo dobre rozwiązanie, zwłaszcza gdy z pieniążkami nie za fajnie. Przecież jak dostajesz skierowanie na badania krwi od swojego lekarza, on pewnie nie ma umowy z żadnym laboratorium i za wszystko płacisz. Na NFZ masz skierowanie na wszystko, nawet na betę. A wiadomo, że lepiej wydać te parę złotych na witaminy, owoce i zachcianki niż na to, że gin odbębni wizytę na własne konto i będzie chodził uśmiechnięty. Jedyną różnicą może być aparat USG- może ma 3D/4D. Ale jeśli nie i nie robi Ci takiego badania na każdej wizycie to długo bym się nie zastanawiała. Poszłabym na NFZ, ale do zupełnie innego lekarza, takiego z powołania
ZdrowiaJus1985 lubi tę wiadomość
Aniołek (*) 12.03.2013
Lilianna ur. 09.08.2014 3700 g, 56 cm
Pola ur. 24.04.2016 3650 g, 55 cm -
Aggie, wydaje mi się, że Camille87 może mieć rację, to pewnie jakieś uczulenie, mnie też swędzi ciało po kąpieli w niektórych żelach pod prysznic, a na nogach wyskakują mi kropeczki jak posmaruję się pewnym balsamem. Już nie mówiąc o brzuchu, który swędzi cały czasAniołek (*) 12.03.2013
Lanusia, uzywam jednego zelu ktorego uzywalam przed ciaza, i swedza mnie piersi i czesc dekoltu, tylko! oczywiscie tam gdzie swedzi (zeby nie bylo nei drapie sie) jest cialo czerwone, myslalam, ze to od oliwki, przestalam i nie ma roznicy to swedzenie mnie wykancza ;(
-
Gdyby ta okolica nie była czerwona to pomyślałabym, że od tego, że po prostu rosną A może to przez kontakt skóry z jakimś materiałem, bluzką, którą nosiłaś podczas Wigilii albo wina proszku do prania... Jeśli dowiesz się co jest przyczyną, to daj znać, bo jestem ciekawaAniołek (*) 12.03.2013
Jak Wam mijają święta?
Mnie już brzuch boli od tego obżarstwa, co chwilę jem coś nowego
Bardzo się cieszę, że trochę odpocznę, 2 tygodnie bez żadnych obowiązków to coś pięknego Kupiłam sobie Falvit Mama i planuję brać od 2 trymestru.Aniołek (*) 12.03.2013
nick nieaktualnyLanusia93 wrote:Magda2013, gratulacje, bardzo się cieszę Ale masz już dużego bąbelka, taka jest zasada, że rośnie 1-2 mm dziennie. Mój gin również przyjmuje prywatnie i na NFZ. Ja chodzę oczywiście na NFZ. Świetny lekarz i nie wydaje mi się, aby mógł pomóc mi bardziej, gdybym płaciła za wizyty 100 albo 200 zł. Myślę, że Twój chce po prostu zarobić, bo nie wiem czym może się różnić taka wizyta. Normalnie na NFZ przysługuje Ci wizyta co miesiąc, 3 USG w trakcie ciąży, chyba że są jakieś komplikacje albo masz fajnego lekarza prowadzącego i wpadasz na podgląd kiedy chcesz NFZ to bardzo dobre rozwiązanie, zwłaszcza gdy z pieniążkami nie za fajnie. Przecież jak dostajesz skierowanie na badania krwi od swojego lekarza, on pewnie nie ma umowy z żadnym laboratorium i za wszystko płacisz. Na NFZ masz skierowanie na wszystko, nawet na betę. A wiadomo, że lepiej wydać te parę złotych na witaminy, owoce i zachcianki niż na to, że gin odbębni wizytę na własne konto i będzie chodził uśmiechnięty. Jedyną różnicą może być aparat USG- może ma 3D/4D. Ale jeśli nie i nie robi Ci takiego badania na każdej wizycie to długo bym się nie zastanawiała. Poszłabym na NFZ, ale do zupełnie innego lekarza, takiego z powołania
Zdrowia
Lanusia nie zawsze tak jest jak piszesz niestety moja siostra przez pierwsze dwa trymestry prywatnie miala super opieke usg na prawie kazdej wizycie, pod koniec ciazy postanowila pojsc na nfz ze wzgledow finansowych nagle okazalo sie ze zadne badania dla 3 trymestru nie sa knieczne usg takze nie widzialam jej karte ciazy tylko w tabelce na 3 trymestr nie miala wpisanych żadnych badan! Siosrra do oonca nie znala wagi corki. Takze niestety takiego lekarza jak Twoj to ze swieca szukac. Poza tym ja w pierwszej ciazy dostalam skierowanie tylko na podstawowe badania czyli morfologia mocz cukier a gdzie reszta? Toxo listerioza tsh itp?! Takze ja nie mam dobrego zdania o naszej sluzbie zdrowia. Fakt za wizyty trzeba placic ale ja ufam mojemu ginowi i wiem ze z kazdym problemem moge do niego zadzwonic na co niestety nie mozna sobie pozwolic u lekarza na nfz.. ale najwazniejsze aby prowadzil nas gin ktoremu ufamy i z ktorego jestesmy zadowoleni a to czylekarz jest dobry czy nie weryfikuja i tak dopiero ewentalne komplikacje (oby takich nie bylo!!) -
Magda lekarz ewidentnie chce na Tobie zarobić. Choć ja na NFZ już swoje przeboje przeżyłam, ale rozumiem, że kasy można nie mieć. Ja 2 stycznia idę na NFZ po skierowanie na badania, a 14 stycznia idę prywatnie. 1 uchem wpuszczam to co ten z NFZ-tu mówi a 2 wypuszczam. Będę tylko chodziła do niego po skierowania. Może znajdź na NFZ jakiegoś innego lekarza?
Dziewczyny w Wigilie plamienia ustały Dzięki za Dobre słowa kochaneCamille87, Lanusia93 lubią tę wiadomość
-
Wszystko zależy od tego na jakiego lekarza na NFZ trafisz. Jeden da Ci skierowanie na wszystkie badania, inny tylko na podstawowe. Jeden zainteresuje się Twoją sytuacją życiową, historią choroby, poronieniami jakie przeszłaś, inny machnie ręką i uzna, że tylko ta ciąża jest ważna. Jeden zrobi Ci 3 obowiązkowe USG, a drugi powie, żebyś przychodziła, kiedy Cię coś niepokoi. Jeden wydrukuje Ci jedno zdjęcie podczas badania, drugi z okazji świąt 15 Powodzenia w poszukiwaniach, obyś znalazła takiego anioła jak mój lekarz
Camille87 lubi tę wiadomość
Aniołek (*) 12.03.2013
dziewczyny ja normlanie oszalaleje ze szwagierka eh... wczoraj pojechalismy z prezentami do blizniakow a tam syf kila i mogila az mi plakac sie chciało nic nie robi na swieta nie posprzatane nic a nic.... ona siedzi na facebooku na gadu oglada tv masakra jedynie przewinie i da mleka małym... szwagier po pracy przyjezdza to sprzata troche kapie dzieci robi i daje mleko no wszystko a ona dwie lewe rece... jak bym nie byla w ciazy to bym jej powiedziala jak ostatnio ze nawet pracy nie umi znalesc i sprzatac w domu no ale coz biedne te dzieciaczki jeszcze pala w 2 pokoju przy nich eh
MILA lubi tę wiadomość